Νέα

Δημοσιογραφια = η μεγαλυτερη αλητεια;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

xpapad

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
33
Like
3
Πόντοι
1.240
θελω να ακουσω τις γνωμες σας σχετικα με το επαγγελμα της δημοσιαγραφιας, αυτης της αλητειας που την τελευταια 20 ετια μαστιζει την ελλαδα, ειναι ενα επαγγελμα που μπορει να κατεβαζει και να ανεβαζει κυβερνησεις, να αποφυλακιζει ενοχους και να φυλακιζει αθωους να προβαλει γενικα οτι θελει να προβληθει και να αποκρυπτει οτι πρεπει να προβληθει. τελος εχουμε βερεθει τις εκπομπες περι αποκαλυψεων κρυφων καμερων κτλπ. Εγω θα παραδεχτω αυτο τον δημοσιογραφο που θα βαλει κρυφη καμερα για να μας αποκαλυψει ποσο βρωμικη ειναι η δημοσιογραφια και τι λαδωματα γινονται κατω απο το τραπεζι για να παιχτουν στη tv αυτες οι μαλακιες που βλεπουμε

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, ΕΥΓΕ ΣΟΥ

Τα μεγαλύτερα ονόματα αλητοδημοσιογράφων είναι όσων πλέχτικαν με την πολιτική ΆΜΕΣΑ

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
η μικρή διαφθορά έφερε τη μεγάλη και η διαπλοκή σήμερα εκτυλίσσεται στην γνωστή πλέον τριγωνική σχέση: οι πολιτικοί διαπλέκονται με τους επιχειρηματίες και από κοινού επιβάλουν την διαιώνιση της ύπαρξής τους μέσα από δομές οργανωμένου εγκλήματος, συμπαραστατούντων των καλοπληρωμένων από τον κρατικό κορβανά μεγαλοεκδοτών, μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοδημοσιογραφίσκων

Πετρος Τατουλης

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
θελω να ακουσω τις γνωμες σας σχετικα με το επαγγελμα της δημοσιαγραφιας, αυτης της αλητειας που την τελευταια 20 ετια μαστιζει την ελλαδα, ειναι ενα επαγγελμα που μπορει να κατεβαζει και να ανεβαζει κυβερνησεις, να αποφυλακιζει ενοχους και να φυλακιζει αθωους να προβαλει γενικα οτι θελει να προβληθει και να αποκρυπτει οτι πρεπει να προβληθει. τελος εχουμε βερεθει τις εκπομπες περι αποκαλυψεων κρυφων καμερων κτλπ. Εγω θα παραδεχτω αυτο τον δημοσιογραφο που θα βαλει κρυφη καμερα για να μας αποκαλυψει ποσο βρωμικη ειναι η δημοσιογραφια και τι λαδωματα γινονται κατω απο το τραπεζι για να παιχτουν στη tv αυτες οι μαλακιες που βλεπουμε
Ολοι οι δημοσιογράφοι ρουφιάνοι
""""""  μπάτσοι γουρούνια
""""""  δημόσιοι υπάλληλοι μαλάκες και αργόσχολοι
  και ούτω καθ'εξής
Μήπως [λέω μήπως] στην πραγματική ζωή τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα? Οχι τόσο απλοποιημένα και με εύκολους αφορισμούς?

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Εκτίμηση μου…
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη , μάστιγα της υπερήλικης χώρας μας τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Ίσως να υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ωστόσο όλες μα όλες οι προσωπικές μου εμπειρίες ή και του περιβάλλοντος μου, υπήρξαν αναπάντεχα αποκρουστικές !
Είναι αδιανόητοι οι τύποι ! …Απίστευτοι !!
Σχολικός μου φίλος που συνεχίζουμε την παρέα και σήμερα ( εμφανίζεται τηλεοπτικά ως δημοσιογράφος σε «μεγάλο» κανάλι) , σε χαλαρές αλλά σοβαρές αρσενικές και σταράτες συζητήσεις  μας... με έχει φτάσει στο σημείο να τον αποκαλέσω ΞΙΠΑΣΜΕΝΟ , ασύδοτο , παντελώς ανήθικο, και τελικά αγνώριστο ,εξαθλιωμένο άτομο.
Δυστυχώς δεν προσπάθησε καν να με αντικρούσει…
Μακάρι να γίνονταν να στοιχειοθετήσω τα λεγόμενα μου εδώ και τώρα… Όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται «στο πόδι». Χρειάζονται προετοιμασία, εισαγγελείς  και κατάλληλο χωροχρόνο.
Τεσπά χωρίς να το βαραίνω κι άλλο βρομιά και ασυδοσία, η προσωπική μου γνώμη.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εγώ δε δέχομαι γενικεύσεις τέτοιου τύπου.

"Βρώμικοι" επαγγελματίες υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα.  Το ίδιο και στους δημοσιογράφους.  Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι ή έστω οι περισσότεροι είναι έτσι, ούτε ότι σε κάποιο άλλο επάγγελμα είναι όλοι παρθένες.

Άρα αυτά που γράφετε να έχουν βάση, και να μιλάτε συγκεκριμένα.
Εκτός κι άν το thread πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος λογοτεχνικής άσκησης για το ποιός θα διατυπώσει καλύτερα και πιο γλαφυρά τους κοινωνικούς του αφορισμούς.

nick699

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2008
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0
αυτο που εχω να πω εγω μπενοντας στην κουβεντα ειναι οτι και αυτοι οι λιγοι που υπαρχουν οι σωστοι δημοσιογραφοι και να θελουν να πουν την αληθεια στον κοσμο δεν μπορουν για περνανε την γραμη του εκοστοτε καναλιου-καναλαρχη και των συμφεροντων που εξυπηρετει οποτε αν τολμησουν να πουν την αληθεια οποια και αν ειναι αυτη και σε οποιδηποτε θεμα πολυ απλα δεν θα τους ξερει ουτε η μανα τους και θα χαθυν απο προσωπου γης

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1

"Βρώμικοι" επαγγελματίες υπάρχουν σε κάθε επάγγελμα.  Το ίδιο και στους δημοσιογράφους.  Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι ή έστω οι περισσότεροι είναι έτσι, ούτε ότι σε κάποιο άλλο επάγγελμα είναι όλοι παρθένες.

Εκτός κι άν το thread πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος λογοτεχνικής άσκησης για το ποιός θα διατυπώσει καλύτερα και πιο γλαφυρά τους κοινωνικούς του αφορισμούς.
Eσύ και εσύ ... και πάλι εσύ !
...καλά βαστάς... Πέραν του κόσμου τούτου....
Ο Ρομπέν των αστών, είσαι φίλε μου. Μπραβο σου !

OP
OP
xpapad

xpapad

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
33
Like
3
Πόντοι
1.240

καταρχην ζουμε σε μια δημοκρατικη κοινωνια και μπορεις να δεχεσαι και να μην δεχεσαι οτι θες,εγω να συμφωνησω μαζι σου οτι βρωμικοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου γιατι εγω που ειμαι για παραδειγμα ταξιτζης και παιρνω διπλοκουρσες και μπορει να κανω και ενα τετραγωνο παραπανω τον τουριστα για να τσιμπησω ενα πενταευρο ακομα, ειμαι βρωμικος επαγγελματιας. υπαρχει ομως μια τεραστια διαφορα οτι για τα παραπτωματα μου εχω τιμωρηθει στο παρελθον, εχω πληρωσει προστιμα για αυτα εχω δικαστει για αυτα.... τωρα ας παμε στην αλλη πλευρα, του επαγγελατος του δημοσιογραφου, δεν εχω ακουσει ποτε να δικαζεται καποιος απο αυτους να τιμωρειται καποιος απο αυτους να κανει αδικιες καποιος απο αυτους. οποτε 2 πραγματα μπορουν να συμβαινουν 1) ειτε αυτοι ειναι πολυ σωστοι και ουδεποτε διεπραξαν αδικια ή 2) ειναι οι μεγαλυτεροι αλητες και μην κοιτωντας τη δικια τους καμπουρα κατηγορουν, δικαζουν και στελνουν στο εκτελεστικο αποσπασμα αλλους ομοιους μ΄αυτους...

mounakiasgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
καταρχην ζουμε σε μια δημοκρατικη κοινωνια και μπορεις να δεχεσαι και να μην δεχεσαι οτι θες,εγω να συμφωνησω μαζι σου οτι βρωμικοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου γιατι εγω που ειμαι για παραδειγμα ταξιτζης και παιρνω διπλοκουρσες και μπορει να κανω και ενα τετραγωνο παραπανω τον τουριστα για να τσιμπησω ενα πενταευρο ακομα, ειμαι βρωμικος επαγγελματιας. υπαρχει ομως μια τεραστια διαφορα οτι για τα παραπτωματα μου εχω τιμωρηθει στο παρελθον, εχω πληρωσει προστιμα για αυτα εχω δικαστει για αυτα.... τωρα ας παμε στην αλλη πλευρα, του επαγγελατος του δημοσιογραφου, δεν εχω ακουσει ποτε να δικαζεται καποιος απο αυτους να τιμωρειται καποιος απο αυτους να κανει αδικιες καποιος απο αυτους. οποτε 2 πραγματα μπορουν να συμβαινουν 1) ειτε αυτοι ειναι πολυ σωστοι και ουδεποτε διεπραξαν αδικια ή 2) ειναι οι μεγαλυτεροι αλητες και μην κοιτωντας τη δικια τους καμπουρα κατηγορουν, δικαζουν και στελνουν στο εκτελεστικο αποσπασμα αλλους ομοιους μ΄αυτους...

Και έχουν δικαστεί πολλοί και έχουν πληρώσει και έχουν σκοτωθεί. Απλά δεν ενδιαφερόμαστε γι αυτό και από την άλλη οι μεγαλύτερες μαφίες από τους δημοσιογράφους τη γλυτώνουν λόγω διαπλοκής και φυσικά δυσφημούν και τους υπόλοιπους

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ειμαι ταξιτζης και παιρνω διπλοκουρσες και μπορει να κανω και ενα τετραγωνο παραπανω τον τουριστα για να τσιμπησω ενα πενταευρο ακομα, ειμαι βρωμικος επαγγελματιας. υπαρχει ομως μια τεραστια διαφορα οτι για τα παραπτωματα μου εχω τιμωρηθει στο παρελθον, εχω πληρωσει προστιμα για αυτα εχω δικαστει για αυτα....

Κατ' αρχήν στη συνείδησή μου (και νομίζω και στη συνείδηση όλων) δε θεωρείσαι βρώμικος επαγγελματίας επειδή παίρνεις διπλοκούρσες.  Βολεύονται οι επιβάτες, βολεύεσαι και συ, αν κανείς δεν έχει πρόβλημα, γιατί είσαι βρώμικος?  Είναι το σημείο στο οποίο ο νόμος δε συμβαδίζει με το "δημόσιο περί δικαίου αίσθημα".

Για την άσκοπη βόλτα στον τουρίστα, ναι, είσαι σκάρτος.

Όσο για το ότι έχεις τιμωρηθεί, ούτε εγώ το ήξερα.  Όπως δεν ήξερες και συ ότι έχουν τιμωρηθεί δημοσιογράφοι.
Γιατί έχουν.

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
46
Like
808
Πόντοι
6.755
Yπαρχουν και σωστοι υπαρχουν ΚΑΙ οι αλλοι,αληθεια ξερει κανεις τι ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ?

mounakiasgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
Κατ' αρχήν στη συνείδησή μου (και νομίζω και στη συνείδηση όλων) δε θεωρείσαι βρώμικος επαγγελματίας επειδή παίρνεις διπλοκούρσες.  Βολεύονται οι επιβάτες, βολεύεσαι και συ, αν κανείς δεν έχει πρόβλημα, γιατί είσαι βρώμικος?  Είναι το σημείο στο οποίο ο νόμος δε συμβαδίζει με το "δημόσιο περί δικαίου αίσθημα".

Για την άσκοπη βόλτα στον τουρίστα, ναι, είσαι σκάρτος.

Όσο για το ότι έχεις τιμωρηθεί, ούτε εγώ το ήξερα.  Όπως δεν ήξερες και συ ότι έχουν τιμωρηθεί δημοσιογράφοι.
Γιατί έχουν.
Στη δική μου τη συνείδηση πάντως και πάρα πολλών άλλων δεν είναι σωστός επαγγελματίας ο ταξιτζής που παίρνει διπλοκούρσες. Απλά κερδοκοπεί και αυτός σε βάρος μου όπως πάρα πολλοί άλλοι "επαγγελματίες" άλλων επαγγελμάτων. Υπάρχει και το ερώτημα αν με βολεύει που με παίρνει σε διπλή κούρσα. Ψάχνω για ταξί και δεν βρίσκω ελεύθερο, έρχεται αυτός φορτωμένος, με παίρνει και μου κάνει δήθεν χάρη. Μήπως όμως δεν βρίσκω ταξί ελεύθερο γιατί ακριβώς δεν είναι ποτέ ελεύθερο λόγω των διπλών μισθώσεων που κάνει συνέχεια; Και παίρνοντάς με μου λέει ότι θα με κάνει και ένα μικρό κύκλο (που θα τον πληρώσω παραπάνω) για να πάει την κυρία πρώτα στον προορισμό της. Και αφού αφήσει την κυρία, σταματάει κάθε εκατό μέτρα να ρωτήσει τον κάθε έναν που πάει μπας και ξαναφορτώσει. Αν ήθελα όχημα που θα σταματούσε κάθε τρεις και λίγο, θα έπαιρνα λεωφορείο. Εδώ μου έχει τύχει ταξί που σταματούσε σε όλες τις στάσεις του λεωφορείου για να ρωτήσει για πιθανούς πελάτες! Αφού τον έκραξα βέβαια λέγοντάς του ότι δεν είναι λεωφορείο, το σταμάτησε και λειτούργησε πλέον σαν ταξί.

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Like
16
Πόντοι
6
Η καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ρόη Παναγιωτοπούλου, έχει μελετήσει όσο λίγοι τα περιφερειακά και τοπικά κανάλια, για χρόνια.

Παθιάζεται, ξεδιπλώνοντας παραστατικά μια κωμικοτραγική ιστορία ασυδοσίας, προχειρότητας, διαπλοκής, αλλά και φιλότιμης προσπάθειας ώστε να εκφραστεί η φωνή της επαρχίας.
Πριν μπει στο ψητό, αφηγείται δυο ενδεικτικά παραδείγματα: «Δύο αδέρφια ιδιοκτήτες ψησταριάς στην Ηπειρο έχουν κι ένα κανάλι με μουσική και εικόνα τηλεμάρκετινγκ. Κάποια στιγμή τσακώνονται για το είδος της μουσικής, κι ο ένας αδερφός φτιάχνει στην άλλη πλευρά του δρόμου, απέναντι απ' τον αδελφό του, τη δική του ψησταριά και το δικό του κανάλι, για να παίζει την αγαπημένη του μουσική! Αλλο παράδειγμα: υπάρχει στη βόρειο Ελλάδα ένα μαγαζί, που έχει και τηλεοπτικό σταθμό, όπου ο δημοσιογράφος, ο ρεπόρτερ, ο καμεραμάν κι ο μοντέρ είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, ένας Αλβανός. Ουάν μαν σόου, τα κάνει όλα, κι όποτε μπορεί, δουλεύει και στο μαγαζί του αφεντικού».

Σήμερα στην Ελλάδα, εκτός από τα δέκα κανάλια εθνικής εμβέλειας, λειτουργούν περί τα 116 περιφερειακά και τοπικά κανάλια. «Από αυτά τα 52 μόνο πληρούν έστω και στο ελάχιστο τους τυπικούς κανόνες. Το ερώτημα είναι, γιατί τόσα πολλά σε μια αγορά 11 εκατομμυρίων; Πώς αντέχει τόσα πολλά, όταν στην Αγγλία τα περιφερειακά είναι μόλις έξι και στη Γερμανία 7 το πολύ 8; Μόνο στην Ισπανία και την Ιταλία υπάρχει κάτι ανάλογο με το ελληνικό φαινόμενο, όπου όμως, από τα 800 ιταλικά περιφερειακά κανάλια τα 700 ανήκουν στον Μπερλουσκόνι».

Αυτό το μοναδικό ελληνικό φαινόμενο έχει δύο ερμηνείες, υποστηρίζει η Ρόη Παναγιωτοπούλου. «Η μια είναι πολιτική, η άλλη οικονομική. Μαζί με τη μεγάλη ανάγκη να εκφραστεί η επαρχία. Υπήρχαν βέβαια το ράδιο κι οι εφημερίδες, αλλά η γοητεία της εικόνας είναι τεράστια».

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Από τότε που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «ο οποιοσδήποτε νόμισε πως μπορούσε να ανοίξει ένα κανάλι - εάν αυτό του απέφερε χρήματα, ακόμα καλύτερα. Τότε δεν υπήρχε κανένα νομικό πλαίσιο κι ο καθένας τσαλαβουτούσε κυριολεκτικά, σ' ένα ελεύθερο, ασύδοτο, αδόμητο τηλεοπτικό πεδίο. Ετσι, μπήκαν κάποιοι εντελώς άσχετοι με το χώρο των ΜΜΕ. Μιλάμε για ιδιοκτήτες καναλιών που είχαν εστιατόρια, καφεκοπτεία, μάντρες αυτοκινήτων. Αλλοι ήταν φίλοι, οπαδοί ή συγγενείς πολιτικών. Επίσης, πολλοί εργολάβοι, που πιέζουν για να πάρουν έργα από το Δημόσιο».

Και με τι άδεια λειτουργούν θα αναρωτηθεί κάποιος. Η Ροη Παναγιωτοπούλου είναι παραστατική: «Πήρανε όλοι μια άδεια, ή κάνανε πως πήρανε, γιατί άδειες ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν. Υπάρχει σύμφωνη γνώμη λειτουργίας, αλλά άδειες όχι. Τα κανάλια έχουν μια προσωρινή άδεια, μια έγκριση, αν την έχουν κι αυτή, που λέει ότι μέχρι της αναιρέσεως του παρόντος μπορούν να λειτουργούν. Ποιος είναι σύννομος; Δεν ξέρω εάν και το κράτος είναι σύννομο. Από το 1989 κανένας δεν έχει οριστική και αμετάκλητη άδεια. Σχεδόν οι μισοί τοπικοί περιφερειακοί σταθμοί πήραν άδεια από το παράθυρο, από το νομάρχη ή από τον δασάρχη, που σε κάποιες περιοχές μπορούν να δώσουν άδεια να στηθεί κεραία-πομπός. Κι άπαξ και βγεις στον αέρα...».

Γιατί τέτοιος συνωστισμός στην τηλεοπτική επαρχιακή πιάτσα; Για την εξουσία και για τα λεφτά, γιατί άλλο; Το πόσο αλληλεξαρτώμενοι είναι αυτοί οι δύο πυλώνες, το διευκρινίζει η κυρία Παναγιωτοπούλου.

«Τα κανάλια έγιναν μετά το 1991, αλλά η μεγάλη άνθιση έγινε το 1993-94, όταν ήταν πλέον φανερό πόσο μεγάλη σημασία έχει η τηλεόραση στην πολιτική επικοινωνία. Εμείς εκλογές έχουμε κάθε δύο χρόνια, χοντρικά - εθνικές και τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι πολύ σημαντικές για τα τοπικά και περιφερειακά κανάλια. Υπάρχουν πάνω από 12.000 υποψήφιοι. Κάθε υποψήφιος αναγκάζεται να παρουσιαστεί σε κάποιο απ' αυτά. Τα κανάλια προσφέρουν τώρα πακέτα παρουσίασης. Θα εμφανιστείς, λένε στον υποψήφιο, μία φορά στο κεντρικό δελτίο, μία φορά σε μια συνέντευξη τύπου, μία φορά μόνος σου, μία φορά με κάποιον άλλον, θα μπεις και στην εφημερίδα του καναλάρχη, θα σε βάλουμε και σε 4-5 εκδηλώσεις ήσσονος σημασίας όπως εγκαίνια κ.λπ. Στις εκλογές του 2000, ένα καλό πακέτο με αρκετές εμφανίσεις κόστιζε εκατ. δραχμές».

Οι τοπικοί και περιφερειακοί σταθμοί είναι ακόμα στον αέρα γιατί βγάζουν λεφτά. Μια μεγάλη πηγή εισοδήματος είναι βέβαια η διαφήμιση. «Ακόμα κι όταν παίζουν πολιτιστικές εκπομπές, περνάει ένα κρόουλ με διαφημιστικό μήνυμα. Η οθόνη κόβεται σε κομμάτια σαν τα οικόπεδα! Οταν έχουμε τηλεμάρκετινγκ, η οθόνη είναι χωρισμένη στα εφτά ή στα οχτώ, που είναι οκτώ διαφορετικές πηγές εσόδων. Βάζουν μουσική και διαφημίσεις. Η τηλεόραση ως οπτικό ραδιόφωνο. Ο ιδιοκτήτης δουλεύει στην άλλη του επιχείρηση, και το κανάλι του παίζει μουσική με κάρτα. Αυτά τα κανάλια έμαθαν τον απλό άνθρωπο να αγοράζει πράγματα από την τηλεόραση. Επιασε αυτό, αν δεν είχε πιάσει θα είχαν κλείσει. Η οποιαδήποτε κυρά στη Κάτω Ραχούλα, ανοίγει την τηλεόραση, βλέπει τις κατσαρόλες ή το κουβερλί που θέλει να αγοράσει, και το πληρώνει με αντικαταβολή. Η τηλεόραση σήμερα είναι σαν τον παλιό γυρολόγο που γύριζε τα χωριά».

Πρέπει να τονίσουμε πως, σύμφωνα με την κυρία Παναγιωτοπούλου, οι σοβαροί σταθμοί παράγουν και ενημερωτικό έργο. «Υπάρχουν μερικοί που είναι καλύτεροι από τους εθνικής εμβέλειας».

Το τοπίο όμως θα αλλάξει άρδην σε λίγα χρόνια, με την πλήρη καθιέρωση της ψηφιακής τηλεόρασης. «Στην Ελλάδα είχαμε κάτι σαν τεχνολογική ανακωχή, γιατί ενώ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες περνάνε στην ψηφιακή, εμείς βρήκαμε μια πατέντα ότι μπορείς να έχεις ψηφιακή παραγωγή, που είναι φτηνή, αλλά να εκπέμπεις αναλογικά. Και να λαμβάνεις το σήμα σε αναλογικούς δέκτες. Ομως, Το 2012, άντε το πολύ μέχρι το 2015, πρέπει να έχουν γίνει όλοι οι σταθμοί ψηφιακοί.

»Ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος - δεν θα έχει πια "δε βαριέσαι, στήνω την κάμερα στον Ιερό Ναό να τραβάει και πάω για καφέ». Αυτό που δεν κατάφερε το κράτος, δηλαδή να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, θα το κάνει η τεχνολογία. Οι πολύ μικροί τοπικοί σταθμοί δεν θα μπορούν να κρατηθούν στο νέο τοπίο. Κι από τους περιφερειακούς, οι μεγάλοι θα προσπαθήσουν σκληρά να το καταφέρουν. Το τοπίο θα αλλάξει άρδην».

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Εσύ τι είσαι?

Ο Ρομπέν των ασφαλιστών?
Χαλάρωσε Σταύρο. Απλά σε πείραζα ( Θα βάζω emoticons φορά )
Βέβαια ονόματα  κ.ά.  δεν νομίζω ότι μπορούν να ειπωθούν σε αυτόν τον χώρο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Βέβαια ονόματα  κ.ά.  δεν νομίζω ότι μπορούν να ειπωθούν σε αυτόν τον χώρο.

Μπορούν όμως να ειπωθούν περιστατικά, παραλείποντας το όνομα.

Ή να αντικατασταθεί το όνομα με το "Τάδε Ταδόπουλος" (αν η σύνταξη του κειμένου απαιτεί χρήση ονόματος).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom