Νέα

Επάγγελμα Φοροτέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jim28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.462
Πόντοι
6.955
Γεία σας αλάνια,

είμαι πτυχιούχος με δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο αλλά δίχως λογιστικές ή φοροτεχνικές γνώσεις. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι στον τομέα τον ιδιωτικό όπου όμως με έχουν καταστρέψει οι παράγοντες χαμηλός μισθός και το οτι δεν εχω πάρει κάποια αναβάθμιση.
Σπάω το κεφάλι μου να ασχοληθώ με κάτι άλλο πάντα σε επίπεδο ελεύθερου επαγγελματία και τα πρώτα χρόνια ταυτόχρονα με την πρωινή μου δουλεία. Μετά απο πολύ σκέψη διαπιστώνω οτι το μόνο που μπορώ να κάνω βασιζόμενος σε επαγγελματικό δικαίωμα που μου δίνει το πτυχίο μου είναι το επάγγελμα του λογιστή - φοροτέχνη.
Στην αγορά υπάρχουν  κέντρα δια βίου μάθησης που παρέχουν σεμινάρια λογιστικής και φοροτεχνικών, τα δίδαχτρα όμως τσιμπανε.
Εαν καποιος είναι φοροτέχνης μου λέει παρακαλώ εαν αξίζει να δαπανήσω ενα ευλογο ποσό για εκπαίδευση ή οχι. Συμβουλεύει κάτι άλλο? Συστήνει το επάγγελμα?
Σημειώνω οτι το σκεπτικό μου είναι μεσοχρόνια να απεξαρτηθώ απο την μισθωτη εργασία με τους χαμηλούς μισθούς.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.242
Πόντοι
2.356
Γεία σας αλάνια,

είμαι πτυχιούχος με δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο αλλά δίχως λογιστικές ή φοροτεχνικές γνώσεις. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι στον τομέα τον ιδιωτικό όπου όμως με έχουν καταστρέψει οι παράγοντες χαμηλός μισθός και το οτι δεν εχω πάρει κάποια αναβάθμιση.
Σπάω το κεφάλι μου να ασχοληθώ με κάτι άλλο πάντα σε επίπεδο ελεύθερου επαγγελματία και τα πρώτα χρόνια ταυτόχρονα με την πρωινή μου δουλεία. Μετά απο πολύ σκέψη διαπιστώνω οτι το μόνο που μπορώ να κάνω βασιζόμενος σε επαγγελματικό δικαίωμα που μου δίνει το πτυχίο μου είναι το επάγγελμα του λογιστή - φοροτέχνη.
Στην αγορά υπάρχουν  κέντρα δια βίου μάθησης που παρέχουν σεμινάρια λογιστικής και φοροτεχνικών, τα δίδαχτρα όμως τσιμπανε.
Εαν καποιος είναι φοροτέχνης μου λέει παρακαλώ εαν αξίζει να δαπανήσω ενα ευλογο ποσό για εκπαίδευση ή οχι. Συμβουλεύει κάτι άλλο? Συστήνει το επάγγελμα?
Σημειώνω οτι το σκεπτικό μου είναι μεσοχρόνια να απεξαρτηθώ απο την μισθωτη εργασία με τους χαμηλούς μισθούς.

"Μεσοχρόνια" να αλλάξεις χώρα σου προτείνω... Στην Ελλάδα γαμάνε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν βλέπεις τι γίνεται; Ξέρεις ότι αλλάζουν κάθε βδομάδα οι νόμοι και οι εγκύκλιοι;  Καμία σταθερότητα. Ναι όσοι είναι μισθωτοί παίρνουν πολύ λίγα. Γεγονός και αυτό. Τι εμπειρία έχεις; αν έχεις κάνει πωλήσεις σε οργανωμένο περιβάλλον έχεις πολύ καλό μέλλον ακόμα και στην Ελλάδα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.242
Πόντοι
2.356
Σου προτείνω αν θέλεις να γίνει φοροτέχνης πάντως να κοιτάξεις να δουλέψεις για κανα χρόνο πλάι σε κανεναν άλλον αν δεν το έχεις ξανακάνει αυτό. Και αυτοί πολλοί είναι. Σε κάθε γωνία. Δεν ξέρω τι θα βγάζεις...

NICK TRIVE

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Κριτικές
53
Like
9.319
Πόντοι
25.786
Είμαστε τόσοι πολλοί πλέον και τόσες λίγες οι εναπομείναντες επιχειρήσεις, που δεν υπάρχει μέλλον 

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
132
Πόντοι
146
"Μεσοχρόνια" να αλλάξεις χώρα σου προτείνω... Στην Ελλάδα γαμάνε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν βλέπεις τι γίνεται; Ξέρεις ότι αλλάζουν κάθε βδομάδα οι νόμοι και οι εγκύκλιοι;  Καμία σταθερότητα. Ναι όσοι είναι μισθωτοί παίρνουν πολύ λίγα. Γεγονός και αυτό. Τι εμπειρία έχεις; αν έχεις κάνει πωλήσεις σε οργανωμένο περιβάλλον έχεις πολύ καλό μέλλον ακόμα και στην Ελλάδα.

:hi:

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
Σου προτείνω αν θέλεις να γίνει φοροτέχνης πάντως να κοιτάξεις να δουλέψεις για κανα χρόνο πλάι σε κανεναν άλλον αν δεν το έχεις ξανακάνει αυτό. Και αυτοί πολλοί είναι. Σε κάθε γωνία. Δεν ξέρω τι θα βγάζεις...
τα @@ μου οπψς κι ολοι..παση θυσια στο ευρω που λεμε... :grin:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Σιγά μην πάμε και στον φοροτεχνικό να μας υποβάλει την φορολογική δήλωση και για να μας εκτυπώσει το ραβασάκι του ενφια

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.242
Πόντοι
2.356
τα @@ μου οπψς κι ολοι..παση θυσια στο ευρω που λεμε... :grin:

Καλησπέρα balkan. Είσαι εκτός θέματος. Αλλά μιας και λες για ευρώ ναι δεν φταίει το ευρώ. Φταίει το γεγονός ότι η κάθε κυβέρνηση προτιμάει να έχει στρατό συνταξιούχων και ΔΕΗτζήδων που πληρώνουν μειωμένο ρεύμα κατά 80% παρά να κάνει μεταρυθμίσεις. Αυτός είναι ο λόγος που ο τυπάς από πάνω δεν θα μπορέσει να γίνει ελευθερος επαγγελματίας. Γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν μόνο κομματικό στρατό. Και σε αυτό δεν φταίει κανένα ευρώ. Λαφαζανικοί όλοι να πούμε... που μου μιλάτε για εθνικό νόμισμα.

Roumanolagnos1313

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2013
Κριτικές
78
Like
132
Πόντοι
146
Καλησπέρα balkan. Είσαι εκτός θέματος. Αλλά μιας και λες για ευρώ ναι δεν φταίει το ευρώ. Φταίει το γεγονός ότι η κάθε κυβέρνηση προτιμάει να έχει στρατό συνταξιούχων και ΔΕΗτζήδων που πληρώνουν μειωμένο ρεύμα κατά 80% παρά να κάνει μεταρυθμίσεις. Αυτός είναι ο λόγος που ο τυπάς από πάνω δεν θα μπορέσει να γίνει ελευθερος επαγγελματίας. Γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν μόνο κομματικό στρατό. Και σε αυτό δεν φταίει κανένα ευρώ. Λαφαζανικοί όλοι να πούμε... που μου μιλάτε για εθνικό νόμισμα.

δραχμή, ελιά και Κώτσο βασιλιά

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
78.519
Πόντοι
41.129
στο φοροτεχνικο γραφειο που πηγαινω εγω ολο μουνιτσες εχει μεσα ... εχεις και αυτό να αντιμετωπίσεις.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.544
Πόντοι
566
Γεία σας αλάνια,

Το θέμα είναι αν εκει που ήδη εργάζεσαι έχεις αποκτήσει τις βασικές γνώσεις για κατι τέτοιο.

Αν εχεις ήδη επαγγελματικές γνώσεις λογιστή μπορεις να ξεκινήσεις στον κύκλο σου μια ερευνα να δεις τι πελατολόγιο μπορείς να έχεις.

Φυσικά σε περιμένει τρελό τρέξιμο, θα πρεπει να επιμορφώνεσαι τακτικά, να ψαχνεις πελατεία.

Μην βιαστείς να αποχωρήσεις από την εργασία σου χωρίς την καταλληλη προετοιμασία.

Σκεψου επίσης τι πελατολόγιο θες και ποια γκαμα εργασιών σου πάει.

Εγώ για παραδειγμα δουλεύω μόνο με Ανωνυμες Εταιρείες, σε φορολογικό, λογιστικό και κυρίως συμβουλευτικό επίπεδο με πελάτες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο....

OP
OP
jim28

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.462
Πόντοι
6.955
Γνώσεις δεν εχω αποκτήσει. Αυτό που αξιολογώ είναι κατα πόσο αξίζει να δαπανήσω χρήματα για να τις αποκτήσω.
Αρχικά απευθύνομαι μόνο σε απλές περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιων με απλογραφικά βιβλία κι οταν αποκτησω γνωσεις και εμπειρίες βλέπουμε για πιο σύνθετα πράγματα.
Πελατολόγιο δεν εχω, σκέφτομαι να διαφημιστω μέσω διαδικτύου.
Δεν παρατάω την υφιστάμενη - σταθερή εργασία μου για κανέναν λόγο. Μετά απο 3-4 χρόνια θα αξιολογήσω τις τότε καταστάσεις.

Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
Είμαστε τόσοι πολλοί πλέον και τόσες λίγες οι εναπομείναντες επιχειρήσεις, που δεν υπάρχει μέλλον 

Σε κάθε περίπτωση,εχω την εντύπωση ότι στα προσεχή χρόνια ,με την ανάπτυξη του ΤΑΧΙΣ ,ολο και πιο λιγοι θα πηγαινουν σε φοροτεχνικούς,και οσοι θα πηγαινουν θα καταβάλλουν μικρά ποσά,αφου η εργασια αυτή πλεον θα είναι αυτοματοποιημένη. Οι επιχειρήσεις που θα απομείνουν θα είναι οι μεγάλες,οποτε θα εχουν τον δικο της υπάλληλο-φοροτεχνη  η κάθε μια.Ετσι νομιζω,ισως και να κανω λάθος.

Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Ευεργετικη δε  δια την οικονομίαν θα είναι η εξαφάνισις του αεριτζιδικου επαγγέλματος του δικολάβου - ένα από τα καλά της κρισεως και των Μνημονίων."Ουδεν κακόν αμιγες καλου", όπως ελεγον και οι αρχαίοι Ελληνες,οπερ εδει δειξαι .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Γνώσεις δεν εχω αποκτήσει. Αυτό που αξιολογώ είναι κατα πόσο αξίζει να δαπανήσω χρήματα για να τις αποκτήσω.
Αρχικά απευθύνομαι μόνο σε απλές περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιων με απλογραφικά βιβλία κι οταν αποκτησω γνωσεις και εμπειρίες βλέπουμε για πιο σύνθετα πράγματα.
Δεν παρατάω την υφιστάμενη - σταθερή εργασία μου για κανέναν λόγο. Μετά απο 3-4 χρόνια θα αξιολογήσω τις τότε καταστάσεις.

ακου να σου πω φίλε... το παραδοσιακό επάγγελμα του λογιστή και του φοροτέχνη έτσι όπως το γνωρίζαμε ως τώρα πεθαίνει... ο παραδοσιακός λογιστής αντικαθίσταται από απλούς καταστιχογράφους ή ακόμη και με έξυπνα ERP συστήματα τα οποία κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της λογιστικής παιχνιδάκι... επίσης σταδιακά μηχανογραφούνται όλες εκείνες οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων...

η αντικατάσταση γίνεται από management accountants οι οποίοι κύρια ασχολούνται με την διοικητική πληροφόρηση δηλαδή αναμόρφωση των λογιστικών στοιχείων και παρουσίαση τους με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει αναγωγή των πληροφοριών στο μέλλον και από tax consultants οι οποίοι κύρια ασχολούνται με το να βρίσκουν έξυπνους τρόπους ώστε κάθε επιχείρηση να χρησιμοποιεί τις ευεργετικές διατάξεις των φορολογικών νόμων και το διεθνές σύστημα ώστε να πληρώνει νόμιμα κατά το δυνατόν λιγότερα...

βέβαια αυτό γίνεται πολύ αργά (ειδικά στην Ελλάδα) οπότε έχει νόημα να προχωρήσεις... δεν σε συμβουλεύω τα βιβλία β! κατηγορίας διότι (1) η τήρηση τους είναι απλή και σιγά σιγά ο κάθε μικροεπιχειρηματίας στα πλαίσια της μείωσης του λειτουργικού κόστους μαθαίνει και τα κάνει μόνος του έχοντας κάποιον λογιστή απλά και μόνο για να κάνει κάτι στρυφνές δηλώσεις... επίσης στα πλαίσια της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος μελετάται (και θα γίνει λόγω κωλοδάχτυλου από την τρόικα) απαλλαγή ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων με τζίρους μέχρι πχ 25.000-35.000 ευρώ τον χρόνο που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν το δικαίωμα να μην χρεώνουν και αποδίδουν ΦΠΑ (μπορούν να τον χρεώσουν αλλά πλέον θα είναι έσοδο τους) αλλά και δεν θα εκπίπτουν τον ΦΠΑ που πληρώνουν στους προμηθευτές τους ο οποίος μάλιστα δεν θα θεωρείται και έξοδο... οπότε μια σπαζοκεφαλιά των επιχειρήσεων φεύγει από την μέση και η χρήση λογιστή γίνεται ολοένα και λιγότερο απαραίτητη...

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
15.057
Πόντοι
2.606
Το θέμα είναι αν εκει που ήδη εργάζεσαι έχεις αποκτήσει τις βασικές γνώσεις για κατι τέτοιο.

Αν εχεις ήδη επαγγελματικές γνώσεις λογιστή μπορεις να ξεκινήσεις στον κύκλο σου μια ερευνα να δεις τι πελατολόγιο μπορείς να έχεις.

Φυσικά σε περιμένει τρελό τρέξιμο, θα πρεπει να επιμορφώνεσαι τακτικά, να ψαχνεις πελατεία.

Μην βιαστείς να αποχωρήσεις από την εργασία σου χωρίς την καταλληλη προετοιμασία.

Σκεψου επίσης τι πελατολόγιο θες και ποια γκαμα εργασιών σου πάει.

Εγώ για παραδειγμα δουλεύω μόνο με Ανωνυμες Εταιρείες, σε φορολογικό, λογιστικό και κυρίως συμβουλευτικό επίπεδο με πελάτες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο....

φτιαχνεις και το λογισμικό για τον μαλακα της χρονιάς τυπε να τα λέμε αυτα  :grin:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

καλο θα ηταν να σε απασχολησει και το κατα ποσο αξιζει να δαπανησει χρηματα ο επιδοξος πελατης σου για να σε απασχολησει.
θα προτεινα να αφησεις ησυχους τους ελ. επαγγελματιες γιατι χρειαζονται γατονια που να γνωριζουν τα παραθυρια.
να αρκεστεις στα γεροντια που υποβαλλουν μονο τη συνταξη τους αντε και ενα διαμερισμα. μερικα χρονια μεχρι να μαθεις.
και οχι να μαθεις στου κασιδη το κεφαλι φυσικα ε

chandler2121

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2015
Like
1
Πόντοι
1
Επειδή έχω καθημερινή επαφή με λογιστή, θα σου πω λίγο τα δεδομένα: 1) Το ενοίκιο που θα πληρώνεις είναι γύρω στα 200 €, εκτός κι αν έχεις έδρα το σπίτι σου. 2) Η εισφορά στο ΤΕΒΕ μέχρι σήμερα είναι 400 € το δίμηνο. 3) Θα έχεις λειτουργικά έξοδα για το γραφείο (ΔΕΗ, ίντερνετ, μελάνια κλπ.) άλλα 100 €. Άρα μιλάμε για ετήσια έξοδα γύρω στις 6.000 € στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αν υπολογίσεις ότι η τιμή στην αγορά για μια φορολογική δήλωση είναι 20-30 € (ο φίλος μου τη χρεώνει 30 €, στην Αθήνα), αυτό σημαίνει ότι για να καλύψεις τα έξοδα θα πρέπει να έχεις 200 φορολογικές δηλώσεις το χρόνο. Την πρώτη χρονιά είναι δύσκολο να έχεις τέτοιο κέρδος άρα θα πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά για μια κάποια οικονομική ζημία.
Έχοντας την εμπειρία του φίλου μου, θα σου πρότεινα δύο πράγματα, που θα ήταν καλό να τα κάνεις, είτε το ένα είτε το άλλο ή και τα δύο: 1) Να συνεργαστείς με φίλο και συνάδελφό σου, έτσι ώστε να μοιράζεστε έξοδα και δουλειά. Μια άτυπη "λογιστική εταιρία" χτυπάει αλλιώς στο μάτι ενός νέου πελάτη από το να μπει στο γραφείο και να σε δει μόνο σου με τον υπολογιστή. 2) Να ελέγξεις, αν θες, παράλληλα με λογιστικές να προσφέρεις και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Κοινώς να πουλάς συμβόλαια ασφάλισης. Θα καλύψεις μεγάλο μέρος των εξόδων σου και σιγά σιγά θα έχεις κέρδος. Το κάνουν πολλοί συνάδελφοί σου αυτό. Ελπίζω να βοήθησα!  :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom