Πιστευω πως το πραγμα παει ακριβως προς το αντιθετο. Ο τυπος λεει πως τα ρομποτ θα σταματησουν τον ανθρωπο απο το να παραγει τεχνη. Ισα ισα, αν ολες οι δουλειες γινονται πλεον απο ρομποτ, ο ανθρωπος θα εχει απλετο χρονο να ασχοληθει πραγματικα με τις τεχνες. Κι εγω ειμαι καλος στη ζωγραφικη, την ποιηση και το μπουζουκι (θεωρητικα ολα αυτα), και θελω να γινω καλος και στην αρχιτεκτονικη, αλλα τα τελευταια 30 χρονια, απο σχολειο-πανελληνιες μεχρι σημερα, δεν κανω τιποτε απο ολα αυτα, παρα μονο διαβαζω, δουλευω, πηγα στρατο, κλπ ουτε χρονος, ουτε ορεξη, ουτε εμπνευση να παραξω τεχνη. Και ετσι ζει το 99% της ανθρωποτητας. Και οσοι δεν εχουν δουλεια, ψαχνουν να βρουν για να επιβιωσουν.
Μακαρι να κανουν ολες τις δουλειες τα ρομποτ και εγω να γραφω ολη μερα ποιηματα, αδημονω ποτε θα ερθει εκεινη η ωρα. Και δε με ενδιαφερει αν τα ρομποτ γραφουν καλυτερα ποιηματα απο εμενα.
Και στο σκακι πλεον μας πηδανε οι υπολογιστες, αλλα αυτο δε με εμποδιζει να παιζω 15 ωρες σκακι την ημερα αμα θελω. Ουτε με εμποδιζει να παω για τζοκινγκ γνωριζοντας πως τα τσιταχ τρεχουν πιο γρηγορα απο εμενα.