- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2006
- Κριτικές
- 148
- Λύσεις
- 5
- Like
- 9.284
- Πόντοι
- 17.085
www.bourdela.com/eidhseis/sex/daskala-sto-sex-me-mathitries/]Δείτε τη σχετική καταχώρηση στον κατάλογο[/url]
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι η τάση ενός ανθρώπου να ερωτοτροπεί
(στην προκειμένη περίπτωση δίνοντας δωράκια, στέλνοντας sms κλπ)
είναι δύσκολο και να ελεγχθεί και να αξιολογηθεί ως θεμιτή ή αθέμιτη.
Και δεν έχει καμιά σημασία ως προς αυτό αν αυτός που ερωτοτροπεί είναι στρέιτ ή gay άτομο.
Και για τα γκέι άτομα είναι το ίδιο δύσκολο να συγκρατήσουν τον ερωτισμό τους.
Και για τα γκέι άτομα η αποτυχία τους να αυτοσυγκρατηθούν είναι εξίσου καλή/κακή, όσο για τα στρέιτ.
Το λέω, γιατί υποθέτω ότι άλλη αντιμετώπιση θα είχε το συμβάν,
εάν ο "δράστης"/δωρητής ήταν (στρέιτ) δάσκαλος και όχι (λεσβία) δασκάλα.
---------
Σε ό,τι αφορά εμένα, θα δυσκολευόμουν να ρίξω στην πυρά έναν (οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού) άνθρωπο
για μια τέτοια πράξη.
Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με επιβολή μιας πειθαρχικής ποινής στη δασκάλα,
αλλά με διεθνή δημόσια διαπόμπευσή της.
Σκέφτομαι πόσες φορές εγώ προσωπικά έχω παρασυρθεί από αρχές και πεποιθήσεις μου εξαιτίας του φαινομένου,
που σε πολύ απλά ελληνικά ονομάζεται καύλα και μου πέφτουν τα γράδα.
Όπως και να το κάνουμε, ό,τι και να λέμε, μια λεσβία έχει τις ίδιες ακριβώς ανάγκες/γούστα με μας,
άρα και ανάλογο δικαίωμα στην αμαρτία.
Η δύναμη του έρωτα/καύλας είναι τρομακτική
και το να διολισθίσεις σε αμαρτίες στο όνομα του είναι πολύ εύκολο,
γι' αυτό και μια αμαρτία, όπως η αποστολή sms, είναι μικρή και δεν αξίζει τέτοια τιμωρία.
------
ΥΓ- Άλλο θέμα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι πράξεις που καταγγέλθηκαν
(δωράκια και sms) να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και στην πραγματικότητα η δασκάλα να κατάφερε να έρθει σε πραγματική σεξουαλική επαφή με κάποιες μαθήτριες.
Αυτό δεν προκύπτει από την είδηση.
Αλλά, αν είναι έτσι, θα ήθελα πολύ να ήξερα πόσοι απ' τους καταγγέλοντες γονείς θα ήταν σε θέση να αποδεχτούν ότι οι κόρες τους
-εφόσον οι επαφές αυτές δεν ήταν αποτέλεσμα βιασμών, βέβαια-
προχώρησαν οικειοθελώς, δηλ. λόγω ερωτικής έλξης, σε σύναψη ερωτικών σχέσεων με τη δασκάλα.
Γιατί υπάρχει σαφέστατα η περίπτωση οι καταγγελίες αυτές να μην είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των γονέων να μην ενοχλούνται οι κόρες τους,
αλλά της οργής τους, που ανάμεσα στις κόρες τους και τη δασκάλα (όντως εκτρωματική φάτσα) άνθισε το ρόδον του έρωτος.
Φιλικά.
Όχι, μαν, δεν το ξεχνάω καθόλου.
Και μια (ανήλικη) 16άρα ή 17άρα μπορεί να προκαλέσει έρωτα και έλξη -και με το παραπάνω-, οπότε όλα όσα αναφέραμε ισχύουν στο ακέραιο.
Δεν είναι πιο ηθική/ανήθικη μια σεξουαλική έλξη για μια 17άρα απ' ό,τι για μια 25άρα.
Η άλλη πλευρα του ίδιου νομίσματος είναι ότι και η 16άρα έχει και η ίδια ανάγκες συναισθηματικές και σεξουαλικές,
άρα και την ικανότητα με κριτήριο το συναίσθημα/καύλα της να πραγματοποιήσει επιλογές.
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι η τάση ενός ανθρώπου να ερωτοτροπεί
(στην προκειμένη περίπτωση δίνοντας δωράκια, στέλνοντας sms κλπ)
είναι δύσκολο και να ελεγχθεί και να αξιολογηθεί ως θεμιτή ή αθέμιτη.
Και δεν έχει καμιά σημασία ως προς αυτό αν αυτός που ερωτοτροπεί είναι στρέιτ ή gay άτομο.
Και για τα γκέι άτομα είναι το ίδιο δύσκολο να συγκρατήσουν τον ερωτισμό τους.
Και για τα γκέι άτομα η αποτυχία τους να αυτοσυγκρατηθούν είναι εξίσου καλή/κακή, όσο για τα στρέιτ.
Το λέω, γιατί υποθέτω ότι άλλη αντιμετώπιση θα είχε το συμβάν,
εάν ο "δράστης"/δωρητής ήταν (στρέιτ) δάσκαλος και όχι (λεσβία) δασκάλα.
---------
Σε ό,τι αφορά εμένα, θα δυσκολευόμουν να ρίξω στην πυρά έναν (οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού) άνθρωπο
για μια τέτοια πράξη.
Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με επιβολή μιας πειθαρχικής ποινής στη δασκάλα,
αλλά με διεθνή δημόσια διαπόμπευσή της.
Σκέφτομαι πόσες φορές εγώ προσωπικά έχω παρασυρθεί από αρχές και πεποιθήσεις μου εξαιτίας του φαινομένου,
που σε πολύ απλά ελληνικά ονομάζεται καύλα και μου πέφτουν τα γράδα.
Όπως και να το κάνουμε, ό,τι και να λέμε, μια λεσβία έχει τις ίδιες ακριβώς ανάγκες/γούστα με μας,
άρα και ανάλογο δικαίωμα στην αμαρτία.
Η δύναμη του έρωτα/καύλας είναι τρομακτική
και το να διολισθίσεις σε αμαρτίες στο όνομα του είναι πολύ εύκολο,
γι' αυτό και μια αμαρτία, όπως η αποστολή sms, είναι μικρή και δεν αξίζει τέτοια τιμωρία.
------
ΥΓ- Άλλο θέμα είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι πράξεις που καταγγέλθηκαν
(δωράκια και sms) να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και στην πραγματικότητα η δασκάλα να κατάφερε να έρθει σε πραγματική σεξουαλική επαφή με κάποιες μαθήτριες.
Αυτό δεν προκύπτει από την είδηση.
Αλλά, αν είναι έτσι, θα ήθελα πολύ να ήξερα πόσοι απ' τους καταγγέλοντες γονείς θα ήταν σε θέση να αποδεχτούν ότι οι κόρες τους
-εφόσον οι επαφές αυτές δεν ήταν αποτέλεσμα βιασμών, βέβαια-
προχώρησαν οικειοθελώς, δηλ. λόγω ερωτικής έλξης, σε σύναψη ερωτικών σχέσεων με τη δασκάλα.
Γιατί υπάρχει σαφέστατα η περίπτωση οι καταγγελίες αυτές να μην είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των γονέων να μην ενοχλούνται οι κόρες τους,
αλλά της οργής τους, που ανάμεσα στις κόρες τους και τη δασκάλα (όντως εκτρωματική φάτσα) άνθισε το ρόδον του έρωτος.
Φιλικά.
Ρε Άγιε,
δεν αναφέρθηκα στο αν είναι νόμιμο ή παράνομο.
Αν και, αφού το θέτεις, είναι λίαν προβληματικό αν είναι παράνομο να κάνεις δώρα και να στέλνεις sms σε 17άρα
(εκτός πια και αν το sms είναι γραμμένο στη γλώσσα του Μ. Ανατολικού!).
Αναφέρθηκα στο αν έχει (μεγάλη) ηθική απαξία η αδυναμία αυτοσυγκράτησης,
ειδικά όταν αυτή η αδυναμία φτάνει μόνο μέχρι του σημείου να φανερωθεί η ερωτική επιθυμία με ένα δώρο ή ένα sms.
Κατά τα άλλα, αγνοώ εντελώς τι λέει το αγγλικό δίκαιο γι' αυτές τις περιπτώσεις.
Ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι στο αν η κοιωνία βάζει όρια (αυτό το ξέρουμε όλοι πολύ καλά),Ναι ρε φιλε αλλα η κοινωνια βασει καποια ορια.
1- Επαναλαμβάνω ότι δε με αφορά η ύπαρξη του νόμου, αλλά η ορθότητά του.Και επισης αλλο ειναι 30αρης/αρα αποπλανησε 16χρονη σε κλαμπ που εκει οπως λες λειτουργησε η καβλα και η αγνοια και οτι το θελανε και οι δυο και οτι ηταν ξεκωλο κλπ κλπ. Οποτε εκει υπαρχουν ελαφρυντικα τα οποια και ο νομος αναγνωριζει
Και αλλο ΔΑΣΚΑΛΑ αποπλανησε ΜΑΘΗΤΡΙΑ, που σημαινει οτι εκμεταλευτηκε τη θεση της και τη σχεση εμπιστοσυνης που ειχε με ενα φαινομενικα αθωο κοριτσακι.