Θα σας πω κι εγω για ενα φιλο μου. Το Μητσο. Καλο παιδι, εργατικος, 1,80 παλικαρι. Απο οικογενεια, φτωχους δεν τους ελεγες αλλα οχι και φραγκατους. Ενα βενζιναδικο ειχαν σε ιδιοκτητο χωρο. Ο Μητσος μεγαλωνοντας τα εκανε πεντε. Μαλιστα κυριοι, πεντε βενζιναδικα ειχε Μητσος. Ο οποιος στα 35 παντρευτηκε μια κοπελα 21 χρονων. Αυτη ηταν απο την Αθηνα, πρωτευουσιανα αλλα απο φτωχη οικογενεια. Πολυτεκνη οικογενεια με τον πατερα αλκοολικο. Λαδωσε τ΄αντερο της με τον Μητσο. Κανανε και δυο παιδια μαζι.
Ο Μητσος ειχε ενα βιτσιο. Τον τζογο. Του αρεσε. Επαιζε, φρουτακια, Κινο, Στοιχημα, χαρτια και γενικα τζογαρε οπουδηποτε. Θυμαμαι μια φορα που εψηνε κατι τυπους να στοιχηματισουν ποιος καλογερος θα γινοταν ηγουμενος, μετα το θανατο του προηγουμενου ηγουμενου, του μοναστηριου.
Κατι ο τζογος, ηρθε και η κριση, οι Ελληνες καταθεταν πινακιδες, ή περιοριζαν τις μετακινησεις, αρχισε να τον περνει απο κατω οικονομικα τον Μητσο. Το 2012 τον βρηκε με 2 βενζιναδικα και το 2013 με ενα και πολλα χρεη. Καπου εκει τον παρατησε και η μικρη. Που δεν ηταν πλεον μικρη. Ειχε φτασει τα 30. Του την εκανε μ΄εναν τσοπανη απο τα μερη μας. Πολλα φραγκα ο τσοπανης. 170 προβατα, καμια 50ρια κατσικια συν κουνελια, κοτες κ.α. Η καριολα του πηρε και τα παιδια γιατι ησαν ανηλικα. Τη μερα που εφυγε οριστικα απο το σπιτι του πηρε και τις κουρτινες.
Θυμαμαι τα λογια του Μητσου σα να ΄ταν χτες. : Μα να μου παρει και τις κουρτινες ρε φιλε ? Τις κουρτινες..... Που δεν ηξερε πως βγαινουν τα λεφτα η παλιο.... και το εκοβε. Δεν μπορουσε ουτε να την πει πουτανα.
Τον παρατησε για τον τσοπανο. Και του αφησε για συντροφια το μαυρο το σκυλι το μπουλντακ που της ειχε κανει γαμηλιο δωρο.