Νέα

Chat room/Έχεις pm/Spam/Άρλεκιν thread

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 549K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 52 άτομα (0 μέλη και 52 επισκέπτες)

Να μπει κανονικό τσατ στο σάιτ ;

  • Ο jimy.m. να ποστάρει μετά τα μεσάνυχτα

    Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο baros να πει καλή κουβέντα και να την εννοεί

    Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο dimmits να έρθει Αθήνα και να πάει Αγκυρας

    Ψήφοι: 10 7,9%
  • Ο the saint να μη ζητήσει κώλο από εκδιδόμενη

    Ψήφοι: 21 16,5%
  • Ο Αθηναίος να πουλήσει τη μάσκα

    Ψήφοι: 8 6,3%
  • Ο iuakoya να συναντήσει τον jimy.m.

    Ψήφοι: 15 11,8%
  • Ο Tassos Karipidis να πάρει πιπίνι

    Ψήφοι: 17 13,4%
  • Ο βάτραχος να επιστρέψει

    Ψήφοι: 27 21,3%
  • Ολοι να καταλήξουμε στο υπόγειο

    Ψήφοι: 36 28,3%
  • Τίποτα από τα παραπάνω

    Ψήφοι: 35 27,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    127

kouklakis

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.759
Κριτικές
72
Like
42
Πόντοι
1.096
καλημερα σε ολη την παρεα  :grouphug: :smitten:

Σημερα εχει σνιτσελ αλλα κρεμ.
Υλικά:
σνίτσελ χοιρινά (κανονίζουμε ανάλογα με το πόσα άτομα θέλουμε, η συνταγή είναι για 4-6 σνίτσελ - τα ζητάμε από το χασάπη μας)
5 αβγά
λίγο γάλα Νουνού ή φρέσκο
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα (ποσότητα όση μας αρέσει )
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
Για την κρέμα:
φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ή ότι άλλο θέλουμε (με το Κερκύρας γίνετε πιο νόστιμο)
μια κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
μανιτάρια (εγώ χρησιμοποιώ κονσέρβα αλλά και τα φρέσκα είναι ωραία)
αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα
λευκό κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και βουτάμε εκεί μέσα τα σνιτσελάκια μας.
Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας στο τηγάνι (προσοχή όλη η τέχνη είναι στη θερμοκρασία: δε θα πρέπει να είναι στο πολύ δυνατό η θερμοκρασία διότι θα ψηθούν απ’ έξω τα σνίτσελ και μέσα θα είναι ωμά!! τηγανήστε τα σε μέτρια φωτιά προς το σιγανό).
Όταν λοιπόν ζεσταθεί το λαδάκι μας, παίρνουμε ένα ένα τα σνίτσελ από το αβγό που τα είχαμε βάλει και τα βουτάμε μέσα στη γαλέτα ή στη φρυγανιά την τριμμένη να πάει παντού.
Τα βάζουμε στο τηγάνι μας και τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα (αν το σνίτσελ είναι παχύ κομμένο, να το χαράξετε λίγο με ένα μαχαιράκι να ψηθεί και μέσα).
Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ το λάδι.
Φτιάχνουμε την κρέμα ως εξής: βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας με τα μπαχαρικά (αλάτι - πιπέρι - κάρυ - πάπρικα) και τα τσιγαρίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με κρασάκι (άμα θέλουμε) και αφού πάρει 2 –3 βράσεις, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα και έτοιμο!
Σερβίρουμε τα σνίτσελ στο πιάτο και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μας. Συνοδεύεται με λαχανάκια Βρυξελλών (του μπαρμπαστάθη) και καροτάκια!
Επίσης, μπορούμε να μην φτιάξουμε την κρέμα και να τα σερβίρουμε σκέτα με πουρέ και μπρόκολο.
Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!

 

Συνημμένα

  • snitzelb.jpg
    snitzelb.jpg
    17,8 KB · Εμφανίσεις: 35

kouklakis

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιαν 2011
Μηνύματα
3.759
Κριτικές
72
Like
42
Πόντοι
1.096
Για γλυκο ας κανουμε κρεπες που ειναι και ευκολο !

Υλικά:
4 μεγάλα αβγά
κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουτ. αλάτι
6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος
Γέμιση:
1/2 κιλό μπανάνες
200 γραμ. φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ
1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα στο μπλέντερ
1 κουτάκι μερέντα
λίγη καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση:
Χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολυ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσων και γεμίστε ένα φλυτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κεντρο του τηγανιου και γυρνατε κυκλικα το τηγανι μεχρι να παει το μειγμα παντου. Η κρεπα δεν θα πρεπει να ειναι ουτε πολυ παχια, ουτε πολυ λεπτη.
Γυριστε προσεκτικα μολις ροδισει.
Σε μια μεγαλη πιατελα βαλτε ενα κομματι αλουμινοχαρτο αρκετα μεγαλο ωστε να καλυπτει την κρεπα. Φτιαχνετε οσες κρεπες θελετε, φροντιζοντας αναμεσα τους να υπαρχει παντα ενα φυλλο αλουμινοχαρτο.
Ζεσταίνετε την μερέντα ελαφρα στον φουρνο μικροκυμματων, και αλειφετε με αρκετο στρωμα την κρεπα. Κοβετε τις μπανανες σε λεπτες φετες και φροντιζετε ωστε πανω στις κρεπες να μην ειναι η μια πανω στην αλλη. Πασπαλιζετε με οσα φουντουκια και μπισκοτο θελετε (περισσοτερο μπισκοτο αλλιως θα γινει πολυ γλυκια η κρεπα) και προσθετετε λιγη καρυδα. Διπλωνετε στην μεση και μετα στο πλαι ωστε να εχετε ενα τριγωνο. Σερβιρετε αμεσως!
Παραλλαγη (αλμυρες):
Ετοιμαζετε τις κρεπες, και τις γεμιζετε με τυρι (τριμμενο) Γκουντα, Εδαμ και Ρεγκατο. Μπεικον σωταρισμενο, ζαμπον. μανιταρια και τυλιγετε τις κρεπες σαν κυλινδρο.
Τις βαζετε σε πυρεξ και τις περεχυνετε με κρεμα γαλακτος. Πασπαλιζετε με τυρια τριμμενα (τα ανωθι) και ψηνετε σε μετριο φουρνο μεχρι να λιωσει το τυρι και να ροδισουν οι κρεπες! Σερβιρετε αμεσως.

Ιδανικο ποτο: Ασπρο, ξηρο παγωμενο κρασι!!

 

Συνημμένα

  • krepab.jpg
    krepab.jpg
    17,2 KB · Εμφανίσεις: 35

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Μηνύματα
19.248
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
καλημερα  :rockon:

καλημερα αχαχουχα :rockon:

καλημερα ντενισακια :rockon:

φραπε λεβελ 90% :cum:

που θα πιρφορησουμε σημερα :cum: :cum: :cum:
 

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Μηνύματα
19.248
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
Την καλημερα μου σε ολους.
000203FB.gif




Που χαθηκε ο Γουλφακης ?
Που χαθηκε η Βελβυ ? (με ειρωνευοταν και με εβριζε τα μαλα, αλλα ειναι ψυχουλα κατα βαθος.... πολυ βαθος ομως  :rolleyes:)
000203FB.gif

Που χαθηκε η Λουκριτια ?


Ελπιζω να ειναι ολοι καλα ......
και οπως παντα λουκ και σιλβα εξαφανιστηκαν ταυτοχρονα... :)
 

Επισκέπτης
Κάτι μου λέει ότι το πυρφορήσουμε είναι άλλη μια σαχλοφορουμίστικη λέξη.... :headbang:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom