Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Παιδιά αν είχατε γύρω στα 500-600 έσοδα από ενοίκια και βγάζατε κι ένα μισθό αρχικά γύρω στα 700 θα μένατε ελλάδα ή και πάλι θα φεύγατε? θα άξιζε να μείνετε πιστεύετε?

εξαρτάται από το τι θέλεις στην ζωή σου... με αυτά μικτά καθαρίζεις γύρω στο χιλιάρικο τον μήνα και φυτοζωείς...

γιατί στα 600 νοίκια στην τσέπη μπαίνουν 510 και στα 700 μισθό στην τσέπη μπαίνουν το πολύ 520... οπότε είσαι στο χιλιάρικο τον μήνα (χωρίς να βάλουμε φθορες και αβαρίες ή φέσια από νοίκια)...

αν θέλεις λοιπόν να φυτοζωείς σαν τον νικολιό (nikos_plat) μένεις στην Ελλάδα και χαίρεσαι την φραπεδιά σου στον ήλιο...

αν θέλεις να κάνεις κάτι στην ζωή σου (και έχεις φυσικά κάποια προσόντα αλλά και διάθεση γιαυτό) ξεκινάς την  Οδύσσεια... βασικόν προσόν να είσαι πολυμήχανος όπως ο Οδυσσέας και να έχεις ανοικτό μυαλό ώστε  "πολλών δε ανθρώπων νόον και άστεα έγνω"

και πίστεψε με αυτό το τελευταίο είναι το καλύτερο που μπορείς να κερδίσεις στην ζωή σου...

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.596
Πόντοι
1.706
Παιδιά αν είχατε γύρω στα 500-600 έσοδα από ενοίκια και βγάζατε κι ένα μισθό αρχικά γύρω στα 700 θα μένατε ελλάδα ή και πάλι θα φεύγατε? θα άξιζε να μείνετε πιστεύετε?
Θα εμενα ελλαδα ,
Με 1300 καθαρα τον μηνα.
Αυτο ειναι κ το οριο που εχω θεσει.
Το εχω ξαναπει, με 1300 οκ.
Διπλα σε γονεις, παιδια,αδελφια, φιλους, ταβερνες, φραπεδες, ηλιο, θαλασσα κτλ.

Catman25

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2017
Like
336
Πόντοι
21
Εξαρτάται, αν είσαι στη δεκαετία των 20, μια χαρά ειναι καθαρά τα 1000 όταν δεν έχεις υποχρεώσεις. Αν μπεις στα 30 και ψάχνεις να δεις που πάνε τα πράγματα, αν θα κανεις οικογένεια κλπ, τότε δεν φθάνουν ούτε για ζήτω.

Μια στραβή να σου γίνει, μια σοβαρή βλάβη στο αυτοκίνητο, ή ένα απρόοπτο θέμα υγείας και δεν θα έχεις φράγκο μετά.

Στη θέση σου θα μάζευα χρήματα και ή θα έκανα κάτι δικό μου κάποια στιγμή στην Ελλάδα ή με αυτό το πακέτο αν είχα προσόντα θα έβγαινα εξωτερικό, για να μπορέσω να συντηρήσω τον εαυτό μου τους πρώτους μήνες, μέχρι να έβρισκα δουλειά και γενικά τα πατήματα μου.

