Νέα

Επιλογή γλώσσας Προγραμματισμού...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tommaso
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66
Γεια σας παιδια.

Το ερωτημα φυσικα απευθυνεται στους computerαδες του site οποιοι και αν ειναι αυτοι

Ποια γλωσσα προγραμματισμου θα επιλεγατε να μαθετε σαν πρωτη επιλογη?

Αποτι καταλαβα στην πληροφορικη υπαρχουν 2 επιλογες.

1)να γινει καποιος web designer,να κατασκευαζει δηλαδη ιστοσελιδες.

Αυτο γινεται με γλωσσες οπως dreamweaver,flash ,php.

2)η να γινει προγραμματιστης. να ξερει καλα δηλαδη visual basic και mysql.

Καποιοι λενε οτι υπαρχουν πολλοι web designers στην αγορα..

ι)αν καποιος θελει να φτιαξει ενα site ποια γλωσσα πρεπει να επιλεξει να μαθει?  :cool2:

ιι)οι εταιριες λογισμικου στην ελληνικη αγορα,
προτιμουν την visual basic με mysql απο τις αλλες γλωσσες?  :coffee:

ιιι)εσεις ποια γλωσσα προγραμματισμου θα διαλεγατε?  :huh:

Αυτα.Ελπιζω σε τεκμηριωμενες και ψαγμενες απαντησεις.

ελπιζω να μην εχετε το μυαλο σας μονο στα κοριτσακια.η δουλεια πανω απο λα. ;) ;)

dimios21

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Γεια σας παιδια.

Το ερωτημα φυσικα απευθυνεται στους computerαδες του site οποιοι και αν ειναι αυτοι

Ποια γλωσσα προγραμματισμου θα επιλεγατε να μαθετε σαν πρωτη επιλογη

Με την πασκάλ...αυτή διδάσκεται και στη γ'λυκείου αλλά μεταφρασμένη στα ελληνικά...μάθε πρώτα αυτή για να μπεις στη λογική και μετά οι άλλεσ θα σου φαίνονται εύκολες :bottom:

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
Γεια σας παιδια.

Ποια γλωσσα προγραμματισμου θα επιλεγατε να μαθετε σαν πρωτη επιλογη?

Αποτι καταλαβα στην πληροφορικη υπαρχουν 2 επιλογες.

1)να γινει καποιος web designer,να κατασκευαζει δηλαδη ιστοσελιδες.

Αυτο γινεται με γλωσσες οπως dreamweaver,flash ,php.

2)η να γινει προγραμματιστης. να ξερει καλα δηλαδη visual basic και mysql.

Καποιοι λενε οτι υπαρχουν πολλοι web designers στην αγορα..

ι)αν καποιος θελει να φτιαξει ενα site ποια γλωσσα πρεπει να επιλεξει να μαθει?   :cool2:

ιι)οι εταιριες λογισμικου στην ελληνικη αγορα,
προτιμουν την visual basic με mysql απο τις αλλες γλωσσες?   :coffee:

ιιι)εσεις ποια γλωσσα προγραμματισμου θα διαλεγατε?   :huh:

Αυτα.Ελπιζω σε τεκμηριωμενες και ψαγμενες απαντησεις.

ελπιζω να μην εχετε το μυαλο σας μονο στα κοριτσακια.η δουλεια πανω απο λα. ;) ;)

Χμμμ σαν να τα χεις μπερδέψει λίγο μ φαίνεται..
Ας τα πάρουμε από την αρχή.

1) Το dreamweaver δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού,
αλλά suite για σχεδιασμό..

το flash είναι applet

H php είναι scripting language για ιστοσελίδες
είναι γλώσσα προγραμματισμού,αλλά το flash κ το dreamweaver δεν είναι.

Εν τέλη ένας καλός web developer πρέπει να ξέρει
html,php,css,sql,javascript,flash κ rss

2) mysql είναι το DBMS
SQL είναι η γλώσσα επερωτήσεων
ευρέως γνωστές είναι οι C/C++/java/C#

Η C# είναι το νέο trend θα έλεγα,είναι καλή στην χρήση
του MS .Net Framework για να κάνεις applications πιο γρήγορα,
άμα έχεις προσέξει υπάρχει μια πληθώρα  προγραμμάτων π σου ζητάνε
να έχεις εγκατεστημένο το .net framework.

Οι C/C++ είναι για πιο hardcore καταστάσεις,άμα θες να προγραμματίσεις
σε επίπεδο συστήματος ας πούμε, η C είναι η χαμηλότερου επιπέδου από τις
high level γλώσσες,μετά πας σε assembly ας πούμε..,υποστηρίζει κ την αναδρομή
οπότε διαλέγεις C άμα θες να είσαι κοντά στην μηχανή,είναι κ διεθνώς καθιερωμένη.

Γενικώς δεν μπορώ να σου απαντήσω τι γλώσσα θα διάλεγα,είναι ανάλογα με το τι θες να κάνεις..
Αν θες να λύσεις προβλήματα ,π.χ. να φτιάξεις ένα πρόγραμμα σχολείου,χωρίς να γίνονται επικαλύψεις
μαθημάτων,καθηγητών πας σε prolog ας πούμε..

Τα 2 στυλ προγραμματισμού είναι αυτά πάντως:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Hmmm... Gooooooooooood! Πολύ καλό, πολύ καλό θέμα tommaso. Να δούμε το τί έχουν να πουν και τα υπόλοιπα μέλη-προγραμματιστές. Κάποτε είχα αρχίσει ένα θέμα στο site σχετικό με VBA αλλά δεν περπάτησε: . Κατά την άποψή μου εξαρτάται από το τί θέλεις να κάνεις. Θέλεις να προγραμματίσεις ένα τσιπάκι, να φτιάξεις εξ αρχής μία εφαρμογή ή να προσθέσεις δυνατότητες σε μία ήδη υπάρχουσα; Θέλεις δηλαδή να βάλεις την excel ας πούμε να κάνει κάτι που δεν κάνει ήδη; Χρησιμοποίησε VBA αν και το μέλλον δεν πιστεύω ότι είναι εκεί. Πάντως εάν σε αφορά, χρήσιμο νομίζω θα ήταν να μάθεις το object model των εφαρμογών του office ώστε να μπορείς να τα κυβερνάς με κάποια αντικειμενοστραφή γλώσσα και από εκεί και πέρα βλέπεις και κάνεις. Ίσως VB.Net θα ήταν η επιλογή του μέλλοντος. Η οικογένεια C είναι λίγο παλιά

ΥΓ: Κοίτα τα κωλοπαίδια κάνουν Pascal στη Γ' Λυκείου και άλλοι δεν είχαν καν υπολογιστές. Και κάνουν και καταλήψεις από πάνω...

Φυλήςυχος Πολίτης

Επισκέπτης
ΥΓ: Κοίτα τα κωλοπαίδια κάνουν Pascal στη Γ' Λυκείου και άλλοι δεν είχαν καν υπολογιστές. Φυλήςυχος Πολίτης

Εδώ σ'εμάς δίδασκαν στο παναπιστήμιο το 1992 fortran_77 που ήταν ήδη νεκρή γλώσσα,και το κορυφαίο είναι ότι κάπου πήρε το αυτί μου ότι ακόμη αυτή διδάσκουν! :headbang:

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
εμένα στο πανεπιστήμιο μου είχαν μάθει Pascal τα βασικά το 99 και μετά διάβασα μόνος μου άλλες γλώσσες... μπορώ να πω ότι η Pascal παρά το ότι δεν την θυμάμαι σήμερα που μιλάμε, όντως με βοήθησε στο να καταλάβω πώς λειτουργεί το πράγμα...

bazogamias

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Καλημέρα.

Ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο η γλώσσα που θα επιλέξεις, μαζί με άλλα, είναι και ο τρόπος σκέψης.
Θα αναπτύσσεις και τα δύο ταυτόχρονα, θα μαθαίνεις μια γλώσσα καθώς θα εξοικειώνεσαι και με τον τρόπο και τη μεθοδολογία προγραμματισμού.

Μόλις μάθεις καλά αυτά, θα μπεις σε πιο "βαθιά" τεχνικά πηγάδια, μεθοδολογίες, τεχνικές, πατέντες και τέτοια όμορφα.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με C, γιατί μετά, τα άλλα θα σου φαίνονται πραγματικά πανεύκολα.

Εγώ είμαι συνήθως στο επίπεδο προγραμματισμού chip και γουστάρω, ο προγραμματισμός είναι ωραίο πράγμα.

Καλή επιτυχία συνάδελφε. Ότι θες εδώ είμαστε και εμείς.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Καλημέρα.

Ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο η γλώσσα που θα επιλέξεις, μαζί με άλλα, είναι και ο τρόπος σκέψης.
Θα αναπτύσσεις και τα δύο ταυτόχρονα, θα μαθαίνεις μια γλώσσα καθώς θα εξοικειώνεσαι και με τον τρόπο και τη μεθοδολογία προγραμματισμού.

Πάρα πολύ καλή τοποθέτηση αυτή με τον τρόπο σκέψης. Σου βελτιώνει τη σκέψη ο προγραμματισμός, σε κάνει πιο μεθοδικό κτλ. Αλλά μένοντας σε καθαρά προγραμματιστικά πλαίσια ειλικρινά είναι εκπληκτικό το με πόσο διαφορετικό τρόπο γράφουν δύο άνθρωποι από διαφορετικά backgrounds. Πόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης έχουν ένας Financial Modeler που θα γράψει VBA και ένας προγραμματιστής VB που θα γράψει VBA βάζοντάς τους να κάνουν κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα.

ΥΓ: Nacho_70 όντως μια σχετικά νεαρή κοπέλα (25άρα) μου είπε ότι στη σχολή έκανε FORTRAN. Δεν ξέρω εάν είναι εξελιγμένη η έκδοση που έκαναν αυτοί σε σχέση με εσένα (η κοπέλα είναι μηχανικός) αλλά ειλικρινά δεν νομίζω ότι έχει πια κάποια χρησιμότητα...
ΥΓ2: Bazogamias με C++ προγραμματίζεις τα τσιπάκια;

Φυλήςυχος Πολίτης

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Ξεκινάς από C# και Java για νά στρώσεις τρόπο σκέψης και να μάθεις τα βασικά (GUI, Data Base Access) και από τις δύο κρατούσες πλατφόρμες (Windows Linux) και σε 6 μήνες (γιατί έρχεται και καλοκαίρι) θα έχεις διαμορφώσει μόνος σου τις προτιμήσεις σου. Αν δηλαδή θες να είσαι περισσότερο κοντά στο front end,(οπότε πρέπει να μάθεις διαχειρίζεσαι περιβάλλοντα όπως το Adobe Air ή το Microsoft Silverlight μιάς και τα web 1.0 περιβάλλοντα είναι πλέον ξεπερασμένα) ή αν γουστάρεις περισσότερο προγραμματισμό διαχείρισης δεδομένων (οπότε πρέπει να στραφείς σε αρχιτεκτονικές cloud) ή δεκάδες άλλες επιλογές.

Συνοψίζοντας, μαθαίνεις την Αλφα Βήτα με C# και Java και μετά βρίσκεις το δρόμο σου είτε γιατί θα βρείς δουλειά και θα μάθεις τα εργαλεία που χρησιμοποιούν εκεί ή γιατί θα έχεις ξεστραβωθεί και θα έχεις πλέον δική σου γνώμη.
Βασικό είναι να μην κολλάς με μύθους ότι το ένα περιβάλλον είναι καλύτερο από το άλλο και τέτοιες παπαριές. Μάγκας είναι όποιος γνωρίζει τα περισσότερα περιβάλλοντα ανάπτυξης και καταφέρνει να πετυχαίνει εμπρόθεσμα το αποτέλεσμα που πρέπει με ότι έχει διαθέσιμο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Βρε νέωπες, Fortran και διάτρηση καρτών.
Και να μπλοκάρει η διατρητική.
Γκράπα - γκρούπα.

Εδώ σας θέλω.

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Γκράπα - γκρούπα.

Εδώ σας θέλω.

...χαχαχα, Παλιο-Σαύρα, είδα οτι έχεις γίνει φάν μου ...χοχοχο
   Και χωρίς να πλερώσεις μία για το κόπυ ράιτ...χαχαχα

Υ.Γ Μάγκες ο Άλκις Πετίνης είπε το σωστό "Εμπρόθεσμα να πετυχαίνεις το σωστό
αποτέλεσμα με τα μέσα που διαθέτεις".

Πέρα από τα πρώτα βήματα που θα γίνουν με VB.NET / Java
μετά υπάρχουν επαγγελματικά περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών
για πολλές πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων και το Web ταυτόχρονα
στα οποία ξεκινάς από το Application Conceptual Model με UML και
φτιάχνουν με αυτόματο τρόπο πολλά πράγματα και από το User Interface (Local και Web)
και από το Database Integration.

Υ.Γ.2. Εξαιρετικό περιβάλλον και δωρεάν για ανάπτυξη εφαρμογών είναι και το
      NetBeans της Sun: που καλύπτει σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Γκράπα - γκρούπα.

Εδώ σας θέλω.

Και 2 διατρητικές για όλους τους φοιτητές του Καποδιστριακού όταν στα Ιωαννινα είχαν Cyber με τερματικά. Από τα ξημερώματα για να πάρουμε σειρά να δώσουμε στη Βαρβάρα την operator τις δεσμίδες με τις κάρτες να τρέξει το πρόγραμμα μπάς και μέχρι το μεσημέρι είχαμε τ' αποτελέσματα (που συνήθως ήταν ένα συντακτικό λάθος που σε οδηγούσε πάλι στην ουρά για επαναδιάτρηση της λανθασμένης κάρτας :headbang:)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Η Fortran είναι χρήσιμη για τους newbies στο Πολυτεχνείο. Μη λέτε ότι σας κατέβει - δε θα κάνεις καριέρα μ' αυτή.

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Αντιγράφοντας μερικά λόγια από το site του NetBeans της Sun: βλέπετε πόσα περιβάλλοντα και τεχνολογίες καλύπτει:

NetBeans IDE
The only IDE you need! Runs on Windows, Linux, Mac OS X and Solaris. NetBeans IDE is open-source and free.

NetBeans Supported Technologies
Ajax | C/C++ | Databases | Debugger | Desktop | Editor | Groovy | GUI Builder | Java EE | JavaFX | Java ME | Java SE | JavaScript | Mobile | PHP | Profiler | Python | Refactor | REST | Rich Client Platform | Ruby | SOA | SOAP | UML | Web | WSDL |

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Η For.Tran είναι χρήσιμη μόνο στους απολιθωμένους καθηγητές που τη διδάσκουν όπου τη διδάσκουν. Ετσι κι αλλιώς και οι C# και η Java ως εργαλεία διαμόρφωσης τρόπου σκέψης είναι χρήσιμα μόνο.
Στην πραγματική δουλειά χρησιμοποιούνται εργαλεία modelling και frameworks που όταν ξεκινάς δε μπορείς να φανταστείς. Αλλά δε γεννιόμαστε τρέχοντας, περνούν μήνες για να μπουσουλήσουμε.
Οπως διάβασα πρόσφατα, η σωματική μας γέννηση είναι επώδυνη για τη μητέρα μας και η πνευματική μας γέννηση είναι επώδυνη για μας. Αν και τοις πράγμασι δεν παρατηρώ και τρελλή πνευματική εξέλιξη στο είδος μας.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Παίχτη,

σου είπα ότι είναι για newbies, όχι για να κάνεις καριέρα. Τι δεν κατάλαβες στην παραπάνω πρόταση?

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Δεν ήταν ευθεία απάντηση, σχόλιο ήταν με αφορμή το post σου. Δε θεωρώ ότι πρέπει να διδάσκεται σήμερα ούτε For.Tran ούτε Pascal, σε κάποια βαθμίδα εκπαίδευσης. Ο λόγος είναι ότι μετά από τις βασικές έννοιες αλγορίθμων, θα πρέπει κάποιος να μάθει έννοιες UML και όταν αυτές οι γλώσσες σχεδιάζονταν αυτές οι έννοιες δεν υπήρχαν. Μ' εκνευρίζει που ορισμένοι ισόβιοι "δάσκαλοι" δεν ξεκολλάνε από αυτά που έμαθαν 20 χρόνια πριν.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σου φάνηκε από το σχόλιο μου ότι δεν κατάλαβα κάτι και γιατί αρπάζεσαι.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δεν αρπάχτηκα - έχω κάνει όλα όσα αναφέρεις και πολλά περισσότερα στον επαγγελματικό στοίβο αργότερα (Case Tools, component based modeling κλπ).

Η UML δεν είναι για 1ο εξάμηνο Μηχανολόγων κλπ στο ΕΜΠ - διαφωνείς?

Αν ναι, πάω πάσο και πάμε γι' άλλα.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
16
Πόντοι
66
fortran 90
αυτο διδασκουν ακομη

παντως στις περισσοτερες σχολες πολυτεχνειου πλεον διδασκεται κ η c++ (εκει που δεν υπηρχε εννοαω)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom