Νέα

EL Greco

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

NiLe

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Αρκετά καλό,αλλά δενπλησιάζει τα μεγαλουργήματα του παρελθόντος
φιλε μηλαμε ο ανθρωπος πρεπει να εχει παει πολλα ναρκωτικα στο προηγουμενο ειναι απηστευτω αυτο που εχει γραψει.. :rockon: :rockon: :rockon:

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Σιγά μην δεν γλίτωνε από τους άγνωστους-γνωστούς.

Ολα είναι μια απίθανη καρικατούρα.
Καρικατούρα ο Γκρέκο του Νικ Αστντον, κάτι μεταξύ τεκνού των σίξτις και του Αλκη Γιαννακά/ντελικανή σε σύγχρονη εκδοχή.
Καρικατούρα ο μέγας ιεροεξεταστής (ως χαρακτήρας, όχι ως ηθοποιός), ο οποίος παρεμπιπτόντως «ψιλοαδελφίζει», και βέβαια γουστάρει τον «δικόν μας», τον παίδαρο. [Σιγά τώρα, τους ξέρουμε αυτούς τους Δυτικούς!]
Καρικατούρα ρόλου και ερμηνείας η Δήμητρα Ματσούκα, κακομαθημένη κόρη του βενετσιάνου διοικητή της Κρήτης, κατευθείαν βγαλμένη από τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και το «Η Λίζα και η άλλη», με τον πατέρα της κάτι μεταξύ Παπαγιαννόπουλου και Λαυρέντη Διανέλλου.
Καρικατούρα ο πατέρας του Γκρέκο, αντιστασιακός Κρητίκαρος από ταινία του Τζέιμς Πάρις ή του Νίκου Φώσκολου, που όταν δεν πολεμάει τους άτιμους κατακτητές στον Ψηλορείτη, πίνει και χορεύει!
Καρικατούρα και ο αδελφός του, ο Μανούσος, που δηλώνει ότι στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου πολέμαγε δίπλα δίπλα με τον Θερβάντες (όχι θα μας ξέφευγε ο συγγραφέας τού Δον Κιχώτη!).
Και βέβαια, μεταξύ πεντοζάλης, ρακής και... Ιεράς Εξέτασης, η αθάνατη Ελλάδα θριαμβεύει και πάλι.
«Εμείς» είμαστε το φως και η Δύση το σκοτάδι.
Αλίμονο, τώρα!
Γνωστά πράγματα αυτά.
Μπορεί, όμως «το σκοτάδι να νικήσει το φως»; Οχι, βέβαια. Αυτό έλειπε. Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Αυτό, λοιπόν, το ανοσιούργημα, που στοίχισε κι εγώ δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια ευρώ και που το σενάριό του θα μπορούσε κάλλιστα να έχει γραφτεί από τον Ζουράρι, τον Πλεύρη, τον Λιακόπουλο ή τον Αδωνι Γεωργιάδη, σερβίρεται στον καλόπιστο θεατή ως «Ελ Γκρέκο».

Συνδυάζοντας, λοιπόν, ελληνική ταινία στην οποία ο πλούσιος πατέρας δεν εγκρίνει τον δεσμό της κόρης του, δάνεια από τους «Γενναίους του Βορρά» (στην παραλλαγή «Γενναίοι του Νότου»), φτηνό «αντιιμπεριαλισμό» και κρητικό αντριλίκι, ο σκηνοθέτης σερβίρει έναν απίθανο αχταρμά, ντυμένον με πανάκριβα κοστούμια και με επική (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) μουσική.

Στη σκηνή όπου ο Μανούσος Θεοτοκόπουλος κερνάει τον αδελφό του ρακή, την οποία βέβαια έχει φέρει στην Ισπανία από την Κρήτη, σκέφτομαι ότι θα μπορούσε ίσως να έχει προστεθεί η φράση: «Εχω φέρει και εξαιρετικές ελιές, Δομήνικε, καθώς και λίγη γραβιέρα Κρήτης, για να συνοδεύσουμε τη ρακή». Τι καλύτερη ευκαιρία να διαφημιστούν τα προϊόντα της «κρητικής γης»; Αλλωστε, αν δεν ήξερε ο Γκρέκο από καλή ρακή, ποιος θα ήξερε;

Α. ΠΑΠΠΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 09/11/2007

Που αλλού?
Μα φυσικά στην www.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=09/11/2007&id=81118104]Ελευθεροτυπία[/url] :grin:

ULTRAS GATE 13

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Δεν σας πολυ αρεσε η ταινια ε?Παρτε το ALBUM του Βαγγελη που ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ

200pxelgostcvfm9.jpg

animated119yp4ua7.gif

και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Ειδα την ταινια, πριν την δημοσιευση του "λιβελλου" στην Ελευθεροτυπια και πρεπει να πω οτι ΔΕΝ με ενθουσιασε.Οντως η παρουσιαση της Κρητης και των εθιμων της ηταν απολυτα πιστη ΑΛΛΑ οι Ευρωπαικες σκηνες-Ιταλια και Ισπανια μου φανηκαν "λιγες". Επισης, για λογους κατανοητους- εμπορικους βεβαια, η χρηση των Αγγλικων ηταν για μενα εκνευριστικη, αφου πιο ρεαλιστικη θα ηταν η χρηση Ελληνικων στην Κρητη, Ιταλικων στην Βενετια και Ισπανικων στο Τολεδο.Η Ματσουκα μια καρικατουρα. Η "καταπιεσμενη" και "υπογεια" ελξη του Ιεροεξεταστη προς τον ΕλΓκρεκο μου εδωσε την εντυπωση Αμερικανικης ταινιας και πιθανον να μην εχει καν ιστορικο υποβαθρο.Γενικα, μετριο αποτελεσμα, δινει την εντυπωση τουριστικου πανοραματος με χρηματοδοτηση του ΕΟΤ.

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Thanks Ultras Gate 13. Εξαιρετικο,οπως και τα περισσοτερα του Vangelis.

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Συγκλονιστικος καλλιτεχνης. Δεν ξερω πως μου εχει κολλησει,αλλα καθε παραμoνη πρωτοχρονιας ακουω το Themes.

ULTRAS GATE 13

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
16
καλη η ταινια για ελληνικη παραγωγη(ουσιαστικα) αλλα ως εκει.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
η ταινια ειναι μια πατατα κ λιγα λεω
σε αντιθεση με τον δαρκ συνιστω σε ολους να μην πανε να την δουν κ να χασουν τον χρονο τους αδικα
απο ερμηνειες η μοναδικη ερμηνεια που αξιζε ηταν αυτη του ιερου εξεταστη
παιρνει επαξια μια θεση στο τοπ τεν των πιο ηλιθιων ταινιων ολων των εποχων

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Και εγω θεωρω υπερβολικα καλες τις κριτικες που εχουν γραφτει.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
115
Εμφανίσεις
14K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom