Νέα

Διαδοχικοί σεισμοί στη Σαντορίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DmtrsxXx
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 323
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 44 άτομα (11 μέλη και 33 επισκέπτες)

Τι θα γίνει με τους διαδοχικούς σεισμούς στο νησι ?

• 1. Όλα θα πάνε καλα,οι σεισμοί θα σταματησουν τις επόμενες ημέρες.

• 2. Τα χειρότερα έρχονται, δεν εχουμε δει τίποτα ακομα !

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.812
Πόντοι
216
Τύποι η αλήθεια που δεν την λέει κανείς είναι ότι πρόβλεψη σεισμών ΔΕΝ υπάρχει. Όλα αυτά που ακούτε για τύπους σεισμών, σεισμικές ακολουθίες, μοτίβα κλπ είναι στατιστική ανάλυση από την καταγεγραμμένη σεισμική ιστορία.
Οι σεισμολόγοι πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν την υπαρξή τους (μαζί με τους μισθούς τους και τα κονδύλια των ερευνητικών προγραμμάτων) αλλά στην πράξη αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να προσπαθούν να μαντέψουν τα μελούμενα με βάση την στατιστική ανάλυση των data του παρελθόντος. Κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη σύντομα -αν όχι ήδη- θα το κάνει πολύ καλύτερα.
Και όταν η φύση τους γράφει στα παπα΄ρια της και κάνει τα δικά της, τότε έχουμε απλά μεγάλα ούπςςςς....

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.871
Πόντοι
34.538

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.092
Πόντοι
6.256
ειμαι σε ανοιχτη επικοινωνία με το νησι .. οτι πέσει το αγόρασα κοψοχρονιά :coffee:
Ηδη ετοιμαζομαι να κλεισω και διακοπες εκει στην πρωτη ρωγμη που θα γινει :coffee:
Εχε το νου σου γιατι θα βγαλει και Santorini Pass ο Κυριακος

Ειμαι ετοιμος για αγορα 100 γαιδουρια που έχει εκει .. που μολις γινει ο χαλασμος θα τα χρειαστουν για την ανοικοδομηση , μπαζα , υλικα χτισιματος κτλ :coffee:
Αν δεν γινει τιποτα θα τα κανω τα γαιδουρια εταιρεια Οφ-Σορ και θα τα νοικιαζω σε τουριστες για να τους ανεβαζουν επανω απο το λιμανι , οπως κανουν τωρα
Γαιδορο-Uber ειμαι ετοιμος να ανοιξω , με εδρα την Αρουμπα , που εχω ενα ΑΦΜ που κάθεται :coffee:
Τι επαθες ρε νιπλή,
Ξέχασες το χάπι;

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
8.191
Πόντοι
2.306
Τύποι η αλήθεια που δεν την λέει κανείς είναι ότι πρόβλεψη σεισμών ΔΕΝ υπάρχει. Όλα αυτά που ακούτε για τύπους σεισμών, σεισμικές ακολουθίες, μοτίβα κλπ είναι στατιστική ανάλυση από την καταγεγραμμένη σεισμική ιστορία.
Οι σεισμολόγοι πρέπει κάπως να δικαιολογήσουν την υπαρξή τους (μαζί με τους μισθούς τους και τα κονδύλια των ερευνητικών προγραμμάτων) αλλά στην πράξη αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να προσπαθούν να μαντέψουν τα μελούμενα με βάση την στατιστική ανάλυση των data του παρελθόντος. Κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη σύντομα -αν όχι ήδη- θα το κάνει πολύ καλύτερα.
Και όταν η φύση τους γράφει στα παπα΄ρια της και κάνει τα δικά της, τότε έχουμε απλά μεγάλα ούπςςςς....
Οι Ιαπωνες εχουν εγκαταστησει σε λιμνες σε μεγαλα βαθη ευαισθητα συστηματα ανιχνευσης, εχουν χρονικο παραθυρο 10-15 λεπτων πριν τον σεισμο να ειδοποιησουν τον κοσμο κλπ.
Δεν ειναι προβλεψη βεβαια, μαλλον πρωϊμη ανιχνευση αλλα τη δουλεια τη κανει.

Snip

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2024
Like
161
Πόντοι
1
Aπό το Άγιο Όρος βγήκε χρησμός , αν δεν πετάξετε μητσοτακη στην καλντέρα η Σαντορίνη δεν στεριώνει θα κουνιέται μέχρι το 3025.....................

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.864
Πόντοι
2.606
αν δεν δω ορδες βρομα στο λιμανι του πειραια με ντατσουν να περιμενουν να μπουν στο καραβι να πανε σαντορινη για αποψιλωση δεν πιστευω τιποτα για μεγαλους σεισμους και καταστροφες

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.812
Πόντοι
216
Οι Ιαπωνες εχουν εγκαταστησει σε λιμνες σε μεγαλα βαθη ευαισθητα συστηματα ανιχνευσης, εχουν χρονικο παραθυρο 10-15 λεπτων πριν τον σεισμο να ειδοποιησουν τον κοσμο κλπ.
Δεν ειναι προβλεψη βεβαια, μαλλον πρωϊμη ανιχνευση αλλα τη δουλεια τη κανει.
Ναι, πρωιμη ανίχνευση πρόδρομων σεισμικών κυμάτων δείχνει να υπάρχει και να λειτουργεί αξιόπιστα, αλλά δυστυχώς θέλει πολύ πυκνό δίκτυο, λειτουργία 7/24/365, και ακόμα πιο δυστυχώς δίνει ελάχιστα λεπτά προβάδισμα που πρακτικά δεν είναι αρκετό για τίποτε...
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, καλύτερη πρώιμη ανίχνευση έχει το ένστικτο/6η αίσθηση κάποιων ζώων αν μάθουμε να το αποκρυπτογραφήσουμε σωστά...

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.742
Πόντοι
6.515
Ο Λεκκας ειναι ο μεγιστος των ειδικων που αποφαινονται για μια κατασταση ΚΑΤΟΠΙΝ των γεγονοτων.
Με τις φωτιες εβγαινε κι ελεγε φιλοσοφιες γιατι καηκε το συμπαν, οταν τον ρωτησε ο δημοσιογραφος γιατι δεν υπαρχουν αρκετα αεροπλανα να σβησουν τη φωτια, ειπε οτι δεν ειναι αρμοδιος….
Ειναι ο ιδανικος ανθρωπος γιανα σου πει ΑΦΟΥ καταστραφεις γιατι κατατραφηκες.
Ειναι κι αυτο μια ικανοτητα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Νομίζω ότι όλοι οι σεισμολόγοι αποφαίνονται ΜΕΤΑ τους σεισμούς
Απορώ γιατί υπάρχουν...

OP
OP
DmtrsxXx

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.375
Πόντοι
41.129

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.092
Πόντοι
6.256
IMG-9278694eadebf765c1c9176a32101560-V.jpg

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.698
Πόντοι
2.356
Στους Ιάπωνες που είναι άνθρωποι υπεύθυνοι, με εσωτερική πειθαρχία και κοινωνική οργάνωση, τα 15 λεπτά είναι αρκετά.
Σε εμάς που είμαστε τριμπούρδελα, φτάνουν μόνο για να πανικοβληθούμε.

giorgosdim6969

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2024
Like
185
Πόντοι
1
πριν κανα μισαωρο μιλαγα με εναν φιλο μου στη σαντορινη.μου λεει αυριο φευγω.τι να κανω.το προβλημα μου ειπε ειναι το ρηγμα της αμοργου&φοβουνται για μεγαλο σεισμο&ισως τσουναμι.οπως μιλαγαμε,μου λεει τωρα κανει σεισμο!!αστα να πανε.οτι χειροτερο

mixalis k.

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
5.367
Πόντοι
1.106
Aντιπερισπασμος ειναι

Ο μεγάλος σεισμός θα γίνει στη Θεσ/νικη

• Ουάου
Αντιδράσεις: geoMan

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.092
Πόντοι
6.256
πριν κανα μισαωρο μιλαγα με εναν φιλο μου στη σαντορινη.μου λεει αυριο φευγω.τι να κανω.το προβλημα μου ειπε ειναι το ρηγμα της αμοργου&φοβουνται για μεγαλο σεισμο&ισως τσουναμι.οπως μιλαγαμε,μου λεει τωρα κανει σεισμο!!αστα να πανε.οτι χειροτερο
Ολα ειναι πιθανά πλεον , ισχυρος σεισμος ηφαιστειο τσουνάμι.
Οποιος μπορει να φυγει πολυ καλα θα κάνει.
Ακομα και τα αερια του ηφαιστειου αν σκασει ειναι δηλιτιριωδη.
Λιμάνι δεν υπάρχει. Εδαφος σαθρό, ολο ελαφροπετρα σταχτη κλπ
12 χρονια εζησα εκει και παντα έπαιζε το σεναριο να γινει οτι γινεται τώρα

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.092
Πόντοι
6.256
Και βεβαια θα αποδειχθεί οτι ειναι λάθος που εχτισαν στο φρύδι της καλντέρας.
Ένα ζακουζι να πεσει τη γάμησαν...

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.172
Πόντοι
1.706
Περίεργο που δεν έχει κάνει ακόμα επίσκεψη για λαιβ δήλωση από το πεδίο ο ζαβοαλήθωρος.

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.567
Πόντοι
456
Βγαίνει ο κάθε σεισμολόγος και λέει τη σοφιστεία του αντί να κάτσουν όλοι μαζί και να βγάζουν μια επίσημη ανακοίνωση ανά τακτά διαστήματα.
Δηλαδή στις ευρείες συσκέψεις ποιον ακούνε;
Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνονταν αν είχαμε την ίδια ιστορία στην Αττική.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.698
Πόντοι
2.356
Κωλοτρυπίδια.
Ο καθένας την πάρτη του .