Man-With-No-Name
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαΐ 2011
- Μηνύματα
- 2.282
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.175
- Πόντοι
- 456
Κοίταξε. Ακόμα και με τις απλές εφαρμογές τύπου "το βρήκα στο play store" μπορείς να κάνεις κάτι ικανοποιητικά πειστικό... αρκεί να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αν δεν ξέρεις, ακόμα και αν καταπιαστείς να μάθεις προγράμματα όπως το ADobe Premiere, After effects, photoshop ή όποιο άλλο επαγγελματικό image/video editor, θα έχεις το εξής πρόβλημα... Για να γίνει ένα πειστικό deep fake, δεν αρκεί το software και το hardware ενός υπολογιστή. Άντε και τα βασικά τα πιάνεις σχετικά γρήγορα, εσύ εντυπωσιάζεσαι, μερικοί φίλοι σου μπορεί επίσης, αλλά μέχρι εκεί. Τη στιγμή που θα το δείξεις παραέξω, θα πέσει ανελέητο κράξιμο για το πόσο κακό αποτέλεσμα βγήκε.Ναι οκ, οι εφαρμογες π βλεπω στο palystore κ εχω κατεβασει δεν κανουν κατι σοβαρο.
Μαλλον πρπεει να βρω καποιον εξπερτ. Εχεις κατα νου που μπορω να απευθυνθω;
Δεν είμαι ειδικός, απλά χομπίστας σε 3D modelling και rendering, με απλά ικανοποιητικές ικανότητες σε photoshop, αλλά αυτό που μπορώ να σου πώ, είναι οτι μερικοί βασικοί παράγοντες επηρεάζουν ένα καλό deep fake, και το κάνουν να γίνεται πειστικό...
1) να ταιριάξεις τον φωτισμό (γωνία φωτός σε σχέση με τη γωνία κάμερας, θερμότητα/απόχρωση φωτός και leaking αυτών πάνω στο μοντέλο, brightness flood and leak στο γενικότερο τόνο της εικόνας που θέλεις να πειράξεις)
2) να ταιριάξεις την ανάλυση τόσο της εικόνας, όσο και το καμβά, αλλιώς, θα έχεις τεράστια ανακρίβεια μεταξύ πρωτότυπου και πειραγμένου
3) να ταιριάξεις το dynamic range των δύο εικόνων που θέλεις να συνδυάσεις, για να έχεις πειστική καμπή απο σκοτεινά σημεία προς φωτεινά, χωρίς να έχεις posterized effect στο ένα κομμάτι και καθαρό ντεγκραντέ στο άλλο.
4) να ταιριάξεις (στο βαθμό που γίνεται) το film iso. Αυτό, ίσως είναι και σημαντικότερο απο όσο ακούγεται, γιατί εικόνα με διαφορετικό film iso θα αντιδράσει διαφορετικά, στην ίδια επεξεργασία, σε σχέση με κάποια άλλη, όσον αφορά την απόκριση χρωμάτων και φωτεινότητας.