Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

The1

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2019
Κριτικές
15
Like
4.711
Πόντοι
1.446
Μια που ήσουν πρόσφατα εκεί..με τις μασχαλες τους τι γίνεται;;;;

Ρε μάγκες έλεος ... έχω πέσει κάτω από τα γέλια... ;)))

Εδώ έχουμε τις Ελλε-η-νιδες που είναι τινγκα στην τρίχα και την κοιταρηττιδα,
βρομοκοπανε τσιγαρίλα και μιλάνε σαν νταλικεριδες

Οι Γαλλιδουλες προστα τους είναι σοκολάτα πολυτελείας ...!

mmaanos

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Αυγ 2019
Like
6.277
Πόντοι
1.056
Έχω ακούσει ότι οι Γάλλοι είναι και σοβινιστές, συνεπώς δεν ξέρουν άλλη γλώσσα εκτός από τη Γαλλική.
Η ξαδέλφη μου είναι παντρεμένη με Γάλλο. Όταν είχα πάει στον γάμο τους θυμάμαι πόσο έξω καρδιά άνθρωποι ήταν οι συγγενείς του γαμπρού. Χόρεψαν όλους τους παραδοσιακούς χορούς χωρίς καν να ξέρουν τα βήματα και ήταν όλοι με το χαμόγελο.
Και εγώ τους θεωρούσα σωβινιστές και σνομπ, μετά όμως από αυτό το γεγονός αναθεώρησα. Και μιλούσα κανονικά αγγλικά μαζί τους. Μάλλον είναι στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Καλοκαιρινες διακοπες στην Αγγλια, μεσημερι Αυγουστου:

long-shot-woman-looking-sea_23-2148739271.jpg

Καλοκαιρινες διακοπες στην Ελλαδα:

L294859.jpg

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.774
Πόντοι
3.656
Φωτο επανω: Ο ορισμος της τελειοτητας.
Η αλλιως: Οταν ο Θεος εφτιαχνε τον παραδεισο

Φωτο κατω: Βασανιστικη τιμωρια. Αν και παλι στο Χαλ ειναι καλα συγκριτικα, σημερα θα εχει ολη μερα μονο συννεφια χωρις βροχη και μονο 60% υγρασια, σε αντιθεση με το "παραθαλλασιο θερετρο" του Μπραιτον με 7 μερες βροχη και 100% υγρασια

1690722002317.png

1690722163347.png

Παράδεισος η Αθήνα που βράζει;

Μακάρι να πήγαινα μια βδομαδούλα στο Χαλ να απολάμβανα βροχή και δροσιά...

TheRealMandigo

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουν 2016
Κριτικές
13
Like
1.651
Πόντοι
1.071
Ετσι εξηγειται

Κατι τετοια ελεγα και εγω πριν παω εξω, ελεγα ενταξει 20 βαθμοι με ψιλοβροχο, οπως εχουμε εμεις κατι φθινοπωρινες μερες, κλπ μια χαρα μου αρεσει ο φθινοπωρινος καιρος, κλπ

ΟΜΟΛΟΓΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ 100%

Αν δε ζησεις "καλοκαιρι" Αγγλιας δε μπορεις να καταλαβεις για τι πραμα μιλαμε

Να ερθει η ωρα που θα κοιταξεις ψηλα τον ουρανο και θα μονολογησεις "σταματα λιγο ρε π...στη"

Καποια πραγματα πρεπει να τα ζησεις για να καταλαβεις

Για να παρεις μια ιδεα, τωρα που διαβαζεις το σχολιο μου, σιγουρα το κανεις απο ενα δωματιο με αναμμενη λαμπα φωτισμου. Λοιπον για να καταλαβεις πως ειναι η ζωη στην Αγγλια, απλα σβησε το φως. Και αν δεν πειστεις, κανε το ιδιο και αυριο και μεθαυριο και για ολη την υπολοιπη ζωη σου...

Τοση ειναι η διαφορα μιας χωρας καταλουστης απο ηλιο και μιας χωρας που Αυγουστο μηνα βρεχει 15 συνεχομενες ημερες
Σε ποια πόλη είσαι τύπε;

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556

Αν θες δροσια, καλυτερα να πας σε ενα απο τα τοσα ορεινα χωρια που εχεις τριγυρω

Αγγλια πας για αλλους λογους

Εχει πολλα καλα, αλλα ο καιρος δεν ειναι μεσα σε αυτα

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.315
Πόντοι
4.546
Η ξαδέλφη μου είναι παντρεμένη με Γάλλο. Όταν είχα πάει στον γάμο τους θυμάμαι πόσο έξω καρδιά άνθρωποι ήταν οι συγγενείς του γαμπρού. Χόρεψαν όλους τους παραδοσιακούς χορούς χωρίς καν να ξέρουν τα βήματα και ήταν όλοι με το χαμόγελο.
Και εγώ τους θεωρούσα σωβινιστές και σνομπ, μετά όμως από αυτό το γεγονός αναθεώρησα. Και μιλούσα κανονικά αγγλικά μαζί τους. Μάλλον είναι στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.
Πιθανότατα να εξιχρονίζονται :dunno:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Πάντως και η Ελλάδα είναι η πιο γαλλοφωνη χώρα της Ευρώπης πλην αποικιών φυσικά πιθανότατα σε όλον τον κόσμο...γαλλόφωνη και γαλλοφιλη.
Γαλλόφωνη από που και ως που?

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.485
Πόντοι
1.720
αγαπητοί συμφορουμίτες, το θέμα είναι στον άνθρωπο και στον χαρακτήρα του

δυο Έλληνες μπορούν να πάνε στην ίδια πόλη του εξωτερικού στην ίδια ακριβώς εργασία και με τον ίδιο ακριβώς μισθό. Αν σου διηγηθούν πως περνάνε, ο ένας θα σου πεί τέλεια γιατί είναι εκ φύσεως θετικός κι αγωνιστής και κυρίως ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ (η λέξη κλειδί = η πεμπτουσία της θεωρίας του Δαρβίνου) και θα σου πει ότι βρήκε τον παράδεισο, κι άλλος επειδή είναι πιο κλειστός ή λιγότερο προσαρμοστικός θα σου περιγράψει την ζωή του σαν κόλαση

όλα μέσα στο παιχνίδι. Επί τη ευκαιρία ας θυμηθώ ένα ωραίο και χρήσιμο για την συζήτηση ανέκδοτο :
στέλνει μια εταιρία ελληνική που κατασκευάζει παπούτσια δυο πωλητές της στην Αφρική για να δουν αν μπορούν να κάνουν εκεί εξαγωγές. Την επόμενη ημέρα ο πρώτος στέλνει το εξής μέϊλ : γυρίστε με αμέσως πίσω, εδώ είναι όλοι ξυπόλητοι !
Ο άλλος στέλνει το εξής μέϊλ : στείλτε μου ότι στοκ έχουμε αμέσως. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες, εδώ είναι όλοι ξυπόλητοι!!!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.848
Πόντοι
9.297
Καλοκαιρινες διακοπες στην Αγγλια, μεσημερι Αυγουστου:

long-shot-woman-looking-sea_23-2148739271.jpg

Καλοκαιρινες διακοπες στην Ελλαδα:

L294859.jpg
Η κοπέλα πάνω δεν είχε λεφτά,ενώ η άλλη κάτω είχε κάτσει στον χρηματοδότη / γαμιά...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.848
Πόντοι
9.297
Πιθανότατα να εξιχρονίζονται :dunno:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Γαλλόφωνη από που και ως που?
Με την έννοια ότι τα γαλλικά διδάσκονται στα σχολεία...τόνισα πλην αποικιων.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.848
Πόντοι
9.297

Επίσης δεν νομίζω να κυκλοφορούν τόσοι σκούροι όπως στην Αθήνα ..

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.848
Πόντοι
9.297
Ρε μάγκες έλεος ... έχω πέσει κάτω από τα γέλια... ;)))

Εδώ έχουμε τις Ελλε-η-νιδες που είναι τινγκα στην τρίχα και την κοιταρηττιδα,
βρομοκοπανε τσιγαρίλα και μιλάνε σαν νταλικεριδες

Οι Γαλλιδουλες προστα τους είναι σοκολάτα πολυτελείας ...!
Πάντως αυτό με τις μασχάλες υπήρχε σε πολλές αμερικανικές ταινίες και δεν νομίζω να βγήκε τυχαία...εκτός αν έπεσαν οι σεναριογράφοι σε τίποτα αναρχοαπλυτες της θολοκουλτουρας και γενικεύθηκε αυτό.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
αγαπητοί συμφορουμίτες, το θέμα είναι στον άνθρωπο και στον χαρακτήρα του

δυο Έλληνες μπορούν να πάνε στην ίδια πόλη του εξωτερικού στην ίδια ακριβώς εργασία και με τον ίδιο ακριβώς μισθό. Αν σου διηγηθούν πως περνάνε, ο ένας θα σου πεί τέλεια γιατί είναι εκ φύσεως θετικός κι αγωνιστής και κυρίως ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ (η λέξη κλειδί = η πεμπτουσία της θεωρίας του Δαρβίνου) και θα σου πει ότι βρήκε τον παράδεισο, κι άλλος επειδή είναι πιο κλειστός ή λιγότερο προσαρμοστικός θα σου περιγράψει την ζωή του σαν κόλαση

όλα μέσα στο παιχνίδι. Επί τη ευκαιρία ας θυμηθώ ένα ωραίο και χρήσιμο για την συζήτηση ανέκδοτο :
στέλνει μια εταιρία ελληνική που κατασκευάζει παπούτσια δυο πωλητές της στην Αφρική για να δουν αν μπορούν να κάνουν εκεί εξαγωγές. Την επόμενη ημέρα ο πρώτος στέλνει το εξής μέϊλ : γυρίστε με αμέσως πίσω, εδώ είναι όλοι ξυπόλητοι !
Ο άλλος στέλνει το εξής μέϊλ : στείλτε μου ότι στοκ έχουμε αμέσως. Οι δυνατότητες είναι τεράστιες, εδώ είναι όλοι ξυπόλητοι!!!
Σωστος. Ακομα και το ιδιο ατομο αν παει στις ιδιες ακριβως συνθηκες αλλα σε διαφορετικη φαση της ζωης του, θα το βιωσει διαφορετικα. Αλλιως θα τα δει στα 28 και αλλιως στα 45 πχ

Εγγρ.
21 Φεβ 2023
Κριτικές
17
Like
15.597
Πόντοι
3.246

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.383
Πόντοι
446
Ξέχασα να πω μη περιμένετε να σας επισκεφθεί κανένας πέρα από τους γονείς σας, τόσα χρόνια στο εξωτερικό μόνο η μάνα μου με επισκεφθώταν ούτε ο αδερφός μου δεν με επισκέφθηκε. Δεν τους ενδιαφέρει οι Έλληνες τι κάνεις στο εξωτερικό όταν πας να δείς συγγενείς και μη.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.315
Πόντοι
4.546
Σωστος. Ακομα και το ιδιο ατομο αν παει στις ιδιες ακριβως συνθηκες αλλα σε διαφορετικη φαση της ζωης του, θα το βιωσει διαφορετικα. Αλλιως θα τα δει στα 28 και αλλιως στα 45 πχ
Αυτό μου θυμίζει εποχές στρατού, όπου ο κάθε φαντάρος το ζούσε διαφορετικά, συνεπώς εκλάμβανε διαφορετικά τη στρατιωτική ζωή, και ας ήταν όλοι στην ίδια μονάδα. Για άλλους ήταν ωραία, για άλλους άσχημα, για τρίτους αδιάφορα κοκ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom