Νέα

Εκμάθηση 3ης γλώσσας και προοπτικές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Boldemort
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 182
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια 3η γλώσσα ειναι πιο χρήσιμη στην αγορα εργασιας σαν εξτρα προσον?

• Γερμανικα

Ψήφοι: 11 28,2%
  • Αραβικα

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Εβραικα

Ψήφοι: 3 7,7%
  • Κινεζικα

Ψήφοι: 16 41,0%
  • Άλλες Ευρωπαικές (Ισπανικα,Ιταλικα , Γαλλικα κτλπ)

Ψήφοι: 9 23,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    39

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Πλεον τα πράγματα έχουν πάρει επικύνδινη κλίση προς τα κάτω και αφενος δεν ειμαι διατεθειμενος να κατσω να κλαιγομαι για το υπολοιπο της ζωης μου εδω μεσα ενω αφετερου δεν μ αρεσει και πολυ η ιδεα της Ευρωπης μετα απο τα ρεζιλικια που πάθαμε... να παω εξω και να με βριζουν? Ουτε καν... θελω να ξεφυγω τελειως και να παω σε μια χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης. Η ιδεα της Κινας μου αρεσει αρκετα.... οπως και αλλων χωρων μακρυα απο εδω... πολυ μακρυα βασικα... χθες ειχα μπει σε ενα Κινεζικο τσατ και μιλησα λιγο.

Η δικη σας αποψη ποια ειναι... μετα τα αγγλικα ποια ειναι η τριτη γλωσσα που θα πρεπει να μαθει καποιος? Αξιζει να θυσιασεις το προφισενσυ (το οποιο εδωσα μια φορα παλια αλλα δεν το πηρα και δεν σκεφτομαι να ξαναδωσω γιατι βαριεμαι) για μια τριτη ξενη γλωσσα οπως τα Αραβικα ή τα Εβραικα ή και τα ΚΙνεζικα??? ΤΗν αποψη σας...

Shalom manis smaaa  :grin:
Kif Alec Marhaba!!!!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Πλεον τα πράγματα έχουν πάρει επικύνδινη κλίση προς τα κάτω και αφενος δεν ειμαι διατεθειμενος να κατσω να κλαιγομαι για το υπολοιπο της ζωης μου εδω μεσα ενω αφετερου δεν μ αρεσει και πολυ η ιδεα της Ευρωπης μετα απο τα ρεζιλικια που πάθαμε... να παω εξω και να με βριζουν? Ουτε καν... θελω να ξεφυγω τελειως και να παω σε μια χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης. Η ιδεα της Κινας μου αρεσει αρκετα.... οπως και αλλων χωρων μακρυα απο εδω... πολυ μακρυα βασικα... χθες ειχα μπει σε ενα Κινεζικο τσατ και μιλησα λιγο.

Η δικη σας αποψη ποια ειναι... μετα τα αγγλικα ποια ειναι η τριτη γλωσσα που θα πρεπει να μαθει καποιος? Αξιζει να θυσιασεις το προφισενσυ (το οποιο εδωσα μια φορα παλια αλλα δεν το πηρα και δεν σκεφτομαι να ξαναδωσω γιατι βαριεμαι) για μια τριτη ξενη γλωσσα οπως τα Αραβικα ή τα Εβραικα ή και τα ΚΙνεζικα??? ΤΗν αποψη σας...

Shalom manis smaaa  :grin:
Kif Alec Marhaba!!!!
κοιταξε εχω γειντονα εργοδηγο στην Αραβια που ουτε Αγγλικα ουτε τιποτα δεν του ζητησαν!
τωρα αν πας μηχανικος-στελεχος σε μια εταιρια (συνηθως θελουν αγγλικα)
οταν ενοεις 3η γλωσσα ενοεις ελληνικα-αγγλικα , τις πρωτες 2 ?(γιατι την μητρικη γλωσσα δεν την μετραμε)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
η αποψη μου ειναι οτι αν θες να μαθεις δευτερη γλωσσα να προτιμησεις ευρωπαικη...Για τριτη θα το κοιταγα για αυτες που λες. Τωρα ποια απο ολες παιζει αναλογα με τις επαγγελματικες σου προσδοκιες...

To proficiency εκτος του οτι θελει να βαλεις κωλο κατω και να διαβασεις, ειναι ψιλοαχρηστο για καποιον που θελει απλα να επικοινωνει για επαγγελματικους λογους. Προσωπικα με οποιον ξενο εχει τυχει να μιλησω αγγλικα για δουλειες, συντακτικο και γραμματικη ειναι στην καλυτερη μετριου επιπεδου. Αν ειναι να γυρισει το χρημα το κανεις και με νοηματα, δεν εχει κανεις προβλημα με την γλωσσα ...

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
κοιταξε εχω γειντονα εργοδηγο στην Αραβια που ουτε Αγγλικα ουτε τιποτα δεν του ζητησαν!
τωρα αν πας μηχανικος-στελεχος σε μια εταιρια (συνηθως θελουν αγγλικα)
οταν ενοεις 3η γλωσσα ενοεις ελληνικα-αγγλικα , τις πρωτες 2 ?(γιατι την μητρικη γλωσσα δεν την μετραμε)

Ναι. Μετραω ηδη σαν 1η την μητρική.

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
η αποψη μου ειναι οτι αν θες να μαθεις δευτερη γλωσσα να προτιμησεις ευρωπαικη...Για τριτη θα το κοιταγα για αυτες που λες. Τωρα ποια απο ολες παιζει αναλογα με τις επαγγελματικες σου προσδοκιες...

To proficiency εκτος του οτι θελει να βαλεις κωλο κατω και να διαβασεις, ειναι ψιλοαχρηστο για καποιον που θελει απλα να επικοινωνει για επαγγελματικους λογους. Προσωπικα με οποιον ξενο εχει τυχει να μιλησω αγγλικα για δουλειες, συντακτικο και γραμματικη ειναι στην καλυτερη μετριου επιπεδου. Αν ειναι να γυρισει το χρημα το κανεις και με νοηματα, δεν εχει κανεις προβλημα με την γλωσσα ...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: ε ναι....
ελα μωρε τωρα προφισενσυ και μαλακιες... σιγα μην κατσω να διαβασω αλλο αγγλικα
βαρεθηκα να πουμε. Τοσα χρονια...

Εγω ψηνομαι για Αραβικα ή ΕΒραικα ή ΚΙνεζικα γενικα μια γλωσσα με τελειως άλλο αλφαβητο  :grin:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ναι. Μετραω ηδη σαν 1η την μητρική.
μεγα λαθος! δεν ξερω 100% αλλα δεν νομιζω οτι σ ενα βιογραφικο οταν βαζεις γλωσσες που μιλας να βαζεις και την μητρικη σου! τεσπα και να την βαλεις , την μητρικη δεν την δινει κανεις σημασια ! μονο αν βρεις εταιρια που δουλευεις στα Αγγλικα και θελουν να ξερεις Ελληνικα! (που ειχα δει τετοιο παραδειγμα)

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
μεγα λαθος! δεν ξερω 100% αλλα δεν νομιζω οτι σ ενα βιογραφικο οταν βαζεις γλωσσες που μιλας να βαζεις και την μητρικη σου! τεσπα και να την βαλεις , την μητρικη δεν την δινει κανεις σημασια ! μονο αν βρεις εταιρια που δουλευεις στα Αγγλικα και θελουν να ξερεις Ελληνικα! (που ειχα δει τετοιο παραδειγμα)

Οκ δεν θα την βάλουμε στο βιογραφικο...
απλα για το συγκεκριμενο θρεντ να ξέρουν οσοι απαντανε
πως τα ελληνικα τα έχω θεωρησει ως 1η γλώσσα. Ειναι θεμα προσωρινου ορισμου  :grin:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ε αν θελεις να μαθεις γλωσσα μαθε Τουρκικα-Ρωσσικα-Ιαπωνεζικα!
οπως ειπε και ο τυπος παραπανω:

Εγω ψηνομαι για Αραβικα ή ΕΒραικα ή ΚΙνεζικα γενικα μια γλωσσα με τελειως άλλο αλφαβητο  :grin:
καπως ετσι ειναι!

κοιτα να μαθεις μια γλωσσα που χει προοπτηκες!! και ενοειται μην μαλακιστεις!
τωρα αν θες γλωσσα με αλλο αλφαβητο μαθε Αραβικα-Αιγυπτιακα!
(να δω σε ποσο καιρο θα τα παρατησεις) σε αυτα τα κρατη μονο στα Αγγλικα δουλευουν οι εταιριες! (και νοπιος να σαι!
τα Κινεζικα-Ιαπωνεζικα εαν δεν κανω λαθος ειχα ακουσει οτι μεχρι μια αρκετα μεγαλη ηλικια (για τα δικα μας δεδομενα) μαθαινουν διαβαζουν και να γραφουν! εχουν 1002 διαλεκτους!

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ιαπωνέζικα???? Καλα σιγουρα διαφορετικα απο τα ΚΙνέζικα... αλλα τελειως διαφορετικα?  :S
μετα λεμε για εμας μαλακες.... αυτοι που έχουν τοσες γλωσσες και πολιτισμο τι να πουν.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Εγω ψηνομαι για Αραβικα ή ΕΒραικα ή ΚΙνεζικα γενικα μια γλωσσα με τελειως άλλο αλφαβητο  :grin:
Ασε τυπε μου ειχα παει Κινα πριν 5-6 χρονια και εφερα 2 κοντεινερ πραγματα οταν οι Kινεζοι που μιλησα στο εργοστασιο ξεραν να λενε μονο yes, no και thank you...Eδειχνα τις εικονες απο τον καταλογο, αυτοι εγραφαν ενα νουμερο στο χαρτι, εγω το εσβηνα και εγραφα ενα αλλο, το εβλεπαν και εκαναν ολοι μαζι no no no :2funny:
Tελικα καπου ειπαν yes και τα βρηκαμε...

Αυτο με το διαφορετικο αλφαβητο ειναι πολυ ενδιαφερον, προσωπικα θα μαθαινα εβραικα για bussines...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Τα Ρώσικα ομιλούνται από μεγάλους πληθυσμούς, τα ισπανικά πάλι είναι προσόν στην Αμερική.

Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμα σε όλη σχεδόν την κεντρική Ευρώπη.

Τα Κινέζικα είναι ίσως για το μέλλον; :rolleyes:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Ξερω γιατρους που ξεκιναν ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικων για να πανε για ειδικοτητα, μιας και ζητανε πολλους γιατρους!!
αλλα μην μπερδευουμε τα ταχυρυθμα μαθηματα με τα μαθηματα ενος φροντιστηριου που θα παρεις πτυχιο!!
εκει ξεκινας , στρατααααα στρατουλα.........να Λολα ενα μηλο!
στα ταχυρυθμα εισαι πανω σ ενα καραβι και σε πετανε μεσοπελαγα και σου λενε κολυμπαααααα!

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ασε τυπε μου ειχα παει Κινα πριν 5-6 χρονια και εφερα 2 κοντεινερ πραγματα οταν οι Kινεζοι που μιλησα στο εργοστασιο ξεραν να λενε μονο yes, no και thank you...Eδειχνα τις εικονες απο τον καταλογο, αυτοι εγραφαν ενα νουμερο στο χαρτι, εγω το εσβηνα και εγραφα ενα αλλο, το εβλεπαν και εκαναν ολοι μαζι no no no :2funny:
Tελικα καπου ειπαν yes και τα βρηκαμε...

Αυτο με το διαφορετικο αλφαβητο ειναι πολυ ενδιαφερον, προσωπικα θα μαθαινα εβραικα για bussines...

χαχαχαχα κορυφαια σκηνικα αυτα.....  :rockon:

ianp1

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2010
Like
4
Πόντοι
0

Σε ελληνικό βιογραφικό δεν την βάζεις γιατί παραθέτεις γνώσεις μόνο ξένων γλωσσών. Σε βιογραφικό στ' αγγλικά τη βάζεις με την σημείωση μητρική.

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τα Ρώσικα ομιλούνται από μεγάλους πληθυσμούς, τα ισπανικά πάλι είναι προσόν στην Αμερική.

Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμα σε όλη σχεδόν την κεντρική Ευρώπη.

Τα Κινέζικα είναι ίσως για το μέλλον; :rolleyes:

Δεν τα γουσταρω τα Γερμανικα... και στο κατω κατω ποιος τρελος θα παει
να δουλεψει Γερμανια θα τον βριζουνε  :2funny: :2funny: :2funny:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Δεν τα γουσταρω τα Γερμανικα... και στο κατω κατω ποιος τρελος θα παει
να δουλεψει Γερμανια θα τον βριζουνε  :2funny: :2funny: :2funny:
κοιταξε αν μου λεγανε διαλεξε υποχρεωτικα μια 3η γλωσσα (και με τα ελληνικα 4η :P)
θα διαλέγα Ισπανικα! τα γουσταρω με 1000...αλλα αν ειχα σκπο να παω Γερμανια εκει δεν θα κοιτουσα αν μου αρεσανε ή οχι! βλεπεις ......προοπτικες και αλλα πολλα.........

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Εξαρτάται σε τί επίπεδο θα συνενοηθείς και με ποιους θα κάνεις μπίζνες...
Αν στη συνενόηση έχει και αρκετή γραπτή επικοινωνία, συμφωνητικά κτλ και οι αντισυμβαλλόμενοι είτε έχουν τα αγγλικά είτε ως μητρική είτε ως βασική γλώσσα επικοινωνίας εκτός της χώρας τους, γνώση αγγλικών επιπέδου προφίσιενσυ είναι απαραίτητη αλλιώς θα σε αντιμετωπίζουν σαν το χατζηχρήστο που μόλις κατέβηκε στην πόλη...
Αν τώρα κάνεις ντηλ με τους κινέζους (και πάλι, όχι όλους) τότε πράγματι δεν χρειάζεται να ξέρεις και φοβερά αγγλικά...

Για άλλες ξένες γλώσσες, ρώσικα (θα καταλαβαίνεις και τις άλλες σλαβογενείς γλώσσες κουτσά στραβά) και από "εξωτικές" αραβικά, κινέζικα θα ήταν μεγάλο άσετ...
Τα γαλλικά δεν πολυμιλιούνται, τα ισπανικά πάλι δεν είναι κακη ιδέα αφού μιλιούνται σε πολλά κράτη και δεν είναι και πολύ δύσκολα.

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.919
Πόντοι
9.275
Φίλε μου την 2η ξένη γλώσσα θέλει χρόνο και προσπάθεια για να την μάθεις σε ένα καλό (λειτουργικό) βαθμό. Εκτός και αν η 2η είναι συγγενική με την 1η (πχ αν ξέρεις μία από γαλλικά-ισπανικά-ιταλικά πανεύκολα πας και στις άλλες δύο). Η μη ευρωπαϊκές γλώσσες (δεν γνωρίζω προσωπικά) δεν νομίζω να έχουν αξία να ασχοληθείς, παρά μόνον αν έχεις σκοπό να ζήσεις σε χώρα που την μιλάνε. Εξόσων γνωρίζω ελάχιστοι μη ντόπιοι ζουν καλή και ευτυχισμένη ζωή σε τέτοιες χώρες γιατί η κουλτούρα του είναι πάρα-πάρα-πάρα πολύ διαφορετική για εμάς τους Έλληνες, άρα κατά την γνώμη μου είναι άδικος κόπος να ασχοληθείς.

Αν θες μια χρηστική συμβουλή, όσο χρόνο θα σου έπαιρνε να μάθεις την νέα γλώσσα ασχολήσου καλύτερα να βελτιώσεις τα επαγγελματικά σου προσόντα, ή να αποκτήσεις νέα και πιο χρήσιμα για την εποχή μας και την χώρα μας. Ή ακόμα-ακόμα να τελειοποιήσεις τα Αγγλικά σου (αν χρειάζεται).

Η ξενιτιά δεν είναι εύκολο πράγμα και η Ελλαδίτσα μας έχει πολλά προσόντα (ακόμα), μην νομίζεις ότι οι έξω ζουν καλύτερα. Προσωπικά δεν έχω ζήσει σε μη ευρωπαϊκή χώρα, μόνο για τουρισμό έχω πάει, και δεν θυμάμαι να ζήλεψα ποτέ τον τρόπο ζωής εκεί, για να ζήσω κιόλας, τουναντίον. Αν θες σώνει και καλά να φύγεις από Ελλάδα τότε η Ευρώπη ή Β. Αμερική ή Αυστραλία είναι μονόδρομος αν θες ποιότητα ζωής. Αλλά για εκεί με καλά αγγλικά είσαι μια χαρά για αρχή, μετά θα μάθεις εύκολα και την τοπική γλώσσα. Τώρα για Ευρώπη η δική μου σειρά γενικής προτεραιότητας για Έλληνες είναι : Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά-Σουηδικά-Ρώσικα.
Αυτά τα φιλικά για να μην χάνεις τον χρόνο σου…

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
tvra το ψαχνω γ να ξεκινησω ιταλικα...κ μετα ισπανικα καπακι.

αλλα αγαπαω κ τα γαλλικα ρε γμτ....

τα γερμανικα δε μαρεσουν καθολου.ειναι η γλωσσα του μελλοντος οπως λενε αλλα με τιποτα...

οσο γ τα κινεζικα....γαμουν και ειναι κ πολυ χρησιμα...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Εξαρτάται σε τί επίπεδο θα συνενοηθείς και με ποιους θα κάνεις μπίζνες...
Αν στη συνενόηση έχει και αρκετή γραπτή επικοινωνία, συμφωνητικά κτλ και οι αντισυμβαλλόμενοι είτε έχουν τα αγγλικά είτε ως μητρική είτε ως βασική γλώσσα επικοινωνίας εκτός της χώρας τους, γνώση αγγλικών επιπέδου προφίσιενσυ είναι απαραίτητη αλλιώς θα σε αντιμετωπίζουν σαν το χατζηχρήστο που μόλις κατέβηκε στην πόλη...

Ενταξει ρε φιλε σε αυτα τα επιπεδα παιρνεις και μεταφραστη αν δεν το εχεις το θεμα...

Στο Χ'χρηστος ομως θα διαφωνησω, αν εχεις το χρημα εισαι respectable εστω και αν εισαι παπουα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom