Άσχετα από το πόσο καλό εργαλείο ή όχι είναι το εν λόγω (που δεν είναι και τόσο καλό, μυριάδες παραδείγματα που λέει μπούρδες), το νόημα είναι ότι όλες αυτές οι φατασιώσεις περί ποιημάτων και χρόνου που θα τον κάνουμε κάτι, είναι στην καλύτερη αφελείς (σόρυ George).
Η πραγματικότητα όποιου ανθρώπου έχει μια εμπειρία στους εργασιακούς χώρους και στην λεγόμενη αγορά, δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει 10 χρόνια μπροστά.
Το μόνο που μπορεί είναι να φαντασιωθεί μια έκβαση των πραγμάτων σε κάποιο τομέα (ή να επιλέξει/ψωνίσει στην αγορά μια από τις έτοιμες - σαν τα domain του καλόγερου) και να κάνει ότι μπορεί/λομπινγκ/μπινιές για να βγει αληθινός και να εξαργυρώσει το στασίδι που έπιασε, σαν αυτούς που πηγαίνανε νύχτα στην Τερψιθέα (π.χ.) και παραφύλαγαν τα μελλοντικά χωράφια για να τα πάρουν δικά τους όταν έρθει η ώρα.
Αυτό πιο πολύ για πρόβλεψη μιζερου προ-πο οργανωμένων οπαδών σε σχέση με τα μύρια που τζογάρει η προεδράρα ακούγεται, παρά κάτι άλλο.
Γενικά παίζει πολυ παπατζιλίκι που πωλείται για ινοβέησο, next best thing κτλ, όπως πάντα δηλαδή, απλά η κοινωνία εκτζογαρίζεται όλο και περισσότερο.
Και συμφωνώ με xenitemenos, δεν σου εξασφαλίζει η ενασχόληση/σπουδή με ένα αντικείμενο την κατανόησή της θέσης του στον κόσμο ή των τυφλών του σημείων.
Το σφυρί βλέπει παντού καρφιά κτλ
Φιλε μου να παμε λιγο επι του πρακτεου:
Ας υποθεσουμε πως ειμαστε ιδιοκτητες ενος μεγαλου λογιστικου γραφειου στο Λονδινο και εχουμε να κανουμε τις παρακατω 3 δουλειες για το επομενο διαστημα:
1. Να ανοιξουμε ολα τα 30.000 Excel που εχουμε στους φακελους του καθε πελατη (ενα Excel ανα φακελο) και να προσθεσουμε 3 επιπλεον στηλες στο τελος καθε εξελ:
"Αρ. τιμολογιου", "Κωδικος πελατη", "Ημερομηνια"
2. Εχοντας μια λιστα με 50.000 σαιτ εταιριων (εν δυναμει πελατων) να ανοιξουμε τα σαιτ ενα-ενα και να βρουμε τηλεφωνο επικοινωνιας, email και διευθυνση και να τα σωσουμε ολα σε ενα εξελ
3. Εχοντας ενα πακο με 30.000 τιμολογια, να τα περασουμε ενα-ενα σε μια ονλινε εφαρμογη σε browser, καταχωρωντας τα στοιχεια του τιμολογιου σε διαφορες φορμες-πεδια
Ολες οι παραπανω δουλειες αυτοματοποιουνται ευκολα με μια απλη γλωσσα προγραμματισμου και εκτελουνται σε μερικα δευτερολεπτα η το πολυ σε λεπτα και σχεδον αλανθαστα (εχω ο ιδιος φτιαξει αρκετα τετοια προγραμματα). Ποσο χρονο θα χρειαζονταν να τις τελειωσουμε με απλους υπαλληλους; Και ας πουμε πως τωρα χρειαζομαστε καποιον προγραμματιστη να φτιαξει το προγραμμα και το μπατζετ βγαινει σχεδον το ιδιο η και πιο ακριβο, οποτε επιλεγουμε τους υπαλληλους. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ αν σε μερικα χρονια ο ChatGPT θα μπορει να φτιαξει μονος τους ενα προγραμμα που θα εκτελει τις 3 αυτες δουλειες; Υπαρχει περιπτωση να επιλεξει καποια εταιρια να χρησιμοποιησει ανθρωπους και οχι το chatgpt?
Πολλαπλασιασε το παραπανω σεναριο για ολες τις εταιριες του πλανητη σε δουλειες γραφειου και θα καταλαβεις τι ερχεται
Καποτε ειχα φτιαξει ενα προγραμμα που του εδινα το λινκ απο ενα αρθρο στο capital.gr (το διαβαζα τοτε καθημερινα) και αυτο μου επεστρεφε σε κειμενο ολα τα σχολια κατω απο το αρθρο, ταξινομημενα με το ποσα αστερακια ειχε το σχολιο.
Με τον τροπο αυτον διαβαζα μονο τα πιο ποιοτικα και ωραια σχολια χωρις να χρειαζεται να σκαναρω ολα τα πχ 200 σχολια πολλα απο τα οποια ητανε απο τρολ.
Προχθες ζητησα απο το ChatGPT να μου κανει το ιδιο και σχεδον το εκανε, με τη μονη διαφορα πως εβαλε λανθασμενο html-class για τα σχολια, ενδεχομενως επειδη τα αρχεια του ειναι μεχρι το 2021 και απο τοτε ο προγραμματιστης του σαιτ εχει αλλαξει το συγκεκριμενο html-class