Τα πανεπιστήμια αφέθηκαν στο έλεος των πολιτικών νεολαιών και των αναρχικών. Ένα μάτσο αλήτες που θέλουν να έχουν και αυτοί το κουμάντο εκεί μέσα και να περνάει πάντα το δικό τους. Και όποιος καθηγητής, πρύτανης κ.α έχει αντίρρηση να τον προπηλακίζουν, να τον χτίζουν σε μία αίθουσα ή γραφείο, να του απειλούν την ζωή κ.ο.κ.
Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα πανεπιστήμια στο ποιος μπαινοβγαίνει εκεί μέσα. Πριν μιά 10αριά χρόνια συζήτησα το θέμα του ασύλου με έναν ξάδελφο που είναι πολλά χρόνια καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Πάτρας. Αυτός πέρα ότι μου είπε ότι η κατάσταση με το άσυλο είχε παραγίνει από χρόνια ανέφερε και άλλες περιπτώσεις όπως π.χ ότι τα τσιγγανάκια μπαίνουν στο πανεπιστήμιο -και καλά- για να παίξουν αλλά ο σκοπός τους ήταν να μπαίνουν στις αίθουσες του και να κλέβουν τα πράγματα των φοιτητών, όπως και τα έκλεβαν.....
Τριτοκοσμικές καταστάσεις.....
Σε ότι αφορά το άσυλο μου είχε απαντήσει πως ο νόμος το λέει σαφέστατα πως αν κινδύνευε ανθρώπινη ζωή δεν υφίσταται το άσυλο. Αλλά οι αριστεροί συνάδελφοι του (αριστερός και ο ίδιος, ΣΥΡΙΖΑ)αντιδρούσαν και έλεγαν να το συζητήσουν αν θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Ουσιαστικά δεν ήθελαν να εφαρμοστεί σε καμμία περίπτωση ο νόμος.
Σε άλλες περιπτώσεις στους ανοιχτούς χώρους διάφορων πανεπιστημίων γίνεται εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Όσοι έμποροι κ.α είναι να κλείσουν τα ντηλ τους προτιμούσαν (δεν ξέρω τι γίνεται τώρα..) αυτούς τους χώρους λόγο ασύλου. Άτομα που δουλεύουν σε πανεπιστήμια μου έχουν πει περιπτώσεις, ότι η μία είδε ένα απόγευμα που σχόλαγε να γίνεται αγοραπωλησία όπλου (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου) και άλλος έχει δει να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. (Κρήτη)