nikostratos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 22
- Like
- 460
- Πόντοι
- 306
μάλιστα
τώρα που το διευκρίνησες, φαίνεται οτι το θέτεις γενικότερα απο μια πολιτισμική πτυχή, υπό τους ορούς, ας πούμε, της φιλελεύθερης κοινωνικης κουλτουρας, η οποια ταυτιζεται απο ορισμενους με τη "νεα αριστερα"...
εγω, αν ειδες στο ποστ μου, το προσεγγισα απο μια σχεδον μαρξιστικη πλευρα, εστιαζοντας στο οικονομικο κομματι, καθως θεωρω ότι αυτη καθοριζει και τη γενικοτερη πολιτικη, επικαθοριζει θα ελεγα....αγγιζοντας τα ορια κλασικου φιλελευθερισμου.....ητοι στις μερες μας, πολιτικο-οικονομικα, νεοφιλελευθερισμος!
βεβαια ακομα και το μιντιακο κατεστημενο, οπως λες, σε μεγαλα βαθμο ελεγχεται απο χρηματοπιστωτικα ιδρυματα και οικους....μου φαινεται αντιφατικο, οικονομικα να ειναι καρακαπιταλες, νεοφιλελευθεροι, με οτι αυτο συνεπαγει σε επιπεδο πολιτικης, διοτι, στην νεοφιλελευθερη πολιτικη, δεν υπαρχει η εννοια της κοινωνικης πολιτικης, αυτη ειναι που εθαψε τον κενσιανισμο.... επομενως για ποια αριστερα μιλαμε? για την αριστερα των δικαιωματων των μεταναστων και των γκει? αν ναι παω πασο...εγω στεκομαι σε σημεια που θεωρω οτι για ΑΥΤΟΥΣ ειναι πιο ουσιωδη...εχουν να κανουν με τα αμεσα συμφεροντα τους
by the way το βιβλιο που προτεινα ειναι οντως καλο και διατιθεται και δωρεαν στο νετ ;)
Οι περισσότεροι επενδυτές (αρχηγοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος) ΔΕΝ είναι τραπεζίτες. Δηλαδή δε παίρνεις δάνειο απ' αυτούς, αντίθετα αυτοί ξεκινούν μόδες κατανάλωσης, φουσκώνουν αρχικά κάποιους τομείς, κρατάνε εκεί τα λεφτά τους και όταν έρθει το πόπολο εκτινάσσοντας τις μετοχές στα ύψη τότε τα βγάζουν υπερμεγενθυμένα. Ουσιαστικά στήνουν ρουλέτες και τους συμφέρει η αναταραχή και το χάος μιας κι απ' αυτό μπορούν να θησαυρίσουν ευκολότερα επειδή περισσότερες ευκαιρίες τους εμφανίζονται, εξού κι ο λόγος που τούτη η κρίση, στο κόσμο γενικά, δεν περνάει. Αντίθετα κλασσική χρηματιστές τραπεζίτες απαιτούν σταθερότητα ή αντίστροφο πληθωρισμό (αύξηση αξίας χρηματικής μονάδας) ώστε να θησαυρίσουν μιας και η λήψη των τόκων υπό αυτές τις συνθήκες εξασφαλίζεται και τα περαιτέρω χρήματα είναι ίσης ή και αυξημένης αξίας των συμφωνηθέντων.
Η αριστερά σήμερα είναι αυτό που έχει καταντήσει, όχι πως κι η πλειονότητα των δεξιών μορφωμάτων είναι καλύτερη, τα πρώτα έστω θέλουν ν' αρχίσουν τα δεύτερα θέλουν μόνο ν' αντιγράφουν τις αριστερές κυβερνήσεις.
Το βιβλίο που προτείνατε σκέφτομαι να το δω. Όμως έχοντας ήδη περίπου 100 βιβλία προς διάβασμα (δεν υπερβάλλω) που θα χρειαστώ τουλάχιστον δύο χρόνια για να τα ολοκληρώσω καταλαβαίνεται ότι θα πάρει καιρό...