Αγαπητέ χρήστη του Hotmail,
( Αυτό μου ήρθε σήμερα μέσω email και το βάζω για να προφυλαχθούμε καλύτερα )
Είστε ένα αξιότιμο μέλος της κοινότητας του HotmailR και εμείς από τη μεριά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας προστατεύσουμε από τα ανεπιθύμητα μηνύματα, αποκλείοντας περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια μηνύματα ανά τον κόσμο ημερησίως. Διαθέτουμε μια άρτια καταρτισμένη και εξειδικευμένη ομάδα η οποία συνεχώς προσπαθεί να μειώσει και να εξαλείψει τα ανεπιθύμητα μηνύματα από τις απανταχού θυρίδες εισερχομένων Hotmail.
Το τελευταίο διάστημα, λαμβάνουμε ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από χρήστες οι οποίοι αναρωτιούνται για το βαθμό γνησιότητας των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν. Συντάξαμε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να βοηθήσουμε όλους τους χρήστες του Hotmail ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν τα μηνύματα ηλεκτρονικής εξαπάτησης που καταφέρνουν και διαπερνούν τα φίλτρα μας.
1) Προσοχή στα μηνύματα που ζητούν τα προσωπικά σας στοιχεία.
Οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο ζητά το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησής σας, το ΑΦΜ σας, το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο, ανεξάρτητα από τον αποστολέα από τον οποίο φαίνεται να έχει σταλεί το μήνυμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για μήνυμα εξαπάτησης.
Εάν έχετε βάσιμους λόγους να πιστεύετε ότι πρόκειται για γνήσιο μήνυμα, μην απαντήσετε απευθείας στο μήνυμα ή μην πατήσετε επάνω σε τυχόν συνδέσεις που περιέχει. Αντ' αυτού, αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση URL για το web ή μεταβείτε στην τοποθεσία της επίμαχης εταιρείας στο web για να εντοπίσετε τα στοιχεία επικοινωνίας της. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα υποστήριξης της εταιρείας για να διασταυρώσετε τη γνησιότητά της.
2) Διαβάζετε με προσοχή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται ύποπτα.
Τα μηνύματα με φτωχό λεξιλόγιο, που περιέχουν ορθογραφικά λάθη ή φράσεις όπως "δεν πρόκειται για φάρσα" ή "προωθήστε αυτό το μήνυμα στους φίλους σας " είναι συνήθως μηνύματα ηλεκτρονικής εξαπάτησης. Μερικές φορές, οι επωνυμίες των εταιρειών είναι γραμμένες με λάθος τρόπο ή παραλείποντας κάποιο στοιχείο, όπως π.χ. Windows Hotmail (αντί για την επίσημη ονομασία Windows LiveT Hotmail).
3) Προστατεύστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Hotmail σας.
Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας Hotmail ο οποίος θα αποτελείται από περισσότερους από 7 χαρακτήρες και θα είναι ένας συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων, όπως π.χ. τα σύμβολα @ ή #. Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κωδικό πρόσβασής σας.
Εάν λάβετε κάποια ειδοποίηση από το Κέντρο Υποστήριξης Πελατών της Microsoft το οποίο σας ζητά να επιβεβαιώσετε το αίτημά σας να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάτι που έχει παρατηρηθεί τελευταία, ενώ εσείς δεν έχετε αλλάξει πρόσφατα τον κωδικό σας, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας Hotmail και γι' αυτό θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα τον κωδικό σας. Για να προχωρήσετε σε αυτή την αλλαγή, μεταβείτε στη διεύθυνση
ή όταν βρίσκεστε στο Hotmail, κάντε κλικ στο στοιχείο "Επιλογές" και, στη συνέχεια, "Προβολή και επεξεργασία των προσωπικών μου στοιχείων". Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά. Μόλις συνδεθείτε, αναζητήστε την ένδειξη "Επαναφορά στοιχείων κωδικού πρόσβασης" που βρίσκεται κάτω από το όνομά σας στο επάνω μέρος. Αλλάξτε τόσο τον κωδικό πρόσβασης όσο και τη μυστική ερώτηση/μυστική απάντηση που έχετε ορίσει, καθώς ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί και τα δύο.
4) Λάβετε τα μέτρα σας!
Εάν χρησιμοποιείτε την πλήρη έκδοση του Hotmail, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο της αναπτυσσόμενης λίστας "Ανεπιθύμητη αλληλογραφία" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Αναφορά ηλεκτρονικού "ψαρέματος"". Σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε στον αποστολέα.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα
εδώ.
Σας συνιστούμε να φυλάξετε το παρόν μήνυμα για μελλοντική αναφορά σχετικά με τα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν λαμβάνετε μηνύματα εξαπάτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να διατηρήσετε έτσι το φάκελο των εισερχομένων σας περισσότερο ασφαλή.
Με εκτίμηση,
Η Ομάδα του Windows Live Hotmail
*Ηλεκτρονικό "ψάρεμα" - Όρος ο οποίος περιγράφει την εφαρμογή δόλιων πρακτικών οι οποίες οδηγούν ανυποψίαστους χρήστες σε πλαστές τοποθεσίες στο web με τη χρήση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αληθοφανή μορφή, μερικές φορές ακόμα και με τη χρήση του πραγματικού λογοτύπου της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να κλαπούν πολύτιμα προσωπικά στοιχεία, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης, στοιχεία λογαριασμών και άλλα.