Νέα

Επείγον - Ασχολείται κανείς με προγραμματισμό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 10
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ ένα προγραμμα που θα μπορεί να επεξεργάζεται ένα αρχείο κειμένου (γραμμένο στα ελληνικά ή στα λατινικά, πχ στο word) και θα μου κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ που θα έχω ορίσει τις αντιστοιχίες των γραμμάτων κάθε φορά, πχ. να αντικαταστήσει ολα τα Α με Φ, και ολα τα Β με Δ κλπ... ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΙΞΗΣ-ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ANAΛOΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη κι ευχαριστώ εκ των προτέρων!

neo123

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Κανε ευρεση-αντικατάσταση για κάθε γράμμα που θες να αλλάξεις.(Θα το κάνεις το πολύ 24 φορές) 

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Κανε ευρεση-αντικατάσταση για κάθε γράμμα που θες να αλλάξεις.(Θα το κάνεις το πολύ 24 φορές) 

ΑΥΤΟ κάνω... και γι' αυτό ψάχνω κάποιο προγραμματάκι που να μπορεί να γίνεται η όλη διαδικασία ΑΥΤΟΜΑΤΑ+ΓΡΗΓΟΡΑ...

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ ένα προγραμμα που θα μπορεί να επεξεργάζεται ένα αρχείο κειμένου (γραμμένο στα ελληνικά ή στα λατινικά, πχ στο word) και θα μου κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΙΝΑΚΑ που θα έχω ορίσει τις αντιστοιχίες των γραμμάτων κάθε φορά, πχ. να αντικαταστήσει ολα τα Α με Φ, και ολα τα Β με Δ κλπ... ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΣΤΙΞΗΣ-ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ANAΛOΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!
και χωρις παρεξηγηση ρε φιλαρακι αλλα γιατι το θες αυτο?

oxyllos

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0

Εαν οι αντικαταστασεις που θελεις να κανεις ειναι παντα οι ιδιες, (δηλ το Α με το Φ, το κ με το Μ κλπ) τοτε πολυ απλα ανοιξε ενα κειμενο κανε τις ευρεση - αντικατασταση για ολα οσα θελεις κανοντας record και αποθεκευσε τη διαδικασια σαν μακροεντολη. Σε καθε αλλο κειμενο απλα εκτελεις την μακροεντολη και γινεται η δουλεια.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Προφανώς θέλει να κωδικοποιήσει τα κείμενα του ώστε να διαβάζονται μόνο από αυτούς που θέλει.

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Αν δεν είναι κάτι απλό όπως το περιγράφει ο oxyllos θα χρειαστεί να βρεις κάποιον που να ξέρει VBA και θα στο φτιάξει να δουλεύει στο word. Αν είσαι τυχερός μπορείς να βρεις κάτι έτοιμο με googl-άρισμα. Βασικά αυτό που χρειάζεσαι είναι μια μακροεντολή στο word της μορφής

Κώδικας:
Sub mysub1
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
With Selection.Find
   .Text = "xxx"
   .Replacement.Text = "yyy"
   .Forward = True
   .Wrap = wdFindContinue
   .Format = False
   .MatchCase = False
   .MatchWholeWord = False
   .MatchWildcards = False
   .MatchSoundsLike = False
   .MatchAllWordForms = False
End With
Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End mysub1

για τους χαρακτήρες που ενδιαφέρεσαι να αντικαταστήσεις την οποία θα αναθέσεις να εκτελείτε όταν πατάς κάποιο πλήκτρο.

Δεν είναι απλή διαδικασία, καλύτερα να βρεις κάτι έτοιμο.

edit: βρήκα την παρακάτω σελίδα στο google ... ρίξε μια ματιά αν κάτι από αυτά κάνει την δουλειά σου

Yiannis323

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
to TextPipe ειναι αυτο που θες.

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Κουφάλα Duracel....γιατί κάτι μου λέει ότι ετοιμάζεις....ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ;;;
Ρε ....μήπως είσαι κατάσκοπος ;;;;
Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι για να σε βοηθήσω.

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Κουφάλα Duracel....γιατί κάτι μου λέει ότι ετοιμάζεις....ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ;;

OXI BEBAIA! Αλλωστε για κρυπτογράφηση υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα προγράμματα, όπως πχ το "κλασσικό" pgp...
Μια απλή αντικατάσταση χαρακτήρων σε διάφορα κείμενα θέλω να κάνω (κυρίως από λατινικούς σε ελληνικούς), αλλά αυτόματα και μέσω Πινάκων αντιστοιχιών, όπως θα τις έχω ορίσει κάθε φορά... π.χ. CH > X, EV > EY κλπ

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
θα χρειαστεί να βρεις κάποιον που να ξέρει VBA και θα στο φτιάξει να δουλεύει στο word...
Βασικά αυτό που χρειάζεσαι είναι μια μακροεντολή στο word της μορφής

Κώδικας:
Sub mysub1
Selection.Find.ClearFormatting
Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
With Selection.Find
   .Text = "xxx"
   .Replacement.Text = "yyy"
   .Forward = True
   .Wrap = wdFindContinue
   .Format = False
   .MatchCase = False
   .MatchWholeWord = False
   .MatchWildcards = False
   .MatchSoundsLike = False
   .MatchAllWordForms = False
End With
Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
End mysub1

για τους χαρακτήρες που ενδιαφέρεσαι να αντικαταστήσεις την οποία θα αναθέσεις να εκτελείτε όταν πατάς κάποιο πλήκτρο.

ΑΚΡΙΒΩΣ... σ' ευχαριστώ!

Δυστηχώς δεν μου κάνει καμιά από τις έτοιμες λύσεις που έχει βρει μέσω google... κι ακόμα δεν μου έχει απαντήσει κάποιος που να ξέρει VBA και να μπορεί να βοηθήσει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom