Το πίκο ντε γκάλο καταναλώνεται άφθονα στην Κοστα Ρικα, είτε σε τάπας είτε στο πρωινό είτε στο κυρίως γεύμα.
Τι θα χρειαστούμε:
1 μεγάλη ντομάτα
2 κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
2 κομμάτια ανανά
1 ματσάκι κόλιαντρο
Χυμό ενός λεμονιού
Lizano ή HP σάλτσα (όποια βρείτε στο σουπερμάρκετ)
Πως το φτιάχνουμε:
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ανανά και το κόλιαντρο.
Ρίχνουμε τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο Lizano σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά.
Μπήκες στα χωράφια του καρατζόν και του "γκέι-τζμπι"...