Νέα

Ερώτηση αρχάριου για web edition

• Μέλος που άνοιξε το νήμα makrykavlis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 754
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
Ερώτηση προς τους πληροφορικάριους του site (ή τουλάχιστον σε όσους γνωρίζουν από web edition).

Θέλω να ανεβάσω κάποια κείμενα & φωτογραφίες σ'ένα site - έχω κανονικά τους κωδικούς (μπορώ να μπω σαν admin).

Χρησιμοποιώντας το firebug έκανα κάποιες αλλαγές (πολύ ενδιαφέρον εργαλείο κατά τ'άλλα), τις οποίες όμως δε μπορώ να σώσω.
Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να σώσω αυτές τις αλλαγές σ'ένα αρχείο css, το οποίο έψαξα και το βρήκα μέσα στον server. Το ερώτημα είναι πως θα σώσω αυτές τις αλλαγές  :headbang: ;;
Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα Adobe dreamweaver 4 & 5, αλλά δεν τα σηκώνει ο υπολογιστής μου. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα πιο "ελαφρύ", που να μου επιτρέπει να μπω μέσα σαν admin (με pass) και να κάνω τη δουλειά μου;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ερώτηση προς τους πληροφορικάριους του site (ή τουλάχιστον σε όσους γνωρίζουν από web edition).

Θέλω να ανεβάσω κάποια κείμενα & φωτογραφίες σ'ένα site - έχω κανονικά τους κωδικούς (μπορώ να μπω σαν admin).

Χρησιμοποιώντας το firebug έκανα κάποιες αλλαγές (πολύ ενδιαφέρον εργαλείο κατά τ'άλλα), τις οποίες όμως δε μπορώ να σώσω.
Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να σώσω αυτές τις αλλαγές σ'ένα αρχείο css, το οποίο έψαξα και το βρήκα μέσα στον server. Το ερώτημα είναι πως θα σώσω αυτές τις αλλαγές  :headbang: ;;
Προσπάθησα να εγκαταστήσω τα Adobe dreamweaver 4 & 5, αλλά δεν τα σηκώνει ο υπολογιστής μου. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα πιο "ελαφρύ", που να μου επιτρέπει να μπω μέσα σαν admin (με pass) και να κάνω τη δουλειά μου;

Μόνο αν το επιτρέπει το site

OP
OP
makrykavlis

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
Tο επιτρέπει.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τότε σώσε τις αλλάγες και ανέβασε τα αρχεία

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να σώσω αυτές τις αλλαγές σ'ένα αρχείο css, το οποίο έψαξα και το βρήκα μέσα στον server. Το ερώτημα είναι πως θα σώσω αυτές τις αλλαγές  :headbang: ;;
φιλε τι σαιτ εχεις;με τσοντες;

batsos

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2008
Κριτικές
1
Like
142
Πόντοι
1
Αν το site ειναι δυναμικο, μαθε αν ειναι στημενο σε joomla, wordpress η drupal. Αφου το εξακριβωσεις αυτο μαθε για το administrator panel (backend) της καθε πλατφορμας. Εκει θα βρεις το CSS που σου δειχνει το firebug. Σε αυτα τα αρχεια με βοηθο το firebug θα κανεις τις αλλαγες και θα το σωσεις.
Αν το site ειναι στατικο, ανοιξε το css αρχειο (συνηθως ειναι το common.css, στο λεει το firebug) που βρισκεται στον αναλογο φακελο στο σερβερ, με ενα τεξτ εντιτορ, κανε τις αλλαγες που εχεις εντοπισει με το firebug, και αντικαταστησε το αρχειο .css.

Αν σου φαινονται ακαταλαβιστικα αυτα, θα παιδευτεις, αλλα πιστευω θα κανεις δουλεια... Δεν εχεις καποιο σχετικο ατομο κοντα σου? Θα μαθαινες πολλες κινησεις, που πολυ δυσκολα μπορουν να περιγραφουν και να τις καταλαβει καποιος αρχαριος. Δοκιμασε επισης youtube.

OP
OP
makrykavlis

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
Αν το site ειναι δυναμικο, μαθε αν ειναι στημενο σε joomla, wordpress η drupal. Αφου το εξακριβωσεις αυτο μαθε για το administrator panel (backend) της καθε πλατφορμας. Εκει θα βρεις το CSS που σου δειχνει το firebug. Σε αυτα τα αρχεια με βοηθο το firebug θα κανεις τις αλλαγες και θα το σωσεις.
Αν το site ειναι στατικο, ανοιξε το css αρχειο (συνηθως ειναι το common.css, στο λεει το firebug) που βρισκεται στον αναλογο φακελο στο σερβερ, με ενα τεξτ εντιτορ, κανε τις αλλαγες που εχεις εντοπισει με το firebug, και αντικαταστησε το αρχειο .css.

Αν σου φαινονται ακαταλαβιστικα αυτα, θα παιδευτεις, αλλα πιστευω θα κανεις δουλεια... Δεν εχεις καποιο σχετικο ατομο κοντα σου? Θα μαθαινες πολλες κινησεις, που πολυ δυσκολα μπορουν να περιγραφουν και να τις καταλαβει καποιος αρχαριος. Δοκιμασε επισης youtube.

Το site απ'ότι έχω καταλάβει είναι στατικό.
Για css αρχείο έψαξα στο σέρβερ και βρήκα μόνο ένα, οπότε λογικά είναι αυτό.
Από τεξτ έντιτορ τι προτείνεις;

Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.

φιλε τι σαιτ εχεις;με τσοντες;

Καμμία σχέση.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906

Καμμία σχέση.
ΑΜΑ θες να βαλουμε να ανεβει η τηλεθεαση του :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

Καμμία σχέση.

ΤΙ εννοεις τι προτεινει για text editor ?

Χρησιμοποιησε τον απλο των windows.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom