xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.866
- Πόντοι
- 3.846
Ποιες απολαβές να αυξήσεις στην Ελλάδα;Θα σου εξηγήσω το σκεπτικό μου. Στην Ελλάδα ας πούμε ότι βγάζω αυτή τη στιγμή 800€. Στην Ολλανδία μου λες ότι μπορώ μια μέρα να βγάζω 3,000€. Δεν διαφωνώ δεν αυτό που λες γιατί πρώτα υπάρχουν τέτοιοι μισθοί και δεύτερον δε μπορώ να σου αποδείξω ότι δεν μπορώ να βγάλω 3,000 εκεί μια μέρα.
Το θέμα είναι ότι εγώ με 800 μπορώ να ζήσω, να έχω μια ευχάριστη ζωή χωρίς να οδηγάω μερσεντές και να βγαίνω σελφι στη Μύκονο. Προτιμώ να προσπαθήσω να αυξήσω τις απολαβές μου ΕΔΩ, διατηρώντας τα προνόμια της ζωής ΕΔΩ (από προσωπικά, οικογενειακά ως οτιδήποτε) παρά να κάνω ένα RESET που ουσιαστικά δεν μου χρειάζεται.
Αυτός που θα φύγει θα φύγει για τους σωστούς λόγους. Όχι για γυναίκες ή άλλα κουτά, θα φύγει γιατί δεν μπορεί να βρει δουλειά εδώ ή ικανοποιητικό - για τον ίδιο - μισθό. Δικαίωμα του αλλά και ΔΙΚΗ του απόφαση. Όχι «φεύγω γιατί υπάρχει κρίση». Έτσι έλεγαν και παιδιά λυκείου που «έφευγαν» στη Βουλγαρία για Ιατρική γιατί βλέπεις εδώ το 19,6 θέλει διάβασμα.
Θα πάρεις αύξηση 50€ σε 5 χρόνια;
Ξέρω παιδιά που δουλεύουν πόσα χρόνια σε τράπεζες χωρίς καμία αύξηση.
Αυτοί που θα φύγουν και που το έχουν ψάξει καλά το θέμα, φεύγουν για καμία δεκαριά λόγους, όχι για ένα μόνο. Και για γυναίκες και για καλύτερες προοπτικές και για αξιοκρατία και πολλά άλλα.