αυτό εννοω όταν λεω για μετριοτητα.
και δεν είναι μονο αυτό. δεν υπαρχει μηχανισμος ώστε να αυξάνεται η γνωση και οι δεξιοτητες (αυτό που λεγεται capacity building) στην διοικηση την ελληνικη. Οποτε οι απαιτησεισ αυξάνονται και οι δεξιοτητες χαμηλωνουν ακομη περισσοτερο. καταληγουμε με ανθρώπους που μπορει να θελουν να κανουν εργο αλλα δεν εχουν τις δυνατοτητες
μμμ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι της ελληνικής διοίκησης θέλουν να κάνουν έργο και δεν έχουν τις δυνατότητες...
αντίθετα πιστεύω ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν έργο...
και όπως λέει η λαική σοφία "τοο φτηνό κρέας είναι για τα σκυλιά" ... ακόμη και τις καλύτερες των προθέσεων να είχαν οι κυβερνώντες πολιτικοί μας με τους μισθούς που δίνουν δεν μπορούν να έχουν και απαιτήσεις να προσλάβουν και Αινστάιν....
και κάτι ακόμη... ο Ελληνας πάει στο δημόσιο για να αράξει οπότε τα περί capacity building και αύξηση γνώσεων και δεξιοτήτων πέφτουν εξ ορισμού στο κενό...
Καλοκαίρι 1989 είχα επιστρέψει από εικοσαήμερο ταξίδι με την γυναίκα μου ... είχαμε πάει Ισπανία και Κανάρια Νησιά και είχαμε φάει (χωρίς τα ναύλα ξενοδοχεία κλπ) γύρω στα δύο εκατομύρια της εποχής...
Πήγαμε ΣΚ στο χωριό της γυναίκας μου και συναντήσαμε εναν μακρυνό ξάδελφο της ο οποίος μόλις είχε τελειώσει το στρατιωτικό αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης σαν Μηχανολόγος... σε συζήτηση που είχαμε για το τι σκοπεύει να κάνει πήρα την εξής απάντηση "Μπαααα θα πάω στον Δήμο Λαμίας να αράξω..."