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Οταν εισαι 20 χρονων θες τα λεφτα να τα ξεσκίσεις αλλα δεν εχεις.Εχεις δημιουργικοτητα και όρεξη να τα χαλάς και να περνας καλα
Οταν εισαι 30 κατι κανεις αλλα στα τρωει το μουνι
Το ιδιο και στα 40 και στα 50 μετα δεν θες λεφτα θες την ησυχία σου . Αντε και πήγες εξω η έμεινες εδω και εκανες σπιτια πολυκατοικιες και εταιρείες πετυχημένες. Τι καταφερες? Εχεις λεφτα τωρα αλλα δεν εχεις τον χρονο η την ηλικία να τα φας. Το κυνήγι του χρήματος μάζεψε γυρω σου σκουλήκια και κοράκια και ψεύτικους φιλους. Πραγματικα τα λεφτα ειναι σκατα ζήστε την ζωη σας. Η απάντηση στην ερώτηση του θέματος ειναι ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Γαμηστε το κοινωνικο στατους και την αξίωση τι θα πει ο διπλά και ζηστε την μικρη ζωη σας ετσι ωστε την στιγμη που θα πεθαίνεις να πεις ...Ζωη σε γαμησα!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οταν εισαι 20 χρονων θες τα λεφτα να τα ξεσκίσεις αλλα δεν εχεις.Εχεις δημιουργικοτητα και όρεξη να τα χαλάς και να περνας καλα
Οταν εισαι 30 κατι κανεις αλλα στα τρωει το μουνι
Το ιδιο και στα 40 και στα 50 μετα δεν θες λεφτα θες την ησυχία σου . Αντε και πήγες εξω η έμεινες εδω και εκανες σπιτια πολυκατοικιες και εταιρείες πετυχημένες. Τι καταφερες? Εχεις λεφτα τωρα αλλα δεν εχεις τον χρονο η την ηλικία να τα φας. Το κυνήγι του χρήματος μάζεψε γυρω σου σκουλήκια και κοράκια και ψεύτικους φιλους. Πραγματικα τα λεφτα ειναι σκατα ζήστε την ζωη σας. Η απάντηση στην ερώτηση του θέματος ειναι ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Γαμηστε το κοινωνικο στατους και την αξίωση τι θα πει ο διπλά και ζηστε την μικρη ζωη σας ετσι ωστε την στιγμη που θα πεθαίνεις να πεις ...Ζωη σε γαμησα!

πω πω απαισιοδοξία ρε παιδάκι μου

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Αλλά γενικά Σέρβοι,Έλληνες,Ρώσοι είναι οι μαλακες και losers της υπόθεσης γενικώς.Το έχουν στο αίμα τους.Ο Έλληνας 40 χρόνια Ευρώπη πάλι χρεοκωπημένος είναι.Ο Ρώσος μετά από 100 χρόνια πάλι τσάρο θέλει.Μιλάμε για ανίατες περιπτώσεις.
Οι βλαμμένοι και προβληματικοί της Ευρώπης κατά κάποιο τρόπο που πρέπει πάντα να τους σφαλιαρίζεις.
Οι Σέρβοι από μόνοι τους είναι για τον πούτσο εντελώς.Για κάτούρημα και χέσιμο είναι.Αν όμως επηρρεάσουν τους άλλους Σλάβους ή αρχίσουν να κλαίγονται και να ραδιουργούν με τους Ρώσους είναι επικίνδυνοι.
Γενικά δηλαδή η κυριαρχία των γερμανοειδών πάνω στους Σλάβους είναι ιστορικά απόλυτη με την εξαίρεση των Ρώσων που γίνονται ακραίοι όταν τους υποδαυλίζουν οι πουτσούλες Σέρβοι.

Οι Έλληνες μια ζωή είναι στη διχόνοια.Αδερφός με αδερφό,γαύρος με βάζελο,παοκτσης με αρειανό,δεξιός με αριστερό,είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να σκοτωθούν μεταξύ τους.Αυτή είναι η μαλακία που μας δέρνει διαχρονικά.Οι γερμανοειδείς προφανώς δεν θα σκοτωθούν ούτε για ομάδες,ούτε για κόμματα,γι'αυτό και είναι πιο ενωμένοι.

Μην ξεχνάμε και την τρομακτική αλλοίωση του dna του Έλληνα από τα 80's και μετά,που μπολιάστηκαν όλοι με την λαμογιά,την τεμπελιά και τον νεοπλουτισμό.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Εννοειται οτι θα εφευγα.Εγω εχω 1 εκατομμυριο ευρω ακινητη περιουσια στην Αθηνα,θα μπορουσα να ζω απο τα ενοικια μονο.
Αλλα προτιμω να τα πραττω εξωτερικο για να εχω ρευστοτητα να γαμαω μουνακια.
Εννοειται δεν ξεκινας απο πολυ ψηλα εξωτερικο αλλα σιγα σιγα βελτιωνεσαι οικονομικα.Στην αρχη θα μεινεις και σε WG των 20 τετραγωνικων και ολα εκει που εμενες σε 150 τετραγωνικα Ελλαδα,θα τρως σφαλιαρες ασταματητα και θα φτυνεις αιμα,θα λες τι κανω εδω.Αλλα τελικα αξιζει.
Βεβαια αν δε με ενδιεφεραν τα γαμησια,δεν ξερω αν θα ειχα κινητρο να ερθω.Δεν ειναι οτι με φτιαχνει ο δυτικος πολιτισμος.
Ελλαδα ειναι νεκροταφειο αυτη τη στιγμη.Μονο για ψωλαδες,Δ.Υ.,βολεμενους κτλ ειναι καλα.
Αλλα και αυτωνων τρεμει το φυλοκαρδι τους και δικαιολογημενα.
Εξωτερικο δεν εχει φραπε,σουβλακι,κοκορετσι,μπουζουκια,ηλιο,παραλιες,οποτε για Ελληναρα ειναι καταθλιψη ειδικα στην αρχη.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Οι Έλληνες μια ζωή είναι στη διχόνοια.Αδερφός με αδερφό,γαύρος με βάζελο,παοκτσης με αρειανό,δεξιός με αριστερό,είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να σκοτωθούν μεταξύ τους.Αυτή είναι η μαλακία που μας δέρνει διαχρονικά.Οι γερμανοειδείς προφανώς δεν θα σκοτωθούν ούτε για ομάδες,ούτε για κόμματα,γι'αυτό και είναι πιο ενωμένοι.

Μην ξεχνάμε και την τρομακτική αλλοίωση του dna του Έλληνα από τα 80's και μετά,που μπολιάστηκαν όλοι με την λαμογιά,την τεμπελιά και τον νεοπλουτισμό.

Και αυτοι δεν ειναι τοσο ομονοικοι μεταξυ τους αλλα δυσκολα θα πλακωθει ο κουλτουρε Βυτεμβεργιος με τον μαγκα Πρωσο η ο βλαχος Σαξωνας με τον κοσμοπολιτη Ρηνανο και ο φιλελευθερος Αμβουργιανος με το συντηρικλα Βαυαρο.Βασικα θελει να τον πλακωσει αλλα καπως το πηραν χαμπαρι απο το δεκατο εννατο αιωνα οτι για να εχουν ισχυ πρεπει να ειναι ενωμενοι.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Πραγματικα τα λεφτα ειναι σκατα !

Με αυτο το αποφθεγμα δε θα συμφωνουσα.Καλυτερα να εχεις λεφτα απο το να εχεις σκατα λεφτα.Δεν ειναι το ιδιο.
Το βλεπεις και με τους συγγενεις σου και τις γκομενες ποσο διαφορετικα σε αντιμετωπιζουν οταν βγαζεις 1000 ευρω και οταν βγαζεις 5000 ευρω.Πολυ μεγαλη διαφορα θα ελεγα αλλαζεις κατηγορια.

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Με αυτο το αποφθεγμα δε θα συμφωνουσα.Καλυτερα να εχεις λεφτα απο το να εχεις σκατα λεφτα.Δεν ειναι το ιδιο.
Το βλεπεις και με τους συγγενεις σου και τις γκομενες ποσο διαφορετικα σε αντιμετωπιζουν οταν βγαζεις 1000 ευρω και οταν βγαζεις 5000 ευρω.Πολυ μεγαλη διαφορα θα ελεγα αλλαζεις κατηγορια.
Το ιδιο πραγμα λεμε. Πως σε αντιμετωπιζουν οταν βγαζεις 5000 και οταν βγαζεις 1000. Αρα φιδια

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Το ιδιο πραγμα λεμε. Πως σε αντιμετωπιζουν οταν βγαζεις 5000 και οταν βγαζεις 1000. Αρα φιδια

Καλα αν βγαζεις 10000 ευρω το μηνα,σου γλυφουν τα αρχιδια αφου μπορει να σε χρειαστουν.Αυτος ειναι ο στοχος μου τωρα.
Πρέπει κάπως να μένεις ανταγωνιστικός ενώ γύρω όλα χειροτερεύουν.Χρειάζεται σκληρή δουλειά,αφοσίωση στο καθήκον.Κανεις δεν εχασε γκομενες κυνηγωντας λεφτα.Συνεπως κυνηγας λεφτα πρωτιστως και δευτερευοντως γκομενες.
Το βασικο στοιχειο που μετραει πολυ ειναι η φυσικη αντοχη.Αν εχεις φυσικη αντοχη δηλαδη να αποδιδεις για χρονια σε συνθηκες υπερεξαντλησης και στρες εχεις ανταγωνιστικο πλεονεκτημα γιατι συσσωρευεις εμπειρια.
Οι περισσοτεροι ειναι μαλθακοι,μαμακηδες.Τα θελουν ολα ετοιμα στο πιατο δεν ειναι ετοιμοι να αγωνιστουν και τους διαλυουν οι αλλοι ξενοι που ειναι πιο διψασμενοι.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.416
Πόντοι
6.955

Θα έμενα και θα χαιρόμουν τις διακοπές την θάλασσα και τα καφέ. Εάν όμως είχα υψηλά ακαδημαικά προσόντα θα έφευγα.

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Καλα αν βγαζεις 10000 το μηνα,σου γλυφουν τα αρχιδια αφου μπορει να σε χρειαστουν.Αυτος ειναι ο στοχος μου τωρα.
Πρέπει κάπως να μένεις ανταγωνιστικός ενώ γύρω όλα χειροτερεύουν.Χρειάζεται σκληρή δουλειά,αφοσίωση στο καθήκον.Κανεις δεν εχασε γκομενες κυνηγωντας λεφτα.Συνεπως κυνηγας λεφτα πρωτιστως και δευτερευοντως γκομενες.
Ανταγωνιστικως μενεις με το να πρωτοπορείς. Αν δουλευεις σα σκυλος και πας για χιλιαρικο η 2000 εισαι μια απο τα ιδια ποσοι αλλοι κανουν αυτο? Δηλαδη να δουλευουν πιο πολυ για να εχουν κατι παραπανω? Αυτα στην θεωρεια ετσι? στην πραξη πρέπει να .... να στο δωσω να καταλαβεις καλυτερα. Πας σε καποιον και δουλευεις 8 ωρες για να σου δωσει 50 ευρω. Εχεις καθισει ποτε να δουλεψεις για το εαυτο σου 8 ωρες? Να σκέφτεσαι  8 ωρες να διαβαζεις να ψαχνεις στο νετ να κανεις τηλεφωνα να πηγαίνεις απο εδω και απο εκει για να αλλάξεις το μέλλον σου? Ετσι γινεσαι ανταγωνιστικως. Οσο για τις γκομενες ξερεις πολυ καλα οτι το πρωτο που τις ριχνει ειναι το θρασος και η αυθαδεια και η επιμονη. Με λεφτα θα ριξεις πουτανακια πιθανως κατα 80% να σου βγουν  φιδια και κορακια στο μελλον η να σε παρατησουν οταν θα ερθει ο ποιο λεφτας. Αυτο που λεω ομως ειναι οτι πολεμοντας μια ζωη για να εχεις χρημα συγκεντρωνεις γυρω σου ολους αυτους που θελουν να ((δαγκωσουν τον αλλον για να την βγαλουν ζαχαρη)) σκουπιδια δηλαδη

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ανταγωνιστικως μενεις με το να πρωτοπορείς. Αν δουλευεις σα σκυλος και πας για χιλιαρικο η 2000 εισαι μια απο τα ιδια ποσοι αλλοι κανουν αυτο? Δηλαδη να δουλευουν πιο πολυ για να εχουν κατι παραπανω? Αυτα στην θεωρεια ετσι? στην πραξη πρέπει να .... να στο δωσω να καταλαβεις καλυτερα. Πας σε καποιον και δουλευεις 8 ωρες για να σου δωσει 50 ευρω. Εχεις καθισει ποτε να δουλεψεις για το εαυτο σου 8 ωρες? Να σκέφτεσαι  8 ωρες να διαβαζεις να ψαχνεις στο νετ να κανεις τηλεφωνα να πηγαίνεις απο εδω και απο εκει για να αλλάξεις το μέλλον σου? Ετσι γινεσαι ανταγωνιστικως. Οσο για τις γκομενες ξερεις πολυ καλα οτι το πρωτο που τις ριχνει ειναι το θρασος και η αυθαδεια και η επιμονη. Με λεφτα θα ριξεις πουτανακια πιθανως κατα 80% να σου βγουν  φιδια και κορακια στο μελλον η να σε παρατησουν οταν θα ερθει ο ποιο λεφτας. Αυτο που λεω ομως ειναι οτι πολεμοντας μια ζωη για να εχεις χρημα συγκεντρωνεις γυρω σου ολους αυτους που θελουν να ((δαγκωσουν τον αλλον για να την βγαλουν ζαχαρη)) σκουπιδια δηλαδη

Μα αυτο σου λεω.Οταν γινω τοσο καλος που να δουλευω για τον εαυτο μου και να βγαζω 10000 ευρω αντι για τα 6000 που θα μου δινουν να δουλευω για αυτους,θα το κανω.Εννοειται εχουν κερδος απο εμενα.
Οι γκομενες πανε για τα λεφτα,θελουν ετοιμα πραγματα,φτιαγμενους,δε θελουν να ταλαιπωρουνται με εκτιμησεις,θελουν ανεση.
Αντι να ταλαιπωρουνται με το φοιτητη,δυναμει επαγγελματια πανε με ενα σκουλαρικα μηχανοβιο,και αν ο φοιτητης τακτοποιηθει,παρατανε το μηχανοβιο για τον ετοιμο επαγγελματια.Θελουν σιγουρια,ασφαλεια,σιγουρα πραγματα.
Αμα εχεις γκαφρα,στα αρχιδια σου ποια σου παιρνει μπουκι.Σχεδον δε θυμασαι το ονομα της,βλεπεις μονο το κεφαλι της πως ανεβοκατεβαινει.
Ελλάδα κάπως υπάρχει μέτρο,δε σε αφήνουν οι γύρω κτλ να κάνεις το excess,και πάλι γίνεται βέβαια αν είσαι αποφασισμένος.
Αλλά Ελλάδα παίζουν ρόλο οι γονείς,σου λέει η μαμά δε θέλω το διαμέρισμα που σου αγορασαμε να το έχεις σα μπορδέλο,να μπαινοβγαινουν ξεβράκωτες και γαιδουριτσες που σου τρων τα λεφτα,εγώ θέλω να μου φέρεις καλή,σοβαρή κοπέλα για σπιτι και γάμο,αλλιώς φύγε απο το σπιτι μας.Κάνουν τα στραβά μάτια μέχρι ενός σημείου.Καλά εγώ το είχα ξεσκίσει,τι ειχαν δει τα ματια τους,τελος παντων.
Αυτα τα προβλήματα λύνονται εξωτερικό,κανένας δεν ξέρει τι κάνεις και δε σε πριμοδοτούν γονείς.Παίρνεις κάπως την κατάσταση στα χέρια σου,οργανώνεις το σκηνικό όπως συμφέρει εσένα και τον πούτσο σου.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Σε περίπτωση κάποιος που είναι εντελώς μόνος και φτάνει Γερμανία. Πρέπει κάπου να κοιμηθείς την πρώτη νύχτα, αλλά και τις επόμενες, λύση :ξενοδοχείο, πανσιόν, hostel, Airbnb, camping ή αν έχεις βρεί μέσω ομάδων fb δωμάτιο σε WG. Ολα τα παραπάνω κοστίζουν σε ευνοϊκές συνθήκες €20/μέρα. Κάτι θα φας :στην καλύτερη 10€/μέρα. Τσιγάρα 5€/μέρα. 9 στους 10 που γνώρισα κάνουν μπάφο αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζει, θεωρώ τον εαυτό μου πιο άξιο απ το να είμαι στη Γερμανία για να χαλαρώνω με μπάφους, καθώς και να τους πληρώνω. Υπολογίστε τα νούμερα που σας έδωσα ανά ημέρα, γνωρίζοντας ότι χωρίς γλώσσα στην αρχή δύσκολα θα πιάσετε τα €1000/μήνα καθαρά. Με γλώσσα και λίγο εμπειρία θα πιάσετε τα €1500/μήνα. Προσωπικά έπιασα τα €2200/μήνα καθαρά αλλά ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην εταιρεία καθώς και τ αφεντικό, λειτουργούσαν με κόκα και έκσταση. Πολύ προβληματικό περιβάλλον καθώς πολύ απαιτητικό, δύο μήνες και παραιτήθηκα. Για να συνεχίσω θα πρεπε να παίξω με μπάφους να με ηρεμούν. Προσέξτε τα παραπάνω και ξεχάστε "θα μείνω κάποια χρόνια να κονομισω στη Γερμανία " εκτός αν παίζετε μπάλα με χασισια, κοκες στη καλύτερη.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Εγώ θα έμενα.Θα'βρισκα και καμιά εμφανίσιμη γκόμενα και θα κανα οικογένεια.Σιγά μην έτρεχα έξω.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Σε περίπτωση κάποιος που είναι εντελώς μόνος και φτάνει Γερμανία. Πρέπει κάπου να κοιμηθείς την πρώτη νύχτα, αλλά και τις επόμενες, λύση :ξενοδοχείο, πανσιόν, hostel, Airbnb, camping ή αν έχεις βρεί μέσω ομάδων fb δωμάτιο σε WG. Ολα τα παραπάνω κοστίζουν σε ευνοϊκές συνθήκες €20/μέρα. Κάτι θα φας :στην καλύτερη 10€/μέρα. Τσιγάρα 5€/μέρα. 9 στους 10 που γνώρισα κάνουν μπάφο αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζει, θεωρώ τον εαυτό μου πιο άξιο απ το να είμαι στη Γερμανία για να χαλαρώνω με μπάφους, καθώς και να τους πληρώνω. Υπολογίστε τα νούμερα που σας έδωσα ανά ημέρα, γνωρίζοντας ότι χωρίς γλώσσα στην αρχή δύσκολα θα πιάσετε τα €1000/μήνα καθαρά. Με γλώσσα και λίγο εμπειρία θα πιάσετε τα €1500/μήνα. Προσωπικά έπιασα τα €2200/μήνα καθαρά αλλά ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην εταιρεία καθώς και τ αφεντικό, λειτουργούσαν με κόκα και έκσταση. Πολύ προβληματικό περιβάλλον καθώς πολύ απαιτητικό, δύο μήνες και παραιτήθηκα. Για να συνεχίσω θα πρεπε να παίξω με μπάφους να με ηρεμούν. Προσέξτε τα παραπάνω και ξεχάστε "θα μείνω κάποια χρόνια να κονομισω στη Γερμανία " εκτός αν παίζετε μπάλα με χασισια, κοκες στη καλύτερη.

Οντως ναρκωτικα και αλκοόλ είναι περίπου αναγκαία όταν μπαίνεις στα βαθιά.Μετά βέβαια πρέπει να δεις πώς τα καταφέρνεις μόνος σου.
Αυτά είναι οι εύκολες λύσεις αλλά δεν έχουν διάρκεια.
Εδώ οι περισσότεροι Γερμανοί και ξένοι είναι ψυχάκηδες από το αδιάκοπο rat race,δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Εχω δει Ελληνες νεομετανάστες σε τραγικές καταστάσεις όταν το παράκαναν.Η ελληνική paranoia είναι και κάπως διαφορετική.
Παρόλα αυτά κάποιοι το έχουν και πετυχαίνουν,ένα 20% περίπου έχει τα σωστά ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά.
Θέλει κάπως αυτοντοπάρισμα εγώ έχω το frame θα σας γαμήσω όλους καθήκια,ο ανώτερος Βαλκάνιος θα σας λιώσει.Πρέπει κάπως να τους κάνεις να νιώσουν την ανώτερη παρουσία και δύναμη.
Γενικά αυτό το ελληναράδικο,η επίδειξη πυγμής,απεριόριστης δυνατότητας,ενέργειας,πίστης και φιλότιμου αρέσει στους Γερμανούς.
Σου λέει αυτός θα δουλέψει για εμάς,είναι εργαλείο.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εγώ θα έμενα.Θα'βρισκα και καμιά εμφανίσιμη γκόμενα και θα κανα οικογένεια.Σιγά μην έτρεχα έξω.

Ετσι σκέφτονται και οι Ελληνίδες.Καλά κρασιά.Με 700 ευρώ το μήνα στα σαράντα δεν είσαι τίποτα αν είσαι άντρας.Τουαλέτα θα γαμάς,γκόμενες τρίτης κατηγορίας.
Εχω δει Ελληνες να τα δίνουν όλα εξωτερικό,έχω δει και απόλυτους ψωλάδες,δεν υπάρχει μέσος όρος.Πολλά παιδιά είναι απλώς άτυχα,αλλά αξίζει να παίξεις το ζάρι έστω και μια φορά.
Γενικά ο Ελληνας είναι ραγιάς,οι εννιά στους δέκα σα ραγιάδες θα ζήσουν αλλά ο ένας στους δέκα θα μεγαλουργήσει επειδή οι άλλοι εννιά προετοίμασαν το δρόμο.Οι Τούρκοι θα πιάσουν όλοι τα αρχίδια τους γιατί νομίζουν οτι όλοι είναι μάγκες.(ενώ είναι απλά ίδιοι μαλάκες losers).
Οπότε παίζεις στο 10%,καλά είσαι συγκριτικά με άλλες εθνικότητες.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Γενικά το μήνυμα στη νέα γενιά(στους Μιλέννιαλς,που παρεπιπτόντως όλοι σας βλέπουμε οτι είστε για τον πούτσο,βουτηγμένοι στο facebook και τις μαλακίες και όλοι γελάνε με το υφάκι,τις απαιτήσεις και τις δηθενιές σας ενώ πρακτικά τον έχετε πιει)
1.Πάτε εξωτερικό να χτυπηθείτε
2.Και να χάσετε πάλι έχετε πλεονέκτημα σε σχέση με τους μεγαλύτερους που δεν είχαν καν αυτή τη δυνατότητα ή καθαρή όραση που τους στέρησαν οι bollocks.
3.Θα χάσετε εντίμως ή θα κερδίσετε αν έχετε κλάση.Τεράστια υπόθεση.Βασικά κατά 90% θα χάσετε,γιατί έτσι τα έκαναν οι προηγούμενοι(από εμάς,εμείς θα σας δίναμε 20% πιθανότητα να κερδίσετε αν και είστε μαλάκες) αλλά αξίζει να προσπαθήσετε.Ο νικητής τα παίρνει όλα.

c79t

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2017
Like
188
Πόντοι
1
Τα πράγματα στην Ελλάδα θα γίνουν χειρότερα. Όποιος μπορεί να φύγει και έχει προσόντα ας το προσπαθήσει. Η χώρα όσο μένει μέσα στο € και στη ΕΕ δεν πρόκειται να βελτιώσει την οικονομία της. Άλλωστε το βιώνουμε από το 2010 και πάμε να κλείσουμε 8 χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Αρκετές σελίδες πίσω τα έχει πει και ο Kman2 και άλλοι και είμαι σύμφωνος. Η χώρα θα αδειάσει από νέους με προσόντα και αυτοί θα αντικατασταθούν από πάκια και όλα τα κατακάθια του κόσμου. Μέλλον κανένα για τους παραμένοντες γιατί και αυτοί δεν θα έχουν ούτε συντάξεις αφού οι πλειοψηφία των εργαζόμενων θα είναι χαμηλόμισθοι για να στηρίζουν το συνταξιοδοτικό. Το μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι να γίνει το μπάμ μεταξύ ΗΠΑ ΚΙΝΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΙΡΑΝ και έρθουν τα πάνω κάτω. Αλλά όπως ξέρουμε όταν τσακώνονται οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια.   

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom