Νέα

Εκμάθηση 3ης γλώσσας και προοπτικές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Boldemort
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 182
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια 3η γλώσσα ειναι πιο χρήσιμη στην αγορα εργασιας σαν εξτρα προσον?

• Γερμανικα

Ψήφοι: 11 28,2%
  • Αραβικα

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Εβραικα

Ψήφοι: 3 7,7%
  • Κινεζικα

Ψήφοι: 16 41,0%
  • Άλλες Ευρωπαικές (Ισπανικα,Ιταλικα , Γαλλικα κτλπ)

Ψήφοι: 9 23,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    39

paparoulis

Νέο Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2011
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ προτείνω την 1ή ξένη γλώσσα (Αγγλικά) να την τελειοποιήσεις όσο μπορείς γιατί σε δουλειές μπορεί να ζητάνε Αγγλικά σε κάποιο επίπεδο και πίστεψέ με το Lower δεν είναι καθόλου καλό επίπεδο. Τα Ισπανικά μιλούνται πιο πολύ από κάθε άλλη γλώσσα στον κόσμο (εκτός Αγγλικών) και η Βραζιλία ανεβαίνει πολύ σαν χώρα για κάνει κανείς business όμως τα Κινέζικα (εξαρτάται από την διάλεκτο, η κυριότερη είναι τα Mandarin δηλαδή οι διάλεκτοι της βορείου Κίνας) είναι νομίζω η "δύναμη" του μέλλοντος. Πάντω εγώ μετάνιωσα για τα Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά που έμαθα (με σειρά επιπέδου). Ακόμα και τα Ιαπωνικά θα ήταν πιο χρήσιμα...

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16
Εγώ προτείνω την 1ή ξένη γλώσσα (Αγγλικά) να την τελειοποιήσεις όσο μπορείς γιατί σε δουλειές μπορεί να ζητάνε Αγγλικά σε κάποιο επίπεδο και πίστεψέ με το Lower δεν είναι καθόλου καλό επίπεδο. Τα Ισπανικά μιλούνται πιο πολύ από κάθε άλλη γλώσσα στον κόσμο (εκτός Αγγλικών) και η Βραζιλία ανεβαίνει πολύ σαν χώρα για κάνει κανείς business όμως τα Κινέζικα (εξαρτάται από την διάλεκτο, η κυριότερη είναι τα Mandarin δηλαδή οι διάλεκτοι της βορείου Κίνας) είναι νομίζω η "δύναμη" του μέλλοντος. Πάντω εγώ μετάνιωσα για τα Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά που έμαθα (με σειρά επιπέδου). Ακόμα και τα Ιαπωνικά θα ήταν πιο χρήσιμα...
στη βραζιλια δεν μιλανε ισπανικα...

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Κινεζικα και παλι κινεζικα αλλα δεν ειμαι αντικειμενικος χαχα! Λοιπον να τα μαθεις τα κινεζικα αν θελεις να κανεις μπιζνα στην Κινα +τριγυρω ή αν θελεις να δουλεψεις εδω περα. Αλλη αντιμετωπιση εχεις οταν τους μιλας στην γλωσσα τους και αλλιως οταν τους μιλας στα αγγλικα. Οχι οτι με τα αγγλικα δεν θα κανεις την δουλεια σου στο τελος της ημερας, αλλα με τα κινεζικα σου ανοιγονται επιπλεον ευκαιριες. Αν θελεις να μεινεις καπου μακροχρονια εκει δεν το συζυταμε πρεπει να την μαθεις την γλωσσα, δεν εχεις ενναλακτικη. Αλλα θελεις ενα 4αρακι χρονια τουλαχιστον μεχρι να φτασεις σε επιπεδο προφ. με σαλιο και υπομονη γινεται ο κωλος μουνι!!!!

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Κινεζικα και παλι κινεζικα αλλα δεν ειμαι αντικειμενικος χαχα! Λοιπον να τα μαθεις τα κινεζικα αν θελεις να κανεις μπιζνα στην Κινα +τριγυρω ή αν θελεις να δουλεψεις εδω περα. Αλλη αντιμετωπιση εχεις οταν τους μιλας στην γλωσσα τους και αλλιως οταν τους μιλας στα αγγλικα. Οχι οτι με τα αγγλικα δεν θα κανεις την δουλεια σου στο τελος της ημερας, αλλα με τα κινεζικα σου ανοιγονται επιπλεον ευκαιριες. Αν θελεις να μεινεις καπου μακροχρονια εκει δεν το συζυταμε πρεπει να την μαθεις την γλωσσα, δεν εχεις ενναλακτικη. Αλλα θελεις ενα 4αρακι χρονια τουλαχιστον μεχρι να φτασεις σε επιπεδο προφ. με σαλιο και υπομονη γινεται ο κωλος μουνι!!!!

Επειδη οι κινεζοι θεωρουν δεδομενο οτι δεν ξερεις κινεζικα, μιλανε μεταξυ τους για σενα μπροστα σου. Εγω θα μαθαινα Κινεζικα αλλα θα μιλαγα μονο Αγγλικα με αυτους...Και θα ακουγα :grin:

Taiwanos

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Επειδη οι κινεζοι θεωρουν δεδομενο οτι δεν ξερεις κινεζικα, μιλανε μεταξυ τους για σενα μπροστα σου. Εγω θα μαθαινα Κινεζικα αλλα θα μιλαγα μονο Αγγλικα με αυτους...Και θα ακουγα :grin:

Χαχα ακριβως! το τι εχουν ακουσει τα αυτακια μου σε μετρο και λεωφορειο...

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

πονηρουληδες.

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φίλε μου την 2η ξένη γλώσσα θέλει χρόνο και προσπάθεια για να την μάθεις σε ένα καλό (λειτουργικό) βαθμό. Εκτός και αν η 2η είναι συγγενική με την 1η (πχ αν ξέρεις μία από γαλλικά-ισπανικά-ιταλικά πανεύκολα πας και στις άλλες δύο). Η μη ευρωπαϊκές γλώσσες (δεν γνωρίζω προσωπικά) δεν νομίζω να έχουν αξία να ασχοληθείς, παρά μόνον αν έχεις σκοπό να ζήσεις σε χώρα που την μιλάνε. Εξόσων γνωρίζω ελάχιστοι μη ντόπιοι ζουν καλή και ευτυχισμένη ζωή σε τέτοιες χώρες γιατί η κουλτούρα του είναι πάρα-πάρα-πάρα πολύ διαφορετική για εμάς τους Έλληνες, άρα κατά την γνώμη μου είναι άδικος κόπος να ασχοληθείς.

Αν θες μια χρηστική συμβουλή, όσο χρόνο θα σου έπαιρνε να μάθεις την νέα γλώσσα ασχολήσου καλύτερα να βελτιώσεις τα επαγγελματικά σου προσόντα, ή να αποκτήσεις νέα και πιο χρήσιμα για την εποχή μας και την χώρα μας. Ή ακόμα-ακόμα να τελειοποιήσεις τα Αγγλικά σου (αν χρειάζεται).

Η ξενιτιά δεν είναι εύκολο πράγμα και η Ελλαδίτσα μας έχει πολλά προσόντα (ακόμα), μην νομίζεις ότι οι έξω ζουν καλύτερα. Προσωπικά δεν έχω ζήσει σε μη ευρωπαϊκή χώρα, μόνο για τουρισμό έχω πάει, και δεν θυμάμαι να ζήλεψα ποτέ τον τρόπο ζωής εκεί, για να ζήσω κιόλας, τουναντίον. Αν θες σώνει και καλά να φύγεις από Ελλάδα τότε η Ευρώπη ή Β. Αμερική ή Αυστραλία είναι μονόδρομος αν θες ποιότητα ζωής. Αλλά για εκεί με καλά αγγλικά είσαι μια χαρά για αρχή, μετά θα μάθεις εύκολα και την τοπική γλώσσα. Τώρα για Ευρώπη η δική μου σειρά γενικής προτεραιότητας για Έλληνες είναι : Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά-Σουηδικά-Ρώσικα.
Αυτά τα φιλικά για να μην χάνεις τον χρόνο σου…

Στα επαγγελματικα μου ξερω απο δικτύωση , Linux + γλωσσα προγραμματισμου C!
Ουτως η αλλως δεν εχω γκομενα για να τρωω χρονο σε αυτην αρα εχω ολη την μερα ελευθερη
προλαβαινω να μαθαινω και γλωσσες και να διαβαζω για τα επαγγελματικα μου.  ;)

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Στα επαγγελματικα μου ξερω απο δικτύωση , Linux + γλωσσα προγραμματισμου C!
Ουτως η αλλως δεν εχω γκομενα για να τρωω χρονο σε αυτην αρα εχω ολη την μερα ελευθερη
προλαβαινω να μαθαινω και γλωσσες και να διαβαζω για τα επαγγελματικα μου.  ;)

Φίλε bοld αφού ζητάς τη γνώμη μας, εγώ θα σου έλεγα τα εξής:

Γάμα τα Αραβαικά , Eβραικά, Κινέζικα.

Γάμα τις ευρωπαικές γλώσσες.

Και γενικά γάμα την 3η γλώσσα.

Από τη στιγμή που είσαι πληροφορικάριος το μόνο που σου χρειάζεται είναι τα αγγλικά. Όποιος ξέρει καλά αγγλικά είναι καλύμμενος 100%.

Τα άλλα είναι απίστευτο χάσιμο χρόνου.

Προσοχή: δεν λέω ότι έιναι κακή η εμκμάθηση ξένων γλωσσών για προσωπική καλλιέργεια ή χόμπι.

Αλλά απαιτούν τρελλό χρόνο, προσπάθεια, και χρήμα.

Με αυτά είναι να ασχολείται κάποιος που έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα ή είναι αργόσχολος.

Καλύτερα να διαβάζεις για τη δουλειά σου, που ούτως ή άλλως πρέπει να το κάνεις συνέχεια, για να είσαι ενημερωμένος.

Και τι πάει να πάει δεν έχεις γκόμενα; Να βρεις (δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, μιλάω πολύ σοβαρά).

Γάμα την 3η γλώσσα, είναι χάσιμο χρόνου.

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φίλε bοld αφού ζητάς τη γνώμη μας, εγώ θα σου έλεγα τα εξής:

Γάμα τα Αραβαικά , Eβραικά, Κινέζικα.

Γάμα τις ευρωπαικές γλώσσες.

Και γενικά γάμα την 3η γλώσσα.

Από τη στιγμή που είσαι πληροφορικάριος το μόνο που σου χρειάζεται είναι τα αγγλικά. Όποιος ξέρει καλά αγγλικά είναι καλύμμενος 100%.

Τα άλλα είναι απίστευτο χάσιμο χρόνου.

Προσοχή: δεν λέω ότι έιναι κακή η εμκμάθηση ξένων γλωσσών για προσωπική καλλιέργεια ή χόμπι.

Αλλά απαιτούν τρελλό χρόνο, προσπάθεια, και χρήμα.

Με αυτά είναι να ασχολείται κάποιος που έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα ή είναι αργόσχολος.

Καλύτερα να διαβάζεις για τη δουλειά σου, που ούτως ή άλλως πρέπει να το κάνεις συνέχεια, για να είσαι ενημερωμένος.

Και τι πάει να πάει δεν έχεις γκόμενα; Να βρεις (δεν το λέω καθόλου ειρωνικά, μιλάω πολύ σοβαρά).

Γάμα την 3η γλώσσα, είναι χάσιμο χρόνου.

Ειναι ωραιος πολιτισμος οι Κινεζοι τυπε  :grin:
δεν θα πληρωνα φροντιστηριο θα προσπαθουσα να τα μαθω μονος μου!

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Ειναι ωραιος πολιτισμος οι Κινεζοι τυπε  :grin:
δεν θα πληρωνα φροντιστηριο θα προσπαθουσα να τα μαθω μονος μου!

Στην ηλικία σου δεν αξίζει να σπαταλάς το χρόνο σου άσκοπα.

Και σου είπα βρες γκόμενα.

Εκεί ο χρόνος δεν πάει ποτέ χαμένος.  ;)

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Στην ηλικία σου δεν αξίζει να σπαταλάς το χρόνο σου άσκοπα.

Και σου είπα βρες γκόμενα.

Εκεί ο χρόνος δεν πάει ποτέ χαμένος.  ;)

ελεος ρε τυπε μια γνωμη ζητησα η γκομενα που κολλαει?

προσωπικη μου επιλογη ειναι να μην θελω να βρω γκομενα  :-

πωωωω.... το μονο που θελω ειναι να φτιαξει το στομαχι μου και να γαμαω στα μπουρδελα  :grin:

στα αρχιδια μου οι γκομενες. Δεν θελω να μπλεξω σε αυτους τους κυκλους το βαριεμαι πλεον.

Μπλέξτε εσεις. -.-

Αλλα μην παμε αλλο την κουβεντα στις γκομενες.... για τις γλωσσες μιλαω. Απλα ειπα οτι εχω αρκετο ελευθερο χρονο χωρις υποχρεωσεις που έχουν αλλοι και αρα ως προς αυτο εχω ενα μικρο πλεονεκτημα...

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16

προσωπικη μου επιλογη ειναι να μην θελω να βρω γκομενα  :-

πωωωω.... το μονο που θελω ειναι να φτιαξει το στομαχι μου και να γαμαω στα μπουρδελα  :grin:

στα αρχιδια μου οι γκομενες. Δεν θελω να μπλεξω σε αυτους τους κυκλους το βαριεμαι πλεον.

Μπλέξτε εσεις. -.-

Αλλα μην παμε αλλο την κουβεντα στις γκομενες.... για τις γλωσσες μιλαω.

Ναι ρε σεβαστό οκ.

Απλά στο έγραψα γιατί πιστεύω ότι δεν αξίζει να αφιερώνουμε χρόνο σε πράγματα που μας είναι άχρηστα.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166

προσωπικη μου επιλογη ειναι να μην θελω να βρω γκομενα  :-

πωωωω.... το μονο που θελω ειναι να φτιαξει το στομαχι μου και να γαμαω στα μπουρδελα  :grin:

Μπλέξτε εσεις. -.-

Αλλα μην παμε αλλο την κουβεντα στις γκομενες.... για τις γλωσσες μιλαω. Απλα ειπα οτι εχω αρκετο ελευθερο χρονο χωρις υποχρεωσεις που έχουν αλλοι και αρα ως προς αυτο εχω ενα μικρο πλεονεκτημα...
τυπε μηπως εισαι συκια?

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι ρε σεβαστό οκ.

Απλά στο έγραψα γιατί πιστεύω ότι δεν αξίζει να αφιερώνουμε χρόνο σε πράγματα που μας είναι άχρηστα.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τι ακριβως ειναι αχρηστο μαν? Το να μαθαινεις για εναν τεραστιο πολιτισμο απο το να καθεσαι να μιλας με μηνυματακια του στυλ "Και τι εκανες σημερα...." με την γκομενα? δηλαδη σε τι σε ωφελει το 2ο ακριβως σε συγκριση με το 1ο για εξηγησε μου.

Αχρηστος ειναι ο χρονος με τις γκομενες... οχι να μαθαινεις και να διαβαζεις.
ΕΠισης αχρηστος ειναι και ο χρονος που μπαινουμε εδω και μιλαμε για πολιτικα ενω τον ιδιο
χρονο θα μπορουσες να τον φας σε ενα ξενο τσατ μαθαινοντας και την γλωσσα...

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τυπε μηπως εισαι συκια?

Ναι τυπε το βρηκες ειμαι συκια επειδη δεν θελω να μπλεξω
με εξω γκομενες  :sunglasses: μην πεις αλλες μαλακιες μονο
γιατι σπαμαρουμε στο θρεντ. Πιστευε οτι γουσταρεις στα αρχιδια μου  ;)

edit: ;)

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Ναι τυπε το βρηκες ειμαι συκια επειδη δεν θελω να μπλεξω
με εξω γκομενες  :sunglasses: μην πεις αλλες μαλακιες μονο
γιατι σπαμαρουμε στο θρεντ. Πιστευε οτι γουσταρεις στα αρχιδια μου  ;)
εσυ το ανοιξες το θρεντ? για σπαμαρισμα ειναι....με εξω αγορακια θες να μπλεξεις? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:μαθε ρε μαλακα μια γλωσσα καλλα και ασε την τριτη..

Rythm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Λογω της ειδικοτητας σου τα αγγλικα σου ειναι αρκετα....

Απο κει κ περα οταν παρεις αποφαση να πας σε καποια χωρα μαθε τη γλωσσα της....Αν θες να μαθεις καποια γλωσσα απλα για χομπυ, διαλεξε καποια που να σε ελκυει, οποιαδηποτε αλλη θα σου ειναι απλα και μονο ζορι και δεν θα τη μαθεις ποτε......    :)

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
εσυ το ανοιξες το θρεντ? για σπαμαρισμα ειναι....με εξω αγορακια θες να μπλεξεις? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:μαθε ρε μαλακα μια γλωσσα καλλα και ασε την τριτη..

Με βλεπεις να γελαω?

Λογω της ειδικοτητας σου τα αγγλικα σου ειναι αρκετα....

Απο κει κ περα οταν παρεις αποφαση να πας σε καποια χωρα μαθε τη γλωσσα της....Αν θες να μαθεις καποια γλωσσα απλα για χομπυ, διαλεξε καποια που να σε ελκυει, οποιαδηποτε αλλη θα σου ειναι απλα και μονο ζορι και δεν θα τη μαθεις ποτε......    :)

ευχαριστω.

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Τι ακριβως ειναι αχρηστο μαν? Το να μαθαινεις για εναν τεραστιο πολιτισμο

Άχρηστο δεν είναι , αλλά είναι πολυτέλεια όταν δεν έχεις λύσει το επαγγελματικό.

Και στην τελική δεν χρειάζεσαι να μάθεις και τη γλώσσα κάθε πολιτισμού.

απο το να καθεσαι να μιλας με μηνυματακια του στυλ "Και τι εκανες σημερα...." με την γκομενα? δηλαδη σε τι σε ωφελει το 2ο ακριβως σε συγκριση με το 1ο για εξηγησε μου.

Το να έχεις μια σχέση είναι υπέροχο, μας γεμίζει τη ζωή. Το να έχεις τον άνθρωπο σου κάνει τη ζωή πιο όμορφη. Είναι άσχημη η μοναξιά. Και οι πουτάνες, τα μπουρδέλλα και τα στούντια μια χαρά είναι. Αλλά δεν φτάνουν.

Μην ξεκινήσεις να γράφεις τα θεικά του picker, σε έχω κόψει για έξυπνο τύπο.

ΕΠισης αχρηστος ειναι και ο χρονος που μπαινουμε εδω και μιλαμε για πολιτικα ενω τον ιδιο
χρονο θα μπορουσες να τον φας σε ενα ξενο τσατ μαθαινοντας και την γλωσσα...

Για μένα προσωπικά δεν είχα χαμένος χρόνος γιατί διασκεδάζω, το forυm το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Διαφορετικά γιατί να να κάθομαι να γράφω εδώ;

Και μπας περιπτώση δεν είναι νουθεσίες όλα αυτά, σου έγραψα απλά τη γνώμη μου, αφού τη ζήτησες. Όλα ΟΚ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom