free
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 150
- Like
- 2.946
- Πόντοι
- 6.925
τραβεστί ευπρόσδεκτα?
Εάν εργάζεσθε με μπλοκάκι και όχι μισθωτός ... ναι !
τραβεστί ευπρόσδεκτα?
Οι κλειστοί ισόγειοι ή υπόγειοι χώροι στάθμευσης, είναι αυτοτελείς ιδιοκτησίες και όχι κοινόχρηστοι χώροι. Τα δημοτικά τέλη αφορούν κοινόχρηστους χώρους, η τις αυτοτελείς ιδιοκτησίες των υπογείων ; ΑΝ αφορούν κοινόχρηστα εχεις και συ μερίδιο κατά το ποσοστό σου. ΑΝ όμως αφορούν ιδιοκτησίες που νοικιάζουν αλλοι δεν συμμετέχεις σαφέστατα. Λογικά μάλλον ιδιοκτησίες αφορούν, οπότε λογικά δεν οφείλεις να τα πληρώνεις. (πρωτη φορα βλέπω δημοτικα τελη να μπαίνουν σε κοινόχρηστα :- Θεσσαλονικη γαρ)Ερώτηση σε κτήριο με επαγγελματικούς χώρους, οι ιδιοκτήτες νοικιάζουν χώρους στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ ( εγώ ΔΕΝ νοικιάζω). Τα δημοτικά τέλη του υπόγειου που έρχονται στα κοινόχρηστα ΕΓΩ τα πληρώνω ή οχι?
Ενδιαφέρον και επίκαιρο για μένα αφού δυστυχώς πρέπει να το κάνω το βήμα όπως φαίνεται...
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για όποιον γνωρίζει γιατί δεν έχω ιδέα και πρόκειται να το ψάξω το επόμενο διάστημα:
Έστω πρώην μισθωτός με 15+ χρόνια προυπηρεσία που θα ξεκινήσει με μπλοκάκι και θα γραφτεί στον ΟΑΕΕ.
Σε ποια κατηγορία ασφάλισης πάει?
Σε αυτήν που αναλογεί στα προηγούμενα χρόνια προυπηρεσίας ή στην πρώτη?
Ξέρει κάποιος?
Όπως είπα, μάλλον πρόκειται να ξεκινήσω αλλά λόγω προβλήματος υγείας δεν έχω καταφέρει ακόμη να πάω να ρωτήσω...
Στην πρώτη.
τωρα που το θυμηθηκα ειδα καπου οτι ο συλλογος Αθηνών θα αναρτησει ενδικοφανη προσφυγη για το ΕΝΦΙΑ. Πιστεύει κανείς οτι θα βγάλουν απόφαση ποτε επι των προσφυγών αυτών ;
ο ΕΝΦΙΑ ειναι "δικαιος" φορος από την απόψη η ακινητη περιουσια ΠΡΕΠΕΙ να φορολογειται.
ο ΕΝΦΙΑ ειναι "δικαιος" φορος από την απόψη η ακινητη περιουσια ΠΡΕΠΕΙ να φορολογειται .
Και γιατί είναι δίκαιος? Ας πούμε ότι αντί ν' αγοράσεις ένα κατάστημα με 100.000 ευρώ, έβαζες τα χρήματα στο ταμιευτήριο. Θα εισέπραττες τους τόκους σου και θα πλήρωνες 15% φόρο επ' αυτών.
Αντί για ταμιευτήριο, αγοράζεις ακίνητο. Πληρώνεις φόρο μεταβίβασης, πληρώνεις ΤΑΠ + δημοτικά τέλη (είτε το χρησιμοποιείς, είτε όχι), πληρώνεις ΕΝΦΙΑ (είτε το χρησιμοποιείς, είτε όχι) και, αν το έχεις μισθωμένο, πληρώνεις και φόρο εισοδήματος. Αν το πουλήσεις (τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια), θα πληρώσεις και φόρο υπεραξίας.
Εν τω μεταξύ, για φτιαχτεί η ιδιοκτησία σου, δούλεψαν μπετατζήδες, χτιστάδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κουρτινάδες, χαλάδες κ.λ.π. και όλοι αυτοί πλήρωσαν ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος. Για τα λεφτά σου, που κάθονται σε κάποια Τράπεζα, το πολύ-πολύ να πληρώνεται ένας υπάλληλος, για να τα έχει στον νου του.
Τώρα, εξακολουθεί να σου φαίνεται δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ?
κάνατε ένα θρεντ για νομικους ; η ένα θρεντ για ελευθερους επαγγελματιες; και με τι σκοπο να ρωτάει καθείς (λες και δεν το κανει με πμ) θέματα νομικα;
.....
Αρχίζουμε λοιπόν ...
Γεννηθήτω φως [ είπε ] και εγεννήθησαν οι δικηγόροι, για να μπει τάξη στο χάος του Σύμπαντος!
Να τα ρετουσάρω λίγο.Ως νηματοθέτης (τρομάρα μου) να πώ τα εξής:
1. Άγρα πελατείας δεν γίνεται.
2. Όσοι βρίζουν, δεν παίρνουν απάντηση.
3. Το άνοιξα για να λέμε τα δικά μας οι ελέυθεροι επαγγελματίες. Επειδή δε σύντομα δεν θα υπάρχουμε, αφού πρέπει όλοι να γίνουμε υπάλληλοι, μπορεί να λειτουργήσει και ως συλλογή αναμνήσεων: Θυμάσαι τότε που είχαμε γραφείο?
4. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε κάτι, καλό είναι.
σας χαιρετώ.
Heimweh