Μου έχει κάνει εντύπωση που κάποιες από αυτές τις κοπέλες μου λένε πως έχουν "many close friends" σε διάφορες πόλεις... Εγώ από μέσα μου γελάω, γιατί είμαι σίγουρος ότι εννοούν "many good and wealthy customers". Και αυτό γιατί με τις γνώσεις, την παιδεία, και τις εμπειρίες που έχουν στη ζωή τους σίγουρα αυτό ψάχνουν και όχι αγάπες και έρωτες.
Θα συμφωνήσω ως προς το ότι όταν λένε φίλους εννοούν "many good and wealthy customers".
Όμως πολλές από αυτές και γνώσεις και παιδεία έχουν σε κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο και γενικά είναι καλλιεργημένες. Εκεί που ίσως δεν είναι καλλιεργημένες είναι στο συναισθηματικό τομέα γιατί έχουν αναγκάσει τον εαυτό τους να είναι σκληρός για επιβιώσουν στο επάγγελμα
Πιστεύω ότι τα πράγματα χαλάνε στις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει μέσα από αυτή την δουλειά.
Οπότε δύο πράγματα συμβαίνουν:
1. Σε κοιτάνε μόνο σαν πορτοφόλι και τι μπορείς να διαθέσεις γι΄αυτές και η «φιλία» είναι προσχηματική (οι περισσότεροι δεν πιστεύω να κοιτάμε τους φίλους μας και τους γνωστούς μας σαν πορτοφόλι)
2. Η δεύτερη πιθανότητα είναι να μην μπορούν να εμπιστευθούν την φιλία κάποιου γιατι:
Α. Μπορεί αυτός ο κάποιος να θέλει ανταλλάγματα από αυτές όπως free fuck etc
Β. Να μην θέλουν να δώσουν θάρρος σε κάποιον φοβούμενες ότι αυτός θα τις ερωτευθεί και ίσως να έχουν άλλα μπλεξίματα
Όμως πιστεύω ότι με αυτή τη συμπεριφορά χάνουν το προνόμιο να της φιλίας κάποιων αξιόλογων ανθρώπων. Γιατί μην μου πείτε ότι σε αυτό το επάγγελμα δεν έχουν γνωρίσει και αρκετά αξιόλογους άνδρες.
Και στη ζωή γενικότερα είναι κρίμα να αφήνεις να σε προσπερνούν πράγματα με διαχρονική αξία
Να εκτιμάς κάποιες από τις πολύ αξιόλογες κοπέλες ναι, όπως κάνεις και με τον οποιονδήποτε σωστό και αξιόλογο συνεργάτη ή επαγγελματία στη δουλειά σου... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεις και φίλος ή κολλητός. Άσε που ο κανόνας είναι ότι αν στα επαγγελματικά αναπτυχθεί προσωπική σχέση τελικά χάνουν όλοι γιατί παύεις να κρίνεις αντικειμενικά. Άλλο η εκτίμηση για τα επαγγελματικά προσόντα και τις λοιπές ικανότητες, και άλλο οι φιλίες και τα προσωπικά.
Αυτό είναι σχετικό. Πολλές φορές μου έχει τύχει να αναπτυχθεί φιλία που διαρκεί μέχρι σήμερα με επαγγελματικούς συνεργάτες. Όντως όμως, παύει η αντικειμενική κρίση αφού υπεισέρχονται και άλλοι υποκειμενικοί παράγοντες.
Αυτό που πιστεύω δεν πρέπει να μπλέκεις γιατί τότε χάνουν όλοι όπως λές, είναι να μπλέκεις τα συναισθηματικά σου με την δουλειά.
Πολύ καλά σου τα έχει πει ο φίλος σου, γιατί ως άνθρωποι έχουμε και τις αδυναμίες μας και κάποιες φορές παρασυρόμαστε, με αποτέλεσμα να το πληρώνουμε πολλαπλάσια και ποικιλοτρόπως αργότερα...
Αυτό που μου είπε ο συναγωνιστής εδώ μέσα είναι πολύ σωστό και συμφωνείς και εσύ που είσαι από τους έμπειρους και αξιόπιστους στο site. Και καλά να πληρώνουμε τις «αδυναμίες» μας με την ελάφρυνση του πορτοφολιού μας. Αν αυτό που πληρώνουμε όμως είναι σε ανθρώπινο και συναισθηματικό τότε είναι πιο σοβαρό και επώδυνο, σαν μια επένδυση στην οποία έχει χαθεί όλο το Κεφάλαιο που έχεις επενδύσει.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αά και που παρασοβάρεψα το thread , αλλά χαίρομαι να ανταλλάσσω απόψεις με άλλους πιο έμπειρους και αξιόπιστους συναγ