Νέα

Επιστροφή φόρου;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα makrykavlis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 785
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
Καλησπέρα σε όλους.

Απευθύνομαι προς όλους τους σχετικούς με φορολογικά-λογιστικά θέματα, μιας κι εγώ είμαι εντελώς άσχετος μ’αυτά.
Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσω συνεργασία με δημόσιο φορέα σαν εξωτερικός συνεργάτης με ετήσια αποζημίωση περίπου 11 k (συμπεριλαμβανομένου φπα).
Δεδομένου ότι δηλώνω ήδη κάθε χρόνο στην εφορία περίπου 10 k (δλδ με τις παραπάνω 11 k θα ξεπεράσω το αφορολόγητο όριο σίγουρα), υπάρχει περίπτωση να έχω επιστροφή φόρου από την προαναφερόμενη εξωτερική συνεργασία;

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ρωτήστε με και θα σας απαντήσω.

concavles

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Καλησπέρα σε όλους.

Απευθύνομαι προς όλους τους σχετικούς με φορολογικά-λογιστικά θέματα, μιας κι εγώ είμαι εντελώς άσχετος μ’αυτά.
Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσω συνεργασία με δημόσιο φορέα σαν εξωτερικός συνεργάτης με ετήσια αποζημίωση περίπου 11 k (συμπεριλαμβανομένου φπα).
Δεδομένου ότι δηλώνω ήδη κάθε χρόνο στην εφορία περίπου 10 k (δλδ με τις παραπάνω 11 k θα ξεπεράσω το αφορολόγητο όριο σίγουρα), υπάρχει περίπτωση να έχω επιστροφή φόρου από την προαναφερόμενη εξωτερική συνεργασία;

Αν σου κάνουν παρακράτηση φόρου και σου δώσουν βεβαίωση και την υποβάλεις τότε κανονικά έχεις να πέρνεις..την διαφορά από τον φόρο που σου αναλογεί σύμφωνα με όλα τα εισοδήματα σου..

OP
OP
makrykavlis

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11

Αν και δεν είχα ποτέ πάρε-δώσε με το δημόσιο για να ξέρω, νομίζω ότι η παρακράτηση φόρου φαίνεται στην απόδειξη πληρωμής ή κάνω λάθος;

Ευχαριστώ για την απάντηση.

alan(1)

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2005
Like
12
Πόντοι
0
Εαν ειναι συμβαση εργασιας με κανονικη μισθοδοσια ναι καθε παρακρατηση θα φαινεται στο χαρτι της μισθοδοσιας. Αν ειναι συμβαση εργου θα φανει στο χαρτι που θα σου δωσουν ειδικα για την εφορια. Παντως αν εχεις εισοδημα συνολικα πανω απο 12000 ευρω δεν εισαι στο αφορολογητο, το εισοδημα πανω απο τα 12000 θα φορολογηθει, και δεν θα επιστραφει ολος ο φορος.

Soteas

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
...είμαι εντελώς άσχετος μ’αυτά.

υπάρχει περίπτωση να έχω επιστροφή φόρου ;

Φίλε,

Δε χρειάζεται να είσαι σχετικός για να καταλάβεις αυτό που θα σου πω εγώ:

Μπορεί να ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ κάποια επιστροφή στο τέλος, δηλαδή μετά την αντίστοιχη δήλωσή σου τον επόμενο χρόνο από τοτε που θα εισπράξεις.

Από το "ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ" μέχρι το 'ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ" όμως, υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ απόσταση. ΠΟΛΥ μεγάλη.
Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ο κυριότερος είναι ένας:

[size=18pt]"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"[/size]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Καλησπέρα σε όλους.

φίλε από ότι κατάλαβα θα δουλέψεις με μια μορφή εργολαβάις με το δημόσιο (εκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών)... από ότι λές 11.000 αμοιβή συνολική είναι 9.570 καθαρά (αφαιρουμένου του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσεις.. στο ποσό αυτό θα σου γίνει παρακράτηση 1915 ευρώ σαν φόρος εισοδήματος και στο τέλος του χρόνου θα σου δώσουν μια βεβαίωση που θα λέει την συνολική αμοιβή (χωρίς ΦΠΑ) και τον φόρο που οου παρακρατήσανε (προσοχή χωρίς αυτήν την βεβαίωση δεν αναγνωρίζεται η παρακράτηση)

αν έχεις λοιπόν και ένα εισόδημα 10.000 βάζοντας και τα 9570 πας στα 19.570 ετήσιο εισόδημα... (δεν ξέρω αν είναι φορολογητέο αλλά θεωρώ ότι είναι). εκεί πάνω θα υπολογισθεί ο φόρος σου .. από τον φόρο που θα υπολογισθεί θα αφαιρεθούν τα 1915 ευρώ που σου παρακρατήσανε και το ταμείο θα δείξει αν πρέπει να δώσεις και άλλα ή να πάρεις πίσω.. .

talibanezos

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2010
Κριτικές
8
Like
60
Πόντοι
0
Καλησπέρα σε όλους.

Φίλε μου υπάρχει περίπτωση να έχεις επιστροφή φόρου. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα έξοδα που θα έχεις κατά το 2011 (άρα άγνωστο ακόμα στοιχείο για να μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση) και από τις αποδείξεις (οικογενειακές δαπάνες, και αυτό άγνωστο) που θα βάλεις στη δήλωση. Έτσι όμως που ρωτάς εδώ μέσα δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη γιατί κανείς δεν έχει τα πλήρη οικονομικά δεδομένα σου για να σου απαντήσει. Καλύτερα να ρωτήσεις το λογιστή σου. Θεωρώ, σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις, ότι για τα 10k που ήδη δηλώνεις, έχεις φορολογικά βιβλία κόβεις τιμολόγια, έχεις έξοδα κλπ, άρα θα έχεις και κάποιο λογιστή να στα φτιάχνει.

Boldoras

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2010
Κριτικές
1
Like
63
Πόντοι
1
αν κοβεις απόδειξη με μπλοκάκι για να πληρώνεσαι θα πρέπει να κάνεις και εναρξη επαγγέλματος (αν δεν έχεις ήδη) οπότε κάθε τρίμηνο θα καταθέτεις ΦΠΑ και ανα δίμηνο παρακράτηση φορου. Γι αυτο βρες και εναν λογιστή να σου τα κάνει αυτά και να σου λύνει απορίες...

Αλλα μπράβο - πρεπει να έχεις γερές ακρες για να κάνεις σύμβαση με δημόσιο... και να ανήκεις "στα δικά μας παιδια"
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
makrykavlis

makrykavlis

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
26
Like
9
Πόντοι
11
Λοιπόν, για να απαντήσω σε όλους:

α. η δουλειά αυτή έχει όντως τη μορφή "εργολαβίας" με το δημόσιο και αν τελικά την αναλάβω, θα είμαι όντως πάνω από το αφορολόγητο όριο (θα φορολογηθώ με συντελεστή 24% αν δεν κάνω λάθος),

β. ούτε κι εγώ ξέρω ποιά θα είναι ακριβώς τα έξοδα μου για φέτος και τι αποδείξεις θα μαζέψω,

γ. ως τώρα δεν είχα λογιστή γιατί...δε μου χρειάστηκε,

δ. για τη δουλειά αυτή κατέθεσα βιογραφικό και πέρασα από συνέντευξη και δεν έγλυψα κανέναν πούστη για να την πάρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom