Νέα

Επάγγελμα Φοροτέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Καλημέρα φίλε
Αν μετά από 10 χρονια δεν εχεις ούτε γνώσεις ουτε κάποιο τίτλο προισταμένου δες μήπως φταίει και ο χαρακτήρας σου.
Στα της ερώτησης σου, χρήματα δεν θα βγάλεις τηρώντας βιβλία β κατηγορίας αλλά σαν σύμβουλος.
Αν έχεις υπομονή ξεκίνα με κάποιο γνωστό σου με χαμηλό μηνιαίο τίμημα (30-50 ευρώ το μήνα)ή πήγαινε σε κάποιον επαγγελματία για να μάθεις τη δουλειά.
Αλλα βασικά μην αφήσεις ακόμα τη πρωινή σου εργασία

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Τρόϊκα?
Ποια τρόϊκα?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΪΚΑ!

(Λόγια aleksis)
συγνώμη ... θεσμοί ή κουαρτέτο (και οσονούπω κουιντέτο γιατί ο αλέξης θέλει να βάλει και το ευρωπαικό κοινοβούλιο με κάτι απίθανους που έχει μέσα να κάνει και αυτό έλεγχο)

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Επειδή έχω καθημερινή επαφή με λογιστή, θα σου πω λίγο τα δεδομένα: 1) Το ενοίκιο που θα πληρώνεις είναι γύρω στα 200 €, εκτός κι αν έχεις έδρα το σπίτι σου. 2) Η εισφορά στο ΤΕΒΕ μέχρι σήμερα είναι 400 € το δίμηνο. 3) Θα έχεις λειτουργικά έξοδα για το γραφείο (ΔΕΗ, ίντερνετ, μελάνια κλπ.) άλλα 100 €. Άρα μιλάμε για ετήσια έξοδα γύρω στις 6.000 € στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αν υπολογίσεις ότι η τιμή στην αγορά για μια φορολογική δήλωση είναι 20-30 € (ο φίλος μου τη χρεώνει 30 €, στην Αθήνα), αυτό σημαίνει ότι για να καλύψεις τα έξοδα θα πρέπει να έχεις 200 φορολογικές δηλώσεις το χρόνο. Την πρώτη χρονιά είναι δύσκολο να έχεις τέτοιο κέρδος άρα θα πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά για μια κάποια οικονομική ζημία.
Έχοντας την εμπειρία του φίλου μου, θα σου πρότεινα δύο πράγματα, που θα ήταν καλό να τα κάνεις, είτε το ένα είτε το άλλο ή και τα δύο: 1) Να συνεργαστείς με φίλο και συνάδελφό σου, έτσι ώστε να μοιράζεστε έξοδα και δουλειά. Μια άτυπη "λογιστική εταιρία" χτυπάει αλλιώς στο μάτι ενός νέου πελάτη από το να μπει στο γραφείο και να σε δει μόνο σου με τον υπολογιστή. 2) Να ελέγξεις, αν θες, παράλληλα με λογιστικές να προσφέρεις και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Κοινώς να πουλάς συμβόλαια ασφάλισης. Θα καλύψεις μεγάλο μέρος των εξόδων σου και σιγά σιγά θα έχεις κέρδος. Το κάνουν πολλοί συνάδελφοί σου αυτό. Ελπίζω να βοήθησα!  :)
Αυτο ειναι το πολυ καλο σεναριο ,τα εξοδα υπερδιπλασιαζονται  μετα απο κανα δυο χρονια,υπολογισε εισφορες αλληλεγγυης,τελος επιτηδευματος,και αλλα πολλα που βγαινουν στην πορεια χωρις να το καταλαβεις,ασε που σε μεγαλες δουλειες (αν εχεις) κοιμασαι με ενα ματι,ευθυνες πολλες μπορει να βρεθεις και μπλεγμενος ,και εγω συνιστω καλυτερα κοντα σε αλλον λογιστη αν και εφοσον βεβαια,γιατι και εκει τι μισθο θα παιρνεις??

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.462
Πόντοι
6.955
Ευχαριστω πολύ για την κατάθεση των σκέψεων και των εμπειριών σας. Συνέβαλαν αλήθεια στο να φτάσω σε κάποια συμπεράσματα και να λύσω προσωπικές μου απορίες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom