Νέα

Ελένη-παιδομάζωμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Heinz W Guderian
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 915
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Με αφορμή αυτήν την ταινία, αναρωτιέμαι....

όλα αυτά τα κτήνη τη γλίτωσαν?
υπάρχει κάποιο που δικάστηκε και εκτελέστηκε?
ή μήπως η "δημοκρατική" κυβέρνηση του Ανδρέα, με το κόμπλεξ της κακιάς δεξιάς, τους έδωσε και σύνταξη αντιστασιακού? :rolleyes:

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16
Με αφορμή αυτήν την ταινία, αναρωτιέμαι....

όλα αυτά τα κτήνη τη γλίτωσαν?
υπάρχει κάποιο που δικάστηκε και εκτελέστηκε?
ή μήπως η "δημοκρατική" κυβέρνηση του Ανδρέα, με το κόμπλεξ της κακιάς δεξιάς, τους έδωσε και σύνταξη αντιστασιακού? :rolleyes:

Και ο Κ.Καραμανλης απο το κιουπκιοι τους εφερε στην Ελλαδα και τους αποκατεστησε.

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Λίγα λόγια για την ιστορία του έργου...

Πολεμήθηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα του τύπου στην Ελλάδα και αγαπήθηκε από την πλειοψηφία του τύπου στο εξωτερικό.

Στις 28 Αυγούστου 1948 η Ελένη Γκατζογιάννη σαρανταενός ετών με την γυναικαδέλφη της Αλέξω πενήνταέξι ετών τουφεκίσθησαν από τους κομμουνιστές από το ανταρτοδικείο, με την κατηγορία ότι ''κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της'' για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστών.

Γυρίστηκε και ταινία η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω 'δημοκρατικών' απειλών , βομβιστικών επιθέσεων και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ τελικώς η προβολή της διεκόπη.
Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές, που περιγράφονται στο βιβλίο ''Ελένη'' του Νίκου Γκατζογιάννη,απηγορεύθη υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ, εν ονόματι της επιλεκτικής λήθης. :o :o

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Σημείωμα του συγγραφέα:..........

Ο κόσμος όπου έζησε και πέθανε η Ελένη αναπλάστηκε στο βιβλίο αυτό όχι μόνον από τις δικές μου αναμνήσεις και των αδερφάδων μου, αλλά και από τις θύμησες πάμπολλων ανθρώπων που ζουν τώρα σκορπισμένοι σε καμιά δεκαριά χώρες. Όλα τα ονόματα, οι τόποι και οι ημερομηνίες είναι πραγματικά. Κάθε περιστατικό που περιγράφεται στο βιβλίο και που δεν το είδα με τα μάτια μου μου το έχουν περιγράψει τουλάχιστον δύο μάρτυρες με τους οποίους μίλησα χωριστά. Όλες οι συνομιλίες έχουν μαγνητοφωνηθεί — κρυφά στην περίπτωση δύστροπων μαρτύρων. Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τα ντοκουμέντα που συγκέντρωσα — εφημερίδες, ημερολόγια, επιστολές, στρατιωτικές εκθέσεις, φωτογραφίες, χάρτες επιχειρήσεων — γεμίζουν ένα τοίχο με φακέλους στο σπίτι μου.»

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.451
Πόντοι
786
ο συγγραφέας δεν ξέχασε, αλλά δεν πήρε και εκδίκηση. Προχώρησε...

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.349
Πόντοι
34.538
Ρε φιλε τι ψαχνεις να βρεις? Εκεινο το καιρο και οι μεν και οι δε φαγανε πολυ κοσμο.Δεν υπαρχουν καλοι και κακοι.

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Ρε φιλε τι ψαχνεις να βρεις? Εκεινο το καιρο και οι μεν και οι δε φαγανε πολυ κοσμο.Δεν υπαρχουν καλοι και κακοι.
πώς δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ρε τύπε?
εμένα με έχει μεγαλώσει αυτό το κράτος, με τις έννοιες της κακιάς δεξιάς που σκότωνε, βασάνιζε, εξόριζε και κοιτούσε μόνο τα δικά της παιδιά! :2funny: :2funny: :2funny:
με μεγάλωσε με ταινίες τύπου ψυχή βαθιά, όπου οι δεξιοί με τη βοήθεια των ξένων σκότωσαν τους ταλαίπωρους αριστερούς, οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να ελευθερώσουν την πατρίδα τους!!!!! :rolleyes:

Αυτά μας έμαθαν...α και γενικά κι αόριστα, αυτά που λες....ότι και οι μεν και οι δε....
για τους μεν μου πρήξανε τα ούμπαλα! :jerking:
για τους δε δεν γνωρίζω, κι αυτό ψάχνω που λες.... :S

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΗΝΟΣ?
απλά ρωτάω....
απάντηση δεν υπάρχει? :think:

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.349
Πόντοι
34.538
πώς δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ρε τύπε?
εμένα με έχει μεγαλώσει αυτό το κράτος, με τις έννοιες της κακιάς δεξιάς που σκότωνε, βασάνιζε, εξόριζε και κοιτούσε μόνο τα δικά της παιδιά! :2funny: :2funny: :2funny:
με μεγάλωσε με ταινίες τύπου ψυχή βαθιά, όπου οι δεξιοί με τη βοήθεια των ξένων σκότωσαν τους ταλαίπωρους αριστερούς, οι οποίοι το μόνο που ήθελαν ήταν να ελευθερώσουν την πατρίδα τους!!!!! :rolleyes:

Αυτά μας έμαθαν...α και γενικά κι αόριστα, αυτά που λες....ότι και οι μεν και οι δε....
για τους μεν μου πρήξανε τα ούμπαλα! :jerking:
για τους δε δεν γνωρίζω, κι αυτό ψάχνω που λες.... :S

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΗΝΟΣ?
απλά ρωτάω....
απάντηση δεν υπάρχει? :think:
Οι μεν ειναι η ταινια ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ και οι δε η ταινια που αναφερεις.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Την έχω δει κι εγώ αυτή την ταινία. Παίζουν και καλοί ηθοποιοί.Η Κέιτ Νέλιγκαν πρωταγωνιστεί ως Ελένη και ο Τζον Μάλκοβιτς παίζει τον γιό στην σύγχρονη εποχή.Είναι αρκετά καλογυρισμένη. Το θέμα δεν είναι κατά την γνώμη μου αν η ταινία είναι πιστή στα γεγονότα.Γιατί όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, κατά την διάρκεια του εμφυλίου έγιναν κτηνωδίες κι από τις δύο πλευρές και ίσως περισσότερες από τους δεξιούς,μιάς και ως νικητές είχαν πιο πολύ χρόνο στην διάθεσή τους να βγάζουν επί χρόνια το μίσος τους. Το θέμα είναι οτι η ταινία αυτή αντιμετώπισε όλες αυτές τις δυσκολίες και τελικά κατέβηκε και από τις αίθουσες(σαν τον Τελευταίο Πειρασμό του Σκορσέζε).Αυτό πιστεύω ότι ήταν πολύ άδικο, καθώς δεν θυμάμαι να έχει βγει ποτέ άλλη ταινία που να δείχνει την άσχημη πλευρά των κομμουνιστών.Στην Ελλάδα σίγουρα όχι,αλλά ούτε και στο εξωτερικό.μάλλον οι αριστεροί φοβήθηκαν και αντιμετώπισαν με μεγάλη αμηχανία και δογματισμό την προβολή και της άλλης πλευράς. Γιατί πως να το κάνουμε, αν είναι έτσι θα έπρεπε να έχουν απαγορευτεί οι μισές ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα μετά το 1980.Σχεδόν όλες έδειχναν τις διώξεις και το μίσος που είχαν δεχτεί οι αριστεροί από τον εμφύλιο και μετά. Τουναντίον αντιμετωπίζονταν ως αριστουργήματα κι αυτό κυρίως συνέβαινε και συμβαίνει γιατί αυτοί που είναι μεσα στα πράγματα όσον αφορά τις τέχνες είναι αριστεροί. Δεν θα ήταν άδικο να βγούνε οι δεξιοι να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας επειδή γύρισε ο Βούλγαρης τα Πέτρινα Χρόνια-που είναι μια εξαιρετική ταινία??? Τι να πω!!! Δυστυχως στην χώρα μας πολλά πράγματα πάνε στραβά. Είμαστε άνθρωποι μικροί και στενόμυαλοι.

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Οι μεν ειναι η ταινια ΨΥΧΗ ΒΑΘΕΙΑ και οι δε η ταινια που αναφερεις.
η δε, είναι ιστορικά γεγονότα, όπως ήδη θα διάβασες....
η μεν δεν είναι μόνο μία, αλλά δεκάδες!
Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι "δημοκρατικές" δυνάμεις παίρνουν την εξουσία!
υπάρχουν μόνο οι μεν.

τελικά εκτελέστηκε κάνα κτήνος ή οι απόγονοί τους ονειρεύονται κι άλλα κονσερβοκούτια, εκφράζοντας έτσι τις πολιτιστικές ανησυχίες τους για τους ταλαίπωρους τους λαθρομετανάστες?

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.349
Πόντοι
34.538
η δε, είναι ιστορικά γεγονότα, όπως ήδη θα διάβασες....
η μεν δεν είναι μόνο μία, αλλά δεκάδες!
Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι "δημοκρατικές" δυνάμεις παίρνουν την εξουσία!
υπάρχουν μόνο οι μεν.

τελικά εκτελέστηκε κάνα κτήνος ή οι απόγονοί τους ονειρεύονται κι άλλα κονσερβοκούτια, εκφράζοντας έτσι τις πολιτιστικές ανησυχίες τους για τους ταλαίπωρους τους λαθρομετανάστες?
Το προβλημα φιλε ειναι οτι βλεπεις το θεμα απο τη μια σκοπια και οχι ουδετερα.Και ποιος σου ειπε οτι δεν εκανε και η δεξια οργια? Η Γυαρος και η Μακρονησος
δεν ηταν τουριστικα θερετρα.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.451
Πόντοι
786
προτείνω την ταινία aveau του γαβρά.
Λογικό είναι αυτό που γίνεται στην ελλάδα, σε πλήρη αντίστροφη αντιστοιχία με ότι συμβαίνει στις ανατολικές χώρες: απέχθεια για τους ρώσους και τους κομμουνιστές.

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Το προβλημα φιλε ειναι οτι βλεπεις το θεμα απο τη μια σκοπια και οχι ουδετερα.Και ποιος σου ειπε οτι δεν εκανε και η δεξια οργια? Η Γυαρος και η Μακρονησος
δεν ηταν τουριστικα θερετρα.
εγώ προσπαθώ να δω και την άλλη πλευρά.
τα της κακιάς δεξιάς μας τα πρήξανε!
απ την άλλη τι γίνεται όμως?
σκοτάδι!

άσε που τα νησιά που λες δεν τα άνοιξε η δεξιά, αλλά δεν περιμένω να το ξέρεις με την τόση πλύση εγκεφάλου....

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
σκοτάδι!

άσε που τα νησιά που λες δεν τα άνοιξε η δεξιά, αλλά δεν περιμένω να το ξέρεις με την τόση πλύση εγκεφάλου....
απ'όσο ξέρω έχει γραφτεί και βιβλίο-απάντηση στην "Ελένη" του Γκατζογιάννη :grin:

"Η άλλη Ελένη", του Καββαθά

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.349
Πόντοι
34.538
σκοτάδι!

Ο ενας μας τα πρηξε για τη κακια δεξια και ο αλλος για το κινδυνο του κομμουνισμου κλπ. Ιδια πραγματα.
Τωρα, για τα νησια,ποιος τα ανοιξε?

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
354978902_cfbb2fb823.jpg

354978904_c5b9f07186.jpg

Ελληνόπουλα του παιδομαζώματος. Ευρίσκονται στην Ρουμανία το 1948.
Τι να απέγιναν; Προσέξατε φορούν χειμερινά ενδύματα,
αλλά είναι ξυπόλητα!

OP
OP
Heinz W Guderian

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
354978914_fcb9fdc7e2.jpg

25 Νοεμβρίου 1950. 21 Ελληνόπουλα επιστρέφουν από την Γιουγκοσλαβία. Στα σύνορα τα υποδέχονται οι γονείς τους.

354978914_fcb9fdc7e2.jpg

Η οικογένεια του δασκάλου Θωμά Μήτση. Ο πατήρ καταδιώκεται
από το ΚΚΕ και διαφεύγει στην Κόνιτσα. Η μήτηρ κατακρεουργείται.
Τα πέντε παιδιά μεταφέρονται άλλα στην Ουγγαρία, άλλα στην Ρουμανία.
Εχάθησαν.

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.349
Πόντοι
34.538
Να  σε ρωτησω κατι ρε φιλε? Καλα ολα αυτα,αλλα που τα θυμηθηκες καλοκαιριατικα? Αντι να πας κανα μπανιο κλπ. σου ηπθε η ορεξη για ορφανα?
Υποπτες καταστασεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom