Νέα

Επέκταση καλωδίου DSL γραμμής - Υπάρχουν «απώλειες» στην ταχύτητα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα PATHFINDER
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Χρησιμοποιώ DSL γραμμή για χρήση internet στο σπίτι και θέλω να τραβήξω καλώδιο μήκους 35m ώστε με την ΙΔΙΑ σύνδεση και το ΙΔΙΟ router να εξυπηρετώ (για internet) και 2ο Η/Υ (laptop) που βρίσκεται στο επάνω πάτωμα (μεζονέτα). Ο βασικός Η/Υ (καθώς και το router), δεν θα αλλάξει θέση. Γνωρίζω πως η ταχύτητα θα μειωθεί διότι θα "μοιράζεται", όταν ΚΑΙ οι 2 Η/Υ είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο internet. OK? Η απορία μου είναι η εξής, και ζητώ την γνώμη των πιο έμπειρων σε θέματα Η/Υ εδώ μέσα:

Θα έχω "απώλειες" στην ταχύτητα του 2ου H/Y λόγω του μεγάλου μήκους (35m) του καλωδίου προέκτασης?

Παρακαλώ τις γνώσεις σας...

old_admin

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2005
Like
33
Πόντοι
16
Σαφώς και όχι.

Τα UTP καλώδια δεν έχουν απώλειες μέχρι και ~100m

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Γιατί να τραβάς καλώδια και να μην παίξεις με Wireless και ένα range extender αν χρειαστεί???

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
88
Πόντοι
66
Εφόσον χρησιμοποιήσεις καλής ποιότητας καλώδιο Δικτύου και βύσματα, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Γιατί όμως δεν τοποθετείς ένα ΑΣΥΡΜΑΤΟ router; ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου στοιχίσει ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ από το κόστος των καλωδίων κλπ αλλά και αισθητικά θα είναι άριστο!

OP
OP
P

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Σαφώς και όχι. Τα UTP καλώδια δεν έχουν απώλειες μέχρι και ~100m
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Alexxx

Γιατί να τραβάς καλώδια και να μην παίξεις με Wireless και ένα range extender αν χρειαστεί???
Μη με βάζεις τέτοια φυτίλια τώρα που το αποφάσισα...! Άλλωστε τα wireless δεν τα εμπιστευομαι - είμαι oldfashioned.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Router Linksys WAG200G......απλά κορυφαίο!!!

OP
OP
P

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Εφόσον χρησιμοποιήσεις καλής ποιότητας καλώδιο Δικτύου και βύσματα, δεν θα έχεις πρόβλημα.
ΟΚ χαίρομαι.

Γιατί όμως δεν τοποθετείς ένα ΑΣΥΡΜΑΤΟ router; ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου στοιχίσει ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ από το κόστος των καλωδίων κλπ αλλά και αισθητικά θα είναι άριστο!
Δηλαδή... για να δούμε μήπως υπολογίζω χωρίς τον ξενοδόχο, για τι ΚΟΣΤΟΣ αγοράς του 35m καλωδίου μιλάμε?

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Απώλειες δεν θα έχεις, όπως μπορεί να έχεις αν υλοποιήσεις WiFi σύνδεση.
Γιατί δεν χρησιμοποιείς DLan Adapter μέσα απο το δίκτυο του ρεύματος ?

Δες π.χ: Υπολόγισε 150 με 200 € το set.

Υπάρχουν και φτηνότερα (δες π.χ. στο e-shop) 85 ή 14 Mbps με τιμές 80 - 100 € το set.

OP
OP
P

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Ας σταθούμε λίγο στο αρχικό "σχέδιο" της ενσύρματης επέκτασης! Ρωτάω λοιπόν... Ποιό είναι το κόστος αγοράς 35m καλωδίου επέκτασης για DSL γραμμή?

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Άλλωστε τα wireless δεν τα εμπιστευομαι - είμαι oldfashioned.

Μόνο oldfashioned δεν είναι. Το πρόβλημα σου είναι οτι αν μεσολαβούν τοίχοι, πλάκες κτλ. (όπως συμβαίνει στην περίπτωση σου) το σήμα μειώνεται αισθητά.

OP
OP
P

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Ωραίααα! Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν!

Ζήτησα την γνώμη σας ΕΑΝ με την επέκταση καλώδιου μήκους 35m (ώστε με την ΙΔΙΑ σύνδεση και το ΙΔΙΟ router να εξυπηρετώ και 2ο Η/Υ που βρίσκεται στο επάνω πάτωμα μεζονέτας) θα έχω "απώλειες" στην ταχύτητα του 2ου H/Y λόγω του μεγάλου μήκους του καλωδίου προέκτασης...

...και μου απαντησατε ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Μπορείτε μήπως να με διαφωτίσετε (καθ΄οτι ασχετος με τα θέματα αυτα) και για το κόστος αγορας των 35m του εν λόγω καλωδίου... για να μη με πιάσουν μαλάκα?

Ευχαριστώ

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Ας σταθούμε λίγο στο αρχικό "σχέδιο" της ενσύρματης επέκτασης! Ρωτάω λοιπόν... Ποιό είναι το κόστος αγοράς 35m καλωδίου επέκτασης για DSL γραμμή?

Δεν θέλει κάποιο ιδιαίτερο καλώδιο. Αρκεί ένα Cat5. Το κόστος επίσης δεν είναι μεγάλο.
Υπολόγισε οτι το 3m στο εμπόριο το βρίσκεις με 1.5 € περίπου.

Πρακτικά θα έχεις πρόβλημα στο να βρείς τυποποιημένο καλώδιο 35m. Θα πρέπει να ψάξεις σε εταιρίες που κάνουν δομημένες καλωδιώσεις ώστε να στο φτιάξουν και να το πιστοποιήσουν αυτοί.

Αν πάρουμε το κόστος αναλογικά, δεν νομίζω να ξεπερνάει τα 50 €

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Μιλάω πάντα για πιστοποιημένο καλώδιο, θωρακισμένο, σωστό. Αλλιώς παίρνεις μια χύμα κουλούρα και δύο adapters RJ45 και το φτιάχνεις και εσύ. (Το "εσύ" που λέει ο λόγος, μιλάω για τον μάστορα) Στην περίπτωση αυτή το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 10 €

jimmye

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2005
Like
1
Πόντοι
1
και εγω πιστευω οτι με ενα 50αρι καθαρισες. τι χρηση θα κανεις στο 2o pc? αν το θες να κατεβαζεις ,με wireless θα εχεις απωλειες. αν απλα θες να σερφαρεις καμια φορα θα σου προτεινα wireless ρουτερ για να γλιτωσεις 35 μετρα καλωδιο μες τα ποδια σου.

OP
OP
P

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Μιλάω πάντα για πιστοποιημένο καλώδιο, θωρακισμένο, σωστό. Αλλιώς παίρνεις μια χύμα κουλούρα και δύο adapters RJ45 και το φτιάχνεις και εσύ. (Το "εσύ" που λέει ο λόγος, μιλάω για τον μάστορα) Στην περίπτωση αυτή το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 10 €
OK ευχαριστώ πολύ!

STEVE35

Νέο Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Εχείς ασυρμαντο μοντεν?

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Να σου βρήκα και πιστοποιημένα μέχρι και 50m:

Πήγαινε "Παθητικά Δικτυακά Προιόντα" ==> "Καλώδια Δικτύου Patch" και διάλεξε αυτό που σου κάνει.
Πάρε τους και ένα τηλέφωνο να δείς πόσο κοστίζει.

Επισκέπτης
Δεν θέλει κάποιο ιδιαίτερο καλώδιο. Αρκεί ένα Cat5. Το κόστος επίσης δεν είναι μεγάλο.
Υπολόγισε οτι το 3m στο εμπόριο το βρίσκεις με 1.5 € περίπου.

Πρακτικά θα έχεις πρόβλημα στο να βρείς τυποποιημένο καλώδιο 35m. Θα πρέπει να ψάξεις σε εταιρίες που κάνουν δομημένες καλωδιώσεις ώστε να στο φτιάξουν και να το πιστοποιήσουν αυτοί.

Αν πάρουμε το κόστος αναλογικά, δεν νομίζω να ξεπερνάει τα 50 €
25 με 30 ευρώ το πολύ να σου πάει το κόστος αυτού του καλωδίου.

Επισκέπτης
εγώ έχω το μόντεμ & ρούτερ  της usr9001a με κόστος γύρω στα 100 ευρώ και αν κάνω ασύρματη σύνδεση με τον φορητό έχω σύνδεση 56 kbps έχω όμως και εξτρά κεραία της usr με κόστος 35 ευρώ και φτάνω στα 125 kbps. 

deltree

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Λύσεις
1
Like
516
Πόντοι
280
Χρησιμοποιώ DSL γραμμή για χρήση internet στο σπίτι και θέλω να τραβήξω καλώδιο μήκους 35m ώστε με την ΙΔΙΑ σύνδεση και το ΙΔΙΟ router να εξυπηρετώ (για internet) και 2ο Η/Υ (laptop) που βρίσκεται στο επάνω πάτωμα (μεζονέτα). Ο βασικός Η/Υ (καθώς και το router), δεν θα αλλάξει θέση. Γνωρίζω πως η ταχύτητα θα μειωθεί διότι θα "μοιράζεται", όταν ΚΑΙ οι 2 Η/Υ είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένοι στο internet. OK? Η απορία μου είναι η εξής, και ζητώ την γνώμη των πιο έμπειρων σε θέματα Η/Υ εδώ μέσα:

Θα έχω "απώλειες" στην ταχύτητα του 2ου H/Y λόγω του μεγάλου μήκους (35m) του καλωδίου προέκτασης?

Παρακαλώ τις γνώσεις σας...
To πρωτόκολλο για τη μεταφορά δεδομένων ορίζει ότι μέχρι τα 89 μέτρα είσαι οκ. Θα πας σε ένα μαγαζί στυλ Κατουμάς Φανός και θα ζητήσεις να σου φτιάξουν ένα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom