- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.116
- Πόντοι
- 17.085
Σωστό. Ορθόδοξος ήταν.
λάθος κάνεις, ο Καποδίστριας όχι μόνο ήταν ορθόδοξος αλλά συνειδητά ορθόδοξος και βαθύτατα θρησκευόμενος, στον ναό έξω από τον οποίον σκοτώθηκε πήγαινε για να παρακολουθήσει την λειτουργία
Επέτρεψέ μου να ξέρω ότι ήταν Καθολικός. Όπως είπα και πριν, ήταν Χριστιανός και αυτό μετρούσε για εκείνον. Τα περί "μέσης οδού", Ρωσίας, Ναυπλίου τα είπα και πριν.
Γράφτηκε από τον/την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
1776 – 10 Φεβ. : Γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα.
1781: Αρχίζει να διδάσκεται τα πρώτα γράμματα από Λατινοδασκάλους της εποχής.
1788: Σε ηλικία 12 χρόνων αναπτύσσεται έντονα το θρησκευτικό συναίσθημα στο νεαρό Ιωάννη, συχνάζει στη Μονή Πλατυτέρας (Κέρκυρα), όπου ο Μοναχός Συμεών τον κατηχεί με πάθος στην ορθόδοξη πίστη.
1792: Κάνοντας ιππασία ο Καποδίστριας πέφτει από το άλογο, που τον παρασύρει αρκετό διάστημα στο χαλικοστρωμένο δρόμο. Η διάσωσή του αποδίδεται σε θαύμα της Παναγίας της Πλατυτέρας. Η θρησκευτικότητά του γίνεται πιο έντονη κι από τότε χρονολογείται το ενδιαφέρον του για το ομώνυμο μοναστήρι, στο οποίο έκανε πολλές δωρεές κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Σώζεται ακόμη στο Μοναστήρι πίνακας λαϊκού καλλιτέχνη, που αναπαριστά τη σκηνή του ατυχήματος.
βασικά πρώτη φορά ακούω να λένε ότι ήταν καθολικός, από πού πηγάζει αυτή η γνώση?
Επέτρεψέ μου να ξέρω ότι ήταν Καθολικός. Όπως είπα και πριν, ήταν Χριστιανός και αυτό μετρούσε για εκείνον. Τα περί "μέσης οδού", Ρωσίας, Ναυπλίου τα είπα και πριν.
Εγώ ξέρω ότι η οικογένειά του ήταν απ' την Κέρκυρα και ο ίδιος γεννήθηκε στο Κόπερ, στο Capo d' Istria. Καθολικοί γονείς, καθολικός και ο ίδιος.
Το αληθινό δίλημμα αυτών των εκλογώνε είναι "με το θεό ή το διάβολο"...
[youtube=700,500]cEEu0U0YrmY[/youtube]
Τώρα ξέρεις!
Ωραίο βίντεο τύπεRESPECT RESPECT RESPECT ....
Η ψωλάρα του Βέργη είναι οικολογική
http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/vergis.jpg[/img[/URL]]
[/quote]υπαρχει στ αληθεια αυτή η φωτο η είναι φωτοσοπ;;; :think:
Μιλτιάδης Τζαλαζίδης: Ο πολιτικός αρχηγός «Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές»RESPECT RESPECT RESPECT ....