Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Φιλε μου Τσινγκιρινγκι ευχαριστω που αποδεχτηκες την προσκληση μου να γραψεις στο νημα. Πραγματικα ενδιαφεροντα ως συναρπαστικα αυτα που μας μετεφερες για τον αγνωστο σε εμας κοσμο της Κινας! Ειναι τοσα αυτα που θελουμε να σε ρωτησουμε, και τοσα αυτα που εχεις να μας πεις, που θα πρεπει να γραφεις για πολυ καιρο ακομα! Ελπιζω να μεινεις.

τι θες να ρωτήσεις Φον Πόρδεν ? πόσο μεγάλη την έχουν οι Κινέζοι ?

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ωραίος τσινγκιρινγκι
Απορία
Οι ντοπιες τι ποσοστό είναι γαμευσιμο
Κι από αυτό το ποσοστό πως σου κάθονται
εύκολα
μέτρια
καθόλου?

Έχω ανεβάσει review για Σανγκάη: www.bourdela.com/forum/index.php?topic=9324.msg7990096#msg7990096]https://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=9324.msg7990096#msg7990096[/url]

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
Φιλε μου Τσινγκιρινγκι ευχαριστω που αποδεχτηκες την προσκληση μου να γραψεις στο νημα. Πραγματικα ενδιαφεροντα ως συναρπαστικα αυτα που μας μετεφερες για τον αγνωστο σε εμας κοσμο της Κινας! Ειναι τοσα αυτα που θελουμε να σε ρωτησουμε, και τοσα αυτα που εχεις να μας πεις, που θα πρεπει να γραφεις για πολυ καιρο ακομα! Ελπιζω να μεινεις.
μετα και  την κινεζικη  ανταποκριση  του φιλου μας αποδεικνυεται ακομα  μια φορα  πως το ενδοξο  πυθαρι μας στο μεταξι
θα σταθει ανταξιο των προσδοκιων μας !

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
τι θες να ρωτήσεις Φον Πόρδεν ? πόσο μεγάλη την έχουν οι Κινέζοι ?
Αν μπορείς να βρεις κανένα απόμερο σημείο ή πάρκο όταν περπατάς στο δρόμο για χέσιμο όπως στην Αθήνα!! Στη Δυτική Ευρώπη θα πέσει κάτω και θα σκάσει γιατί δεν μπορείς να χέσεις πουθενά στο δρόμο...οπότε ψάχνει να βρει πιο βρώμικη πόλη από την Αθήνα και δεν βρίσκει!  

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αν μπορείς να βρεις κανένα απόμερο σημείο ή πάρκο όταν περπατάς στο δρόμο για χέσιμο όπως στην Αθήνα!! Στη Δυτική Ευρώπη θα πέσει κάτω και θα σκάσει γιατί δεν μπορείς να χέσεις πουθενά στο δρόμο...οπότε ψάχνει να βρει πιο βρώμικη πόλη από την Αθήνα και δεν βρίσκει!  

ααα μάλιστα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ο Νικολιός τι κάνει σήμερα? Έχει πένθος που δεν κατεβαίνει τελικά η απατεώνισσα -Λοίζου ?

ψαχνει να βρεί τρόπους πως θα ταριχεύσει την μάνα του όταν πεθάνει για να μην τον πιάσουν που θα συνεχίσει να παίρνει την σύνταξη της

Επισκέπτης
Πηγε το παιδι στην αλλη γωνια του κοσμου για 1500 ευρω (αφαιρουμε τα 400 νοικι, προσθετουμε επιπλεον εξοδα διαβιωσης) και συγκατοικει και με αλλα ατομα.

Τις προοπτικες για περισσοτερα ας τα αφησουμε προς το παρον  , να αναφερομαστε στις τωρινες απολαβες, που ουσιαστικα ειναι η "αξιολογηση" της εταιρειας για την εμπειρια, τις γνωσεις σου, και το ποσο καλα διαπραγματευτικες το συμβολαιο.

Με λιγα λογια, δεν νομιζω πως εψαξες αρκετα Ευρωπη, πριν κανεις αυτο το βημα.

tsingiringi

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2015
Like
0
Πόντοι
0
Παιδια δεν ειμαι απο οικογενεια με φραγκα.. οι ευρωπαιοι δεν μας υπολογιζουν σαν σοβαρη χωρα για προυπηρεσια και στον τομεα της αρχιτεκτονικης συνηθως θελουν να περασεις αμισθη περιοδο και καλα να αποδειξεις τις ικανοτητες σου και τετοιες αρχιδιες.. αν ειχα 7 χιλιαρικα στην ακρη να καθομουνα στην Δανια να περναγα περιοδο προβας και μετα να ξεκινουσα γαμω αλλα στην Κινα χτιζουν κατι τεραστεια προτζεκτ σε ταχυτητες που στην ευρωπη τις ονειρευονται και σου συμπεριφεροντε ανθρωπινα και με σεβασμο..και ξεκινας με μισθο οποτε περα τον πρωτο μηνα δεν εβαλα τιποτα αλλο στην ακρη..  η εναλακτικη ηταν να καθομε να παρακαλαω τον καθε μαλακα εργοδοτη για στην καλυτερη 850 ευρω να ανοιξω μπολοκακι και να δινω 14000 φορο με 12000 μισθο τον χρονο.. και να μου το παιζει ιστορια ο καθε μαλακας που θελει ανακαινιση το σπιτι του με 500 ευρω για 120 τετραγωνικα..

Εγω τωρα καθαριζω 3700 και εχω εξοδα επιβιωσης αθηνας (δηλαδη ενικοιο και φαγητο μου βγαινουν στην ακρη 600 ευρω εξοδα για σπιτι κ φαγητο) και δουλευω σε ουρανοξυστη στην lujiazui που ειναι το κλασσικο skyline της σανγκαης. Αν ημουν ευρωπη δεν νομιζω να υπαρχει χωρα που να εχεις τετοια αναλογια κοστους ζωης και μισθου.. δλδ τι να ημουν ελβετια και να επερνα ενα κιλο κρεας απο τον χασαπη 300 ευρω και να εχω μισθο πεντε χιλιαρικα? πουτσες...

Την πρωτη δουλεια την πηρα γιατι ηθελα να ειχα ποδι στην αγορα της και γενικα καμια αγορα δνε σε περνει αν δεν εχεις αποδειξει οτι αντεχεις και παιζεις με τους κανονες τους.. τα περι πας εξωτερικο και ολοι σου κανουνε τσιμπουκια και βρεχει αξιοκρατεια και απολαβες τα ακουω βερεσε.. ναι δεν ειναι η ελλαδα γτπ αλλα οι σοβαρες εταιρειες με μισθους και συνθηκες εργασειας δυστυχως δεν ειναι πολλες..θες γιατι τον εργοδοτη τον γαμαει το κρατος και η αλυσιδα του σκατου τα βρεχει στον υφησταμενο θες οτι εκμεταλευονται την κριση.. ερμινευσαι το οπως θες..

Δεν ζω την μινιερα της γερμανιας του 60 μια χαρα ειμαι και σεβασμο στο αντικειμενο μου εχω και μια χαρα γκομενα βρηκα και ολα κομπλε. απλα εδω εχει ημερομηνια ληξης γιατι η νομοθεσιες αλλαζουν με το χρονο κ δεν ξερεις μεχρι ποτε θα εχουν αναγκη ξενους. θα απαντησω και στα αλλα αργοτερα μολις βρω χρονο.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.869
Πόντοι
3.846
Παιδια δεν ειμαι απο οικογενεια με φραγκα.. οι ευρωπαιοι δεν μας υπολογιζουν σαν σοβαρη χωρα για προυπηρεσια και στον τομεα της αρχιτεκτονικης συνηθως θελουν να περασεις αμισθη περιοδο και καλα να αποδειξεις τις ικανοτητες σου και τετοιες αρχιδιες.. αν ειχα 7 χιλιαρικα στην ακρη να καθομουνα στην Δανια να περναγα περιοδο προβας και μετα να ξεκινουσα γαμω αλλα στην Κινα χτιζουν κατι τεραστεια προτζεκτ σε ταχυτητες που στην ευρωπη τις ονειρευονται και σου συμπεριφεροντε ανθρωπινα και με σεβασμο..και ξεκινας με μισθο οποτε περα τον πρωτο μηνα δεν εβαλα τιποτα αλλο στην ακρη..  η εναλακτικη ηταν να καθομε να παρακαλαω τον καθε μαλακα εργοδοτη για στην καλυτερη 850 ευρω να ανοιξω μπολοκακι και να δινω 14000 φορο με 12000 μισθο τον χρονο.. και να μου το παιζει ιστορια ο καθε μαλακας που θελει ανακαινιση το σπιτι του με 500 ευρω για 120 τετραγωνικα..

Εγω τωρα καθαριζω 3700 και εχω εξοδα επιβιωσης αθηνας (δηλαδη ενικοιο και φαγητο μου βγαινουν στην ακρη 600 ευρω εξοδα για σπιτι κ φαγητο) και δουλευω σε ουρανοξυστη στην lujiazui που ειναι το κλασσικο skyline της σανγκαης. Αν ημουν ευρωπη δεν νομιζω να υπαρχει χωρα που να εχεις τετοια αναλογια κοστους ζωης και μισθου.. δλδ τι να ημουν ελβετια και να επερνα ενα κιλο κρεας απο τον χασαπη 300 ευρω και να εχω μισθο πεντε χιλιαρικα? πουτσες...

Την πρωτη δουλεια την πηρα γιατι ηθελα να ειχα ποδι στην αγορα της και γενικα καμια αγορα δνε σε περνει αν δεν εχεις αποδειξει οτι αντεχεις και παιζεις με τους κανονες τους.. τα περι πας εξωτερικο και ολοι σου κανουνε τσιμπουκια και βρεχει αξιοκρατεια και απολαβες τα ακουω βερεσε.. ναι δεν ειναι η ελλαδα γτπ αλλα οι σοβαρες εταιρειες με μισθους και συνθηκες εργασειας δυστυχως δεν ειναι πολλες..θες γιατι τον εργοδοτη τον γαμαει το κρατος και η αλυσιδα του σκατου τα βρεχει στον υφησταμενο θες οτι εκμεταλευονται την κριση.. ερμινευσαι το οπως θες..

Δεν ζω την μινιερα της γερμανιας του 60 μια χαρα ειμαι και σεβασμο στο αντικειμενο μου εχω και μια χαρα γκομενα βρηκα και ολα κομπλε. απλα εδω εχει ημερομηνια ληξης γιατι η νομοθεσιες αλλαζουν με το χρονο κ δεν ξερεις μεχρι ποτε θα εχουν αναγκη ξενους. θα απαντησω και στα αλλα αργοτερα μολις βρω χρονο.
Όλα αυτά που λες περί Ευρώπης τα έζησες κάπου;
Πήγες κάποιους μήνες σε κάποια χώρα και είδες αυτά που λες;
Ή στα είπαν γνωστοί και έτσι προσπέρασες όλες τις Ευρωπαικές χώρες ότι ήταν έτσι χάλια και έφυγες αμέσως για Ασία;

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.845
Πόντοι
216
Όλα αυτά που λες περί Ευρώπης τα έζησες κάπου;
Πήγες κάποιους μήνες σε κάποια χώρα και είδες αυτά που λες;
Ή στα είπαν γνωστοί και έτσι προσπέρασες όλες τις Ευρωπαικές χώρες ότι ήταν έτσι χάλια και έφυγες αμέσως για Ασία;

Δε μας τα λέει καλά ο τύπος, αρχιτέκτονας διπλωματούχος και πήγε στη Σανγκάη να δουλέψει μισθωτός;

tsingiringi

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2015
Like
0
Πόντοι
0
παιδια σε ποια διασταση ειστε να μιλαμε .. Οκ πες λονδινο ωραια.. οτι προυπηρεσια να εχεις πανο απο 27 χιλιαρικα με 3 χρονια προυπηρεσιας δεν πιανεις που με 27 χιλιαρικα το χρονο δεν ζεις ευκολα.. τωρα εχετε φραγκα να πατε συνεντευξη γιατι με το που καταλαβουν οτι δεν ζεις στην πολη που κανεις το application δεν σε υπολογιζουν συνηθως, το να πας σε σοβαρο γραφειο πρωτον δεν πας σχεδον ποτε στο ετσι.. ειτε σε συστηνει καθηγητης σε καποιον απο το γραφειο και πας μεσω σωληνα ειτε εισαι διανιοια και γαμας και βγαινεις απο την σχολη με σαραντα υποτροφιες που μιλαμε για ενα 5% των φοιτητων και αν.. εγω ΔΕΝ ειμουν σε αυτο το ποσοστο.

Εχω γνωστους Ολλανδια, Βρετανια, Δανια, Νορβηγια, Ελβετεια (Ιταλικο και Γερμανικο καντονι) Ιταλια, Γερμανια και Γαλλια.. εχω τελειωσει στην Ιταλια και Ιταλια με το που τελειωσεις αν εισαι τυχερος θα παρεις το πολυ ενα χιλιαρικο που χιλιαρικο για ΜΙλανο ζεις με την ψυχη στο στομα..στην νορμαλ η αμισθη η 600 ευρω που αυτο ειτε εχεις λεφτα στην ακρη η γυρνας ελλαδα που οπως εκανα

Επισης να σημειωσουμε οτι ερχονται ευρωπαιοι στην Κινα να χτυπισουν μεγαλα προτζεκτ γιατι η κλιμακα και τα λεφτα που ριχνουν οι Κινεζοι για τα εργα απλα δεν συγκρινονται με την ευρωπη..

Αν εσεις ειστε στον τομεα της αρχιτεκτονικης και εχετε αλλη γνωμη γαμω τι να πω αλλα εγω μιλαω με στοιχεια και τις εμπειριες μου..
Τωρα τα τα εζησες καπου πηγες σε καποια χωρα και τα ειδες μαλλον μου φαινετε οτι ερχονται απο ατομα που εχουν μαυρα μεσανυχτα για τον κλαδο μας στην χωρα μας και στην ευρωπη..

Επισκέπτης
Τσινγκ πες μας δυο λογια για την νοοτροπια/ψυχοσυνθεση των κινεζων. Η εμπορικη ταξη που εχει ερθει στην Ελλαδα μου φαινεται αδιστακτη. Σκεφτονται μονο το κερδος. Ειναι και κακογουστοι γιατι φορανε ολοι κατι απαισια δερματινα μπουφαν.

tsingiringi

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2015
Like
0
Πόντοι
0
θα ειναι ανευθυνο να κρινω μια χωρα με ενα τοσο διαφορετικο λαο απο νομο σε νομο .. μιλαμε για μια χωρα με εκταση οσο η ευρωπη πλυθησμο 1.3 δις και ενα σωρο μειονωτητες και διαφορετικες γλωσσες..
Ε κοιταξε ελλαδα εχουν σκασει απο νομους φτωχους.. σανγακνεζος να ερθει ελλαδα να κανει τι ξερογω..

Ναι τα λεφτα ειναι θεος για τον κινεζο αλλα εξαρταται τον ανθρωοπο.. απλα εδω αν δεν εχεις φραγκα εισαι χαμενος απο χερι δεν παιζει τοσο κρατος προνοιας οσο εδω (η μαλλον υπαρχει αλλα οσο ειναι το ΙΚΑ τοσο ειναι και εδω) οποτε η μανια τους για τα φρακγα ειναι επιβιωσης αν και πολλα ατομα λογο παιδιας και προπαγανδας ειναι πιστευε κ μη ερευνα

Το γουστο ναι με την ενοια θα δεις τυπο να φοραει γκουτσι φορμες κ παπουτσια μαρκας ακριβης και να ειναι ντυμενος σαν σκετσακι του αμαν και να εχει φραγκα λατσι ενα πραγμα.. εδω λογο κλιμακας οικονομιας παιζει νεοπλουτισμος γαμα τα.. επισης παιζει και το φαινεσθε με την εννοια κανουνε με 400 χιλιαρικα ψευτικη λαμποργκινι (δλδ αμαξομα κανονικο με χειροτερα σωθικα μεσα το αμαξι) μονο κ μονο να το παιζεις ιστοριας..

αν και η νεα γεναια ξυπναει και ειναι δυτικοτραφης και εχουν γουστο και αποψη απλα ειναι πολυ μικρο ποσοστο και παντα μιλαμε για μεγαλες πολις

goystakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2007
Like
38
Πόντοι
1
goystakias  συμφωνω σε μερικα απο αυτα που γραφεις, αλλα ρε τυπε γιατι ενα και δυο μηνες απληρωτοι το προσωπικο Τι δουλεια ηταν και τι συμφωνια ειχες κανει ? Γιατι στα ελλ. εστιατορια, που ειναι λυση αναγκης, αλλα εκει δουλευω, τα νομιμα μπαινουν τελος του μηνα στην τραπεζα κι αν παιρνεις και μαυρα στο χερι οποτε τα ζητας.  Ασε που αν παιρνεις μαυρα τσιμπας και τα επιδοματα. Τα αφεντικα, ελληνες εστιατορες που εχω γνωρισει εγω στο Βερολινο πανε ολοι να σε ριξουν. Αλλα αμα εισαι καλος στη δουλεια και δε μασας τους τα παιρνεις.
δεν ειμουν σε εστιατορια,δεν ειμουνα ανειδηκευτος(τεχνιτης ειμαι με πτυχιο)πιαστηκα κοτσο λογω κολλητος κολλητου του αφεντικου,δεν εκανα συμφωνια απο την αρχη(γιατι αν εκανα συμφωνια τηλεφωνικος ποσα,ποτε,κτλπ δεν προκιτε να με καλουσε)ειχα αναγκη,επρεπε να φυγω απαραιτητα(λογω διαφορων προβληματων προπαντων οικονομικων)αυτος το εκμεταλευτικε με εναν γυφτοβουλγαρο υπαλληλο του και ετσι με την εφεραν.ειδηκευομενος και διαπρατο στο εξωτερικο πρεπει να εισαι μικρος,σπουδαγμενος,με δικα σου ατομα,διχως οικογενεια παιδια σκυλια.το να πας μονο σου ξυπωλιτος στα αγκαθια και να εισαι "μαγκιτης" και να τους τα παρεις τα λεφτα και κουραφεξαλα,αυτοι οι "τρικαλινο-αουτοι"την εχουν σπουαδασει την "πουστια"και κατι "ψευτομαγκιτες"τους τρωνε για "σνακ"!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom