Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Βίντεο: Viral ο Έλληνας νοσηλευτής που ζει στην Ιρλανδία και αποκάλυψε το μισθό του μέσω Tik Tok - Τα 500 ευρώ για 12ωρη βάρδια τα Χριστούγεννα

Εργάζεται σε δημόσιο Νοσοκομειο της Ιρλανδίας και ο ίδιος υπογραμμίζει ότι για τη συγκεκριμένη βάρδια που ξεκίνησε από τις οκτώ το βράδυ των Χριστουγέννων και ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, ήτοι 12ωρες εργασίας, πήρε 820 ευρώ μικτά (500 ευρώ καθαρά).

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», αναφέρει ότι ο μισθός του νοσηλευτή στην Ιρλανδία είναι 4.000 ευρώ μικτά, περίπου 3.200 ευρώ καθαρά.

«Μας δίνονται και άλλα επιδόματα, όπως επίδομα ρεύματος που αγγίζει τα 450 ευρώ, ασχέτως της περιοχής στην οποία ζεις αλλά και επίδομα ενοικίου σε όλους τους πολίτες της Ιρλανδίας που φτάνει τα 1000 ευρώ" ενώ τόνισε πως "τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ εδώ είναι πιο φθηνά από ότι είναι στην Ελλάδα, όπου όταν δούλευα με τον μισθό που έπαιρνα εκεί σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω να πάω για ένα καφέ με φίλους».

Οι τύποι απεσταλμένοι του bou στην Ιρλανδία ας ενημερώσουν....

Ιρλανδια εχει καλα λεφτα, αλλα Δουβλινο τα ενοικια ειναι στο Θεο.
Απο τα παραπανω, περισσοτερο μου κανει εντυπωση το επιδομα ρευματος και ενοικιου συνολο 1450 ευρω, δεν ηξερα οτι δινει το κρατος τοσα λεφτα και μαλιστα σε ολους, πρωτη φορα το ακουω.

It's All Good Man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
1.058
Πόντοι
206
Ιρλανδια εχει καλα λεφτα, αλλα Δουβλινο τα ενοικια ειναι στο Θεο.
Απο τα παραπανω, περισσοτερο μου κανει εντυπωση το επιδομα ρευματος και ενοικιου συνολο 1450 ευρω, δεν ηξερα οτι δινει το κρατος τοσα λεφτα και μαλιστα σε ολους, πρωτη φορα το ακουω.

Budget 2023 explained – What was announced and what does it mean for you?

Πέρσι έδωσαν 3χ200 Euro και φέτος 3χ150 Euro για ρεύμα αυτά είναι έκτακτα λογικά.

How to apply for new €500 rent relief announced in Budget 2023

The €500 per year relief will come into effect for the years 2023 up to 2025, but Finance Minister Paschal Donohoe said it will be backdated so that it will apply in respect of rent paid in 2022.

Και εδώ τα τσουχτερά ενοίκια.

Page 3 of 25 for House & Apartment to rent in Dublin - MyHome.ie

Με μία γρήγορη έρευνα δεν βλέπω να κοροϊδεύει...

Ένα ζευγάρι νοσηλευτών θα περνάει καλά. Όπως πάντα κάντε την δική σας έρευνα.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.578
Πόντοι
1.706
Πχ για οδηγούς φορτηγων Ελλάδα που μας τα λετε όλα τέλεια.. Πρώτον οι μισθοί είναι 800.θεσαλονικη. Δεύτερον σου λενε. Οχι μόνο θα οδηγάς αλλά θα φορτώνεις θα ξεφορτωνεις θα κουβαλάς κιόλας! Και επίσης θα έχεις εσύ τα τιμολόγια και πολλές φορές και τα λεφτα της είσπραξης!! Με κίνδυνο αν τα χάσεις να τα δίνεις από τη τσέπη σου! Μα ο ελλαναρας εργοδότης δεν θέλει οδηγούς! Καλύτερα να πάρουν έναν εργάτη να οδηγάει και το φορτηγό να είναι ευχαριστημένοι!!
Ο αδερφος μου που ειναι οδηγος στην θεσνικη παιρνει 1200€/ μηνα καθαρο συν καποια επιδοματα επιδοτησεις κτλ.
Γνωστος μου που παραταει την γερμανια σαν οδηγος και γυριζει στην κρητη, αφηνει 2.500 μισθο και γυριζει στα 1.500.

Μου μπαινουν σκεψεις να εγκαταλειψω την γερμανια. Ολα γιναν πανακριβα, το κρατος εγκατελειμενο, ολα υπολειτουργουν.
Νοιαζονται πιο πολυ για τους ουκρανους και τον πολεμο παρα για τους ιδιουςμτους πολιτες τους.
Ακριβα ενοικια, ακριβη ενεργεια, ακριβο σουπερ μαρκετ.
Πιστευω πως δεν αξιζει να ζεις βορεια ευρωπη, κρυο, κρυες ψυχες ,μοναξια, ακριβεια εαν δεν ζεις φυσιολογικα με καλο αυτοκινητο ,τις διακοπες σου και τουλαχιστον ενα 10.000 στοκαρισμα τον χρονο.

Τελευταία τροποποίηση:

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.578
Πόντοι
1.706
Βρε τελευταίο σκουπίδι του πλανήτη πάλι εδώ;
Βρήκες λεφτά να βάλεις ίντερνετ και μας θυμήθηκες;

Άντε τράβα πίσω στην τρύπα σου που έχεις και άποψη.
Βγάλε ξεφτίλα πρώτα το 1/3 από όσα βγάζω, κάνε τα μισά ταξιδια από όσα κάνω στο εξωτερικό και μετά τόλμα να ξαναμιλήσεις για μένα.
Για να πουμε και του στραβού το δικιο , δεν μας εχεις δειξει και κανενα στοιχειο ,καμμια αποδειξη απο εισοδηματα και τοσα ταξιδια.
Ο δημητρακης μας εδειχνε παλια. Εχει το 20ετες σιδερενιο αλογο, μενει σε ραμποτε, παλια γαμουσε....

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.578
Πόντοι
1.706
Ο αδερφος μου που ειναι οδηγος στην θεσνικη παιρνει 1200€/ μηνα καθαρο συν καποια επιδοματα επιδοτησεις κτλ.
Γνωστος μου που παραταει την γερμανια σαν οδηγος και γυριζει στην κρητη, αφηνει 2.500 μισθο και γυριζει στα 1.500.

Μου μπαινουν σκεψεις να εγκαταλειψω την γερμανια. Ολα γιναν πανακριβα, το κρατος εγκατελειμενο, ολα υπολειτουργουν.
Νοιαζονται πιο πολυ για τους ουκρανους και τον πολεμο παρα για τους ιδιουςμτους πολιτες τους.
Πιστευω πως δεν αξιζει να ζεις βορεια ευρωπη, κρυο, κρυες ψυχες ,μοναξια, ακριβεια εαν δεν ζεις φυσιολογικα με καλο αυτοκινητο ,τις διακοπες σου και τουλαχιστον ενα 10.000 στοκαρισμα τον χρονο.
Και για να το συνεχισω λιγο, πολλες απεργιες , οι δημοσιες υπηρεσιες υπολειτουργουν, ολοι οι γνωστοι μου με μισθο 2.200€ τα βγαζουν τσιμα τσιμα.
Φιλος μου με 3.000€ καθαρα (πληρωνει διατροφη) τα βγαζει τσιμα τσιμα..

Ξερω γω..... προβληματισμενος.

Σκεφτομαι επαναπατρισμο αλλα σε καποιο μεγαλο νησι , με ποιοτητα ζωης. Καλο καιρο, καλο φαγητο, παραλιες, τουρισμο, ενα καλο μεροκαματο, καμμια τουριστρια.......ξερω γω

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Και για να το συνεχισω λιγο, πολλες απεργιες , οι δημοσιες υπηρεσιες υπολειτουργουν, ολοι οι γνωστοι μου με μισθο 2.200€ τα βγαζουν τσιμα τσιμα.

Σκεφτομαι επαναπατρισμο αλλα σε καποιο μεγαλο νησι , με ποιοτητα ζωης. Καλο καιρο, καλο φαγητο, παραλιες, τουρισμο, ενα καλο μεροκαματο, καμμια τουριστρια.......ξερω γω
Αν δεν εχεις ξαναζησει σε νησι ξανασκεψου το, ειναι μεγαλη η αλλαγη απο την τεραστια Ευρωπαικη ενδοχωρα σε νησι. Ειδικα το χειμωνα μπορει να σου κακοφανει εξισου.
Για μενα οι ιδανικες επιλογες ειναι στις 2-2.5 ωρες απο Αθηνα Θεσσαλονικη οδικως

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.578
Πόντοι
1.706
Αν δεν εχεις ξαναζησει σε νησι ξανασκεψου το, ειναι μεγαλη η αλλαγη απο την τεραστια Ευρωπαικη ενδοχωρα σε νησι. Ειδικα το χειμωνα μπορει να σου κακοφανει εξισου.
Για μενα οι ιδανικες επιλογες ειναι στις 2-2.5 ωρες απο Αθηνα Θεσσαλονικη οδικως
Μιλαω για Χανια Κρητης, 6-7 μηνες τουρισμο τον χρονο

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Κριτικές
1
Like
2.793
Πόντοι
456

τυπε σορυ που επεμβαινω μιας και δεν ξερω απο αλλες χωρες οσον αφορα στο να ζεις. (περα απο κυπρο) Δεν ηξερες τι εστι γερμανια πριν πας? εγω πως το ξερω?...και ολα αυτα που ζητας δε ξερεις οτι η γερμανια δεν τα εχει?

Sardelas4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2022
Like
1.708
Πόντοι
201
Καλησπερα παίδες. Υπαρχει κανενας που ειναι ή που θελει ή που εχει ψαχτει για ελβετια;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.523
Πόντοι
3.656
1000€ θα πάει ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο.
Είναι κάτι που θα βοηθήσει πολύ κόσμο.
Βέβαια μερικοί δεν αξίζουν ούτε για 800€, αλλά χαρίζει το κράτος.

Δεν έχει ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ η κύπρος.
Σαν το ελληνικό μπουρδέλο δηλαδή.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.523
Πόντοι
3.656
Μιλαω για Χανια Κρητης, 6-7 μηνες τουρισμο τον χρονο

Φιλάρα, έχω σπίτι μέσα στα Χανιά.
Ξέχνα το .
Χειμώνα θα νοσταλγείς κάθε ώρα και μέρα ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Για να βγάλεις γκόμενα εκεί ;;; ΑΔΥΝΑΤΟΝ . Καμάκι σε τουρίστρια ;;;; Σχεδόν ακατόρθωτο , λόγω ανταγωνισμού.
Θα έχεις ανταγωνισμό , όλο το ντόπιο πληθυσμό .

Νύχτα ... και να βρεις κάπου να πας ... με 30 άτομα αν δεν είναι παρασκευή σάββατο , θα είναι ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΕΣ.
Εγγυημένα. Ψωλαρία φουλ .

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056

Μην είσαι κορόιδο ...ναι μεν τα πράγματα ζορισαν στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα δεν υπάρχει βελτίωση οι αυξήσεις σε μισθούς και παροχές δεν ακολουθουν την αύξηση του κόστους ζωής ....αν μάλιστα δεν έχεις δικό σου σπίτι αν βγάζεις τα μισά απ' ότι στη Γερμανία θα τα βγάζεις πέρα τσιμα τσιμα ( ειδικά αν θες να χεις και δικό σου μέσο μετακίνησης αμάξι/μηχανή κλπ) καλά αν έχεις οικογένεια απλα δεν βγαίνει στην Ελλάδα με τα 1200 που λες ....... καλύτερα κοίτα να πας πιο βόρεια καμιά Σουηδία ή να διασχίσεις τον Ατλαντικό παρά να γυρίσεις εδώ

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
καλύτερα κοίτα να πας πιο βόρεια καμιά Σουηδία ή να διασχίσεις τον Ατλαντικό παρά να γυρίσεις εδώ
Τι πιο βορεια ρε μαν, εδω λεει αρχισε να του τη δινει το κρυο και το σκοταδι της Γερμανιας, που να παει πιο βορεια στα -20ρια και να κανει να δει ηλιο κατι μηνες...

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Τι πιο βορεια ρε μαν, εδω λεει αρχισε να του τη δινει το κρυο και το σκοταδι της Γερμανιας, που να παει πιο βορεια στα -20ρια και να κανει να δει ηλιο κατι μηνες...
Ε τοτες ας έρθει εδώ Ελλάδα να τρώει ήλιο , φιλότιμο και θάλασσα.......δεν γίνεται να τα χουμε όλα στη ζωή ....όποιος θέλει καλύτερες αμοιβές ανθρώπινο ωράριο εργασίας καλυτερη ποιότητα ζωής κλπ ρίχνει μαύρη πέτρα και ψάχνει για αλλού όποιος αντέχει να βαράει 12ωρα να πληρώνεται για 8ωρα να τρώει 4 φορές τη βδομάδα μακαρόνια για να μπορεί να πληρώνει νοίκι αυτοκίνητο κλπ τότε μένει εδώ και δεν γκρινιάζει ......κάτι φίλους Αλβανούς που χω που ήρθαν Ελλάδα το 90 τώρα είναι Γερμανία και ετοιμάζονται να φύγουν Αμερική ....απο την κρίση της Αλβανίας του 90 βίωσαν την ελληνική κρίση του 2010 στην Ελλάδα και τώρα τα πράγματα ζοριζουν και στη Γερμανία οπότε την κοπανανε και από κει .......όποιος θέλει το καλύτερο για αυτόν εφαρμόζει το "όπου γης πατρίς " όποιος αγαπάει πατρίδες τόπους κλπ σφίγγει τα δόντια και τρώει το αγγούρι

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.523
Πόντοι
3.656

Πιο ψόφο που έχει ; Γερμανία με θέρμανση ή ελλάδα χωρίς θέρμανση ;
Γιατί με 1200€ ένα αρχίδι θέρμανση θα έχεις στην ελλάδα.
Το καλοκαίρι όμως θα έχεις ζέστη κρεματόριου, αφού ούτε κλιματισμό θα έχεις.

Αυτή τη στιγμή (21/1/2024 20.30) στο Διόνυσο Αττικής, έχει 4 C .

Στη Φραγκφούρτη , μέσα στην πόλη, με τη μία ώρα διαφορά, στις 19.30 , έχει 0 C

Πείτε μου που είναι καλύτερα.
Διόνυσο με 4 χωρίς θέρμανση ή πουτσοθέρμανση ελλάδος επενδυτικής βαθμίδας
ή στη φραγκφούρτη με θέρμανση ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΖΩΑ , ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
σαν το ντολμά , το μρ μαλάκα και τον κατουρημένο στραπονιάρη μρ μαλακα Νο2

Σοβαρή θέρμανση στο διόνυσο θέλει για 120τμ 700€ με πετρέλαιο , 400€ με αέριο
500€ με ρεύμα (το μήνα πάντα) .
Μισθωτός δηλαδή ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ.

Stefzenios41

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Μαΐ 2022
Like
6.541
Πόντοι
1.056
Πιο ψόφο που έχει ; Γερμανία με θέρμανση ή ελλάδα χωρίς θέρμανση ;
Γιατί με 1200€ ένα αρχίδι θέρμανση θα έχεις στην ελλάδα.
Το καλοκαίρι όμως θα έχεις ζέστη κρεματόριου, αφού ούτε κλιματισμό θα έχεις.

Αυτή τη στιγμή (21/1/2024 20.30) στο Διόνυσο Αττικής, έχει 4 C .

Στη Φραγκφούρτη , μέσα στην πόλη, με τη μία ώρα διαφορά, στις 19.30 , έχει 0 C

Πείτε μου που είναι καλύτερα.
Διόνυσο με 4 χωρίς θέρμανση ή πουτσοθέρμανση ελλάδος επενδυτικής βαθμίδας
ή στη φραγκφούρτη με θέρμανση ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΧΙ ΖΩΑ , ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
σαν το ντολμά , το μρ μαλάκα και τον κατουρημένο στραπονιάρη μρ μαλακα Νο2
Βλέπεις δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα και από τα ρεπορτάζ που κάνουν για τη Γερμανία νομίζεις πως ξεκίνησαν να έρχονται εξαθλιωμένοι Έλληνες με ωτοστόπ πίσω

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.523
Πόντοι
3.656
Βλέπεις δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα και από τα ρεπορτάζ που κάνουν για τη Γερμανία νομίζεις πως ξεκίνησαν να έρχονται εξαθλιωμένοι Έλληνες με ωτοστόπ πίσω

Ελλάδα συζητάμε αν μπορεί ζευγάρι με κατώτατο ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΝΟΙΚΙ ;;;

Για ισόγειο στον ασπρόπυργο λέμε ή άνω λιόσσια και αν ....

Και πάλι μακαρόνια ετικέτας θα τρώει και ύπνο νωρίς να μην καίνε ρεύμα οι λάμπες.
Να πούμε για βενζίνη ;;;

Γερμανία 0.15€ το λίτρο φθηνότερη ...... ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ... μισή τιμή τα μτχ

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.713
Πόντοι
1.706
Μου μπαινουν σκεψεις να εγκαταλειψω την γερμανια.
Δες Αυστρία, ως μία καλύτερη version της Γερμανίας. Μετά Μαγιόρκα, γερμανοκρατούμενο νησί, με κίνηση και το χειμώνα αλλά λιγότερη, όπου ίσως μπορέσεις να δουλέψεις στον τουρισμό. Και μετά Κύπρο ως μία καλύτερη version της Ελλάδας.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546

Γεγονός είναι ότι η Γερμανία περνάει παρακμή, αλλά και πάλι δε συγκρίνεται με την Ελλάδα. Μιας και σε μια χώρα πλούτος δεν είναι μόνο ο μισθός που δείνει, αλλά και οι κοινωνικές παροχές, δρόμοι, ασφάλεια, υποδομές, επιβολή και υπακοή νόμων κλπ.

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.003
Πόντοι
3.506

Εσυ δεν είχες πάει Βραζιλία τύπε ;

Το Ντοιτσλαντ έχει γίνει ένα μαγαζί που πάει για κλείσιμο ,όπου ένας εργαζόμενος γαμιεται στη δουλειά για να πληρώνει Ουκρανές μανούλες και τουρκαλαδες τεμπέληδες

Μόνη ελπίδα το AfD

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom