Νέα

Δημιουργια τουριστικης επιχειρησης σε νησι.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GREKO79
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Ρε παιδια μια μικρη βοηθεια, γνωμες κλπ απο οποιον ξερει πανω σε μια ιδεα που γυρναει στο κεφαλι μου.
Εστω οτι υπαρχει ενα ψιλικεφαλαιακι κ ορεξη για φυσικα για δουλεια...
κ εστω οτι υπαρχει και αρκετη , θεωρητικη ομως γνωση απο οικονομικα και διοικηση επιχειρησεων και αρκετη πρακτικη γνωση και εμπειρια απο τουριστικες επιχειρησεις.
Αξιζει τον κοπο και το ρισκο το ν ανοιξει καποιος μια μικρη επιχειρηση, κρεπερι πχ, σε καποιο απο τα νησια μας την τουριστικη περιοδο?
Νοικιαζοντας και τον χωρο-επιχειρηση αλλα και χωρο για διαμονη.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
Ρε παιδια μια μικρη βοηθεια, γνωμες κλπ απο οποιον ξερει πανω σε μια ιδεα που γυρναει στο κεφαλι μου.
κ εστω οτι υπαρχει και αρκετη , θεωρητικη ομως γνωση απο οικονομικα και διοικηση επιχειρησεων και αρκετη πρακτικη γνωση και εμπειρια απο τουριστικες επιχειρησεις.
Αξιζει τον κοπο και το ρισκο το ν ανοιξει καποιος μια μικρη επιχειρηση, κρεπερι πχ, σε καποιο απο τα νησια μας την τουριστικη περιοδο?

Σκεφτεσαι για καποιο συγκεκριμενο νησι η γενικο το ερωτημα;

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Αλλα το κουβεντιαζω γενικοτερα...
Επισης, υπαρχει περιπτωση να χω θεμα με τους ντοπιους που θα με δουν εκει απο το πουθενα?

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656

Υπάρχει απλή λύση. Λέγεται έρευνα αγοράς. Ρωτάς ανάλογο επιχειρηματία σε ομοειδές νησί ο οποίος να ασχολείται ακριβώς με το ίδιο αντικείμενο αν αξίζει. Του ξεκαθαρίζεις ότι δεν θέλεις να ανοίξεις τη δουλειά στο νησί του, γιατί θα σε παραπλανήσει σίγουρα φοβούμενος τον ανταγωνισμό. Αποφασίζεις βάσει στοιχείων  

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Υπάρχει απλή λύση. Λέγεται έρευνα αγοράς. Ρωτάς ανάλογο επιχειρηματία σε ομοειδές νησί ο οποίος να ασχολείται ακριβώς με το ίδιο αντικείμενο αν αξίζει. Του ξεκαθαρίζεις ότι δεν θέλεις να ανοίξεις τη δουλειά στο νησί του, γιατί θα σε παραπλανήσει σίγουρα φοβούμενος τον ανταγωνισμό. Αποφασίζεις βάσει στοιχείων 
Και που τον βρισκουμε αυτον?

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
Μια πρωτη σκεψη ειναι η Παρος...

Οτι θα εχεις εσοδα ειναι σχεδον σιγουρο
Απο κει και περα πρεπει να δεις τα ενοικια, το δικο σου κοστος διαβιωσης, το μισθολογικο κοστος αν εχεις υπαλληλους, οι εισφορες, φοροι κλπ
Θα σου λεγα να πας και να κανεις μια επιτοπια ερευνα να μαζεψεις οσο πιο πολλες πληροφοριες μπορεις απο κοντα (ενοικια, ανταγωνισμος, κλπ)

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
Αλλα το κουβεντιαζω γενικοτερα...
Επισης, υπαρχει περιπτωση να χω θεμα με τους ντοπιους που θα με δουν εκει απο το πουθενα?
κανε αυτο που θελεις στη ζωη σου και να εχεις θεμα  μονο για αυτα που δεν τολμισες να κανεις

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Οτι θα εχεις εσοδα ειναι σχεδον σιγουρο
Απο κει και περα πρεπει να δεις τα ενοικια, το δικο σου κοστος διαβιωσης, το μισθολογικο κοστος αν εχεις υπαλληλους, οι εισφορες, φοροι κλπ
Θα σου λεγα να πας και να κανεις μια επιτοπια ερευνα να μαζεψεις οσο πιο πολλες πληροφοριες μπορεις απο κοντα (ενοικια, ανταγωνισμος, κλπ)
Εχει γινει μια ψιλοερευνα ηδη, οχι απο κοντα απο ιντερνετ και απο τηλεφωνο και τα κοστη εχω την εντυπωση πως δεν ειναι τοσο δυσβασταχτα....

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
κανε αυτο που θελεις στη ζωη σου και να εχεις θεμα  μονο για αυτα που δεν τολμισες να κανεις
Αυτο φιλε μου ειναι ενα πολυ σοβαρο επιχειρημα και συμφωνω μαζι σου, το θεμα ειναι μην καταστραφουμε ομως...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Και που τον βρισκουμε αυτον?

Πηγαίνεις ας πούμε σε κρεπερί σε ομοειδές νησί. ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΣ, ζητάς το αφεντικό. Τον ρωτάς αν αξίζει ο κόπος, αν είναι ευχαριστημένος με το κέρδος, με τους νησιώτες, για το προσωπικό κλπ προβλήματα

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Γράφοντας από Ρόδο θα αρχίσω από τα ...σκούρα για να σου πω και τα ελπιδοφόρα!
Τα τελευταία 10 χρόνια που δραστηριοποιούμε επιχειρηματικά έχω δει πολλούς "αλεξιπτωτηστές " από διαφορά μέρη της Ελλάδος να φεύγουν...νύχτα... έχοντας χάσει οικονομίες ,κομποδεματα και αποκτώντας... χρέη!  
Η αιτίες  είναι
- η υπερβολική αυτοπεποίθηση πως κάτι που κάνουν κάπου αλλού πετυχημένα θα βγει και σε άλλο μέρος!
-Η κακή έρευνα αγοράς!
-Η μη γνώση του κάθε πόστου
-Η αλλαζονία προς τους ντόπιους επιχειρηματίες!
-Η έλλειψη τουριστικής νοοτροπίας

Βέβαια αν κάποιος ξέρει καλά το αντικείμενό του, κάνει καλή ερευνα αγορας και έχει εμπιστο άτομο να τον συμβουλέψει για το εκάστοτε πόστο,είναι διατεθειμένος να καταβάλει προσωπική εργασία σε ακραία ωράρια μέσα στη σεζόν , σεβαστεί το μέρος που τον φιλοξενεί και έχει ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις τότε σίγουρα θα βγάλει ένα καλό μεροκαματο και θα έχει και έναν χειμώνα ελευθερο να το χαρεί!  
Αν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω θεωρητικώς στο νήμα είμαι στη διάθεσή σας!

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Γράφοντας από Ρόδο θα αρχίσω από τα ...σκούρα για να σου πω και τα ελπιδοφόρα!
Τα τελευταία 10 χρόνια που δραστηριοποιούμε επιχειρηματικά έχω δει πολλούς "αλεξιπτωτηστές " από διαφορά μέρη της Ελλάδος να φεύγουν...νύχτα... έχοντας χάσει οικονομίες ,κομποδεματα και αποκτώντας... χρέη! 
Η αιτίες  είναι
- η υπερβολική αυτοπεποίθηση πως κάτι που κάνουν κάπου αλλού πετυχημένα θα βγει και σε άλλο μέρος!
-Η κακή έρευνα αγοράς!
-Η μη γνώση του κάθε πόστου
-Η αλλαζονία προς τους ντόπιους επιχειρηματίες!
-Η έλλειψη τουριστικής νοοτροπίας

Βέβαια αν κάποιος ξέρει καλά το αντικείμενό του, κάνει καλή ερευνα αγορας και έχει εμπιστο άτομο να τον συμβουλέψει για το εκάστοτε πόστο,είναι διατεθειμένος να καταβάλει προσωπική εργασία σε ακραία ωράρια μέσα στη σεζόν , σεβαστεί το μέρος που τον φιλοξενεί και έχει ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις τότε σίγουρα θα βγάλει ένα καλό μεροκαματο και θα έχει και έναν χειμώνα ελευθερο να το χαρεί! 
Αν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω θεωρητικώς στο νήμα είμαι στη διάθεσή σας!
Καλε μου ανθρωπε κατ αρχην σ ευχαριστω πολυ, δευτερον οπως ειπα και πριν υπαρχει ορεξη για δουλεια, συναισθανομενος και το ρισκο φυσικα, αλλα και καποια θεωρητικη αλλα και πρακτικη γνωση και εμπειρια.
Αυτο με την ερευνα αγορας μπορεις να το κανεις λιγο πιο συγκεκριμενο??
Σιγουρα φανταζομαι θα εννοεις , τα νοικια μαγαζιου κ σπιτιου, το ποστο, το ποσους υπαλληλους θα χρειαστω συνολικα αλλα και ποσους ανα βαρδια κ ανα ποστο...
Τι αλλο??
Υπαρχει περιπτωση πχ να χω καθε μερα υγειονομικο κ εφορια στο μαγαζι απο τους ντοπιους?

cocos30

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Αυγ 2010
Κριτικές
16
Like
2.182
Πόντοι
2.477
Υπαρχει περιπτωση πχ να χω καθε μερα υγειονομικο κ εφορια στο μαγαζι απο τους ντοπιους?

Σιγουρα θα εχεις και ντοπιους μαφιοζους που θα θελουν να σου πουλησουν προστασια.

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Σιγουρα θα εχεις και ντοπιους μαφιοζους που θα θελουν να σου πουλησουν προστασια.
Τσεκαρισμενο τωρα αυτο η το χεις ακουσει???
Γιατι λιγο που ρωτησα δεν πολυ παιζει αυτο...

cocos30

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Αυγ 2010
Κριτικές
16
Like
2.182
Πόντοι
2.477
Τσεκαρισμενο τωρα αυτο η το χεις ακουσει???
Γιατι λιγο που ρωτησα δεν πολυ παιζει αυτο...

Το εχω ακουσει...αλλα θα πας  παραδειγμα σε ενα νησι...δεν εισαι ντοπιος...και θα ανοιξεις επιχειρηση...φαντασου πως θα σε βλεπουν οι ντοπιοι...γιατι δεν θελουμε να παει μπροστα ο διπλανος μας...

Η αποψη μου ειναι πως για να κρατηθεις θα πρεπει να εχεις αρκετα μεγαλο κομποδεμα για να μπορεσεις να τους αφησεις ολους ευχαριστημενους...

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Το εχω ακουσει...αλλα θα πας  παραδειγμα σε ενα νησι...δεν εισαι ντοπιος...και θα ανοιξεις επιχειρηση...φαντασου πως θα σε βλεπουν οι ντοπιοι...γιατι δεν θελουμε να παει μπροστα ο διπλανος μας...

Η αποψη μου ειναι πως για να κρατηθεις θα πρεπει να εχεις αρκετα μεγαλο κομποδεμα για να μπορεσεις να τους αφησεις ολους ευχαριστημενους...
Αλλο ομως να με κοιτανε με μισο ματι κ αλλο να μου στειλουν μπραβους...

OP
OP
G

GREKO79

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2014
Κριτικές
5
Like
710
Πόντοι
86
Μα ναι σωστα!!
Αλλα το ενα συνεπαγεται το αλλο!
Το πολυ πολυ να σε πανε πιπα-κωλο με υγειονομικα κ εφοριες στην αρχη, που αμα εισαι ενταξει κ κυριος δεν σου κανουν τιποτα, εγω αυτο εχω καταλαβει χωρις να χω ιδια εμπειρια ομως.
Εξαρταται κ που θα πεσεις βεβαια...

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
28.440
Πόντοι
34.538
Οι μισες επιχειρησεις στα νησια ειναι απο μη ντοπιους,
οποτε δεν υπαρχει θεμα..

Και για μενα αξιζει το ρισκο καθως οι τουριστικες επιχειρησεις
ειναι που δεν εχουν επηρεαστει απο την Ελληνικη κριση..
Αντε ελαχιστα,να μην ειμαι απολυτος..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom