Νέα

DIY - Ζωγραφική Μεγάλων Επιφανειών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tramountana
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
τραγικος ετσι; καρμιρης να βαζει την γυναικα του να βαφει για να μαζευει λεφτα να πηδαει αλλες πω. σιχαμα με ολη την εννοια της λεξης. Δεν συζηταω που το παιζει λεφτας ο μπατιρης χαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχα

Εγώ πάντως μανίτσα μετά αππό αυτά αποφάσισα να πλύνω μόνος μου το αυτοκίνητο.
Θα εξοικονομήσω 30 γιούργια τα οποία μεταφράζονται σε 24 μπυρόνια με τον πετράν μεθαύριο.
Φιλάκια και καλή διασκέδαση με το σούργελο..

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
μπες στα τεχνικα ρε μαστορα

και γαμησε τα τα μαλακισμένα

μην ασχολεισαι

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ελα αντιπα(λε)

Η δουλειά ξεκίνησε με άδειασμα όλων των χώρων και μεταφορά όλων των επίπλων στην αποθήκη ή στο μέσον των δωματίων. Ακολούθησε σκέπασμα τους με το λεπτό ναυλον (το οποίο κολλήθηκε στις άκρες). Μετά τα πατώματα στρώθηκαν με το οντουλέ χαρτί το οποίο κολλήθηκε με χαρτοταινία. Επειδή δεν υπήρχε άλλο ρολό διαθέσιμο (δύο ρολλά καλύπτουν περί τα 35 τμ) πήγα μια βόλτα στο τοπικό σούπερ μάρκετ και πήρα άδεια χαρτοκιβώτια τα οποία τα άνοιξα και τα χρησιμοποίησα για να στρώσω τα πατώματα. Τα σοβατεπιά τα περβάζια από τις πόρτες και τα αλουμίνια μασκαρίσθηκαν επίσης με χαρτοταινία.

Για τα έπιπλα της κουζίνας, τα σώματα καλοριφέρ και το τζάκι χρησιμοποίησα εφημερίδες τις οποίες κόλλησα με χαρτοταινία ώστε να αποτελέσουν ενιαίο σύνολο.

Οι πάσης φύσεως διακόπτες ξεβιδώθηκαν (χωρίς να βγούν από τα καλώδια) και καλύφθηκαν με χαρτί.

Τονίζω ότι η καλή κάλυψη των πάντων βοηθά πολύ στο να γίνεται μετά γρήγορα η δουλειά.

Αρχικά οι πόρτες αποκαθηλώθηκαν, βγηκαν πόμολα και κλειδαριές και περάστηκαν με το υγρό φαρμάκι για το σαράκι. Η διαδικασία αυτή πήρε εν συνόλω 2 ώρες για όλες τις πόρτες (το υλικό είναι πολύ "λεπτό" σαν νερό και η δουλειά φεύγει γρήγορα). Το απόγευμα με το τριβείο έγινε η πρώτη απόξεση τους και αφού σκουπίστηκαν με ένα ξεσκονόπανο περαστήκανε ένα λεπτό στρώμα στόκου (όσο το δυνατό λεπτότερο και ομοιοογενέστερο). Για διευκόλυνση ο στόκος αραιώθηκε με νέφτι (50 γραμμάρια ανά λίτρο στόκου). Οι πόρτες μείνανε επί διήμερον ώστε να στεγνωσει ο στόκος και να τρίβεται εύκολα. Μετά δύο μέρες τριφτήκανε με το παλινδρομικό τριβείο με γυαλόχαρτο νο 180 μέχρι πλήρους λειάνσεως και καθαριστήκανε επιμελώς με ξεσκονόπανο.

Ακολούθως περαστήκανε ένα χέρι βελατούρα (αστάρι) και αφέθηκαν να στεγνωσουν για μία ημέρα (εντός για να μην πάει σκόνη και κολλήσει). Μετά άρχισε το βάψιμο. Συνολικά απαιτήθηκαν 4 χέρια λαδομπογιάς τα δύο πρώτα με αρκετή αραίωση έτσι ώστε να γίνει ομογενοποίηση με την βελατούρα και τα δύο επόμενα λίγο πηκτότερα. Χρησιμοποιήθηκε το ρολό και αφού περάστηκε με το ρολό το χρώμα στρώθηκε με το πινέλο με συνεχείς και παράλληλες βουρτσιές αρχικά οριζόντια και μετά κάθετα. Μετά από κάθε χέρι οι πόρτες πρέπει να μείνουν για 24 ώρες να στεγνωσουν σε περιβάλλον χωρίς σκόνη. Για τον λόγο αυτό οι πόρτες μεταφερθήκανε στο σπίτι του πρώτου ορόφου σε ένα υπνοδωμάτιο το οποίο άδειασε από τα έπιπλα του και στο οποίο έγινε όλη η δουλεια.

Πάμε τώρα στα δύσκολα. Κατ αρχή τα ταβάνια δεν σπατουλάρονται ποτέ, όπως καλό είναι να μην σπατουλάρονται και τα υπνοδωμάτια). Παρόλα αυτά χρειάζονται τρίψιμο και κάλυψη με παρετίνα (στόκος για σπατουλάρισμα) στα σημεία που υπάρχουν χτυπήματα, τρύπες κλπ. Το τρίψιμο έγινε με το παλινδρομικό τριβείο με πατόχαρτο (φύλλο γυαλόχαρτου για τοίχους). Για να βάλεις το πατόχαρτο στο τριβείο πρέπει να το κόψεις το φύλλο στην μέση. Επειδή το παλινδομικό έχει μιά τάση να σκίζει το γυαλόχαρτο υπάρχει το κόλπο της τοποθέτησης χαρτοταινίας στο πίσω μέρος του πατόχαρτου ώστε αυτό να ενισχυθεί και να μην κόβεται.

Η σκόνη που βγαίνει είναι το κάτι άλλο. Χωρίς μάσκα δεν την βγάζεις. Για τις γωνίες και σημεία που δεν φτάνει το παλινδρομικό χρησιμοποιούνται τα ειδικά σφουγγάρια που έχουν πατόχαρτο σε όλες τις πλευρές τους.

συνεχίζεται....

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
τι να κάνουμε εριτίμη δεσποσύνη... δεν διαθέτωμεν τα προσόντα σας ώστε να πληρώνουν οι γκόμενοι τα λούσα...

αν ειχες νιονιο θα καταλαβαινες τα θρεντ μου αλλα που τετοια τυχη. Κουτοπονηρια ομως μπολικη... Δες τωρα, σε ενα θρεντ που εκανες και βγηκε ολη η μπατηρικη φυση σου. αχ δεν κρυβεται η αληθεια. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

καποια στιγμη να μας πεις και πως εβαλες την γυναικα σου να σκαλιζει τους κηπους του γειτονα μπας και μαζεψεις λεφτα να γαμησεις χαχαχαχαχαχαχ

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
Εγώ πάντως μανίτσα μετά αππό αυτά αποφάσισα να πλύνω μόνος μου το αυτοκίνητο.
Θα εξοικονομήσω 30 γιούργια τα οποία μεταφράζονται σε 24 μπυρόνια με τον πετράν μεθαύριο.
Φιλάκια και καλή διασκέδαση με το σούργελο..

εγω βρηκα σπονσορα να σας πληρωσω τις διακοπες πιρφορο αγαπουλιιιι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχααχαχχαχ

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
εγω βρηκα σπονσορα να σας πληρωσω τις διακοπες πιρφορο αγαπουλιιιι χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχααχαχχαχ
Βρε κ κανέναν να πληρώνει τα γαμησιάτικα του γερο τράμυ γιατί σίγουρα κάθε φορά που γαμάει μετά κλαίει τα λεφτά που έδωσε. :2funny:

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Τα ταβάνια μπορουσες να τα περάσεις και υδρόχρωμα. Αμα το σπίτι είναι συνέχεια κλειστό (γιατι ειναι εξοχικο όπως είπες)
μπορει την επομενη που θα πας να βρεις τιποτα μουχλες...

καλή δουλειά έκανες

το βάψιμο είναι ευκολο αμα πιάνουν τα χέρια σου

και ωραια δουλειά

δημιουργική

βλέπεις το αποτέλεσμα και το χαίρεσαι  ;)

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τα ταβάνια μπορουσες να τα περάσεις και υδρόχρωμα. Αμα το σπίτι είναι συνέχεια κλειστό (γιατι ειναι εξοχικο όπως είπες)
μπορει την επομενη που θα πας να βρεις τιποτα μουχλες...

καλή δουλειά έκανες

το βάψιμο είναι ευκολο αμα πιάνουν τα χέρια σου

και ωραια δουλειά

δημιουργική

βλέπεις το αποτέλεσμα και το χαίρεσαι  ;)

ακριβώς... και το κυριώτερο από όλα το κάνεις όπως εσύ θέλεις και όχι όπως θέλει ο υποτιθέμενος μάστορας...

το ξέρω με το υδρόχρωμα αλλά το σπίτι ανοίγει τακτικά.. επίσης έχει καλό εξαερισμό γιατί έχω γρίλλια με την πίσω αποθήκη την οποία ανοίγφω όταν φεύγω..

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
σπατουλάρονται, αλλά σου βγαινει ο κώλος (και τα χέρια μαζί)  :grin:

μωρέ σπατουλάρονται αλλά το αποφεύγω.. δεν αναπνέει καθόλου μετά (όχι ότι με το πλαστικό αναπνέει και πολύ αλλά κάτι καλύτερο γίνεται)...

πάντως τα έτριψα σε επίπεδο να γίνουν τζάμι... να είναι καλά το παλινδρομικό

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
συνέχεια

ακολούθησε το σπατουλάρισμα...

Επειδή όπως προείπα μέσα στο σπίτι υπήρχαν κατασκευές με γυψοσανίδα πήρε αρκετό χρόνο. Εκεί ακολουθήθηκαν οι εξής τεχνικές

(1) Οπου υπήρχε αρμοκάλυπτο περάστηκε στρώμα στόκου knauf (παρετίνα με ειδικό συστατικό που επειτρέπει συστολές-διαστολές χωρίς να σπάει)

(2) Στις ενώσεις της γυψοσανίδας με τους τοίχους ακολούθησα μια τεχνική που είδα να την φτιάχνει ένα συνεργείο στην προηγούμενη δουλειά μου. Μέσα σε αραιωμένο στόκο knauf έριξα λινάρι ξασμένο και με αυτό το μίγμα το έσπρωξα με λεπτή σπάτουλα να γεμίσει τον αρμό. Πάνω από αυτό πέρασα στόκο knauf και πάλι

Στα υπνοδωμάτια δεν έπεσε σπατουλάρισμα παρά μόνο κάλυψη τυχόν γδαρσιμάτων, γραμμών κλπ με παρετίνα

Ακολούθησε δεύτερο χέρι τριψίματος με σιλερόχαρτο για μεγαλύτερη λείανση

Στο σαλόνι απλώθηκε στρώμα παρετίνας με την φαρδιά σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια των τοίχων (όχι στα ταβάνια) και αφού αφέθηκε να στεγνώσει τρίφτηκε επιμελώς με το παλινδρομικό (και με το χέρι στις γωνίες) με σιλερόχαρτο.

Και πάλι στο χαρτί που έμπαινε στο τριβείο από πίσω έμπαινε ενίσχυση με χαρτοταινία έτσι ώστε να αποφευχθεί το κόψιμο του .. τρία στρώματα ταινίας στα τελευταία πέντε εκατοστά κάθε πλευράς και μία χαρτοταινία κατά μήκος...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Tύπε σε έχω χάσει, τι παρετίνα, πατόχαρτο και σιλερόχαρτο.
Έχω μεινει στον ακρυλικό στόκο , στο γυαλόχαρτο και στο ντουκόχαρτο. Τι κόκκωση έχουν αυτά τα "γυαλόχαρτα" και πως τα αναγνωρίζουμε οπτικα;

Επισκέπτης
Εφέτος μετά από σχεδόν δύο χρόνια από την ολοκλήρωση του και τον πλήρη εξοπλισμό του, αποφάσισα να τελειοποιήσω το ισόγειο της εξοχικής μου κατοικίας επιφανείας περίπου 85 τμ (τα υπόλοιπα 35 είναι αποθήκες και λεβητοστάσιο).

Πρόκειται για ανεξάρτητο διαμέρισμα σε διώροφη οικοδομή (ο πρώτος όροφος είναι ήδη ολοκληρωμένος από δεκαετίας) αλλά μόλις πρόπερσι αξιωθηκα να ολοκληρώσω το ισόγειο. Απέμεναν μόνο υδροχρωματισμοί και ελαιοχρωματισμοί.

Σημειώστε ότι οι τοίχοι και τα ταβάνια έχουν επιχρισθεί με τεχνική KNAUF που σημαίνει ότι δεν χρειάζοντι ιδιαίτερη προεργασία και οι επιφάνειες είναι σχεδόν λείες και δεν απαιτούν ιδιαίτερο σπατουλάρισμα.

Απευθύνθηκα στους εντοπίους καλλιτέχνας (όπως προανέφερα το σπίτι είναι 85 τμ εκ των οποίων 10 τμ είναι το μπάνιο που έχει μόνο οροφή, 20 τμ τοίχων είναι καλυμένος από τα έπιπλα κουζίνας) οι οποίοι αφού εμβριθώς εξέτασαν το προς ανάθεσιν έργο κατέληξαν να ζητήσουν (μετά από παζάρια φυσικα) το ευτελές (κατ αυτούς) ποσόν των 3.800 ευρώ πλέον υλικών.

Οταν άκουσα την τιμή για μιά στιγμή σκέφτηκα να τους ανοίξω το κεφάλι και να τους θάψω στον κήπο (θα κάναν καλό λίπασμα στις ελιές που έχει). Εδωσα τόπο στην οργή και ευγενικά τους ευχαρίστησα για τον κόπο που κάναν να έρθουν (δηλαδή να περπατήσουν 200 μέτρα από την καφετέρια της παραλίας) για να μου πιούν το ουίσκι μου.

Η εριτίμη σύζυγος μου δίσταζε και το σκεφτότανε. Φυσικά εγώ ούτε να το ακούσω ήθελα (μεταφράζοντας το ποσό των 3.800 ευρώ πλέον υλικών σε περίπου 50 ξενοπηδήματα) και πρότεινα να το φτιάξουμε μόνοι μας.

"Μα θα τα καταφέρουμε? Δεν έχουμε βάψει ποτέ σπίτι από την αρχή" η μόνιμη επωδός της γυναίκας μου.

"Γαμώ το κέρατο μου γαμώ. Δεν είναι και μαθηματικά, ούτε φιλοσοφία, σπάτουλα, γυαλόχαρτο και μπατανόβουρτσα είναι" αντέτεινα εγώ..

τελικά πείστηκε ...

απαιτήθηκαν τα ακολουθα υλικά

10 λίτρα αστάρι πλαστικού (αραίωση 1:200 οπότε περίσεψε κιολας)
60 λίτρα λευκό πλαστικό πρώτης ποιότητας για τα ταβάνια και για το πρώτο χέρι στους τοίχους (απαιτήθηκαν 5 λίτρα ακόμη)
3*7 λίτρα πλαστικό για τα δωμάτια (δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα μικρό)
12 λίτρα πλαστικό για τον ενιαίο χώρο κουζίνας-τραπεζαρίας-σαλονιού
2 λίτρα πλαστικό για τις μαγκιές στο τζάκι
1 λίτρο βελατούρα (αστάρι ξύλου) για τις ξύλινες πόρτες (4 τον αριθμό)
4 λίτρα λευκή ρεπουλίνη για τις πόρτες (με μικρή μίξη μαύρου για να σπάσει το έντονο άσπρο)
2 λίτρα ακρυλικός στόκος για το στοκάρισμα στις πορτες (περίσσεψε περίπου μισό λίτρο και θα χρησιμοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές)
5 κιλά στόκος KNAUF για κάτι γυψοσανίδες που καλύπτουν σωλήνες που περνούσαν από τα ταβάνια (καλοριφέρ και αποχετεύσεις του πάνω ορόφου)
15 κιλά παρετίνα (ειδικό υλικό για το σπατουλάρισμα)
1 λίτρο ειδικό φαρμάκι για το σαράκι στις ξύλινες πόρτες
2 ρολά χαρτί οντουλέ (αυτό το κυματιστό) για το στρώσιμο των πατωμάτων
10 ρολά χαρτοταινίας φαρδιάς (μασκαρίσματα στα σοβατεπιά, παράθυρα κλπ)
15 φύλλα πατόχαρτο (ειδικό γυαλόχαρτο για τους τοίχους)
15 φύλλα σιλερόχαρτο (ειδικό γυαλόχαρτο πολύ ψιλό για τους τοίχους μετά το σπατουλάρισμα)
7 ειδικά σφουγγαράκια για λεπτή λείανση
4 μέτρα γυαλόχαρτο νο 180 για το τριβείο (για τις πόρτες)
2 συσκευασίες λεπτό ναυλον για κάλυψη επίπλων και λοιπών εγκαταστάσεων
2 λίτρα white spirit
2 φίλτρα για την μάσκα προσώπου
2 κιβώτια μπύρες

1 παλινδρομικό τριβείο (από το εντόπιο Lidl αγνώστου κατασκευαστή και προελέυσεως το οποίο βγήκε παλληκάρι)
1 αναμικτήρας για τα χρώματα και τις παρετίνες (εξάρτημα που προσαρμόζεται στα black&decker και δουλεύει σαν μίξερ
2 ρολλά πλαστικού
2 πινέλα φαρδιά για πλαστικό
1 ρολλό λαδομπογιάς
1 καλό πινέλλο για λαδομπογιά

Το σύνολον 632 ευρώπουλα. Ξέροντας ότι το τρίψιμο βγάζει πολύ σκόνη, δανείστηκα από έναν φίλο μία μάσκα προσώπου που την χρησιμοποιεί όταν ψεκάζει στα κτήματα του (ωραίο εργαλείο)

Το όλο εγχείρημα πήρε 12 ημέρες από 5-6 ωρες απασχόληση ημερησίως (3 το πρωί και 2-3 το απόγευμα). Το αποτέλεσμα ξεπέρασε της προσδοκίες και του αυστηρότερου κριτή (της γυναίκας μου).

Αυτό που χάρηκα πάνω από όλα είναι ότι έβλεπα τους ζωγράφους μεγάλων επιφανειών να κάθονται στις καφετέριες και να κλαίνε για την αναδουλειά...

Θα ακολουθήσει περιγραφή και οδηγίες προς ναυτιλομένους...
%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BF%CF%85.jpg

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Καλη δουλεια εκανες.  :thumbsup:

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Tύπε σε έχω χάσει, τι παρετίνα, πατόχαρτο και σιλερόχαρτο.
Έχω μεινει στον ακρυλικό στόκο , στο γυαλόχαρτο και στο ντουκόχαρτο. Τι κόκκωση έχουν αυτά τα "γυαλόχαρτα" και πως τα αναγνωρίζουμε οπτικα;

παρετίνα είναι σκόνη η οποία αν αναμιχθεί με νερό σου βγάζει μία μορφή ακρυλικού στόκου...

πατόχαρτο είναι το γυαλόχαρτο με κόκκωση 160-170 .. αποκλειστικά για τοίχους.. το αναγνωρίζεις γιατί το χαρτί του είναι σκούρο και έχει την υφή υφάσματος..

σιλερoχαρτο είναι το ντουκόχαρτο με πρόσμιξη σιλικόνης... αναγνωρίζεται από την γκρίζα ανοιχτή επιφάνεια τριβής.. κόκκωση 180-200

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Καλη δουλεια εκανες.  :thumbsup:

ευχαριστώ.. αξιζε ο κόπος.. τον ενιαίο χώρο )σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα) κατ απαίτηση τον έβαψα σε τρείς διαφορετικές αποχρώσεις του ιδίου χρώματος...

OP
OP
tramountana

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
συνέχεια

επόμενη φάση το αστάρωμα.. το αστάρι πλαστικού δουλεύεται πολύ ευκολα γιατί είναι πολύ αραιό (σχεδόν σαν νερό).. η αραίωση του γίνεται σε αναλαογία 1 μέρος αστάρι με 200 μέρη νερό (αν δεν είναι αραιό στρώνει μεν καλύτερα το χρώμα αλλά υπάρχει φόβος να φεύγει ολόκληρη φλούδα μετά)... περάστηκε με ρολό και φαρδύ πινέλο στα κοψίματα προσαρμοσμένο και αυτό σε κοντάρι...

και μετά ξεκινά το κυρίως έργο (που είναι και το κατά την εκτίμηση μου το ευκολώτερο).. το βάψιμο..

ξεκινάμε από ταβάνια.. γίνανε λευκό χρώμα.. το πρώτο χέρι έγινε με αραίωση 15% και κάλυψε και τους τοίχους ώστε να στρώσει εύκολα το χρώμα... ακολούθησε ένα χέρι με αραίωση 8% και δύο ακόμη χέρια με αραίωση 15%.. καλύφθηκε και μία επιφάνεια πλάτους 7 εκατοστών στους τοίχους...

η επιφάνεια αυτή μασκαρίστηκε με χαρτοταινία αφού το τελευταίο χέρι στέγνωσει αλλιως θα κολλήσει και θα βγάλει φλούδα χρώματος όταν ξεκολλήσει.. επίσης προσοχή.. η χαρτοταινία δεν πρέπει να μείνει κολλημένη παραπάνω από 48 ώρες... με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε μία λευκή μπορντούρα στον τοίχο πλάτους 5 εκ. εκεί που ακριβώς ενώνεται με το ταβάνι.. όπω ακριβώς τα γύψινα που βάζανε παλιά (τα οποία τα συχαίνομαι)...

και μετά άρχισε το κυρίως βάψιμο.. πρώτο χέρι αραίωση 12%, δεύτερο χέρι αραίωση 8% τρίτο χέρι αραίωση 10%.. τέταρτο χέρι δεν χρειάστηκε γιατί ήδη είχε περαστεί ένα απαλό χέρι λευκό υπόστρωμα...

οπως ανέφερα στο σαλόνι τρείς τοίχοι βαφτήκανε με διαφορετικούς τόνους του ιδίου χρώματος.. για να πετύχει η συνταγή χρειάζεται κάθε τοίχος να βαφτεί ξεχωριστά και ο πρώτος στα κοψίματα να πάρει και λίγο από την επιφάνεια του διπλανού... αφού στεγνώςσει πρέπει να μασκαριστεί η ένωση με χαρτοταινία και να βαφτεί ο διπλανός τοίχος με προσοχή να μην πέσουν σταγόνες στον ήδη βαμμένο...

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Τραμουντανα εισαι μαγκας και καλα κανεις

Αστους να λενε οτι θελουν .....

Του χρονου μολις τελειωσω κατι που φτιαχνω θα το βαψω κι εγω μονος μου ..... 3η φορα

Ακου 3800 και τα υλικα δικα σου για 85 τμ οικια .......
Ας κατσουν να πιουν τον καφε κλαιγοντας στο καφενειο.... καλα τους εκανες

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
συνέχεια

ακολούθησε το σπατουλάρισμα...

Επειδή όπως προείπα μέσα στο σπίτι υπήρχαν κατασκευές με γυψοσανίδα πήρε αρκετό χρόνο. Εκεί ακολουθήθηκαν οι εξής τεχνικές

(1) Οπου υπήρχε αρμοκάλυπτο περάστηκε στρώμα στόκου knauf (παρετίνα με ειδικό συστατικό που επειτρέπει συστολές-διαστολές χωρίς να σπάει)

(2) Στις ενώσεις της γυψοσανίδας με τους τοίχους ακολούθησα μια τεχνική που είδα να την φτιάχνει ένα συνεργείο στην προηγούμενη δουλειά μου. Μέσα σε αραιωμένο στόκο knauf έριξα λινάρι ξασμένο και με αυτό το μίγμα το έσπρωξα με λεπτή σπάτουλα να γεμίσει τον αρμό. Πάνω από αυτό πέρασα στόκο knauf και πάλι

Στα υπνοδωμάτια δεν έπεσε σπατουλάρισμα παρά μόνο κάλυψη τυχόν γδαρσιμάτων, γραμμών κλπ με παρετίνα

Ακολούθησε δεύτερο χέρι τριψίματος με σιλερόχαρτο για μεγαλύτερη λείανση

Στο σαλόνι απλώθηκε στρώμα παρετίνας με την φαρδιά σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια των τοίχων (όχι στα ταβάνια) και αφού αφέθηκε να στεγνώσει τρίφτηκε επιμελώς με το παλινδρομικό (και με το χέρι στις γωνίες) με σιλερόχαρτο.

Και πάλι στο χαρτί που έμπαινε στο τριβείο από πίσω έμπαινε ενίσχυση με χαρτοταινία έτσι ώστε να αποφευχθεί το κόψιμο του .. τρία στρώματα ταινίας στα τελευταία πέντε εκατοστά κάθε πλευράς και μία χαρτοταινία κατά μήκος...
----------
ανασυρω το θεμα γιατι τα λεφτα βγαινουν πολυ δυσκολα για ολους(χωρια τις μαλακιες που λεμε)...
.....
η δουλεια οπως καταλαβα ηταν το πολυ 10 μερες απο εναν εμπειρο..μαστορα 7ωρο την ημερα..

-ΚΟΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 500-600 ΕΥΡΩ βαλε +/- 2 μερες....+ylika

το γ@@@σι ειναι το ξυσιμο, κ το τριψιμο....
κ ταβανια στο ξυσιμο τριψιμο...
η σκονη που τρως ειναι απιστευτη 3 μερες φτυνεις σκονη κ παει παντου....
......
συμβουλες..
σε στοκαρισματα καλο ειναι να βαζετε λιγο revinex  μεσα....
ασταρι ΝΕΥΤΙΟΥ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ εξωτερικες επιφανιες....
τα 3,800 χωρις υλικα ειναι μυθικο ποσο....
ακομη κ για εξωτερικο χωρο με μπαλκονι η σκαλωσια η οτι αλλο...δεν εχει καμια λογικη το ποσο...

ακομη κ σημερα χτυπανε οπου βρουν...
συμβουλη
τα υλικα παντα μονοι σας για ΑΓΟΡΑ....
οχι τσιγγουνιες στην ποιοτητα σε χρωμα-ασταρι-κολα πλακιδιων γενικα...
ενα καλο χρωμα θα κρατησει παραπανω...θα εχει καλυτερη στρωση..κ πολλα αλλα...
μακραν η kraft  εχει τα καλυτερα χρωματα μαζι με την vivechrom....
η προετοιμασια ειναι η μιση δουλεια....πχ το σωστο ξυσιμο ειναι το βασικοτερο...το ιδιο κ το τριψιμο κ η εξαλειψη της σκονης πολυ βασικο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom