Νέα

Deja vu..η ανθρώπινη χρονομηχανή !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Έχετε βιώσει το φαινόμενο Deja vu ??

• Ναι

Ψήφοι: 7 100,0%
  • Όχι

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.615
Πόντοι
5.965
Επιτρεπτό δεν είναι, είναι όμως δυνατόν να μην καθυστερήσουν ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου να σκεφτούν αυτό που τους συμβαίνει;
Π.χ. ο πιλότος που στο deja vu νιώθει ότι την επόμενη στιγμή κάτι θα γίνει με αποτέλεσμα την πτώση του αεροπλάνου, πως γίνεται να μην το σκεφτεί ούτε για ένα κλάσμα του κλάσματος του δευτερολέπτου;

Επισκέπτης
Oι Iron Maiden είχαν περιγράψει τέλεια το φαινόμενο αυτό. Από το "Sοmewhere in Time" - 1990 (AN θυμάμαι καλά!)

When you see familiar faces,
But you don't remember where they're from,
Could you be wrong?
When you've been particular places,
That you know you've never been before,
Can you be sure?
'Cause you know this has happened before,
And you know that this moment in time is for real,
And you know when you feel Deja vu.

Feel like I've been here before,
Feel like I've been here before.

Ever had a conversation,
That you realise you've had before,
Isn't it strange?
Have you ever talked to someone,
And you feel you know what's coming next?
It feels pre-arranged.
'Cause you know that you've heard it before,
And you feel that this moment in time is surreal,
'Cause you know when you feel deja-vu.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.894
Πόντοι
12.056
Kαλα θυμασε  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Oι Iron Maiden είχαν περιγράψει τέλεια το φαινόμενο αυτό. Από το "Sοmewhere in Time" - 1990 (AN θυμάμαι καλά!)

When you see familiar faces,
But you don't remember where they're from,
Could you be wrong?
When you've been particular places,
That you know you've never been before,
Can you be sure?
'Cause you know this has happened before,
And you know that this moment in time is for real,
And you know when you feel Deja vu.

Feel like I've been here before,
Feel like I've been here before.

Ever had a conversation,
That you realise you've had before,
Isn't it strange?
Have you ever talked to someone,
And you feel you know what's coming next?
It feels pre-arranged.
'Cause you know that you've heard it before,
And you feel that this moment in time is surreal,
'Cause you know when you feel deja-vu.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Νομίζω ήταν τέλη του 86, αλλά δεν έχει σημασία...Αυτό που έχει σημασία είναι ΑΥΤΟ

[youtube=425,350]ITZHjAejtac[/youtube]

:rockon: :rockon: :rockon:

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.894
Πόντοι
12.056
1986 ηταν..σωστος ο φλες  :rockon: :rockon:

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
69.894
Πόντοι
12.056
Το 90 εβγαλαν το No prayer for the dying  :uglystupid:

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.615
Πόντοι
5.965
    Σε ορισμενες περιπτωσεις ανθρωπων που στην εργασια τους βιωνουν, λογω της φυσεως της, διαφορα σωματικα φορτια ,απολυτα μετρησιμα ,η βιωση μιας εμπειριας deja vu μπορει να αποβει και μοιραια.....Οι ανθρωποι αυτοι καλουνται να ανταπεξελθουν μεσω της εκπαιδευσης τους βασικα,και αυτο γιατι δεν ειναι επιτρεπτο να καθυστερησουν ουτε κλασμα για να σκεφτουν τι ειναι αυτο που διεργαζεται ο εγκεφαλος τους....

Ειδικα οι πιλοτοι μαχητικων βιωνουν αρκετες φορες αυτην την εμπειρια ...ειδικα οταν το σωμα φορτιζεται με καμποσα G και ακροβατουν μεταξυ red out-black out....Γιαυτο και οι εκπαιδευτες τους επισημαινουν πολλες φορες την επιτακτικη αναγκη για μηχανοποιημενες αντιδρασεις σε τετοιου ειδους περιεργα παιχνιδια του εγκεφαλου....
Επιτρεπτό δεν είναι, είναι όμως δυνατόν να μην καθυστερήσουν ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου να σκεφτούν αυτό που τους συμβαίνει;
Π.χ. ο πιλότος που στο deja vu νιώθει ότι την επόμενη στιγμή κάτι θα γίνει με αποτέλεσμα την πτώση του αεροπλάνου, πως γίνεται να μην το σκεφτεί ούτε για ένα κλάσμα του κλάσματος του δευτερολέπτου;
Δηλαδή, οι πιλότοι κάνουν μηχανοποιημένες κινήσεις με σκοπό την παράκαμψη του deja vu και την αλλαγή των γεγονότων. Άρα ίσως υπάρχει τρόπος να αλλάξεις τη ροή των γεγονότων.
Έχει παρατηρηθεί ποτέ περίπτωση deja vu που τελικά τα πραγματικά γεγονότα να μην εξελίχθηκαν όπως σε αυτό;
Π.χ. πιλότου που ενώ είχε deja vu και νόμιζε πως το αεροπλάνο θα πέσει, να μην έπεσε;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Δηλαδή, οι πιλότοι κάνουν μηχανοποιημένες κινήσεις με σκοπό την παράκαμψη του deja vu και την αλλαγή των γεγονότων. Άρα ίσως υπάρχει τρόπος να αλλάξεις τη ροή των γεγονότων.
Έχει παρατηρηθεί ποτέ περίπτωση deja vu που τελικά τα πραγματικά γεγονότα να μην εξελίχθηκαν όπως σε αυτό;
Π.χ. πιλότου που ενώ είχε deja vu και νόμιζε πως το αεροπλάνο θα πέσει, να μην έπεσε;

Χμ....

φιλε μου δεν μπορω να σου απαντησω ακριβως,αφενος γιατι προσπαθω ...πολυ μα παρα πολυ...να μην βουτηξω για μπανιο με 35 μυρια κουστουμακι(χαχαχαχαχαχα...)
αφετερου δεν μου εχει συμβει ντεζα βου σχετικα με πτωση....

μου εχει συμβει,οταν μια φορα ενα μεμετι με κλειδωσε(να'ναι καλα το ζευγαρι μου...)και η αντιδραση μου ηταν να συνεχισω τις διαδικασιες απεμπλοκης μου.....τοτε ειχα δει οτι με κλειδωσε και οντως συνεβει,δεν καθυστερησε ομως την αντιδραση μου.

Μου εχει συμβει και σε περιπτωση περιπολιας πανω αποτο Αιγαιο στο ασχετο ...τιποτα το δραματικο δηλαδη..

ντεζα βου για πεσιμο δεν γνωριζω απο κανενα συναδελφο...αν και εχουν συμβει κ;αι πτωσεις στην Μοιρα...

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.615
Πόντοι
5.965
Χμ....

φιλε μου δεν μπορω να σου απαντησω ακριβως,αφενος γιατι προσπαθω ...πολυ μα παρα πολυ...να μην βουτηξω για μπανιο με 35 μυρια κουστουμακι(χαχαχαχαχαχα...)
αφετερου δεν μου εχει συμβει ντεζα βου σχετικα με πτωση....

μου εχει συμβει,οταν μια φορα ενα μεμετι με κλειδωσε(να'ναι καλα το ζευγαρι μου...)και η αντιδραση μου ηταν να συνεχισω τις διαδικασιες απεμπλοκης μου.....τοτε ειχα δει οτι με κλειδωσε και οντως συνεβει,δεν καθυστερησε ομως την αντιδραση μου.

Μου εχει συμβει και σε περιπτωση περιπολιας πανω αποτο Αιγαιο στο ασχετο ...τιποτα το δραματικο δηλαδη..

ντεζα βου για πεσιμο δεν γνωριζω απο κανενα συναδελφο...αν και εχουν συμβει κ;αι πτωσεις στην Μοιρα...

Καταρχάς εύχομαι να μην έχεις ξανά κανένα άσχημο περιστατικό.

Όταν σε κλείσωσε το μεμέτι, είχες ντεζα βου ότι σε κλείδωσε και κατάφερες (ευτυχώς) να μην δεις τη συνέχεια. Άρα το ντεζα βου ήταν μόνο το κλείδωμα ή κατάφερες να το διακόψεις χωρίς να δεις ή να ζήσεις τη συνέχεια.
Αν συμβαίνει το δεύτερο, σημαίνει πως υπάρχει τρόπος αλλαγής της ροής των γεγονότων.

Η δική σου περίπτωση είναι όμως "προβλέψιμη". Εννοώ πως μια δική σου εμπειρία ντεζα βου στον αέρα αν είναι αρνητική διακόπτεται ή παρακάμπτεται με μηχανικές κινήσεις που έχεις μάθει για αυτή την περίπτωση. (αξίζετε πάντως θαυμασμό που το καταφέρνετε αυτό)

Το ζήτημα είναι τι θα μπορούσε να γίνει σε περιπτώσεις μη "προβλέψιμων" ντεζα βου.

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.615
Πόντοι
5.965
    Σε ορισμενες περιπτωσεις ανθρωπων που στην εργασια τους βιωνουν, λογω της φυσεως της, διαφορα σωματικα φορτια ,απολυτα μετρησιμα ,η βιωση μιας εμπειριας deja vu μπορει να αποβει και μοιραια.....Οι ανθρωποι αυτοι καλουνται να ανταπεξελθουν μεσω της εκπαιδευσης τους βασικα,και αυτο γιατι δεν ειναι επιτρεπτο να καθυστερησουν ουτε κλασμα για να σκεφτουν τι ειναι αυτο που διεργαζεται ο εγκεφαλος τους....

Ειδικα οι πιλοτοι μαχητικων βιωνουν αρκετες φορες αυτην την εμπειρια ...ειδικα οταν το σωμα φορτιζεται με καμποσα G και ακροβατουν μεταξυ red out-black out....Γιαυτο και οι εκπαιδευτες τους επισημαινουν πολλες φορες την επιτακτικη αναγκη για μηχανοποιημενες αντιδρασεις σε τετοιου ειδους περιεργα παιχνιδια του εγκεφαλου....

Συνάδελφε gabadoo,
Θα είχε ενδιαφέρον να μας περιγράψεις τι λένε στην εκπαίδευση για τέτοιου είδους περίεργα παιχνίδια του εγκεφάλου. Και τι είδους εκπαίδευση κάνετε για αυτές τις περιπτώσεις.
Αν μπορείς και δε σου είναι κόπος, ενημέρωσε μας.

hiphoper

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2005
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
0
Ο πατέρας μου είναι 40 χρόνια στην ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και μου έχει πει ότι εκπαιδεύονται κατάλληλα για τέτοια φαινόμενα , θα ρωτήσω και εγω για περισοτερα

HammerHead

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
0
Να παραθέσω και 'γω την εμπειρία μου αν και δεν ξέρω αν πιάνει για deja vu. Θα ακουστεί απίστευτο αλλά ειληκρινα μου συνέβει στ'αλήθεια.

Ήταν το 2003 και ημουν φοιτητής στην Μ. Βρετανία. Παλιότερα είχα πολλά Deja Vu και θυμόμουν το συναίσθημα της στιγμής.
Ξαφνικά εκεί που καθόμουν χωρίς να κάνω κάτι το ιδιέταιρο (νομίζω προσπαθούσα να κοιμηθώ για καμμιά ωρίτσα) μου έρχεται η θύμιση μίας σκηνής από 1 έργο που ειχα δει όταν ήμουν μικρός. Το συναίσθημα δεν ήταν μόνο ανάμνηση αλλά και κάτι αλλό απροσδιόριστο, μαζί. Ξαφνικά ενιωσα την ανάγκη να ανάψω την tv στον σταθμό ITV... Η ταινία παιζόταν εκείνη τη στιγμή και βρισκόταν στο μέσο της σκηνής που θυμόμουν!!!   :rockon:

Τα χρειάστηκα! Θυμάμαι έπαθα ένα αρκετά σοβαρό σοκ και "χάθηκα" για κανένα πεντάλεπτο! Αυτό που ένιωσα όταν συνειδητοποίησα τι συνέβει, ήταν το ισχυρότερο deja vu feeling που είχα ποτέ!   

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Συνάδελφε gabadoo,
Θα είχε ενδιαφέρον να μας περιγράψεις τι λένε στην εκπαίδευση για τέτοιου είδους περίεργα παιχνίδια του εγκεφάλου. Και τι είδους εκπαίδευση κάνετε για αυτές τις περιπτώσεις.
Αν μπορείς και δε σου είναι κόπος, ενημέρωσε μας.

Καλημερα φιλε,σου χρωστουσα μια απαντηση....Κοιτα ξε να δεις....Η βασικη γραμμη της εκπαιδευσης ειναι "..εμπιστοσυνη στα οργανα" και στο σκαφος γενικοτερα.Εννοειται οτι αυτο θα ειναι παντα (που ειναι..) αρτια συντηρημενο και αξιομαχο....τα επιμερους συστηματα θα δουλευουν και γενικα δεν θα σου δινει το συναισθημα οτι "..κατι τρεχει".
  Ας φτιαξουμε ενα υποθετικο σεναριο...σε στιγμες πιεσης σε ενα περιβαλλον εργασιας που ορισμενες φορες το ανθρωπινο σωμα φτανει στα ορια του,δεχομενο φορτια 7 και 8 g και παραπανω,που ερχεται το "πανω-κατω" μεσα απο rolls-- breaks -turn-over με τον ηχο του  συστηματος αυτοπροστασιας να σου γεμιζει την καμπινα με τα μπιπ του.την φορμα να φουσκωνει στα αρτηριακα σου σημεια και η ανασα σου να βγαινει δυσκολα,δεν επιτρεπεται καμμια καθυστερηση για να σκεφτεις το οποιοδηποτε "αγνωστο "συναισθημα που σου δινει ο εγκεφαλος....Απλως συνεχιζεις εμπιστευομενος τα συστηματα του αφους και τηρεις τις προβλεπομενες διαδικασιες εμπλοκης και απεμπλοκης που εχεις μαθει απο τις εκπαιδευτικες ππτησεις... ειναι αυτες που θα σε βοηθησουν να κανεις την "δουλεια" και θα σε φερουν πισω σωο...Οι χιλιαδες χειριστες πριν απο μας με την εμπειρια τους δεν αμφισβητουνται ποτε...

Μετα πισω  στην  βαση ερχεται η ωρα που το σκεφτεσαι..Το οποιοδηποτε συνεβει,το φοβο ακομα-ακομα....υπαρχει και αυτος...το ντεζαβου,το κατι...
  Δεν ξερω αν σε διαφωτισα...παντως να θυμασαι για οσους πετανε και εχουν τετοια περιπτωση,αντιμετωπιζεται μονο με την "εκπαιδευση".ποτε δεν σκεφτεσε εκεινη την ωρα τιποτα αλλο εκτος της αποστολης...Ακομα και η "χαλαρη" επιστροφη στη μοιρα.....μονο δεν ειναι χαλαρη....δεν παμε για βολτα και περισυλλογη..Φευγεις απο το μπριφινγκ διαβασμενος,επιστρεφεις με ενα σωρο δεδομενα(οχι του ντεζαβου μονο, γενικα της αποστολης...) προς αναλυση....ΜΟΝΟ
στην βαση...

Ελπιζω να σε βοηθησα...

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.615
Πόντοι
5.965
Συνάδελφε gabadoo,
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και συγνώμη για την αργοπορημένη δική μου.
Η απάντηση σου βοήθησε, αλλά μου προκάλεσε μερικές άλλες απορίες.

Για παράδειγμα όταν στην εκπαίδευση αναφέρονται σε διάφορα «παιχνίδια» του εγκεφάλου, σας τα αναφέρουν με το όνομα τους και σας εξηγούν – δίνουν στοιχεία για αυτά;

Όταν επιστρέψετε στη βάση, αν έχει συμβεί κάποιο τέτοιου είδους «παιχνίδι» του εγκεφάλου στη διάρκεια της πτήσης, γίνεται ανάλυση του;

ΥΓ. Μόνο αν θέλεις και μπορείς απάντησε και φυσικά όποτε μπορέσεις.
Συγνώμη που σε κουράζω.

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
12
Like
1.615
Πόντοι
5.965
Ο πατέρας μου είναι 40 χρόνια στην ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και μου έχει πει ότι εκπαιδεύονται κατάλληλα για τέτοια φαινόμενα , θα ρωτήσω και εγω για περισοτερα

Αν μπορείς να μας διαφωτίσεις και εσύ και να μην κουράζουμε μόνο τον gabadoo, καλό θα ήταν.

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.458
Πόντοι
216
Στην εκπομπή του Χαρδαβέλα εξηγείται το deja vu απλά και επιστημονικά. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο παρά ένα στιγμιαίο μπλακ άουτ, μια δισλειτουργεία του εγκεφάλου που κρατά κάτω από 1 δευτερόλεπτο.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Μικρότερος είχα πολλά deja vous.

Όσο μεγάλωνα λιγόστευαν. Το τελευταίο ήταν πριν δυο χρόνια σε μια κουβέντα που είχα με την πρώην γυναίκα μου.

Το πιο ισχυρό deja vous που είχα ήταν το πρώτο. Ειχα πάθει σοκ επειδή κράτησε αρκετά δευτερόλπετα.

Ενα παράξενο ηλιοβασίλεμα στα Λουτρά της Αιδηψού που είχα βρεθεί για διακοπές όταν ήμουν μόλις 8 ή 9 ετών.

Ακριβώς στο λιμάνι των φέρρυ μπωτ, μπροστά στον σταθμό των ταξί.

Ήξερα ακριβώς τι θα γίνει κλάσματα του δευτερολέπτου πριν γίνει. Με θέα το ηλιοβασίλεμα, ένας ψηλός άντρας να περνά ανάμεσα σε μένα και στον ηλιο, ένα ταξί να ξεκινάει και ενας ποδηλάτης να περνάει κι αυτός μπροστά μου.

Τίποτα το ιδιαίτερο σαν εικόνα και κινηση, αλλά μου έχει μείνει χαραγμένο στη μνημη παρόλο που έχουν περασει πολλά χρόνια από τότε....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom