Ανταγωνιστικως μενεις με το να πρωτοπορείς. Αν δουλευεις σα σκυλος και πας για χιλιαρικο η 2000 εισαι μια απο τα ιδια ποσοι αλλοι κανουν αυτο? Δηλαδη να δουλευουν πιο πολυ για να εχουν κατι παραπανω? Αυτα στην θεωρεια ετσι? στην πραξη πρέπει να .... να στο δωσω να καταλαβεις καλυτερα. Πας σε καποιον και δουλευεις 8 ωρες για να σου δωσει 50 ευρω. Εχεις καθισει ποτε να δουλεψεις για το εαυτο σου 8 ωρες? Να σκέφτεσαι 8 ωρες να διαβαζεις να ψαχνεις στο νετ να κανεις τηλεφωνα να πηγαίνεις απο εδω και απο εκει για να αλλάξεις το μέλλον σου? Ετσι γινεσαι ανταγωνιστικως. Οσο για τις γκομενες ξερεις πολυ καλα οτι το πρωτο που τις ριχνει ειναι το θρασος και η αυθαδεια και η επιμονη. Με λεφτα θα ριξεις πουτανακια πιθανως κατα 80% να σου βγουν φιδια και κορακια στο μελλον η να σε παρατησουν οταν θα ερθει ο ποιο λεφτας. Αυτο που λεω ομως ειναι οτι πολεμοντας μια ζωη για να εχεις χρημα συγκεντρωνεις γυρω σου ολους αυτους που θελουν να ((δαγκωσουν τον αλλον για να την βγαλουν ζαχαρη)) σκουπιδια δηλαδη
Μα αυτο σου λεω.Οταν γινω τοσο καλος που να δουλευω για τον εαυτο μου και να βγαζω 10000 ευρω αντι για τα 6000 που θα μου δινουν να δουλευω για αυτους,θα το κανω.Εννοειται εχουν κερδος απο εμενα.
Οι γκομενες πανε για τα λεφτα,θελουν ετοιμα πραγματα,φτιαγμενους,δε θελουν να ταλαιπωρουνται με εκτιμησεις,θελουν ανεση.
Αντι να ταλαιπωρουνται με το φοιτητη,δυναμει επαγγελματια πανε με ενα σκουλαρικα μηχανοβιο,και αν ο φοιτητης τακτοποιηθει,παρατανε το μηχανοβιο για τον ετοιμο επαγγελματια.Θελουν σιγουρια,ασφαλεια,σιγουρα πραγματα.
Αμα εχεις γκαφρα,στα αρχιδια σου ποια σου παιρνει μπουκι.Σχεδον δε θυμασαι το ονομα της,βλεπεις μονο το κεφαλι της πως ανεβοκατεβαινει.
Ελλάδα κάπως υπάρχει μέτρο,δε σε αφήνουν οι γύρω κτλ να κάνεις το excess,και πάλι γίνεται βέβαια αν είσαι αποφασισμένος.
Αλλά Ελλάδα παίζουν ρόλο οι γονείς,σου λέει η μαμά δε θέλω το διαμέρισμα που σου αγορασαμε να το έχεις σα μπορδέλο,να μπαινοβγαινουν ξεβράκωτες και γαιδουριτσες που σου τρων τα λεφτα,εγώ θέλω να μου φέρεις καλή,σοβαρή κοπέλα για σπιτι και γάμο,αλλιώς φύγε απο το σπιτι μας.Κάνουν τα στραβά μάτια μέχρι ενός σημείου.Καλά εγώ το είχα ξεσκίσει,τι ειχαν δει τα ματια τους,τελος παντων.
Αυτα τα προβλήματα λύνονται εξωτερικό,κανένας δεν ξέρει τι κάνεις και δε σε πριμοδοτούν γονείς.Παίρνεις κάπως την κατάσταση στα χέρια σου,οργανώνεις το σκηνικό όπως συμφέρει εσένα και τον πούτσο σου.