Νέα

DIY τοποθετηση Καλοριφερ... Ζητώ οδηγίες....Εγκατασταση σωληνώσεων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Η ενοτητα DIY του μπουρδελα με βοηθησε και εβαλα κατι πλακακια (πιανουν οπως λενε τα χερια μου)

Τωρα θελω οδηγιες τοποθετησης καλοριφερ για την εγκατασταση σωληνωσεων

Εχω καταληξει σε αλε ρετουρ σωλήνα για καθε σωμα... Παει ζεστο επιστρεφει κρυο στον πινακα οποτε για 7 σωματα παμε για 14 ανεξαρτητες γραμμες...παει ερχεται

Οι γνωμες ειδικών..

ΧΑΛΚΙΝΕΣ ή Πλαστικες σωλήνες... 

επισης... διαφορες χρησιμες οδηγιες, tips, καιοτι ξερετε για την τοποθετηση

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Λοιπόν επειδή το θέμα αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα... μιλάμε πάντα για μονοσωλήνιο σύστημα ... παρόλο που η πλαστική είναι καλύτερη τα βασικά της προβλήματα είναι

(1) για να εκμεταλευτείς τη δυνατότητα που δίνεται με τις πλαστικές να τις αλλάζεις ωρίς μερεμέτια θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πάτωμα μέσα στους ειδικούς πλαστικούς σπιράλ σωλήνες και απόλυτα ευθεία (αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξεις πολύ στην κατασκευή)
(2) με δεδομένο το ότι στην πλαστική σωλήνα δεν μπορεί να γίνει κόλληση αλλά η συνένωση δυό τεμαχίων της γίνεται με ειδικά ρακόρ οι σωλήνες θα πρέπει να είναι χωρίς ενώσεις. αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείς πολλά μέτρα σωλήνα και θα έχεις πολλά ρετάλια

Πιστεύω ότι ο χαλκός είναι η καλύτερη λύση για ερασιτεχνική τοποθέτηση. Βέβαια οι κολλήσεις θέλουν προσοχή αλλά μπορείς πριν τις θάψεις να τις γεμίσεις νερό για να δείς αν χάνει καμιά κόλληση... και αυτές πρέπει επίσης να τοποθετηθούν μέσα σε πλαστική σπιράλ ή να αγοράσεις τις επενδεδυμένες έτσι ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός τους ή η καταστροφή τους από την επαφή με μπογιές, μπάζα κλπ...

Για τι είδος καλοριφέρ μιλάς (καυστήρα - λέβητα) αν μιλάς για μικρό σπίτι (μεχρι 32000 θερμίδες) υπάρχουν κάτι πολύ ωραία κορεατικα συστήματα που δεν χρειάζονται να έχεις και μεγάλη καμινάδα, γιατί έχουν ένα σύστημα επανατροφοδότησης των καυσαερίων στον λέβητα με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία και λίγα καυσαέρια. Αυτά έρχονται πακέτο (καυστήρας λέβητας καμινάδα,ηλεκτρικός πίνακας κυκλοφορητής κλπ)

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
Λοιπόν επειδή το θέμα αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα... μιλάμε πάντα για μονοσωλήνιο σύστημα ... παρόλο που η πλαστική είναι καλύτερη τα βασικά της προβλήματα είναι

(1) για να εκμεταλευτείς τη δυνατότητα που δίνεται με τις πλαστικές να τις αλλάζεις ωρίς μερεμέτια θα πρέπει να τοποθετηθούν στο πάτωμα μέσα στους ειδικούς πλαστικούς σπιράλ σωλήνες και απόλυτα ευθεία (αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξεις πολύ στην κατασκευή)
(2) με δεδομένο το ότι στην πλαστική σωλήνα δεν μπορεί να γίνει κόλληση αλλά η συνένωση δυό τεμαχίων της γίνεται με ειδικά ρακόρ οι σωλήνες θα πρέπει να είναι χωρίς ενώσεις. αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείς πολλά μέτρα σωλήνα και θα έχεις πολλά ρετάλια

Πιστεύω ότι ο χαλκός είναι η καλύτερη λύση για ερασιτεχνική τοποθέτηση. Βέβαια οι κολλήσεις θέλουν προσοχή αλλά μπορείς πριν τις θάψεις να τις γεμίσεις νερό για να δείς αν χάνει καμιά κόλληση... και αυτές πρέπει επίσης να τοποθετηθούν μέσα σε πλαστική σπιράλ ή να αγοράσεις τις επενδεδυμένες έτσι ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός τους ή η καταστροφή τους από την επαφή με μπογιές, μπάζα κλπ...

Για τι είδος καλοριφέρ μιλάς (καυστήρα - λέβητα) αν μιλάς για μικρό σπίτι (μεχρι 32000 θερμίδες) υπάρχουν κάτι πολύ ωραία κορεατικα συστήματα που δεν χρειάζονται να έχεις και μεγάλη καμινάδα, γιατί έχουν ένα σύστημα επανατροφοδότησης των καυσαερίων στον λέβητα με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία και λίγα καυσαέρια. Αυτά έρχονται πακέτο (καυστήρας λέβητας καμινάδα,ηλεκτρικός πίνακας κυκλοφορητής κλπ)
Φιλε teras που τις βρηκες αυτες τις πληροφοριες αν επιτρεπεται?

1. Ποτε δεν τοποθετουμε τις σωληνωσεις σε ευθειες γραμμες!!!Παντα σε S δλδ σε κοιλες γραμμες για να απορροφουνται οι διαστολες!!!
2. Ποτε δεν κανουμε ενωσεις σε τμηματα σωληνωσεων που βρισκονται μεσα στα πατωματα!!!Οι λογοι ειναι ευννοητοι!!!

ΜΑΚΡΙΑ απο τις Κορεατικες μοναδες θερμανσης!!!!

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
και εγω ετσι ξερω. Δεν κανουμε ευθειες!!!!

Επισεις...  οι πλαστικες με το σπιραλ αλλαζουν ευκολα.

Οι χαλκινες ομως? πρεπει να μπουν σε σπιραλ?  και πως θα αλλαχτουν?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Φιλε teras που τις βρηκες αυτες τις πληροφοριες αν επιτρεπεται?

1. Ποτε δεν τοποθετουμε τις σωληνωσεις σε ευθειες γραμμες!!!Παντα σε S δλδ σε κοιλες γραμμες για να απορροφουνται οι διαστολες!!!
2. Ποτε δεν κανουμε ενωσεις σε τμηματα σωληνωσεων που βρισκονται μεσα στα πατωματα!!!Οι λογοι ειναι ευννοητοι!!!

ΜΑΚΡΙΑ απο τις Κορεατικες μοναδες θερμανσης!!!!

έχω κορεάτικη (saturn) στο εξοχικό μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος..
οταν εννοώ ευθείες εννοώ χωρίς απότεομες γωνίες έτσι ώστε να μπορεί να γλυστρίσει η σωλήνα μέσα στο σπιράλ αν απαιτηθεί να βγεί (πράγμα το οποίο το απεύχομαι) το S θα πρέπει να είναι πολύ ανοιχτό (γαμώτο δεν μπορώ να το σχεδιάσω) έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η μετακίνηση της πλαστικής.

Ευνόητο είναι ότι αποφεύγουμε τις κολήσεις .. στην περίπτβωση του χαλκού μπορεί να γίνει όμως

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
α και κάτι άλλο .. τον χαλκό τον βάζεις μέσα σε σπιράλ για να μην έρχεται σε επαφή με τα συστατικά του υποστρώματος.. καλύτερα βέβαια ο επενδεδυμένος χαλκός...

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
και εγω ετσι ξερω. Δεν κανουμε ευθειες!!!!

Επισεις...  οι πλαστικες με το σπιραλ αλλαζουν ευκολα.

Οι χαλκινες ομως? πρεπει να μπουν σε σπιραλ?  και πως θα αλλαχτουν?
Φιλε σε συμβουλευω να βαλεις χαλκινες σωληνες οπως σου ειπε και ο Teras!!!
Μην ανησυχεις για αλλαγες και τετοια αφου θα περασουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ χρονια μεχρι να ερθει η ωρα τους!!!(Ισως και ποτε)
Το πλαστκο σε τετοιες εφαρμογες ειναι σχετικα νεα μεθοδος και μην ξεχνας οτι υποκειται σε γηρανση οσο περνανε τα χρονια και οσο καλο και να ειναι το υλικο!!!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

καλά πρέπει να δείς στο σπίτι μου (κατασκευή του 1969-1970) τι γινόταν στις σωλήνες του καλοριφέρ κάτω από τα πατώματα.. μέχρι που τις άλλαξα όλες και τις έκανα εξωτερικές και ησύχασα...

και εκεί να δείς μαστόρους... κουρμπαδόρους ανάποδα με την ραφή, κολήσεις με οξυγόνο της συμφοράς, κόψιμο με τροχό παράγωνα γάμισε τα .. χαλκός και πάλι χαλκός εξωτερικός όμως...

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
α και κάτι άλλο .. τον χαλκό τον βάζεις μέσα σε σπιράλ για να μην έρχεται σε επαφή με τα συστατικά του υποστρώματος.. καλύτερα βέβαια ο επενδεδυμένος χαλκός...
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Υ.Γ. Οι κολλησεις μεσα στα πατωματα απογορευονται δια νομου!!!!(τωρα θα μου πειτε ποιος θα κατσει να τα κοιταξει)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Υ.Γ. Οι κολλησεις μεσα στα πατωματα απογορευονται δια νομου!!!!(τωρα θα μου πειτε ποιος θα κατσει να τα κοιταξει)

καλά τώρα έγραψες... αντε πες στην μαστοράτζα για κανονισμούς... αμα δεν είσαι πάνω από το κεφάλι τους με το χέρι σε στάση ετοιμοπόλεμη για φάπα και την γλώσσα ακονισμένη για γαμβσταυρίδι την έκατσες...

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
καλά πρέπει να δείς στο σπίτι μου (κατασκευή του 1969-1970) τι γινόταν στις σωλήνες του καλοριφέρ κάτω από τα πατώματα.. μέχρι που τις άλλαξα όλες και τις έκανα εξωτερικές και ησύχασα...

και εκεί να δείς μαστόρους... κουρμπαδόρους ανάποδα με την ραφή, κολήσεις με οξυγόνο της συμφοράς, κόψιμο με τροχό παράγωνα γάμισε τα .. χαλκός και πάλι χαλκός εξωτερικός όμως...
Εκει παμε αλλου!!!Μαλλον για σιδηροσωληνα μιλαμε!!!Ασ'τα!

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
τιμες τρεχωντος μετρου σε πλαστικη και χαλκινη με επενδυση εχει κανεις?

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Εκει παμε αλλου!!!Μαλλον για σιδηροσωληνα μιλαμε!!!Ασ'τα!

αστε να πάνε .. ευτυχώς βρήκα την άκρη και αντικατέστησα όλα τα θαμένα κομμάτια με εξωτερικά (χαλκού) και πολλές από τις κάθετες του δισωληνιου χωρίς να τρυπήσω πατώματα.. μου έφυγε βέβαια η μαγκιά , χρειάστηκε να βάλω δύο μικρούς κυκλοφορητές γραμμής και να φτιάξω μία ψευδοκολώνα με γυψοσανίδα αλλά τώρα έχω το κεφάλι μου ήσυχο..

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16

οχι ρε φίλε δυστυχώς.. ξεκίνα να ψάχνεις.. έχει πέσει και πείνα στην αγορά και μπορείς να βρείς και καλές τιμές.. πάτησε του και λίγο δεν θα πάθουν τίποτε...

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
Στις πλαστικες εχουμε ποικιλια μιας και διαφερουν σε ποιοτητες!!!Δεν θυμαμαι τωρα απ'εξω!

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
αστε να πάνε .. ευτυχώς βρήκα την άκρη και αντικατέστησα όλα τα θαμένα κομμάτια με εξωτερικά (χαλκού) και πολλές από τις κάθετες του δισωληνιου χωρίς να τρυπήσω πατώματα.. μου έφυγε βέβαια η μαγκιά , χρειάστηκε να βάλω δύο μικρούς κυκλοφορητές γραμμής και να φτιάξω μία ψευδοκολώνα με γυψοσανίδα αλλά τώρα έχω το κεφάλι μου ήσυχο..
:o :o :o
Χαρα στο κουραγιο σου!!!!
Τους 2 κυκλοφορητες που τους εβαλες?(υποθετω οτι οτι εχεις βαλει χαλκο απο την αρχη δλδ)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
:o :o :o
Χαρα στο κουραγιο σου!!!!
Τους 2 κυκλοφορητες που τους εβαλες?(υποθετω οτι οτι εχεις βαλει χαλκο απο την αρχη δλδ)

πάνω σε δύο από τις 6 κεντρικές παροχές του δισωληνίου για να μπροέσουν να δώσουν νερό σε 2 και 3 σώματα αντίστοιχα αρκετά μακρυά από την κεντρική παροχή.. είμαι και στον 6ο όροφο και οι ταχύτητες κυκλοφορίας μειώνονται.. ναι άλλαξα όλες τις σωλήνες και μεταξύ ορόφων με δικά μου έξοδα με χάλκινους (δεν ήταν και μεγάλη δουλεια γιατί μόλις έκοψα τον σιδερένιο πάνω και κάτω από κάθε πλάκα με δύο μικρε΄ς σφυριές μετακινήθηκαν και βγήκαν εύκολα)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom