Νέα

Εκλογές 2014

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Hirayama
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 157K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ερωεκλογές στις 25-5-2014?

• ΝΔ

Ψήφοι: 51 10,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι: 90 18,1%
  • ΕΛΙΑ (ΠΑΣΟΚ)

Ψήφοι: 9 1,8%
  • ΧΑ

Ψήφοι: 143 28,8%
  • ΑΝΕΛ

Ψήφοι: 14 2,8%
  • ΚΚΕ

Ψήφοι: 15 3,0%
  • ΔΗΜΑΡ

Ψήφοι: 2 0,4%
  • ΠΟΤΑΜΙ

Ψήφοι: 25 5,0%
  • ΛΑΟΣ

Ψήφοι: 16 3,2%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ψήφοι: 2 0,4%
  • ΔΡΑΣΗ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Ψήφοι: 29 5,8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψήφοι: 7 1,4%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

• ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Ψήφοι: 6 1,2%
  • ΕΕΚ Τροτσκιστές

• ΕΠΑΜ

Ψήφοι: 9 1,8%
  • ΔΡΑΧΜΗ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ

• ΣΧΕΔΙΟ Β

Ψήφοι: 3 0,6%
  • ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Ψήφοι: 1 0,2%
  • ΟΑ ΚΚΕ

Ψήφοι: 3 0,6%
  • ΜΛ ΚΚΕ

Ψήφοι: 1 0,2%
  • ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ψήφοι: 11 2,2%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

Ψήφοι: 16 3,2%
  • ΔΞ - ΔΑ

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    497

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.116
Πόντοι
17.085
Σωστό. Ορθόδοξος ήταν.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
λάθος κάνεις, ο Καποδίστριας όχι μόνο ήταν ορθόδοξος αλλά συνειδητά ορθόδοξος και βαθύτατα θρησκευόμενος, στον ναό έξω από τον οποίον σκοτώθηκε πήγαινε για να παρακολουθήσει την λειτουργία

Επέτρεψέ μου να ξέρω ότι ήταν Καθολικός. Όπως είπα και πριν, ήταν Χριστιανός και αυτό μετρούσε για εκείνον. Τα περί "μέσης οδού", Ρωσίας, Ναυπλίου τα είπα και πριν.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Επέτρεψέ μου να ξέρω ότι ήταν Καθολικός. Όπως είπα και πριν, ήταν Χριστιανός και αυτό μετρούσε για εκείνον. Τα περί "μέσης οδού", Ρωσίας, Ναυπλίου τα είπα και πριν.

Γράφτηκε από τον/την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

1776 – 10 Φεβ. :  Γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα.

1781:  Αρχίζει να διδάσκεται τα πρώτα γράμματα από Λατινοδασκάλους της εποχής.

1788:  Σε ηλικία 12 χρόνων αναπτύσσεται έντονα το θρησκευτικό συναίσθημα στο νεαρό Ιωάννη,  συχνάζει στη Μονή Πλατυτέρας (Κέρκυρα), όπου ο Μοναχός Συμεών τον κατηχεί με πάθος στην ορθόδοξη πίστη.

1792:  Κάνοντας ιππασία ο Καποδίστριας πέφτει από το άλογο, που τον παρασύρει αρκετό διάστημα στο χαλικοστρωμένο δρόμο.  Η διάσωσή του αποδίδεται σε θαύμα της Παναγίας της Πλατυτέρας.  Η θρησκευτικότητά του γίνεται πιο έντονη κι από τότε χρονολογείται το ενδιαφέρον του για το ομώνυμο μοναστήρι, στο οποίο έκανε πολλές δωρεές κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Σώζεται ακόμη στο Μοναστήρι πίνακας λαϊκού καλλιτέχνη, που αναπαριστά τη σκηνή του ατυχήματος.

βασικά πρώτη φορά ακούω να λένε ότι ήταν καθολικός, από πού πηγάζει αυτή η γνώση?

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Γράφτηκε από τον/την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

1776 – 10 Φεβ. :  Γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα.

1781:   Αρχίζει να διδάσκεται τα πρώτα γράμματα από Λατινοδασκάλους της εποχής.

1788:   Σε ηλικία 12 χρόνων αναπτύσσεται έντονα το θρησκευτικό συναίσθημα στο νεαρό Ιωάννη,  συχνάζει στη Μονή Πλατυτέρας (Κέρκυρα), όπου ο Μοναχός Συμεών τον κατηχεί με πάθος στην ορθόδοξη πίστη.

1792:   Κάνοντας ιππασία ο Καποδίστριας πέφτει από το άλογο, που τον παρασύρει αρκετό διάστημα στο χαλικοστρωμένο δρόμο.  Η διάσωσή του αποδίδεται σε θαύμα της Παναγίας της Πλατυτέρας.  Η θρησκευτικότητά του γίνεται πιο έντονη κι από τότε χρονολογείται το ενδιαφέρον του για το ομώνυμο μοναστήρι, στο οποίο έκανε πολλές δωρεές κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Σώζεται ακόμη στο Μοναστήρι πίνακας λαϊκού καλλιτέχνη, που αναπαριστά τη σκηνή του ατυχήματος.

βασικά πρώτη φορά ακούω να λένε ότι ήταν καθολικός, από πού πηγάζει αυτή η γνώση?

Εγώ ξέρω ότι η οικογένειά του ήταν απ' την Κέρκυρα και ο ίδιος γεννήθηκε στο Κόπερ, στο Capo d' Istria. Καθολικοί γονείς, καθολικός και ο ίδιος.

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

Μπορείς να παραθέσεις κάποιο στοιχείο οτι ήταν καθολικός;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (1828-1832)

Ο Καποδίστριας, ωστόσο, επικαλούμενος την αταξία και τις δυσκολίες που καθιστούσαν τη διακυβέρνηση δυσχερή εισηγήθηκε στη Βουλή, και αυτή με ψήφισμά της, τον Ιανουάριο του 1828 αποδέχθηκε, την αναστολή της λειτουργίας της ιδίας και του Συντάγματος. Στη θέση της Βουλής ιδρύθηκε το «Πανελλήνιον» και αργότερα η Γερουσία, συμβουλευτικά όργανα, τα οποία μετείχαν «μετά του Κυβερνήτου της Ελλάδος των έργων της Κυβερνήσεως». Ουσιαστικώς, βεβαίως, την εξουσία ασκούσε ο ίδιος ο Καποδίστριας ο οποίος συγκέντρωνε στα χέρια του όλη την εξουσία με λαϊκό χρίσμα που εκείνος λάμβανε και ανανέωνε με το αντιπροσωπευτικό σύστημα. Δεν πρέπει, ωστόσο, να παραγνωρισθεί η προσπάθειά του για τη δημιουργία κρατικής υπόστασης από το μηδέν και η απελευθέρωση μεγάλου μέρους της χώρας.

είχε να αντιμετωπίσει τα πολιτικά λαμόγια της εποχής του και έκανε αυτό που έπρεπε, η ιστοσελίδα της βουλής το αναφέρει "κομψά" και λογικό είναι αφού αποτελεί απόδειξη ότι δεν είναι το πολίτευμα που κάνει την διαφορά αλλά οι προσωπικότητες των αρχόντων (αρκεί και ένας)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Εγώ ξέρω ότι η οικογένειά του ήταν απ' την Κέρκυρα και ο ίδιος γεννήθηκε στο Κόπερ, στο Capo d' Istria. Καθολικοί γονείς, καθολικός και ο ίδιος.

ανάφερε έστω μια πηγή από μελετητή του αλλιώς είναι προσωπική σου εκτίμηση κόντρα στα ιστορικά καταγεγραμμένα :P

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Όχι τύποι, δεν έχω πηγές και δεν έψαξα καν να βρω πηγές γιατί ΔΕΝ με νοιάζει. Σας είπα εξ΄αρχής ότι αυτό ξέρω. Και βάσει αυτών που ξέρω ήταν Καθολικός, γεννήθηκε στο Κόπερ (στο Capo d' Istria) και όχι στην Κέρκυρα.

Επισκέπτης
.

Συνημμένα

• 10gfghfh5656.jpg
    10gfghfh5656.jpg
    34,5 KB · Εμφανίσεις: 14

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

Η ψωλάρα του Βέργη είναι οικολογική :rockon:

URL]]

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

Ροκιά ο Πρόεδρος :rockon:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Μιλτιάδης Τζαλαζίδης: Ο πολιτικός αρχηγός «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές»

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/tzalazidis-miltiadis-660.jpg[/img[/URL]]

Αποτελεί ίσως περίπτωση διπλής υποψηφιότητας για το βιβλίο Γκίνες. Είναι ο 83χρονος τσιφλικάς Μιλτιάδης Τζαλαζίδης, αρχηγός του κόμματος «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.).

Η πρώτη του υποψηφιότητα αφορά προφανώς το όνομα του κόμματος, το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει στα πολιτικά χρονικά.

Το δεύτερο αφορά στον αριθμό των ψήφων που έλαβε στις χθεσινές εκλογές. Μόλις μία, προφανώς τη δική του, καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος σε δύο περιφέρειες την Α' Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου το κόμμα του κ. Τζαλαζίδη είναι λάβει στις δύο αυτές περιφέρειες συνολικά 199 ψήφους οι οποίοι προφανώς αυτή τη φορά χάθηκαν λόγω των... δικομματικών διλημμάτων.

Ο κτηματίας Μιλτιάδης Τζαλαζίδης που έχει υποσχεθεί ότι θα χαρίσει σε ακτήμονες 30.000 στρέμματα στα Γρεβενά, αν μπει στη Βουλή έχει διατελέσει στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου. [b]Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη[/b] και το 2004 συνέπραξε με το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.

Στις εκλογές του 2009 έφτιαξε με το δικό του κόμμα «Χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος».

[URL unfurl="true"]http://www.iefimerida.gr/node/55978#ixzz318xQVmhV[/URL]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom