Νέα

Επενδύσεις στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ANOSX
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 423
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
H task force ( γιατί δεν το λένε ελληνικά, ωστε να το καταλαβαίνει και ο Αλέξης;) θα έχει την ιδια επιτυχία που ειχε και το Γραφείο Παραπόνων του Πολίτη ( ή κάπως έτσι το είπαν) που άρχισε με τυμπανοκρουσίες τη λειτουργία του τον Ιανουάρια, υπο την εποπτεία , βεβαίως βεβαίως, του Φλαμπουράρη .

τα εχω παρει!!!!
Ακουσα με τα ιδια μου τα αυτια κοροιδευτικο σχολιο συμβουλου υπουργου για τους εργαζομενους στην Ελληνικος Χρυσος που κινδυνεύουν να χασουν τη δουλεια τους

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τα εχω παρει!!!!
Ακουσα με τα ιδια μου τα αυτια κοροιδευτικο σχολιο συμβουλου υπουργου για τους εργαζομενους στην Ελληνικος Χρυσος που κινδυνεύουν να χασουν τη δουλεια τους

λογικό είναι σύμβουλος υπουργού να κοροιδεύει τους εργαζόμενους... αυτό κάνουν οι άχρηστοι τεμπέληδες...

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
και αυτος είναι και από τους καλους φιλε μου

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
Δεν μπορεις να φανταστείς τι εχω δει. Πολύ μετριοι για να χειρίζονται εθνικης σημασιας θεματα.

περιφερονται στα περιφερειακα προβλήματα και δεν μπορουν να εντοπιζουν τα κυρια. το εχω ζησει, εχει πρόβλημα η διαδικασια παραγωγης πολιτικης και κάθε πολιτικη είναι προβληματικα σχεδιασμενη από την πηγή της

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν μπορεις να φανταστείς τι εχω δει. Πολύ μετριοι για να χειρίζονται εθνικης σημασιας θεματα.

περιφερονται στα περιφερειακα προβλήματα και δεν μπορουν να εντοπιζουν τα κυρια. το εχω ζησει, εχει πρόβλημα η διαδικασια παραγωγης πολιτικης και κάθε πολιτικη είναι προβληματικα σχεδιασμενη από την πηγή της

αμα ήταν μέτριοι θα ήταν καλά και δεν θα υπήρχε πρόβλημα... παντοειδώς άχρηστοι και άσχετοι είναι...

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
αυτό εννοω όταν λεω για μετριοτητα.
και δεν είναι μονο αυτό. δεν υπαρχει μηχανισμος ώστε να αυξάνεται η γνωση και οι δεξιοτητες (αυτό που λεγεται capacity building) στην διοικηση την ελληνικη. Οποτε οι απαιτησεισ αυξάνονται και οι δεξιοτητες χαμηλωνουν ακομη περισσοτερο. καταληγουμε με ανθρώπους που μπορει να θελουν να κανουν εργο αλλα δεν εχουν τις δυνατοτητες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
αυτό εννοω όταν λεω για μετριοτητα.
και δεν είναι μονο αυτό. δεν υπαρχει μηχανισμος ώστε να αυξάνεται η γνωση και οι δεξιοτητες (αυτό που λεγεται capacity building) στην διοικηση την ελληνικη. Οποτε οι απαιτησεισ αυξάνονται και οι δεξιοτητες χαμηλωνουν ακομη περισσοτερο. καταληγουμε με ανθρώπους που μπορει να θελουν να κανουν εργο αλλα δεν εχουν τις δυνατοτητες

μμμ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι της ελληνικής διοίκησης θέλουν να κάνουν έργο και δεν έχουν τις δυνατότητες...

αντίθετα πιστεύω ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν έργο...

και όπως λέει η λαική σοφία "τοο φτηνό κρέας είναι για τα σκυλιά" ... ακόμη και τις καλύτερες των προθέσεων να είχαν οι κυβερνώντες πολιτικοί μας με τους μισθούς που δίνουν δεν μπορούν να έχουν και απαιτήσεις να προσλάβουν και Αινστάιν....

και κάτι ακόμη... ο Ελληνας πάει στο δημόσιο για να αράξει οπότε τα περί capacity building και αύξηση γνώσεων και δεξιοτήτων πέφτουν εξ ορισμού στο κενό...

Καλοκαίρι 1989 είχα επιστρέψει από εικοσαήμερο ταξίδι με την γυναίκα μου ... είχαμε πάει Ισπανία και Κανάρια Νησιά και είχαμε φάει (χωρίς τα ναύλα ξενοδοχεία κλπ) γύρω στα δύο εκατομύρια της εποχής...

Πήγαμε ΣΚ στο χωριό της γυναίκας μου και συναντήσαμε εναν μακρυνό ξάδελφο της ο οποίος μόλις είχε τελειώσει το στρατιωτικό αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης σαν Μηχανολόγος... σε συζήτηση που είχαμε για το τι σκοπεύει να κάνει πήρα την εξής απάντηση "Μπαααα θα πάω στον Δήμο Λαμίας να αράξω..."

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
δεν τα ισοπεδωνω όλα, αλλοι θελουν αλλοι δεν θελουν. Τωρα το θεμα των κινητρων είναι καθολικο. εγω σαν επιστήμονας που εχω φερει εκατομμύρια στην ελλαδα δεν δεχομαι να πηγαινω σε συναντήσεις στο εξωτερικο και οι ξενοι συνάδελφοι να παιρνουν 10 χιλ και εγω ένα, όταν εχω το ιδιο και καλυτερο βιογραφικο. είναι τεραστια ξεφτιλα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
δεν τα ισοπεδωνω όλα, αλλοι θελουν αλλοι δεν θελουν. Τωρα το θεμα των κινητρων είναι καθολικο. εγω σαν επιστήμονας που εχω φερει εκατομμύρια στην ελλαδα δεν δεχομαι να πηγαινω σε συναντήσεις στο εξωτερικο και οι ξενοι συνάδελφοι να παιρνουν 10 χιλ και εγω ένα, όταν εχω το ιδιο και καλυτερο βιογραφικο. είναι τεραστια ξεφτιλα.

ιδιωτικός τομέας λοιπόν και μακρυά από το δημόσιο... 40 σχεδόν χρόνια ένσημα έχω στα οποία ΟΥΤΕ ΕΝΑ στο δημόσιο... και δεν το έχω μετανιώσει...

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
ναι και εγω freelancer είμαι. Αλλα το πρόβλημα είναι ότι η δημοσιος τομεας ενώ θα επρεπε να βοηθαει τον ιδιωτικο να αναπτυχθεί ακομη περισσοτερο μοιραζοντας του εργα (με διαγωνισμούς) και αυτό εχει ατονησει πολύ.

Ειχα μια εταιρεια συμβουλων και την εκλεισα γιατι μετα την κριση δεν υπηρχε καμια κινηση.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506
Ειχα μια εταιρεια συμβουλων και την εκλεισα γιατι μετα την κριση δεν υπηρχε καμια κινηση.
κανατε πολυ μασαμπουκα (δεν μιλαω για εσενα προσωπικα) ρε αδερφακι μου....πολυ αερας

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ναι και εγω freelancer είμαι. Αλλα το πρόβλημα είναι ότι η δημοσιος τομεας ενώ θα επρεπε να βοηθαει τον ιδιωτικο να αναπτυχθεί ακομη περισσοτερο μοιραζοντας του εργα (με διαγωνισμούς) και αυτό εχει ατονησει πολύ.

ευτυχώς εγώ και οι συνεταίροι μου από το 2008 και μετά είχαμε επεκταθεί σε έργα εκτός Ελλάδας οπότε επιζήσαμε και αναπτυσσόμαστε... μάλιστα η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε και εκτός Ελλάδας για φορολογικούς λόγους (εεεε νισάφι πλέον)... από το 2011 και μετά 90% του τζίρου ήταν σε έργα εκτός Ελλάδας και από το 2016 δεν έχουμε πλέον σχέση με την ελληνική αγορά...

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506
ευτυχώς εγώ και οι συνεταίροι μου από το 2008 και μετά είχαμε επεκταθεί σε έργα εκτός Ελλάδας οπότε επιζήσαμε και αναπτυσσόμαστε... μάλιστα η έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε και εκτός Ελλάδας για φορολογικούς λόγους (εεεε νισάφι πλέον)... από το 2011 και μετά 90% του τζίρου ήταν σε έργα εκτός Ελλάδας και από το 2016 δεν έχουμε πλέον σχέση με την ελληνική αγορά...
α ρε τραμυ....

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
το ιδιο τωρα κανω και εγω. δεν υπαρχει λυση. Αφρικη μερια

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κανατε πολυ μασαμπουκα (δεν μιλαω για εσενα προσωπικα) ρε αδερφακι μου....πολυ αερας

πάικτη μου για το τι είναι σύμβουλος επιχειρήσεων υπάρχουν πολλοί ορισμοί... για παράδειγμα

"σύμβουλος επιχειρήσεων είναι κάποιος που σου παίρνει το ρολόι και 1000 ευρώ για να σου πεί τι ώρα είναι"

ή

"σύμβουλος επιχειρήσεων είναι ένας που ξέρει χίλιους τρόπους να γαμίσει αλλά δεν βρίσκει γκόμενα"

από την άλλη πουλάμε εξειδικευμένη γνώση την οποία δεν μπορεί και δεν συμφέρει να την έχει κάθε επιχείρηση (γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να την αξιοποιήσει στο 100% αλλά θα πρέπει να την πληρώνει)...

askeris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
674
Πόντοι
86
εχεις δικιο ετσι είναι.

όμως εμεις που εχουμε εξειδικευμενη γνωση μας προτιμουνε κυβερνησεις αλλων χωρων. Εδώ είναι το πρόβλημα, τα εργα που κανουμε στο εξωτερικο χρειαζονται και στην Ελλαδα αλλα κανεις δεν τα κανει tender

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506
πάικτη μου για το τι είναι σύμβουλος επιχειρήσεων υπάρχουν πολλοί ορισμοί... για παράδειγμα

"σύμβουλος επιχειρήσεων είναι κάποιος που σου παίρνει το ρολόι και 1000 ευρώ για να σου πεί τι ώρα είναι"

ή

"σύμβουλος επιχειρήσεων είναι ένας που ξέρει χίλιους τρόπους να γαμίσει αλλά δεν βρίσκει γκόμενα"

από την άλλη πουλάμε εξειδικευμένη γνώση την οποία δεν μπορεί και δεν συμφέρει να την έχει κάθε επιχείρηση (γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να την αξιοποιήσει στο 100% αλλά θα πρέπει να την πληρώνει)...
συμφωνω....πολλοι σωστοι και αξιοι επαγγελματιες και πολλοι αεριτζηδες...δεν ειπα κατι διαφορετικο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
εχεις δικιο ετσι είναι.

όμως εμεις που εχουμε εξειδικευμενη γνωση μας προτιμουνε κυβερνησεις αλλων χωρων. Εδώ είναι το πρόβλημα, τα εργα που κανουμε στο εξωτερικο χρειαζονται και στην Ελλαδα αλλα κανεις δεν τα κανει tender

εεεε στην Ελλάδα οι πολιτικοί και οι σύμβουλοι τους ξέρουν τα πάντα... ααα ναι και οι πανεπιστημιακοί...

θυμάμαι κάποια στιγμή το 1998 αν δεν κάνω λάθος ήταν ένα tender στο ΕΒΕΑ... η επιτροπή εβγαλε κάποια εταιρεία συμβούλων για το έργο και την ώρα που ετοιμαζόμασταν να φύγουμε ένας τύπος λέει

"Κύριοι θα σας κοινοποιήσουμε την αναλυτική βαθμολογία της επιτροπής έναντι κάθε κριτηρίου για να σας δώσουμε την ευκαιρία να βελτιωθείτε"

του απαντώ

"Ευχαριστούμε αλλά αυτό να ξέρετε ότι δεν είναι και πολύ επαγγελματικό. Το όνομα σας γιατί δεν συστηθήκαμε?"

μου λέει

"Αλογοσκούφης καθηγητής Πανεπιστημίου."

και τα παίρνω στο κρανίο και του λέω

"Ααααα μάλιστα καθηγητής Πανεπιστημίου .... εεε τότε δεν αμφισβητώ μόνον την κρίση σας αλλά και την γνώση σας επί του θέματος"

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
συμφωνω....πολλοι σωστοι και αξιοι επαγγελματιες και πολλοι αεριτζηδες...δεν ειπα κατι διαφορετικο

έτσι ακριβώς είναι...

στην Ελλάδα ανέκαθεν σε αυτόν τον χώρο οτιδήποτε δημόσιο το λυμαίνονται συγγενείς και φίλοι πολιτικών ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom