Νέα

DIY τοποθετηση Καλοριφερ... Ζητώ οδηγίες....Εγκατασταση σωληνώσεων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
τα λεφτά φτάναν για μεταχειρισμένο διαμέρισμα (τόθελα και μεγάλο και δεν ήθελα και δάνειο)

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
πάνω σε δύο από τις 6 κεντρικές παροχές του δισωληνίου για να μπροέσουν να δώσουν νερό σε 2 και 3 σώματα αντίστοιχα αρκετά μακρυά από την κεντρική παροχή.. είμαι και στον 6ο όροφο και οι ταχύτητες κυκλοφορίας μειώνονται.. ναι άλλαξα όλες τις σωλήνες και μεταξύ ορόφων με δικά μου έξοδα με χάλκινους (δεν ήταν και μεγάλη δουλεια γιατί μόλις έκοψα τον σιδερένιο πάνω και κάτω από κάθε πλάκα με δύο μικρε΄ς σφυριές μετακινήθηκαν και βγήκαν εύκολα)
Οκ καταλαβα!!!Εχεις μεγαλα οριζοντια τμηματα σε αυτα τα σωματα!!!
Και απο που παιρνουν εντολη?Απο το λεβητοστασιο?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Οκ καταλαβα!!!Εχεις μεγαλα οριζοντια τμηματα σε αυτα τα σωματα!!!
Και απο που παιρνουν εντολη?Απο το λεβητοστασιο?

όχι έχω βάλει θερμοστάτες πάνω στις γραμμές και μόλις η θερμοκρασία νερού ξεπεράσει τους 35 βαθμούς αρχίζει να το κυκλοφορεί

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ΜΑΚΡΙΑ απο τις Κορεατικες μοναδες θερμανσης!!!!
αυτό ποιος σου το είπε;;;;;

edιt:
μάλλον ήθελες να πεις "μακρυά από τις πιο αποδοτικές, αθόρυβες,αξιόπιστες κορεάτικες μονάδες θέρμανσης!!!"

τι προτείνεις τα φθηνά αντίγραφα που βγάζουν οι γερμανοί;
μήπως τους ιταλικούς λέβητες αερίου που τους χρησιμοποιούμε εδώ εδώ με καυστήρες πετρελαίου, μηχανήματα τεχνολογίας '60 με χειρότερη απόδοση και καμία λειτουργικότητα.

καλύτερα να ξέρετε πριν πετάτε μαλακίες από εδώ και από εκεί.

όσο για το θέμα
κάνε μονοσωλήνιο, με 2-3 γραμμές συνολικά
χαλκός προτείνεται αλλά είναι ακριβώς. προτίμησε wicu ευκαμπτο
αντί για πλαστικό μπορείς να βάλεις σωλήνα πλαστικού-αλουμινίου.. δεν θυμάμαι πως λέγετε γιατί δεν το έχω δουλέψει πολύ.

και κάποια στιγμή σαν χώρα θα πρέπει να σκεφτούμε τον κεντρικό κλιμαστισμό και να φύγουμε από τα καλοριφέρ.
αυτά

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
............από τις πιο αποδοτικές, αθόρυβες,αξιόπιστες κορεάτικες μονάδες θέρμανσης!!!"

μήπως τους ιταλικούς λέβητες αερίου που τους χρησιμοποιούμε εδώ εδώ με καυστήρες πετρελαίου, μηχανήματα τεχνολογίας '60 με χειρότερη απόδοση και καμία λειτουργικότητα.

όσο για το θέμα
αντί για πλαστικό μπορείς να βάλεις σωλήνα πλαστικού-αλουμινίου.. δεν θυμάμαι πως λέγετε γιατί δεν το έχω δουλέψει πολύ.

και κάποια στιγμή σαν χώρα θα πρέπει να σκεφτούμε τον κεντρικό κλιμαστισμό και να φύγουμε από τα καλοριφέρ.
αυτά

Πολύ σωστό σε βρίσκω φίλε τσολιά.  :thumbsup:
Για σωλήνα πλαστικού-αλουμινίου νομίζω  η καλλίτερη λύση απο πολλες πλευρές.
SIEGER-PLUS ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΛΗΝΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΜΕ (ΡΕ) ΜΟΝΩΣΗ

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
και για να μην αφήνουμε τα πράγματα έτσι στο φλου
οι λέβητες που αναφέρονται πιο πάνω είναι της SATURN
<-- εδώ όλες οι πληροφορίες

=====

Χωρίς Προβλήματα - Οικονομικά - Ασφαλή

Οι λέβητες πετρελαίου  SATURN είναι ασφαλείς, χωρίς προβλήματα και εύκολοι στο χειρισμό τους. Προσφέρουν την επιθυμητή  θερμοκρασία με ακρίβεια και την υψηλότερη  απόδοση. και οικονομία. Διαθέτουν μια ευρεία & ποικιλόμορφη γκάμα από τους απλούς λέβητες( Μοντέλα FA), καθώς και ανοξείδωτους λέβητες κατασκευασμένους από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα  για  μικρό βάρος και μακροζωία.

¨Άνεση
Χρησιμοποιώντας τον προγραμματιζόμενο χωροθερμοστάτη μπορείτε να ρυθμίζετε το επίπεδο θέρμανσης και τις υπόλοιπες λειτουργίες του λέβητα, μέσα από το χώρο σας, αλλά και όταν είστε ακόμη και εκτός του δωματίου σας χρησιμοποιώντας την τηλεφωνική σας σύνδεση.

Χαμηλά Επίπεδα Θορύβου
Εφοδιασμένα με ειδικό καυστήρα & σιγαστήρα ο θόρυβος του λέβητα κατά την λειτουργία του δεν ξεπερνάει τα επίπεδα των 48 dB (όσο ένα ψυγείο) ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μία αθόρυβη διαμονή κατά την λειτουργία του.

Οικονομία
Δυνατότητα χρήσης της ειδικής καμινάδας (Forced Flue) που επιτυγχάνει την εκμετάλλευση της θερμογόνου δύναμης των καυσαερίων.

Εμφάνιση
Έχοντας όμορφο σχήμα & χρώμα, ταιριάζουν με οποιαδήποτε εσωτερική ή εξωτερική διακόσμηση και έτσι  απαλλάσσεστε  από την ανάγκη κατασκευής ειδικού χώρου για την τοποθέτησή τους.
====

και της kiturami σαν εναλακτική και λίγο πιο φθηνή εταιρία.

και για να κλείσουμε και για τις σωλήνες.
για ύδρευση πάντα : aquatherm
http://[URL unfurl="true"]www.baulinks.de/webplugin/2005/i/0559-aquatherm.jpg[/img[/URL]]

όλα εγγυημένα και χιλιοδουλεμένα.

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
αυτό ποιος σου το είπε;;;;;

edιt:
μάλλον ήθελες να πεις "μακρυά από τις πιο αποδοτικές, αθόρυβες,αξιόπιστες κορεάτικες μονάδες θέρμανσης!!!"

όσο για το θέμα

αυτά
Καλως τον πολυτεχνιτη!!! :2funny:
Σε ολα οσα εγραψες το μονο που επεσες μεσα ηταν στους ιταλικους λεβητες!!!
Σε ολα τα αλλα  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: με το τσουβαλι!! :2funny:
Οποτε δεν υπαρχει και λογος να κατσω να σου ανοιξω τα ματια!!! :-*

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Ειπα να ανοιξω θεμα να μαθω κατι και δεν εχω παρει πρεφα τιποτα....

Πλαστικη σωληνα με σπιραλ χωρις ενωσεις και με ανοιχτες καμπυλες οι στροφες....
ή
ευθειες χαλκινες με αναγκαιες ενωσεις?

αυτη ειναι η διαφορα σασ η στον καυστηρα?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Καλως τον πολυτεχνιτη!!! :2funny:
Σε ολα οσα εγραψες το μονο που επεσες μεσα ηταν στους ιταλικους λεβητες!!!
Σε ολα τα αλλα  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: με το τσουβαλι!! :2funny:
Οποτε δεν υπαρχει και λογος να κατσω να σου ανοιξω τα ματια!!! :-*
μην ξεχάσεις να  :jerking: και με το άλλο χέρι.
κοίταξε πρώτα τον χάληβα που χρησιμοποιούν οι γερμανοί και μετά κοίτα αυτό που σου δίνουν οι κορεάτες.

αν δεν θες να μάθεις είναι δικό σου πρόβλημα και κράτα τις λάθος προτιμήσεις σου για τον εαυτό σου.

και να σου θυμίσω ότι δεν το γράφω αυτό απειδή "I do it myself"
αλλά επειδή με πληρώνουν να το κάνω για άλλους.

nikos32p

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2006
Κριτικές
8
Like
60
Πόντοι
1
Στις πλαστικές σωλήνες κάνεις ενώσεις με κόλΛηση ή πρεσαριστα.
μια φορά να σου χαλάσει ο θερμοστάτης ή ο υδροστάτης και να έχεις  υπερθέμανση ή να σου κολλησει αυτόματος πλήρωσης την έκατσες..
και ας ανοίξουν τα ασφαλιστικά την διαρροή θα την έχεις σε πολλές ενώσεις.(Μην σου πω σε όλες)Στον χαλκό δεν συμβαίνει αυτο.Κάπου μεμονωμένα θα γίνει.
Την έχω δεί την βλάβη γι αυτό στο λέω.
Για τιμές..
Για λεβητες καυστήρες..ΕΣΚΕΛ. Συνεταιρισμός καυστηρατζήδων.Στην πλ.Αττικής
Για σωλήνες,υδραυλικά  ΣΕΥΔΑΠ. Συνεταιρισμός υδραυλικών.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ!!

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
Ειπα να ανοιξω θεμα να μαθω κατι και δεν εχω παρει πρεφα τιποτα....

Πλαστικη σωληνα με σπιραλ χωρις ενωσεις και με ανοιχτες καμπυλες οι στροφες....
ή
ευθειες χαλκινες με αναγκαιες ενωσεις?

αυτη ειναι η διαφορα σασ η στον καυστηρα?
Εντάξει ρε σύ τόσα ειπώθηκαν.
Αν αντέχει η τσέπη σου η είναι λίγα τα μέτρα χάλκινη ειδ άλλως πολυστρωματική.

Να ρωτήσω και γω κάτι που το ψαχνω αν μπορείτε να με βοηθήσετε?
Και ειδικότερα εσένα φίλε Τσολιά.

Λέω ένα παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 9 διαμερίσματα, και σε αυτά αντιστοιχουν 3 λέβητες με ζεστά νερά χρήσης πχ saturn.
Θέλω να γίνεται το εξής:
Αν κλείσει ο θερμοστάτης για μέχρι 3 τυχαία διαμερίσματα να λειτουργεί ο 1ος λέβητας, μόλις κλείσει του οποιουδήποτε 4ου να λειτουργεί ο 2ος και μόλις κλείσει και του οποιουδήποτε 7ου τότε να λειτουργεί και ο 3ος.
Μάλλον χρειάζεται κύκλωμα με PLC που να δίνει εντολές και στους λέβητες ανάλογα και στους ωρομετρητές για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.
Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο κύκλωμα η αν γνωρίζετε κάποιον (ΜΑΣΤΟΡΑ ηλεκτρονικό με @@ )νομίζω να μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο ( Για πλακέτα και πίνακα μιλάω)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom