Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Για να μην το λιβανίζουμε το θέμα

Τύπε, το γεγονός ότι ήσουν καλός μαθητής δεν σημαίνει ότι ενσωματώθηκες στην Ελληνική πραγματικότητα.
Άντε,ότι ήρθα με κουτσά ελληνικά στα 6 και πήρα φαλάγγι τους υπόλοιπους σε χρόνο dt δε σημαίνει τίποτα.
Το ότι οι υπόλοιποι με αναδείκνυαν ισόβιο πρόεδρο και εκπρόσωπό τους μέχρι την τρίτη Γυμνασίου(στο Λύκειο απλά δεν ασχολήθηκα) μια χαρά δείχνει ότι κατάλαβα το ΠΑΙΓΝΙΟ και μου το αναγνώρισαν και αυτοί

Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση τα ανίψια μου να γίνουν ποτέ Έλληνες στην νοοτροπία και να ενσωματωθούν στην Ελληνική πραγματικότητα.

Πρώτον γιατί δεν μεγάλωσαν Ελλάδα και δεύτερον διότι και οι όποιες ελληνικές επαφές τους στο εξωτερικό, λίγη απο την νοοτροπία αυτή έχουν (βλέπε αρχική αναφορά στην αδερφή μου).
Σωστά,δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ποτέ Έλληνες στην νοοτροπία και να ενσωματωθούν στην ελληνική πραγματικότητα μιας και δε μεγάλωσαν στην Ελλάδα,όμως εγώ στην Ελλάδα μεγάλωσα,εκτός αν θεωρείς τόσο κρίσιμη την ηλικία μηδέν έως έξι.

Το ότι δεν θέλω να ζήσω στη σύγχρονη Ελλάδα,δεν είναι γιατί δεν κατάφερα να ενσωματωθώ,
Είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Τώρα είδα το ποστ σου και διαφωνώ στα περισσότερα,αλλά θα σταθώ σε δύο

Οσο αφορα την δουλεια σε ΑΕΙ εξωτερικου, ο μισθος ειναι πολυ μικρός για μη μονιμη θεση π.χ. 1800-2100 καθαρα και αυτο ειναι σε ολη την Ευρωπη!

Δεν υπάρχει το "σε όλη την Ευρώπη" μιας και οι μισθοί διαφέρουν κατά πολύ από χώρα σε χώρα.
Στη Βαυαρία που ζω,τα λεφτά που αναφέρεις τα παίρνει ο φύλακας του Πανεπιστημίου,όχι ο μη μόνιμος καθηγητής

Οσοι γυριζουν πίσω δεν μπορουν να υπολογιστουν στο brain gain γιατι πολυ απλα ποτε δεν δηλωσαν στην εφορια οτι εφυγαν! Αλλα οσο και να σου φαινεται περιεργο αρκετοι γυρνανε και βλεπω παλιους συναδελφους απο το εξωτερικο τωρα να ειναι Ελλάδα και το Linkedin δεν λεει ψεμματα :P

Τώρα άμα σου πω ότι στο fb group μας,μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι περί ΔΟΥ Εξωτερικού..

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Τύπε, το γεγονός ότι ήσουν καλός μαθητής δεν σημαίνει ότι ενσωματώθηκες στην Ελληνική πραγματικότητα.
Η αδερφή μου είναι 45 χρονών και ζει από τα 18 εξωτερικό. Θεωρώ στην νοοτροπία είναι λιγότερο Ελληνίδα από ότι ευρωπαία.
Να μην συζητήσω για τα παιδιά της τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει έξω. Τα οποία γνωρίζουν άπταιστα ελληνικά, οντας τέκνα δυο Ελλήνων (η αδερφή σε επίπεδο διδάκτορος και όχι τελειοφοιτη δημοτικού). Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση τα ανίψια μου να γίνουν ποτέ Έλληνες στην νοοτροπία και να ενσωματωθούν στην Ελληνική πραγματικότητα.
Πρώτον γιατί δεν μεγάλωσαν Ελλάδα και δεύτερον διότι και οι όποιες ελληνικές επαφές τους στο εξωτερικό, λίγη απο την νοοτροπία αυτή έχουν (βλέπε αρχική αναφορά στην αδερφή μου).

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις. Το υγειονομικό σύστημα στην Ελβετία που ζει και εργάζεται η αδερφή μου είναι ιδιωτικό. Εκεί λοιπόν περα από το υποχρεωτικό ποσό η αδερφή μου δίνει επιπλέον κανα 1.000/μήνα από μόνη της γιατί αφενός αφαιρείτε απο τον φόρο που θα πληρώσει, θα έχει καλύτερες παροχές και αφετέρου τα χρήματα που δίνει είναι βέβαιο οτι θα τα πάρει πίσω. Είτε ως μεγαλύτερη σύνταξη, είτε ως εφάπαξ!
Στην Ελλάδα απο την άλλη ο,τι δίνεις στα ταμεία είναι βαρέλι δίχως πάτο! Διότι ούτε θα έχεις διαφορετική αντιμετώπιση/παροχές αν χρειαστείς περίθαλψη αλλά και στην σύνταξη μπορεί να βγεί κάποιο λαμόγιο πολιτικός και να την κουρέψει με έναν νομο και ενα άρθρο!
Αποτέλεσμα: εγώ ως ΕΕ να δίνω οτι λιγότερο μπορώ (χαμηλότερη κατηγορία). Προφανώς και την διαφορά δεν την τρώω σοκοφρέτες. Κρατάω καβάτζα γιατί ξέρω οτι αυριο μεθαύριο που θα χρειαστώ μια επέμβαση θα παω να σκασω το 10.000 στο ιδιωτικό. Παράληλλα επενδύω τα υπόλοιπα και δεν περιμένω στα 70 να ζήσω από την σύνταξη.
2 διαφορετικές οπτικές του ιδιου θέματος, 2 διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης, το ίδιο αποτέλεσμα. Ως μηχανικός ξέρω οτι κάθε πρόβλημα έχει μια λύση. Απλά δεν κάνουν ολες οι λύσεις για όλα τα προβλήματα.
Tυπε κουραζεις.Το thread δεν ειναι για να μας πεις ποσο καλα τα πας εσυ στην Ελλαδα και τι λεφτα βγαζεις η αν εχεις δουλεια κτλ.Πραγματικα στα αρχιδια μας.Επισης ειναι κουραστικο να προσπαθεις να πεισεις για το αδιανοητο.Οτι η Ελλαδα ειναι μια καλη χωρα για να ζεις η ξεπερνα σε ποιοτητα ζωης τις χωρες του εξωτερικου.Αυτα τα οποια γραφεις ειναι ανεκδοτα και δειχνει οτι οχι μονο δεν εχεις βγει εξω αλλα αντιμετωπιζεις τους Ελληνες του εξωτερικου ως αποτυχημενους η τιποτα φυγαδες.Δεν νομιζω οτι ενδιαφερει καποιον εδω μεσα ποιος εισαι και τι κανεις.Αν εχεις πετυχει πανω στο αντικειμενο σου...απο εμενα εχεις ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ.Τιμη σου και καμαρι σου και μακαρι να εχεις λεφτα και δουλεια και να μπορεις να συντηρεις και να ζεις ανετα εσενα και την οικογενεια σου.Απο κει και περα σε ολα τα αλλα βγαινεις φαουλ.Ψαξε τα νουμερα να δεις ποσοι την εκαναν στο εξωτερικο απο το 10 μεχρι και σημερα που μιλαμε.Αν ολοι αυτοι ειναι οι loser και εσυ ο winner...τοτε απλα λυπαμαι.Ειπαμε,δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι και φυσικα ουτε τους δινονται οι ιδιες ευκαιριες.Προσωπικα εχω βγει εξω,εχω ζησει εξω οποτε μπορω να εκφερω γνωμη για τα παντα.Η Ελλαδα ειναι μια χωρα πλεον 'ο θανατος σου η ζωη μου'.Στο εξωτερικο τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.Οχι οτι εκει δεν υπαρχουν αδικιες και πουστιες.Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν φτανει το μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Tυπε κουραζεις.Το thread δεν ειναι για να μας πεις ποσο καλα τα πας εσυ στην Ελλαδα και τι λεφτα βγαζεις η αν εχεις δουλεια κτλ.Πραγματικα στα αρχιδια μας.Επισης ειναι κουραστικο να προσπαθεις να πεισεις για το αδιανοητο.Οτι η Ελλαδα ειναι μια καλη χωρα για να ζεις η ξεπερνα σε ποιοτητα ζωης τις χωρες του εξωτερικου.Αυτα τα οποια γραφεις ειναι ανεκδοτα και δειχνει οτι οχι μονο δεν εχεις βγει εξω αλλα αντιμετωπιζεις τους Ελληνες του εξωτερικου ως αποτυχημενους η τιποτα φυγαδες.Δεν νομιζω οτι ενδιαφερει καποιον εδω μεσα ποιος εισαι και τι κανεις.Αν εχεις πετυχει πανω στο αντικειμενο σου...απο εμενα εχεις ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ.Τιμη σου και καμαρι σου και μακαρι να εχεις λεφτα και δουλεια και να μπορεις να συντηρεις και να ζεις ανετα εσενα και την οικογενεια σου.Απο κει και περα σε ολα τα αλλα βγαινεις φαουλ.Ψαξε τα νουμερα να δεις ποσοι την εκαναν στο εξωτερικο απο το 10 μεχρι και σημερα που μιλαμε.Αν ολοι αυτοι ειναι οι loser και εσυ ο winner...τοτε απλα λυπαμαι.Ειπαμε,δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι και φυσικα ουτε τους δινονται οι ιδιες ευκαιριες.Προσωπικα εχω βγει εξω,εχω ζησει εξω οποτε μπορω να εκφερω γνωμη για τα παντα.Η Ελλαδα ειναι μια χωρα πλεον 'ο θανατος σου η ζωη μου'.Στο εξωτερικο τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.Οχι οτι εκει δεν υπαρχουν αδικιες και πουστιες.Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν φτανει το μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα.
Το κακο ειναι η απαξιωση που γινεται και απο τις 2 μεριες . Οσοι εφυγαν απαξιωνουν τη κατασταση και οσους εμειναν πισω και οσοι εμειναν πισω πραττουν το ιδιο για οσους εφυγαν . Πουθενα δεν ειναι ευκολο να ζεις ουτε εξω να βγεις σα μεταναστης ουτε να μεινεις εδω με τις δυσκολιες που υπαρχουν . Η ζωη ειναι δυσκολη ειδικα αν ξεκινας απο το μηδεν και δε βρεις κατι απο τους δικους σου . Παντως και εδω να μεινει καποιος ειναι καλο να εχει βγει εξω για ενα διαστημα ειτε για σπουδες ειτε ακομα καλυτερα για δουλεια για να ανοιξουν οι οριζοντες του και να παρει χρησιμες και πολυτιμες εμπειριες για τη συνεχεια της επαγγελματικης και προσωπικης του ζωης

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Το κακο ειναι η απαξιωση που γινεται και απο τις 2 μεριες . Οσοι εφυγαν απαξιωνουν τη κατασταση και οσους εμειναν πισω και οσοι εμειναν πισω πραττουν το ιδιο για οσους εφυγαν .
Προσωπικά δεν μου αρέσει ο όρος braindrain,ούτε πιστεύω πως όσοι έμειναν πίσω είναι βλάκες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι έφυγαν,εξειδικευμένοι και μη,δεν είναι βύσματα ή τεμπέληδες.
Επίσης σίγουρο είναι πως αυτά περί ανάπτυξης στην Ελλάδα,είναι παραμύθια της Χαλιμάς..

Την κατάσταση και την νεοελληνική κοινωνία την απαξιώνω,μιας και είναι αξιογέλαστη μπανανία που κυβερνάται από 3 σόγια.
Αλλά δεν απαξιώνω την Ελλάδα.

Φυσικά κάτι ΝΑΥΑΓΙΑ που μας λέγανε ριψάσπιδες και κάτι άλλα γραφικά,
κατουράω στο μπολάκι με τα κορν φλέικς που τους σερβίρει η μαμάκα τους

Παντως και εδω να μεινει καποιος ειναι καλο να εχει βγει εξω για ενα διαστημα ειτε για σπουδες ειτε ακομα καλυτερα για δουλεια για να ανοιξουν οι οριζοντες του και να παρει χρησιμες και πολυτιμες εμπειριες για τη συνεχεια της επαγγελματικης και προσωπικης του ζωης
Η ζωή στο εξωτερικό,για όσους μετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι και δεν αράζουν μόνο με Έλληνες,
μόνο κέρδος έχει να αποφέρει.
Όποιος δε,σπουδάσει σε κεντροδυτική χώρα και γυρίσει πίσω,είναι άξιος της μοίρας του.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Το κακο ειναι η απαξιωση που γινεται και απο τις 2 μεριες . Οσοι εφυγαν απαξιωνουν τη κατασταση και οσους εμειναν πισω και οσοι εμειναν πισω πραττουν το ιδιο για οσους εφυγαν . Πουθενα δεν ειναι ευκολο να ζεις ουτε εξω να βγεις σα μεταναστης ουτε να μεινεις εδω με τις δυσκολιες που υπαρχουν . Η ζωη ειναι δυσκολη ειδικα αν ξεκινας απο το μηδεν και δε βρεις κατι απο τους δικους σου . Παντως και εδω να μεινει καποιος ειναι καλο να εχει βγει εξω για ενα διαστημα ειτε για σπουδες ειτε ακομα καλυτερα για δουλεια για να ανοιξουν οι οριζοντες του και να παρει χρησιμες και πολυτιμες εμπειριες για τη συνεχεια της επαγγελματικης και προσωπικης του ζωης
Συμφωνω ξεκαθαρα με οτι εγραψες.Εχω βγει εξω οχι για οικονομικους η βιοποριστικους λογους αλλα ξεκαθαρα για εμπειρια ζωης.Ηθελα να δω πως ειναι να ζεις σε αλλες χωρες.Φυσικα και για να ειμαι ακριβοδικαιος δεν πηγα καπου μοναχος μου.Σε οποια κρατη πηγα η εζησα ειχα φιλους,συγγενεις και γνωστους.Απο κει και περα το εξωτερικο για εμενα δεν ηταν ευκολο στο να εγκατασταθω και να κανω οικογενεια η να ενσωματωθω στο 100% της κοινωνιας τους.Επισης ενας σημαντικος λογος που δεν εκατσα ιδιως στα προηγμενα κρατης της δυσης ειναι η αριστερη κορεκτιλα που τα εχει κατακλυσει και το δημογραφικο.Να και σε κατι που η Ελλαδα ειναι σαφεστατα πολυ καλυτερα για να ζεις(αλλα οχι για πολυ ακομα).Απο κει και περα οπως εχω προαναφερει πολακις η συγκριση μεταξυ εξωτερικου και Ελλαδας ειναι τραγελαφικη και κωμικη.Αλλα τωρα με covid τα πραγματα αρχιζουν και παιρνουν αλλη διασταση.Οποτε θελει προσοχη για οσους σκεφτονται να την κανουν εξω.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Eπισης η Ελλαδα την μετα-covid εποχη δειχνει τελειωμενη.Θα πεσει μεγαλη πεινα και ανεργια.Το χρεος εχει φτασει στο θεο.Τα μικρομαγαζα και γενικοτερα η μικρομεσσαια επιχειρηματικοτητα φυτοζωει.Οι εργαζομενοι δουλεουν σαν σκλαβοι και πληρωνονται λεφτα της πλακας(οσοι απο αυτους τελος παντων εμειναν να δουλεουν).Ερχεται μεγαλο τσουναμι ανεργιας και απολυσεων στον ιδιωτικο τομεα.Ακομα και η εστιαση και το λιανεμποριο που ηταν οι 2 μεγαλοι κλαδοι εργασιας για την μεγαλη πλειοψηφια των νεων παει για φουντο και αρχισανε να μειωνουν μεροκαματα αφου δεν τα βγαζουν περα.Το μελλον προβλεπεται δυσκολο για οσους δεν ειναι βολεμενοι η δεν εχουν απο πισω φραγκα να φανε τιποτα ετοιμα.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.902
Πόντοι
3.656
Η ζωή στο εξωτερικό,για όσους μετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι και δεν αράζουν μόνο με Έλληνες,
μόνο κέρδος έχει να αποφέρει.
Όποιος δε,σπουδάσει σε κεντροδυτική χώρα και γυρίσει πίσω,είναι άξιος της μοίρας του.

Πόσοι καταφέρνουν να μετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι;Πάνω από 1%;

Όσοι πάνε για χαμαλοδουλειές σε ταβέρνες,αποθήκες,οδηγοί κλπ δεν πρόκειται να μπουν ποτέ.Αν είναι γιατροί,καθηγητές και γενικά πιο κυριλέ επαγγέλματα,κα΄τι μπορούν να κάνουν.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Για να μην το λιβανίζουμε το θέμα

Άντε,ότι ήρθα με κουτσά ελληνικά στα 6 και πήρα φαλάγγι τους υπόλοιπους σε χρόνο dt δε σημαίνει τίποτα.
Το ότι οι υπόλοιποι με αναδείκνυαν ισόβιο πρόεδρο και εκπρόσωπό τους μέχρι την τρίτη Γυμνασίου(στο Λύκειο απλά δεν ασχολήθηκα) μια χαρά δείχνει ότι κατάλαβα το ΠΑΙΓΝΙΟ και μου το αναγνώρισαν και αυτοί

Σωστά,δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ποτέ Έλληνες στην νοοτροπία και να ενσωματωθούν στην ελληνική πραγματικότητα μιας και δε μεγάλωσαν στην Ελλάδα,όμως εγώ στην Ελλάδα μεγάλωσα,εκτός αν θεωρείς τόσο κρίσιμη την ηλικία μηδέν έως έξι.

Το ότι δεν θέλω να ζήσω στη σύγχρονη Ελλάδα,δεν είναι γιατί δεν κατάφερα να ενσωματωθώ,
Είναι καθαρά θέμα επιλογής.
Κάνεις λάθος γιατί συνδέεις την μετανάστευση σε ένα μέρος με την ενσωμάτωση.
Αν φύγω εγώ τώρα στα 40 και μείνω ως τα 80 σε μια ξένη χώρα σημαίνει ότι θα ενσωματωθώ σωνει και καλά;
Η αδερφή μου, όπως προείπα, λείπει από τα 18 εξωτερικό και είναι 45, κι όμως δεν νιώθει ούτε Αγγλίδα ούτε ελβετίδα (χώρες που έζησε).

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Τύπε Mounokwlaraki,πολύ θα ήθελα να δω τι φάτσα σου όταν αφού έγραψες το άνωθεν,διάβασες το επόμενό μου μήνυμα που λέει σε άπταιστα ελλήνικως:grin:

Φίλε από το πολύ το μπούλινγκ και την αδυναμία ενσωμάτωσης,ήμουν πρόεδρος στο δημοτικό από την 3η δημοτικού μέχρι την 6η(και σημαιοφόρος)παραστάτης στην 1η Γυμνασίου,πρόεδρος του 15μελους την τρίτη(και σημαιοφόρος) :grin:

Επίσης δεν κατάφερα ποτέ να ενσωματωθώ,αλλά μπήκα πρώτος στη σχολή(1000ευρώ) και πήρα την υποτροφία του ΙΚΥ κάθε χρόνο((1000ευρώ/χρόνο) μέχρι την αποφοίτησή μου,χωρίς να είμαι σε κανένα κόμμα.
Άκου και αυτό.Δεν είχε χρειαστεί να δώσω ΠΟΤΕ,δεύτερη φορά κάποιο μάθημα και είπα και τον όρκο στο τέλος

Άμα ποτέ σε ξαναφέρει ο δρόμος στην Πράγα και βρεθούμε,μπορώ να σου αποδείξω τα όσα σου γράφω περί φοιτητικού βίου,
δείχνοντάς σου σε pdf το απόκομμα της Ελευθεροτυπίας με την μουτσούνα μου και την αναφορά της όλα αυτά?

Ακριβώς το είδες και εσύ οτι ένας αρχίδας προσπαθεί να σε φάει στην Ελλάδα δια της πλαγίας οδού.Σου λέει ο καθηγητής στα αρχίδια μου και αν αρίστευσες στα αρχίδια μου και αν ήσουν υπότροφος του ΙΚΥ,εγώ την κόρη μου θα φέρω.Η χώρα μου δίνει δικαιώματα.
Και εσύ λες άντε γαμήσου μαλάκα καθηγητή και εσύ και η κόρη σου,θα σας πελεκήσω,θα σας πετάξω στο πυρ το εξώτερο θα σας διαλύσω ολοσχερώς.Ξηγιέσαι φυστίκι που λένε.
Τα παίξανε οι τύποι.Φάγανε τεράστια πούτσα.
Φαντάσου τον παλιόπουστα να μηχανορραφεί να τα έχει οργανώσει όλα,να παίρνει τη θέση αυτός που θέλει και τώρα να βλέπει τις αποδοχές του να συρρικνώνονται να τον γαμάνε στους φόρους να είναι σε συνεχή αστάθεια και να ψάχνει να βρει τις πταίει.
Θεωρεί το όλο ελεεινό σκηνικό,απαράδεκτο,ψάχνει να βρει ποιος τον πολεμάει τι δεν πάει καλά τέλος πάντων.
Ενώ ο Β.Π. ενδιατρίβει εις Μονάχουμ γαμώντας στα ευρωπαικά σαλόνια.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Κάνεις λάθος γιατί συνδέεις την μετανάστευση σε ένα μέρος με την ενσωμάτωση.
Αν φύγω εγώ τώρα στα 40 και μείνω ως τα 80 σε μια ξένη χώρα σημαίνει ότι θα ενσωματωθώ σωνει και καλά;
Η αδερφή μου, όπως προείπα, λείπει από τα 18 εξωτερικό και είναι 45, κι όμως δεν νιώθει ούτε Αγγλίδα ούτε ελβετίδα (χώρες που έζησε).
Αν είχες Γερμανούς γονείς,αλλά είχες γεννηθεί στην Ελλάδα και 6 χρόνων πήγαινες στη Γερμανία θα είχες πρόβλημα ενσωμάτωσης
στη Γερμανία;
Ως προς τι;
Aυτή είναι η δική μου περίπτωση,όλα αυτά περί αδερφής και λοιπά υποθετικά σενάρια,δεν έχουν καμία σχέση με εμένα.

Eδώ μου είχες γράψει ότι η γνώση μου περί Ελλάδας,
είναι όμοια με τη δική σου για τη Γερμανία,επειδή την έχεις επισκεφτεί 5 φορές.

Όσο για την αδερφή σου,τι να νιώσει Αγγλίδα ή Ελβετίδα;
Ελληνίδα ήταν,είναι και θα είναι.
Και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται όπου και αν πάει,άσχετα με το τι μπορεί να ισχυρίζεται για τον εαυτό της η ίδια.

Κανείς δεν νοιάζεται για το πως νιώθεις,όλοι ξέρουν τι είσαι.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356

Όσοι πάνε για χαμαλοδουλειές σε ταβέρνες,αποθήκες,οδηγοί κλπ δεν πρόκειται να μπουν ποτέ.Αν είναι γιατροί,καθηγητές και γενικά πιο κυριλέ επαγγέλματα,κα΄τι μπορούν να κάνουν.
Ε,ναι...Τι 1%;

Άσε τους γιατρούς και τους καθηγητές.
Υπάρχουν στρατιές νοσηλευτών,νηπιαγωγών,κ.τ.λ.
Από τους νεομετανάστες,οι εξειδικευμένοι είμαστε περισσότεροι από τους ανειδίκευτους.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ακριβώς το είδες και εσύ οτι ένας αρχίδας προσπαθεί να σε φάει στην Ελλάδα δια της πλαγίας οδού.Σου λέει ο καθηγητής στα αρχίδια μου και αν αρίστευσες στα αρχίδια μου και αν ήσουν υπότροφος του ΙΚΥ,εγώ την κόρη μου θα φέρω.Η χώρα μου δίνει δικαιώματα.
Και εσύ λες άντε γαμήσου μαλάκα καθηγητή και εσύ και η κόρη σου,θα σας πελεκήσω,θα σας πετάξω στο πυρ το εξώτερο θα σας διαλύσω ολοσχερώς.Ξηγιέσαι φυστίκι που λένε.
Τα παίξανε οι τύποι.Φάγανε τεράστια πούτσα.
Φαντάσου τον παλιόπουστα να μηχανορραφεί να τα έχει οργανώσει όλα,να παίρνει τη θέση αυτός που θέλει και τώρα να βλέπει τις αποδοχές του να συρρικνώνονται να τον γαμάνε στους φόρους να είναι σε συνεχή αστάθεια και να ψάχνει να βρει τις πταίει.
Θεωρεί το όλο ελεεινό σκηνικό,απαράδεκτο,ψάχνει να βρει ποιος τον πολεμάει τι δεν πάει καλά τέλος πάντων.
Ενώ ο Β.Π. ενδιατρίβει εις Μονάχουμ γαμώντας στα ευρωπαικά σαλόνια.
Δεν μπορώ να είμαι εκδικητικός,γιατί η ζωή δεν είναι δίκαιη για να γαμήσει μόνο τα λαμόγια.
Αντίθετα,την πούτσα την τρώνε πρώτα οι πληβείοι,τα λαμόγια έχουν συγκεντρώσει λίπος και έχουν καβάντζες..

Φυσικά,ακούγοντας για γνωστούς καθηγητάδες,φοιτητές κομματόσκυλα,κ.λ.π.
που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο και θα πάρουν στο εγγύς μέλλον τα αρχίδια τους,
θα περιμένω το πολύ καμιά δεκαριά χρόνια,για να με τσιμπουκώσουν οι εγγονές τους για ένα 10ευρω.

Ψόφος,200 ευρώ μισθός και σύνταξη ένα αρχίδι

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Το να μετέχεις δικό σου θέμα είναι.Οι πιο πολλοί Ελληνες δε γουστάρουν γερμανικό τρόπο διασκέδασης και αράζουν σε ελληνικά καφέ,ταβέρνες με άλλους Ελληνες.Τώρα το πόσο καλά γερμανικά μιλάνε έτσι δε χρειάζεται να πούμε.
Για να γίνεις αποδεκτός πρέπει να μιλάς τη γλώσσα καλά,να είσαι παρουσιάσιμος,να ξέρεις τα ήθη της τοπικής κουλτούρας και να επιδιώκεις να ενσωματωθείς.Εσύ θα έκανες παρέα με Κούρδο ή Αλβανό που μιλάει σπαστά ελληνικά?

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Δεν μπορώ να είμαι εκδικητικός,γιατί η ζωή δεν είναι δίκαιη για να γαμήσει μόνο τα λαμόγια.
Αντίθετα,την πούτσα την τρώνε πρώτα οι πληβείοι,τα λαμόγια έχουν συγκεντρώσει λίπος και έχουν καβάντζες..

Φυσικά,ακούγοντας για γνωστούς καθηγητάδες,φοιτητές κομματόσκυλα,κ.λ.π.
που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο και θα πάρουν στο εγγύς μέλλον τα αρχίδια τους,
θα περιμένω το πολύ καμιά δεκαριά χρόνια,για να με τσιμπουκώσουν οι εγγονές του για ένα 10ευρω.
Ψόφος,200 ευρώ μισθός και σύνταξη ένα αρχίδι

Ετσι είναι.,Υπήρχε αυτή η συσσωρευμένη οργή ένα τεράστιο κόχλασμα που πνιγόταν συνεχώς,δεν έβγαινε στην επιφάνεια.Αυτό άρχισε να φαίνεται μετά το 2008 και πήρε μεγάλες διαστάσεις με την κρίση.Και εγώ απορούσα πώς δεν αντιδρούσαν οι θιγόμενοι.Πώς γίνεται να τους γαμάνε έτσι και να μη βγάζουν κιχ?Μετά κατάλαβα οτι την έκαναν αθρόα εξωτερικό οπότε το ζήτημα δεν τους αφορούσε.Οι από πάνω είχαν αποκοιμηθεί τελείως,νόμιζαν οτι τα έλεγχαν όλα και ευρέθησαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και μιλάμε για μη αντιστρεπτή κατάσταση η ζημιά έχει γίνει.
Για αυτό λέω οτι επειδή ακριβώς η δικιά μου γενιά εμφορείται από τέτοιες ιδέες δεν πρόκειται να συμβεί καμιά ανάκαμψη την επόμενη εικοσαετία.Πρέπει να έρθουν άλλοι με διαφορετικές παραστάσεις.Κάποιος που έζησε μόνο κρίση κτλ.Αυτός που έζησε κατάσταση προ κρίσης δεν πρόκειται να κάνει τίποτα απολύτως,δεν αντιδρά.
Οντως όμως μετακύλισαν μεγάλο μέρος του κόστους στους από κάτω.Είναι ένα τίμημα που πληρώνει ο άλλος.Τους έσωσαν οι Ευρωπαίοι κανονικά θα επερχόταν ολοκληρωτική κατάρρευση.Και παράξενο που τη γλίτωσαν δηλαδή.

Τελευταία τροποποίηση:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
δεν νιώθει ούτε Αγγλίδα ούτε ελβετίδα (χώρες που έζησε).
Νιωθει σιγουρα ομως οτι δεν θα τα καταφερει στην νεοελληνικη πραγματικοτητα ως ντόπια υστερα απο τοσα χρονια συνηθισμενη πια σε ανωτερα στανταρτς
Από τους νεομετανάστες,οι εξειδικευμένοι είμαστε περισσότεροι από τους ανειδίκευτους.
αλλες χωρες ισως νομιζω ομως ειδικα η Γερμανια και δευτερευοντως η Αγγλια πηραν κυριως οσους ειχαν θεμα αμεσης επιβιωσης και ελαχιστα προσόντα

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Τύπε κι εσείς κουράζεται που προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια κατάσταση για την Ελλάδα που απλά δεν υπάρχει, τουλάχιστον οχι πλέον.
Δεν ήταν ποτέ στόχος μου η αυτοπροβολή και όσες φορές το έχω κάνει ήταν όχι για να πάρω τα εύσημα αλλά ως παράδειγμα.
Επιμένεις να αναφέρεσαι στο 2010 εν έτη 2021, δηλαδή σε καιρούς κρίσης και μνημονίων. Εκείνον τον καιρό ακόμα κι εγώ σκεφτόμουν να φύγω για εξωτερικό, αν και τελικά δεν το έκανα. Πλέον έχει περάσει μια 10ετία από τότε. Τα μνημόνια τελείωσαν, η κατάσταση εχει ομαλοποιηθεί, όλη η αγορά έχει αρχίσει και κινείται ανοδικά (λογικό αφού είχαμε πιάσει πάτο), και το μέλλον μόνο αισιόδοξο φαντάζει. Αν δεν υπήρχε και αυτός ο κορονοιος τα πράγματα θα πηγαίναν σούπερ.
Η Ελλάδα, όπως και εμείς οι ίδιοι, είναι μια ιδιαίτερη χώρα. Προφανώς υπάρχουν πολλά στραβά που παίρνουν διόρθωση αλλά όπως και να το κάνουμε, και όσο και αν δεν σας αρέσει, συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια στις ανεπτυγμένες χώρες.
Αν θες να το δούμε και εντελώς μαθηματικά το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι 54ο σε σειρά από σύνολο 194 χώρων. Δλδ είναι πλουσιότερη από το 73% των χωρών ολόκληρου του πλανήτη!
Αν αυτό κάνει την Ελλάδα μια κακή χώρα για να ζει κάποιος τότε μάλλον δεν έχεις πάει στο υπόλοιπο 73%.
Τέλος, για να βγει και ένα συμπέρασμα, το εξωτερικό αξίζει μόνο σε μια περίπτωση: Αν κάνεις κάτι πολύ εξειδικευμένο, το οποίο δεν έχει αντικείμενο/ζήτηση/υπερπροσφορά στην Ελλάδα. π.χ. Εχω συμφοιτητή που τέλειωσε μαζί μου μηχανολόγος αεροναυπηγός μηχανικός στην Πάτρα. Είναι πλέον στον καναδά, κατασκευάζει αεροπλάνα και κονομάει περίπου 150.000 το χρόνο. Εδώ θα έκανε την λάτζα του καθηγητή του στο πανεπιστήμιο και θα ζούσε με 900 μεικτά.:undecided:
Αν όμως βγεις εξωτερικό και είσαι ανειδίκευτος εργάτης ή τεσπά κάνεις ένα κοινότυπο επάγγελμα, θα έχεις την ίδια ποιότητα ζωής (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ) με την αντιστοιχη της ελλάδας. Απλά αν μένεις π.χ. Καναδά θα παίρνεις 3000/μήνα που σε αντιστοιχία και αγοραστική αξία θα είναι σαν να είσαι Ελλάδα και να παίρνεις 800 ευρώ.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
αλλες χωρες ισως νομιζω ομως ειδικα η Γερμανια και δευτερευοντως η Αγγλια πηραν κυριως οσους ειχαν θεμα αμεσης επιβιωσης και ελαχιστα προσόντα
Δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς αυτό περί άμεσης επιβίωσης.
Π.χ.στο νοσοκομείο έψαχναν νοσηλεύτριες,επίπεδο γλώσσας Β2
Αν μία κοπέλα από την Ελλάδα,Ισπανία,κ.ο.κ. ήταν απόφοιτη Νοσηλευτικής και είχε Β2,
το πτυχίο περνούσε διαδικασία αναγνώρισης και την προσλαμβάνανε.
Αν δεν είχε αυτά τα προσόντα,φυσικά δεν θα την έπαιρναν,όσο ανάγκη και να είχε.

Η Γερμανία λειτούργησε πολύ επιθετικά,πολλές φορές έψαξε και έφερε το προσωπικό που χρειαζόταν από Ελλάδα.
Ξέρω πολύ κόσμο,που έκανε συνέντευξη μέσω Skype και τον κάλεσαν επάνω.
Τους άλλους τους έψαχναν μέσα από φωτογραφίες ορκομωσίας.
Εννοείται ότι υπάρχουν κέντρα ευρέσεως εργασίας,που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά
και πληρώνονται από τον εργοδότη,με το κεφάλι,για κάθε επιτυχημένη πρόσληψη.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς αυτό περί άμεσης επιβίωσης.
Εννοώ "χαμάληδες" ,οι υγειονομικοι ανηκουν στους εξειδικευμενους που ανεβηκαν οχι απο αναγκη αλλα για καλύτερα λεφτά και το όλο ελκυστικοτερο πακέτο και φυσικα ανηκουν σε αυτους που "εκλεψε" η Γερμανια απο την Ελλάδα

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.902
Πόντοι
3.656
Το να μετέχεις δικό σου θέμα είναι.Οι πιο πολλοί Ελληνες δε γουστάρουν γερμανικό τρόπο διασκέδασης και αράζουν σε ελληνικά καφέ,ταβέρνες με άλλους Ελληνες.Τώρα το πόσο καλά γερμανικά μιλάνε έτσι δε χρειάζεται να πούμε.
Για να γίνεις αποδεκτός πρέπει να μιλάς τη γλώσσα καλά,να είσαι παρουσιάσιμος,να ξέρεις τα ήθη της τοπικής κουλτούρας και να επιδιώκεις να ενσωματωθείς.Εσύ θα έκανες παρέα με Κούρδο ή Αλβανό που μιλάει σπαστά ελληνικά?

Ποιοι α΄λλοι λαοί πλην Γερμανών γουστάρουν γερμανικό τρόπο διασκέδασης;Οι άλλοι ξένοι πχ Ιταλοί,Ισπανοί,Βαλκάνιοι κλπ δεν κάνουν μεταξύ τους παρέα;Όλοι μιλάνε τέλεια γερμανικά και γίνονται αποδεκτοί και μόνο οι Έλληνες γκετοποιούνται;Δεν το ξέρω δηλαδή,απλά ρωτάω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom