Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Οντως αυτα τα κωλοκρατη τυπου γαλλια,βελγιο,ολλανδια δεν ειχα ποτε δυνατο συντηρητισμο και πατριωτισμο στον πολιτικο τους βιο.Μιλαμε για τερμα φιλελε φρικια που κρατανε απο εποχες διαφωτισμου.Οτι πιο σιχαμερο.Καμμια σχεση με γερμανια,αυστρια,ρωσια,ιταλια,ισπανια κτλ.
το φιλελε ισχυει οχι φυσικα για την οικονομια αλλα για το βασικο που διαχωριζεται κυριως ο γαλλικος κοσμος και ακολουθως οι ολλανδοι και δεν ειναι άλλο απο την προσέγγιση στο σεξ που τους κανει να ειναι πολυ προχω περα απο τις χωρες που αναφερεις ακομα και για τους αγγλοσαξωνες που ειναι πουριτανοι μπροστα στους γάλλους,αυτα τωρα πανε πολυ πισω και σαφως εχει αμεση σχεση και ο διαφωτισμος γιατι καποτε η Γαλλια ηταν σκληρα καθολική

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.243
Πόντοι
3.656
Τις προαλλες ειχα κουβεντα με γαλλιδα απο ιλε ντε φρανς.Παντρεμενη με Ελληνα.Μου λεει χιλιες φορες Ελλαδα.Αυτα τα πακια και τα αφγανα που εχετε εδω δεν ειναι τιποτα μπροστα στους δολοφονους απο το μαροκο και την αλγερια.Μου λεει Παριση δεν παω πλεον ουτε για να δω τους γονεις μου :2funny::tooth:
Παρίσι για να πας να μείνεις πρέπει νάσαι η πολύ πλούσιος η πολύ πουστης
Άλλος τρόπος δεν υπάρχει
Δεν δίνω εγώ ένα αρχιδι για το Παρίσι, δεν μ άρεσε ποτέ πέρα τα ωραία τουριστικά μέρη Βερσαλίες Λούβρο κλπ κλπ
Με στεναχωρεί όμως που χουν γίνει κωλος η Νίκαια και η Μασσαλια που αρέσουν πολύ, ήταν μια κυριλέ εκδοχή της Ελλάδας παλιότερα κι είναι κ κοντά μου...
Τώρα πας κ κοίτα; πίσω σου μην φας καμμια αδεσποτη, ειδικά Μασσαλια..
Κριμα

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
το φιλελε ισχυει οχι φυσικα για την οικονομια αλλα για το βασικο που διαχωριζεται κυριως ο γαλλικος κοσμος και ακολουθως οι ολλανδοι και δεν ειναι άλλο απο την προσέγγιση στο σεξ που τους κανει να ειναι πολυ προχω περα απο τις χωρες που αναφερεις ακομα και για τους αγγλοσαξωνες που ειναι πουριτανοι μπροστα στους γάλλους,αυτα τωρα πανε πολυ πισω και σαφως εχει αμεση σχεση και ο διαφωτισμος γιατι καποτε η Γαλλια ηταν σκληρα καθολική
Τυπε,ο σκληροτραχηλος και αντιδραστικος πυρηνας ξεροκεφαλιας και συντηρητισμου στην Ευρωπη ηταν ανεκαθεν η αλπικη κεντρικη Ευρωπη.Νοτια Γερμανια,Αυστρια-Ελβετια,Βορεια Ιταλια.Εκει που ο καθολικισμος και ο αντισημιτισμος ειχαν και εχουν ακομα και σημερα μεγαλα ποσοστα.Η Γαλλια,οι κατω χωρες(βελγιο-ολλανδια) τις χτυπησε δυνατα το ρευμα του διαφωτισμου.Με αποτελεσμα να γινουν τα κωλοχανεια που ειναι σημερα.Να αποκηρηξουν οτιδηποτε το παραδοσιακο και το συντηρητικο.Για την οικονομια που λες διαφωνω.Μονο φιλελε δεν ειναι σημερα αυτα τα κρατη.Μιλαμε για χωρες που εχουν σοσιαλιζουσες οικονομιες.Με μεγαλη φορολογια,γραφειοκρατια,επιδοματα κτλ.Το Ηνωμενο Βασιλειο απο την αλλη δεν διαφερει και πολυ.Μην κοιτας που εχουν τους μοναρχες για τα ματια του κοσμου.Φιλελε κατασταση ειναι και οι αγγλοι με τους Τορις να εχουν μπαχαλοποιησει τα παντα.Ο πουριτανισμος και η συντηρητικη κοινωνια του Ηνωμενου Βασιλειου την εκανε για Αμερικη τους προηγουμενους αιωνες.Με τα μεγαλα θρησκευτικα προτεσταντικα ρευματα(βλεπε το great awakening).Αλλα και εκει αν εξαιρεσεις τους ευαγγελιστες του νοτου και ισως τους Μορμονους στην Utah που κρατανε ακομα ..το υπολοιπο κομματι της χωρας εχει καταλυθει απο την αριστερολιμπεραλ πλεμπα.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.243
Πόντοι
3.656
οι πιο ωραιες περιοχες αλλα πως να περπατησεις πια στη προμεναντ ξεροντας τι εχει συμβει εκεί :confused:
Περπατάς αλλά πας κ τοίχο τοίχο.. Τότε ήμουν εκεί μια βδομάδα πριν, την έβγαζα στο Opera στην παραλία αν ξέρεις το μερος... Εκεί ακριβώς που έγινε το σκηνικό
Τελικά στην ζωή όλα είναι συμπτώσεις...

• Ουάου
Αντιδράσεις: poppop
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
οι πιο ωραιες περιοχες αλλα πως να περπατησεις πια στη προμεναντ ξεροντας τι εχει συμβει εκεί :confused:
Πάει,τα ξεχάσαμε αυτά...
Ούτε φωτογραφίες των θυμάτων είδαμε,ούτε να ονόματά τους μνημονεύονται,ούτε συνεντεύξεις με τους επιζήσασες τραυματίες

Όπως δεν είδαμε ποτέ υλικό από τις δεκάδες κάμερες γύρω και μέσα από τον κεντρικό σταθμό της Κολωνίας το 2015

Όπως και δεν είδαμε την δικογραφία από το Μπατακλάν που έβγαζαν τα μάτια των ανθρώπων,τους έκοβαν τα πέη και τα έβαζαν στο στόμα.

Εύχομαι από καρδιάς,όλοι οι δήθεν πονόψυχοι και ΜΚΟ,να έχουν ανάλογη τύχη.

Όσο για Γαλλία,δεν υπάρχει σωτηρία.
Όπως και σε Βέλγιο,Ολλανδία,Αγγλία,Σουηδία,μεγάλο μέρος της Γερμανίας.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Μονο φιλελε δεν ειναι σημερα αυτα τα κρατη.Μιλαμε για χωρες που εχουν σοσιαλιζουσες οικονομιες.Με μεγαλη φορολογια,γραφειοκρατια,επιδοματα κτλ.
αυτο εγραψα και εγω,ειδικα η Γαλλια στην οικονομια ειναι σοσιαλ, στο φικιφικι ειναι φιλελε

Το Ηνωμενο Βασιλειο απο την αλλη δεν διαφερει και πολυ.Μην κοιτας που εχουν τους μοναρχες για τα ματια του κοσμου.Φιλελε κατασταση ειναι και οι αγγλοι με τους Τορις να εχουν μπαχαλοποιησει τα παντα.Ο πουριτανισμος και η συντηρητικη κοινωνια του Ηνωμενου Βασιλειου την εκανε για Αμερικη τους προηγουμενους αιωνες.Με τα μεγαλα θρησκευτικα προτεσταντικα ρευματα(βλεπε το great awakening).Αλλα και εκει αν εξαιρεσεις τους ευαγγελιστες του νοτου και ισως τους Μορμονους στην Utah που κρατανε ακομα ..το υπολοιπο κομματι της χωρας εχει καταλυθει απο την αριστερολιμπεραλ πλεμπα.
το anglosphere παγκοσμιως λιγο εως πολυ ειναι φιλελε στην οικονομια ενω στα ηθη ειναι γενικως πιο συμμαζεμενο απο το francophonie, οι τορις γενικα ειναι οπως οι rinos και δε κρατησαν καποιες σταθερες ως οφειλαν σαν δεξια παρολαυτα η καταστροφικη νεοταξιτικη στροφη προς τον Σοροαριστερισμο ειναι εντονη κυριως στο Us απ οπου προσπαθει μεσω των γνωστων κυκλων να φυτευθει και στις αλλες angloχωρες και στον υπολοιπο πλανητη

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
αυτο εγραψα και εγω,ειδικα η Γαλλια στην οικονομια ειναι σοσιαλ, στο φικιφικι ειναι φιλελε

το anglosphere παγκοσμιως λιγο εως πολυ ειναι φιλελε στην οικονομια ενω στα ηθη ειναι γενικως πιο συμμαζεμενο απο το francophonie, οι τορις γενικα ειναι οπως οι rinos και δε κρατησαν καποιες σταθερες ως οφειλαν σαν δεξια παρολαυτα η καταστροφικη νεοταξιτικη στροφη προς τον Σοροαριστερισμο ειναι εντονη κυριως στο Us απ οπου προσπαθει μεσω των γνωστων κυκλων να φυτευθει και στις αλλες angloχωρες και στον υπολοιπο πλανητη
Σιγουρα οι αγγλο-σαξωνες ειναι πιο φιλελε στα οικονομικα αλλα και αυτοι τα τελευταια χρονια το γυρισαν στον επιδοματικο καπιταλισμο.Καναδας,Αμερικη,Ηνωμενο Βασιλειο ακομα και Αυστραλια εχουν μεγαλους φορους και μαλακιες.Φυσικα δεν εχουν τα χαλια της σουηδιας και της γαλλιας αλλα για εκει το πανε.Απο την αλλη ομως βλεπεις οτι τα κρατη με φιλελε οικονομια δεχονται και τους περισσοτερους μεταναστες.Δλδ φθηνο εργατικο απο σκουπιδοχωρες της ασιας της αφρικης η και της λατινικης αμερικης.Απο την αλλη οι Τορις ακομα και με Θατσερ στα κοινωνικα ζητηματα ηταν καργα αριστερολιμπεραλ.Αυτοι μπαχαλοποιησαν την Αγγλια με αλλοδαπους και μετετρεψαν τους ΛΟΑΤΚΙ σε θεοτητες.Αυστραλια,Νεα Ζηλανδια,Καναδας ειναι λιγο πολυ τα ιδια.Η Αμερικη ειναι αλλη ιστορια.Ο νοτος(dixie) ειναι υπερσυντηρητικος και βαθια θρησκος.Επισης δεν γουσταρουν βασιλειαδες,πριγκηπες,μοναρχια και μαλακιες.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Σιγουρα οι αγγλο-σαξωνες ειναι πιο φιλελε στα οικονομικα αλλα και αυτοι τα τελευταια χρονια το γυρισαν στον επιδοματικο καπιταλισμο.Καναδας,Αμερικη,Ηνωμενο Βασιλειο ακομα και Αυστραλια εχουν μεγαλους φορους και μαλακιες.Φυσικα δεν εχουν τα χαλια της σουηδιας και της γαλλιας αλλα για εκει το πανε.Απο την αλλη ομως βλεπεις οτι τα κρατη με φιλελε οικονομια δεχονται και τους περισσοτερους μεταναστες.Δλδ φθηνο εργατικο απο σκουπιδοχωρες της ασιας της αφρικης η και της λατινικης αμερικης.Απο την αλλη οι Τορις ακομα και με Θατσερ στα κοινωνικα ζητηματα ηταν καργα αριστερολιμπεραλ.Αυτοι μπαχαλοποιησαν την Αγγλια με αλλοδαπους και μετετρεψαν τους ΛΟΑΤΚΙ σε θεοτητες.Αυστραλια,Νεα Ζηλανδια,Καναδας ειναι λιγο πολυ τα ιδια.Η Αμερικη ειναι αλλη ιστορια.Ο νοτος(dixie) ειναι υπερσυντηρητικος και βαθια θρησκος.Επισης δεν γουσταρουν βασιλειαδες,πριγκηπες,μοναρχια και μαλακιες.
Βασικα το Dixie ειναι με μεγαλη διαφορα το τελευταιο και μεγαλο καστρο του παραδοσιακου συντηρητισμου στην δυση.Οτιδηποτε αλλο ειναι αρκετα κατω ακομα και η καθολικη Βαυαρια.Εξαιρουνται καποια κρατη της ανατολικης Ευρωπης τυπου Πολωνια,Ουγγαρια,Σερβια αλλα εκει εζησαν την μαλακια του κομμουνισμου και ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας τους εγιναν ζομπι....:zombie::zombie::zombie:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
σωστα αυτα που αναφερεις και οντως ηταν λαθη της "ψευτοδεξιας" που σαρωσε σε πρωτη φαση το φαινομενο Τράμπ,το ντίξι εχει νησιδες πια απο αυτο που περιγραφεις και δημογραφικα ειναι τελειωμενο,μονο τειχη και αποσχιση ισως το σωσουν ,η βασιλεια νομιζω πάντως χρειαζεται ως σημειο αναφορας για τους λαούς

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
σωστα αυτα που αναφερεις και οντως ηταν λαθη της "ψευτοδεξιας" που σαρωσε σε πρωτη φαση το φαινομενο Τράμπ,το ντίξι εχει νησιδες πια απο αυτο που περιγραφεις και δημογραφικα ειναι τελειωμενο,μονο τειχη και αποσχιση ισως το σωσουν ,η βασιλεια νομιζω πάντως χρειαζεται ως σημειο αναφορας για τους λαούς
Σιγουρα ειναι τελειωμενο το dixie με τοσους αραπαδες που εχει.Απλα αναφερω οτι ο λευκος πληθυσμος του ειναι αρκετα συντηρητικος και πατριωτικος για τα σημερινα δεδομενα και για το σημερινο καταντημα της αμερικης.Βασικα η αμερικη εχει τελειωσει.Λιγο ισως κραταει το Τεξας αντε να βαλω και καμμια Φλοριντα μεσα αλλα και εκει τα δημογραφικα δεν πανε καλα.Ασε που τις μεγαλες πολεις τις πηρανε οι παιδοφιλοι φιλοι του Επσταιν....:shit:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.243
Πόντοι
3.656
Τελευταια ολων θα πεσει (αν πεσει) η βασιλισσα Ρωσια.
Κατι ηξερε ο Μητσος και την επελεξε
Ο μιτσος αρχικά την επέλεξε γιατί όπου αλλού πήγαινε προ 20ετιας δεν γάμουσε.
Εκεί κατάφερε και γαμησε έστω 5 με 10 φορές...
Μετά έμεινε γιατί την έβγαζε με 100 200 ευρώ το μήνα χωρίς να δουλεύει..
Τώρα τον κόβω ναχει έρθει Ελλάδα να διεκδικήσει την περιουσία όση είναι αυτή για να βγαλει την επόμενη 20ετια...

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Ο μιτσος αρχικά την επέλεξε γιατί όπου αλλού πήγαινε προ 20ετιας δεν γάμουσε.
Εκεί κατάφερε και γαμησε έστω 5 με 10 φορές...
Μετά έμεινε γιατί την έβγαζε με 100 200 ευρώ το μήνα χωρίς να δουλεύει..
Τώρα τον κόβω ναχει έρθει Ελλάδα να διεκδικήσει την περιουσία όση είναι αυτή για να βγαλει την επόμενη 20ετια...
Nαι γαμουσε τα μογγολακια απο την σιβηρια :tooth: :tooth: :tooth:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.243
Πόντοι
3.656
Nαι γαμουσε τα μογγολακια απο την σιβηρια :tooth: :tooth: :tooth:
Κάτι έβρισκε παλια
Μην ξεχνάμε ο μιτσος πήγε την χρυσή εποχή του 95...αν πήγαινε τώρα η το 2010 θα γάμουσε μόνο τα γνωστά δυστυχή γατάκια του
..

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Κάτι έβρισκε παλια
Μην ξεχνάμε ο μιτσος πήγε την χρυσή εποχή του 95...αν πήγαινε τώρα η το 2010 θα γάμουσε μόνο τα γνωστά δυστυχή γατάκια του
..
Και το 95 που πήγε χεσμενο τον είχαν... :confused: :confused: :confused:

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.126
Πόντοι
7.216
Όσοι επένδυσαν τα μάρκα τους,στην Ελλάδα της δραχμής,έφαγαν τρελό πακέτο.

Όχι γιατί τότε δεν υπήρχαν περιθώρια κέρδους,αλλά γιατί δεν μπορείς να ανοίξεις επιχείρηση με νοοτροπία Γερμανίας στην Ελλάδα ή να εμπιστευτείς ότι το κράτος θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντί σου.

Η οικογένειά μου με κατέβασε παιδί από Γερμανία στην Ελλάδα της δραχμής.
Άμα σας γράψω ιστορίες με πολεοδομίες,ελεγκτές,νομάρχες και λοιπά λαμόγια,
που είδαν φράγκα να μασήσουν,δε μας φτάνουν 3-4 σελίδες

Αλλά νόστος βλέπεις,με αποτέλεσμα να κάνουμε μάγκα το κάθε βλαχολαμόγιο.
Και τώρα θα γυρίσω πίσω; :2funny:

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού:birdman:
Πες το ρε παιδάκι μου!Τώρα εξηγούνται όλα.! Πουλάκι μου, εσύ μπορεί να χρηζεις και ψυχολογικού Σαπόρτ. Για ξάπλωσε στο ανακλυντρο!
Τώρα εξηγείται αυτή η λατρεία που έχεις για την Γερμανία και αυτό το μίσος που βγάζεις για την Ελλάδα. Γιατί θεωρείς ότι σου κόψαν την τύχη οι γονείς σου όταν σε κατέβασαν Ελλάδα. Γιατί όταν ήρθες προφανώς έφαγες κάποιο χαζομπουλιγκ από τα άλλα παιδάκια του στυλ ήρθε ο ss, γιατί τελικά ποτέ δεν έβγαλες άκρη με την Ελλάδα γιατι δεν κατάφερες να ενσωματωθείς.
Αυτά,και άλλα τόσα, όμως είναι θέματα τα οποία συναντα καποιος σε όποια χώρα κι αν παει μετανάστης.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Πες το ρε παιδάκι μου!Τώρα εξηγούνται όλα.! Πουλάκι μου, εσύ μπορεί να χρηζεις και ψυχολογικού Σαπόρτ. Για ξάπλωσε στο ανακλυντρο!
Τώρα εξηγείται αυτή η λατρεία που έχεις για την Γερμανία και αυτό το μίσος που βγάζεις για την Ελλάδα. Γιατί θεωρείς ότι σου κόψαν την τύχη οι γονείς σου όταν σε κατέβασαν Ελλάδα. Γιατί όταν ήρθες προφανώς έφαγες κάποιο χαζομπουλιγκ από τα άλλα παιδάκια του στυλ ήρθε ο ss, γιατί τελικά ποτέ δεν έβγαλες άκρη με την Ελλάδα γιατι δεν κατάφερες να ενσωματωθείς.
Αυτά,και άλλα τόσα, όμως είναι θέματα τα οποία συναντα καποιος σε όποια χώρα κι αν παει μετανάστης.

Τύπε Mounokwlaraki,πολύ θα ήθελα να δω τι φάτσα σου όταν αφού έγραψες το άνωθεν,διάβασες το επόμενό μου μήνυμα που λέει σε άπταιστα ελλήνικως:grin:

Εγώ λόγω γονέων,κατέβηκα Ελλάδα για να πάω δημοτικό.
Ήταν τότε της μόδας να κατεβαίνουν Έλληνες γονείς με παιδιά 5-6 χρονών στην Ελλάδα.
Ελληνικά μιλούσα ότι να'ναι,αλλά προσαρμόστηκα σε χρόνο dt και έγινα σημαιοφόρος,πρόεδρος τάξης στο δημοτικό και του 15 μελούς στην τρίτη Γυμνασίου.
Κοντολογίς, κατάλαβα πολύ γρήγορα πως παίζεται το ΠΑΙΓΝΙΟ στην Ελλάδα.

Όμως ποτέ δε σκέφτομαι τι θα γινόταν αν δεν κατεβαίναμε.
Η Ελλάδα μου έμαθε τα πάντα και αν την ψάξεις καλά με την πάρτη της,
πιάνεις βάθη μεγάλα,είσαι σε θέση να διαβάσεις και να αντιληφθείς πράγματα στην πρωτόλεια μορφή τους,
που η γερμανική γλώσσα και πολιτισμός,δεν αρκούν για να σε πάνε σε τέτοια βάθη..
Το φως,το γαλάζιο,ακόμη και ότι είμαστε μαλακοκαύληδες,αλλά με ψυχή βαθιά.

Ευγνώμων και περήφανος για την Ελλάδα, όμως για τους νεοέλληνες όχι και τόσο?

Φίλε από το πολύ το μπούλινγκ και την αδυναμία ενσωμάτωσης,ήμουν πρόεδρος στο δημοτικό από την 3η δημοτικού μέχρι την 6η(και σημαιοφόρος)παραστάτης στην 1η Γυμνασίου,πρόεδρος του 15μελους την τρίτη(και σημαιοφόρος) :grin:

Επίσης δεν κατάφερα ποτέ να ενσωματωθώ,αλλά μπήκα πρώτος στη σχολή(1000ευρώ) και πήρα την υποτροφία του ΙΚΥ κάθε χρόνο((1000ευρώ/χρόνο) μέχρι την αποφοίτησή μου,χωρίς να είμαι σε κανένα κόμμα.
Άκου και αυτό.Δεν είχε χρειαστεί να δώσω ΠΟΤΕ,δεύτερη φορά κάποιο μάθημα και είπα και τον όρκο στο τέλος

Άμα ποτέ σε ξαναφέρει ο δρόμος στην Πράγα και βρεθούμε,μπορώ να σου αποδείξω τα όσα σου γράφω περί φοιτητικού βίου,
δείχνοντάς σου σε pdf το απόκομμα της Ελευθεροτυπίας με την μουτσούνα μου και την αναφορά της όλα αυτά?

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.126
Πόντοι
7.216
Τύπε Mounokwlaraki,πολύ θα ήθελα να δω τι φάτσα σου όταν αφού έγραψες το άνωθεν,διάβασες το επόμενό μου μήνυμα που λέει σε άπταιστα ελλήνικως:grin:

Φίλε από το πολύ το μπούλινγκ και την αδυναμία ενσωμάτωσης,ήμουν πρόεδρος στο δημοτικό από την 3η δημοτικού μέχρι την 6η(και σημαιοφόρος)παραστάτης στην 1η Γυμνασίου,πρόεδρος του 15μελους την τρίτη(και σημαιοφόρος) :grin:

Επίσης δεν κατάφερα ποτέ να ενσωματωθώ,αλλά μπήκα πρώτος στη σχολή(1000ευρώ) και πήρα την υποτροφία του ΙΚΥ κάθε χρόνο((1000ευρώ/χρόνο) μέχρι την αποφοίτησή μου,χωρίς να είμαι σε κανένα κόμμα.
Άκου και αυτό.Δεν είχε χρειαστεί να δώσω ΠΟΤΕ,δεύτερη φορά κάποιο μάθημα και είπα και τον όρκο στο τέλος

Άμα ποτέ σε ξαναφέρει ο δρόμος στην Πράγα και βρεθούμε,μπορώ να σου αποδείξω τα όσα σου γράφω περί φοιτητικού βίου,
δείχνοντάς σου σε pdf το απόκομμα της Ελευθεροτυπίας με την μουτσούνα μου και την αναφορά της όλα αυτά?
Τύπε, το γεγονός ότι ήσουν καλός μαθητής δεν σημαίνει ότι ενσωματώθηκες στην Ελληνική πραγματικότητα.
Η αδερφή μου είναι 45 χρονών και ζει από τα 18 εξωτερικό. Θεωρώ στην νοοτροπία είναι λιγότερο Ελληνίδα από ότι ευρωπαία.
Να μην συζητήσω για τα παιδιά της τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει έξω. Τα οποία γνωρίζουν άπταιστα ελληνικά, οντας τέκνα δυο Ελλήνων (η αδερφή σε επίπεδο διδάκτορος και όχι τελειοφοιτη δημοτικού). Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση τα ανίψια μου να γίνουν ποτέ Έλληνες στην νοοτροπία και να ενσωματωθούν στην Ελληνική πραγματικότητα.
Πρώτον γιατί δεν μεγάλωσαν Ελλάδα και δεύτερον διότι και οι όποιες ελληνικές επαφές τους στο εξωτερικό, λίγη απο την νοοτροπία αυτή έχουν (βλέπε αρχική αναφορά στην αδερφή μου).

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις. Το υγειονομικό σύστημα στην Ελβετία που ζει και εργάζεται η αδερφή μου είναι ιδιωτικό. Εκεί λοιπόν περα από το υποχρεωτικό ποσό η αδερφή μου δίνει επιπλέον κανα 1.000/μήνα από μόνη της γιατί αφενός αφαιρείτε απο τον φόρο που θα πληρώσει, θα έχει καλύτερες παροχές και αφετέρου τα χρήματα που δίνει είναι βέβαιο οτι θα τα πάρει πίσω. Είτε ως μεγαλύτερη σύνταξη, είτε ως εφάπαξ!
Στην Ελλάδα απο την άλλη ο,τι δίνεις στα ταμεία είναι βαρέλι δίχως πάτο! Διότι ούτε θα έχεις διαφορετική αντιμετώπιση/παροχές αν χρειαστείς περίθαλψη αλλά και στην σύνταξη μπορεί να βγεί κάποιο λαμόγιο πολιτικός και να την κουρέψει με έναν νομο και ενα άρθρο!
Αποτέλεσμα: εγώ ως ΕΕ να δίνω οτι λιγότερο μπορώ (χαμηλότερη κατηγορία). Προφανώς και την διαφορά δεν την τρώω σοκοφρέτες. Κρατάω καβάτζα γιατί ξέρω οτι αυριο μεθαύριο που θα χρειαστώ μια επέμβαση θα παω να σκασω το 10.000 στο ιδιωτικό. Παράληλλα επενδύω τα υπόλοιπα και δεν περιμένω στα 70 να ζήσω από την σύνταξη.
2 διαφορετικές οπτικές του ιδιου θέματος, 2 διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης, το ίδιο αποτέλεσμα. Ως μηχανικός ξέρω οτι κάθε πρόβλημα έχει μια λύση. Απλά δεν κάνουν ολες οι λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom