Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.614
Πόντοι
506

Απο εργασιες η Γερμανια εχει να φαν κι οι κοτες. Οι μισθοι ειναι αρκετα καλοι.

Στην νομικη οι καλοι φοιτητες λενε για κατω απο 5000 ευρω δεν σηκωνω ουτε το βλεφαρο (für unter 5 Netto öffne ich nicht einmal das Augenlid)

Οι αρχαριοι χωρις πτυχιο στην AUDI ξεκινουν με 2398 ευρω το μηνα
Στην Mercedes oι αρχαριοι χωρις πτυχιο ξεκινουν με 2800 ευρω το μηνα

Με πτυχιο πανεπιστημιου εχεις πολυ καλες προοπτικες στην Γερμανια.
Πρεπει ομως να βελτιωσεις τα γερμανικα σου. Με Α1....... gute Nacht!

AUDI – Gehalt, Einsteiger

Anfänger starten mit 2.398 Euro/Monat, erfahrene Facharbeiter Iiegen bei 3.240 Euro/Monat.
Για να μη δινουμε λαθος εντυπωσεις στον κοσμο. Δουλειες εαν ερθουν ακομα και με Α1 θα βρουνε αλλα με χαμηλο μισθο οπου θα τους κανουν μπαλακι οι εταιριες που δανιζουν προσωπικο. Αλλα και τα υπολοιπα που παρουσιαζονται ειναι υπερβολικα για μεταναστες, η Γερμανια δεν ειναι μονο οι μεγαλες επωνημες εταιριες, αλλου τα πραγματα αλλαζουν στο χειροτερο απο αποψη κ συνθηκων , καποιες φορες, αλλα και μισθων.
Τα ενοικια στην Γερμανια ειναι ενα σοβαρο προβλημα, υπερβολικα μεγαλα κ δυσκολα να βρεθει καλο σπιτι.

Με Α1 στα γερμανικα θα εβλεπα κ Ολλανδια οπου, οπως εχω ακουσει απο ατομα εκει, ο εργοδωτης τους βρηκε σπιτι. Και τα ενοικια σε μεγαλεις πολεις ικανοποιητικα.
Ειμα Γερμανια για πανω απο 10 χρονια , με πτυχιο μηχανικου και οχι μονο δυσκολευτικα να βρω εργασια στην αρχη, αλλα και ο μισθος μου δεν διαφερει και πολυ απο καποιον οδηγο λεωφ.

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
Me A1 είμαι τώρα. Φιλοδοξω όταν πάω Γερμανία να έχω φτάσει σε ένα επίπεδο Β1 έστω... Κ θα επιδιώξω μέσα στην πρώτη χρονιά διαμονής μου να πάρω Β2 που λένε ότι ανοίγει πόρτες...

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Για να μη δινουμε λαθος εντυπωσεις στον κοσμο. Δουλειες εαν ερθουν ακομα και με Α1 θα βρουνε αλλα με χαμηλο μισθο οπου θα τους κανουν μπαλακι οι εταιριες που δανιζουν προσωπικο. Αλλα και τα υπολοιπα που παρουσιαζονται ειναι υπερβολικα για μεταναστες, η Γερμανια δεν ειναι μονο οι μεγαλες επωνημες εταιριες, αλλου τα πραγματα αλλαζουν στο χειροτερο απο αποψη κ συνθηκων , καποιες φορες, αλλα και μισθων.
Τα ενοικια στην Γερμανια ειναι ενα σοβαρο προβλημα, υπερβολικα μεγαλα κ δυσκολα να βρεθει καλο σπιτι.

Με Α1 στα γερμανικα θα εβλεπα κ Ολλανδια οπου, οπως εχω ακουσει απο ατομα εκει, ο εργοδωτης τους βρηκε σπιτι. Και τα ενοικια σε μεγαλεις πολεις ικανοποιητικα.
Ειμα Γερμανια για πανω απο 10 χρονια , με πτυχιο μηχανικου και οχι μονο δυσκολευτικα να βρω εργασια στην αρχη, αλλα και ο μισθος μου δεν διαφερει και πολυ απο καποιον οδηγο λεωφ.
Πώς γίνεται μετά από δέκα χρόνια που λογικά μιλάς άπταιστα τη γλώσσα, να μην έχεις εκτοξεύσει τον μισθό σου;
Εγώ όπου πήγα εξωτερικό, σε λίγα χρόνια διπλασιαζα τον μισθό.
Αλλιώς δεν αξίζει έξω, αν δεν ανεβαίνεις συνέχεια.
Τα τελευταία χρόνια είμαι ήδη στο x4-5 από τότε που έφυγα από Ελλάδα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.477
Πόντοι
2.356
Άσχετο αλλά μου ήρθε και θέλω ναν το γράψω εδώ.

Όπως είναι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δεν χρειάζεται τίποτα παρά μόνο δύο πράγματα και να τα ξέρεις ΑΡΙΣΤΑ (ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΙΣΤΑ ΟΜΩΣ)

Excel ( Να είσαι τρελά καλός σε αυτό.)
Αγγλικά (Να την ξέρεις σαν μητρική σου.)

Αναφέρομαι σε όσα παιδιά επιλέξουν μη τεχνικά επαγγέλματα

Αν ξέρεις τα παραπάνω είναι υπεραρκετά για εργασία στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα τα παίρνεις στη πορεία - καθώς δεν πολυμετράνε κιόλας - και δεν αμείβονται και στα σοβαρά εκτός αν είσαι δικηγόρος ιατρός μηχανικός και λίγα ακόμα επαγγέλματα

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.769
Πόντοι
456
Πολλές γυναίκες όμως φίλε.
Και επιτελούν τη μοναδική τους λειτουργία που τις διαφοροποιεί από τους άνδρες , τα κομοδίνα , τις φλάτζες.
Γαμιούνται . Όπως σε όλο τον κόσμο , εκτός ελλάδος.
Ελλάδα χορεύουν ικαριώτικο ...
ειναι και ευκολες σχετικα αυτες

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.562
Πόντοι
3.656
Αν ξέρεις τα παραπάνω είναι υπεραρκετά για εργασία στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα τα παίρνεις στη πορεία - καθώς δεν πολυμετράνε κιόλας - και δεν αμείβονται και στα σοβαρά εκτός αν είσαι δικηγόρος ιατρός μηχανικός και λίγα ακόμα επαγγέλματα
Ναι, αν είσαι ιατρός μπορείς να πάρεις 800€ το μήνα στο ΕΣΥ ... ως επικουρικός ...
μετά από 12 χρόνια σπουδών βέβαια ....

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.987
Πόντοι
3.656

Όπως είναι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δεν χρειάζεται τίποτα παρά μόνο δύο πράγματα και να τα ξέρεις ΑΡΙΣΤΑ (ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΙΣΤΑ ΟΜΩΣ)

Ακόμα και τα αγγλικά,αν δεν δουλεύεις στον τουρισμό ή δεν έρχεσαι σε επαφή με ξένους,με ποιον θα τα μιλάς;Και πρέπει να τα μιλάς και τέλεια;Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ακόμα και για υπολογιστές,τα βασικά να ξέρεις,ιντερνετ,excel,word αρκούν.Για παραπάνω,ας πάρουν πληροφορικάριους

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
947
Πόντοι
81

αν ψάχνει ο άλλος σαν υπάλληλος γραφείου ή κάτι παρεμφερές μπορεί να χρειαστεί κ erp (οποιος ψάξει αγγελίες θα το δει πολλες φορές να το ζητάνε) ή αν πρόκειται να δουλέψει σε Τεχνικό γραφειο Μηχανικών κ AutoCad κτλ....οι περισσότεροι εργοδότες θεωρούν δεδομένο να γνωρίζουν ήδη το excel οι εν δυνάμει υποψήφιοι για μια θέση εργασίας + Αγγλικά (+ πολλοι ζητάνε κα 2η γλώσσα συνήθως Γερμανικά) κτλ

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.435
Πόντοι
456

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.477
Πόντοι
2.356
Ακόμα και τα αγγλικά,αν δεν δουλεύεις στον τουρισμό ή δεν έρχεσαι σε επαφή με ξένους,με ποιον θα τα μιλάς;Και πρέπει να τα μιλάς και τέλεια;Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ακόμα και για υπολογιστές,τα βασικά να ξέρεις,ιντερνετ,excel,word αρκούν.Για παραπάνω,ας πάρουν πληροφορικάριους
Πλέον οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι εξωστρεφείς. Τα προσόντα που αναφέρω χρειάζονται για τους νέους που θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους. Εννοώ ότι αυτή η μανία με πανεπιστήμια πρέπει να πάψει. Δεν χρειάζεται. Υπάρχουν αδιαβάθμιτες σχολές και ειδικότητες σε κολλέγια που μια χαρά ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας.

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.225
Πόντοι
1.056
Το καλύτερο είναι να μάθει λανείς τέχνη.Οξυγονοκολλητής,ηλεκτρολόγος,μαραγκός,υδραυλικός,ψυκτικός,μηχανικός κτλ,υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο εξωτερικό στα τεχνικά επαγγέλματα.Δυτική Ευρώπη,ΗΠΑ παίρνουνε πάρα πολύ καλά λεφτά.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Ναι γι'αυτό κατεληξες στην ανω ραχουλα της κυπρου και κανεις τον τσοπάνη
Τσοπάνη να πεις τους φίλους σου γυφτε.
Αν βγάζεις πάνω από 7κ τον μήνα και μένεις σε διαμέρισμα της κατηγορίας 1500-2000€ μπορείς να ειρωνεύεσαι.
Αλλιώς δε με βλέπεις καν και είσαι μια τρίχα από τα αρχίδια μου.
Το κατάλαβες κακομοίρη;

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.435
Πόντοι
456
Καλύτερα ; Πλάκα κάνεις .
Καθόλου. Δεν υπάρχει γιατρός στο Εσυ που να αμοίβεται με κάτω από 1500Ε, εννοείται ειδικός, όχι ειδικευόμενος. Τους έχουν δώσει αλλεπάλληλες αυξήσεις κ έχουν επίσης πολλά έξτρα - δε μιλώ για φακελάκια φυσικά

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.562
Πόντοι
3.656
Καθόλου. Δεν υπάρχει γιατρός στο Εσυ που να αμοίβεται με κάτω από 1500Ε, εννοείται ειδικός, όχι ειδικευόμενος. Τους έχουν δώσει αλλεπάλληλες αυξήσεις κ έχουν επίσης πολλά έξτρα - δε μιλώ για φακελάκια φυσικά
Βάζεις μέσα και εφημερίες. Υπάρχουν ιατροί του ΕΣΥ, στα πρώην κέντρα υγείας που δεν κάνουν εφημερίες.
Χωρίς το επίδομα νοσοκομειακής και τις εφημερίες που πάνε πακέτο , μέχρι τέλη 23 , έπαιρνε ο επιμελητής β' , 1130€ καθαρά ....

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.435
Πόντοι
456
Βάζεις μέσα και εφημερίες. Υπάρχουν ιατροί του ΕΣΥ, στα πρώην κέντρα υγείας που δεν κάνουν εφημερίες.
Χωρίς το επίδομα νοσοκομειακής και τις εφημερίες που πάνε πακέτο , μέχρι τέλη 23 , έπαιρνε ο επιμελητής β' , 1130€ καθαρά ....
Τελειώσαν αυτά. Τους έδωσε αυξήσεις ο Μητσοτάκης κ πολύ καλές μάλιστα. Μην ακούς την κλάψα στα κανάλια. Πελάτης μου, ιδιώτης πάει με μπλοκάκι σε επαρχιακό κέντρο υγείας 5 ώρες την εβδομάδα κ αμοίβεται με 1500Ε καθαρά. Τόσα παίρνει κ ο επιμελητής που είναι κάθε μέρα εκεί με εφημερίες όπως είπες κλπ. Άστο, δε βγάζεις άκρη

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.327
Πόντοι
4.546
Πλέον οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι εξωστρεφείς. Τα προσόντα που αναφέρω χρειάζονται για τους νέους που θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους. Εννοώ ότι αυτή η μανία με πανεπιστήμια πρέπει να πάψει. Δεν χρειάζεται. Υπάρχουν αδιαβάθμιτες σχολές και ειδικότητες σε κολλέγια που μια χαρά ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας.
Το μεγάλο πρόβλημα με τα πανεπιστήμια είναι ότι τα πτυχία που εκδίδουν και οι γνώσεις που προσφέρουν δεν ανταποκρίνονται 100% στην ελληνική αγορά. Οι γνώσεις που σου μαθαίνουν προορίζονται για ανθρώπους της διοίκησης και του κεφαλαίου και όχι σε ανθρώπους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τα χαμηλά στρώματα. Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμιά περίπτωση δε λέω ότι οι γνώσεις που αποκτάς πάνε στράφι, αλλά παίζει πολύ θεωρητικό κομμάτι.
Έχω παρατηρήσει ότι πολλές εταιρείες πλέον εστιάζουν κατά κύριο λόγο στην επαγγελματική εμπειρία και σε τεχνικές γνώσεις, excel, powerpoint, erp, wms, softone κλπ. και έχουν τα πτυχία (προπτυχιακά - μεταπτυχιακά) ως επιθυμητά, αλλά όχι αναγκαία.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.562
Πόντοι
3.656
Τελειώσαν αυτά. Τους έδωσε αυξήσεις ο Μητσοτάκης κ πολύ καλές μάλιστα. Μην ακούς την κλάψα στα κανάλια. Πελάτης μου, ιδιώτης πάει με μπλοκάκι σε επαρχιακό κέντρο υγείας 5 ώρες την εβδομάδα κ αμοίβεται με 1500Ε καθαρά. Τόσα παίρνει κ ο επιμελητής που είναι κάθε μέρα εκεί με εφημερίες όπως είπες κλπ. Άστο, δε βγάζεις άκρη
Δεν ακούω. Ξέρω από μέσα.
Για τις εφημερίες .... θεωρείς σοβαρή αμοιβή ... 7.50€ , 9.50€ και 12€ την ώρα ΜΕΙΚΤΑ ... για τους 3 βαθμούς των ιατρών αντίστοιχα ;

Εγώ λέω ότι είναι ΓΤΠ.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.435
Πόντοι
456
Δεν ακούω. Ξέρω από μέσα.
Για τις εφημερίες .... θεωρείς σοβαρή αμοιβή ... 7.50€ , 9.50€ και 12€ την ώρα ΜΕΙΚΤΑ ... για τους 3 βαθμούς των ιατρών αντίστοιχα ;

Εγώ λέω ότι είναι ΓΤΠ.
Επειδή κ γω ξέρω πολύ καλά από μέσα, να σου πω πως έχουν πάρα πολλά benefits. Αμοίβονται όπως αμοίβονται οι περισσότεροι ΔΥ σαυτή τη χώρα, πενιχρά. Αν δε τους αρέσει ιδιωτεύουν όσοι θέλουν κ μπορούν

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.562
Πόντοι
3.656
Επειδή κ γω ξέρω πολύ καλά από μέσα, να σου πω πως έχουν πάρα πολλά benefits.
Νόμιζα ότι λέγαμε για το μισθό .......

Ο παλιός ΔΕΗτζης ... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙΟΣ ... εννοούμε διορισμένος πριν τα μνημόνια ... που αν ήταν τότε 22
τώρα είναι ... 35ρης ... ξέρεις πόσα παίρνει ;;
Και πόσους μισθούς το χρόνο ;;;

Που παίζει χαλαρά να είναι με απολυτήριο ... λυκείου ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom