Νέα

Chat room/Έχεις pm/Spam/Άρλεκιν thread

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 549K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να μπει κανονικό τσατ στο σάιτ ;

  • Ο jimy.m. να ποστάρει μετά τα μεσάνυχτα

    Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο baros να πει καλή κουβέντα και να την εννοεί

    Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο dimmits να έρθει Αθήνα και να πάει Αγκυρας

    Ψήφοι: 10 7,9%
  • Ο the saint να μη ζητήσει κώλο από εκδιδόμενη

    Ψήφοι: 21 16,5%
  • Ο Αθηναίος να πουλήσει τη μάσκα

    Ψήφοι: 8 6,3%
  • Ο iuakoya να συναντήσει τον jimy.m.

    Ψήφοι: 15 11,8%
  • Ο Tassos Karipidis να πάρει πιπίνι

    Ψήφοι: 17 13,4%
  • Ο βάτραχος να επιστρέψει

    Ψήφοι: 27 21,3%
  • Ολοι να καταλήξουμε στο υπόγειο

    Ψήφοι: 36 28,3%
  • Τίποτα από τα παραπάνω

    Ψήφοι: 35 27,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    127
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Μηνύματα
6.883
Like
4
Πόντοι
66
Τα ωραια μπιφτεκια ειναι αυτα που ζυμωνονται με παγακια στις τελικες περιστροφες τους
αφου ζυμωθει η γεμιση,μιλαω για σοβαρα μπιφτεκια.
Ετσι κρατοντας καποια μικρα παγωμενα ιχνη στο ψησιμο το ξερνανε σε ατμο και κανουν το απαιτουμενο κενο
που γουσταρουμε ολοι κανοντας τα μαλακα σε συνεργασια με το σωστο λιπος τους.
Στην χωρα μας δεν γινεται αυτο και ετσι βγαινει ζουμερο σε συνεργασια με την βραστη πατατα που δεν λενε οτι βαζουν καθως και το λιπος. :grin:

εγω παλια στα μπιφτεκια εβαζα κ λιγο γαλα κ γινονταν φοβερα κ σαν φουσκες
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866
βαζεις μπολικο νερο σε μεγαλη κατσαρολα, βραζει καλα, ριχνεις μακαρονια, ανακατευεις να μην κολλησουν,  επισης, βραζεις μονο οσο λεει οτι χρειαζεται, τα βγαζεις σουρωνεις τα τρως. Αν εχεις ξεφυγει λιγακι στο βρασιμο ισως τα σωσεις ξεπλενοντας τα με νερο κρυο.
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Μηνύματα
8.394
Like
3
Πόντοι
66
βαζεις μπολικο νερο σε μεγαλη κατσαρολα, βραζει καλα, ριχνεις μακαρονια, ανακατευεις να μην κολλησουν,  επισης, βραζεις μονο οσο λεει οτι χρειαζεται, τα βγαζεις σουρωνεις τα τρως. Αν εχεις ξεφυγει λιγακι στο βρασιμο ισως τα σωσεις ξεπλενοντας τα με νερο κρυο.
αλατι , λαδι αστικοι μυθοι?
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Εγώ ρίχνω νερό κι αλάτι λάιτ, βράζει, ρίχνω τα μακαρόνια, δεν τα αφήνω να γίνουν μαλακά πολύ, και αδειάζω το νερό από την κατσαρόλα, όσο μπορώ για να μη χυθούν τα μακαρόνια έξω*. Μου είχε σπάσει το σουρωτήρι κάποια στιγμή και το έκανα αυτό, αλλά ανακάλυψα ότι γίνονται πιο νόστιμα έτσι. Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύω καλά. Βάζω στο πιάτο κατευθείαν από την κατσαρόλα.

Τα μπιφτέκια (τα δικά μου δλδ) τα ζυμώνω και τα βάζω στο ψυγείο για καμιά ώρα-δύο για να γίνουν αφράτα κι ωραία.

*οπότε μένει λίγο νεράκι μέσα.
 

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Μηνύματα
9.010
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Τα ωραια μπιφτεκια ειναι αυτα που ζυμωνονται με παγακια στις τελικες περιστροφες τους
αφου ζυμωθει η γεμιση,μιλαω για σοβαρα μπιφτεκια.
Ετσι κρατοντας καποια μικρα παγωμενα ιχνη στο ψησιμο το ξερνανε σε ατμο και κανουν το απαιτουμενο κενο
που γουσταρουμε ολοι κανοντας τα μαλακα σε συνεργασια με το σωστο λιπος τους.
Στην χωρα μας δεν γινεται αυτο και ετσι βγαινει ζουμερο σε συνεργασια με την βραστη πατατα που δεν λενε οτι βαζουν καθως και το λιπος. :grin:
Τωρα που ειπες για παγακια και μπιφτεκια,
ενα κολπο που εμαθα στου Μπουοστον απο το αφεντικο ηταν στα patties καθως ψηνοντε,
να αφηνεις ενα παγακι να καθεται πανω τους. Πολυ πιο ζουμερα...
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866
αλατι , λαδι αστικοι μυθοι?

αλατι γιατι να βαλεις αφου θα βαλεις τυρακι και εχει και η σαλτσα πιθανον για οσους βαζουν. το λαδι δεν το βαζω εγω γιατι δεν τα σωταρω ειναι βαρια. και αν κανεις ολα τα αλλα δεν χρειαζεται να βαλειςλαδι μεσα στ νερο δεν λασπωνουν.

@ χαρε διαφωνω γιατι το χω κανει απειρες φορες και γινονται τρομερα αφρατα ειδικα αν τα βαλεις μετα ψυγειο ζυμωμενα
 

Sfirihti klania

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Μηνύματα
400
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
1
εγω παλια στα μπιφτεκια εβαζα κ λιγο γαλα κ γινονταν φοβερα κ σαν φουσκες


Περιεργο μου ακουγεται αυτο,θα το δοκιμασω!
Παντως αν θελετε γνησια βρωμα μπιφτεκιου ζυμωστε τα με 80 γραμμαρια λιπος απο μοσχαρισιο νεφρο ανα 1 κιλο κιμα
με τα μπαχαρικα και οτιδηποτε πετατε μεσα.
(προυποθεση να βρειτε χασαπη να καθησει να ξεχωρισει το λιπος απο το νεφρο χωρις να σας στραβοκοιταξει και να το περασει απο την μηχανη του)
Αν βαριεστε εχει ετοιμο μιγμα στην ΑΘηνα στο Μπαχαρ στην Ευριπιδου για μπιφτεκια προσθετωντας μονο νερο.
Θα σας πουν τα κοριτσια στο ταμειο την αναλογια και θα σας την γραψουν με μαρκαδορο στο σακκουλακι
για τους ανιδεους! :grin:
 

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Μηνύματα
2.623
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Εγώ ρίχνω νερό κι αλάτι λάιτ, βράζει, ρίχνω τα μακαρόνια, δεν τα αφήνω να γίνουν μαλακά πολύ, και αδειάζω το νερό από την κατσαρόλα, όσο μπορώ για να μη χυθούν τα μακαρόνια έξω*. Μου είχε σπάσει το σουρωτήρι κάποια στιγμή και το έκανα αυτό, αλλά ανακάλυψα ότι γίνονται πιο νόστιμα έτσι. Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύω καλά. Βάζω στο πιάτο κατευθείαν από την κατσαρόλα.

Τα μπιφτέκια (τα δικά μου δλδ) τα ζυμώνω και τα βάζω στο ψυγείο για καμιά ώρα-δύο για να γίνουν αφράτα κι ωραία.

*οπότε μένει λίγο νεράκι μέσα.

πότε να έρθω να μου κάνεις το τραπέζι? :grin:
 

Kerveras

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
1.947
Κριτικές
91
Like
4.372
Πόντοι
5.435
Περιεργο μου ακουγεται αυτο,θα το δοκιμασω!
Παντως αν θελετε γνησια βρωμα μπιφτεκιου ζυμωστε τα με 80 γραμμαρια λιπος απο μοσχαρισιο νεφρο ανα 1 κιλο κιμα
με τα μπαχαρικα και οτιδηποτε πετατε μεσα.
(προυποθεση να βρειτε χασαπη να καθησει να ξεχωρισει το λιπος απο το νεφρο χωρις να σας στραβοκοιταξει και να το περασει απο την μηχανη του)
Αν βαριεστε εχει ετοιμο μιγμα στην ΑΘηνα στο Μπαχαρ στην Ευριπιδου για μπιφτεκια προσθετωντας μονο νερο.
Θα σας πουν τα κοριτσια στο ταμειο την αναλογια και θα σας την γραψουν με μαρκαδορο στο σακκουλακι
για τους ανιδεους! :grin:
δικέ μου βλέπω έχεις κρυφά χαρίσματα ε... :2funny:
 

Επισκέπτης
@ χαρε διαφωνω γιατι το χω κανει απειρες φορες και γινονται τρομερα αφρατα ειδικα αν τα βαλεις μετα ψυγειο ζυμωμενα
Ειδικος δεν ειμαι αλλα μας ειχε κανει μπαρμπεκιου ενας αμερικανος και τα μπιφτεκια του ηταν αφρατα,τον ειχα ρτησει και μου ειπε οτι δεν πρεπει να τα πλαθεις πολυ ωρα,σχεδον καθολου.

*Να συμπληρωσω οτι στον κιμα δεν εβαζε τιποτα μεσα,μονο μπαχαρικα.
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
εγω τα μπιφτεκια τα κανω χωρις ψωμι/φρυγανια....βαζω ντοματα και κολοκυθακι μεσα
και στα μακαρονια δε βαζω λαδι ποτε....λιγο αλατι μονο στο νερο αλλα ελαχιστο
 

Sfirihti klania

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Μηνύματα
400
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
1
Τωρα που ειπες για παγακια και μπιφτεκια,
ενα κολπο που εμαθα στου Μπουοστον απο το αφεντικο ηταν στα patties καθως ψηνοντε,
να αφηνεις ενα παγακι να καθεται πανω τους. Πολυ πιο ζουμερα...


Ετσι καλυτερα μπιφτεκια,αλλα και στα patties λοιπον! :grin:

 

Συνημμένα

  • 3093480475_dcaf99ba42_z.jpg
    3093480475_dcaf99ba42_z.jpg
    94 KB · Εμφανίσεις: 99
  • 3093480475_dcaf99ba42_z.jpg
    3093480475_dcaf99ba42_z.jpg
    94 KB · Εμφανίσεις: 39

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Μηνύματα
9.010
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
εγω παλια στα μπιφτεκια εβαζα κ λιγο γαλα κ γινονταν φοβερα κ σαν φουσκες
Τυπε, και στο στρατο εβαζα στην ομελετα γαλα για να φουσκωσει. :thumbsup:
Μια φορα το ειχα παρακανει και ειχε γινει μπομποτα... :grin:
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866
με φρυγανια μου αρεσουν πιο πολυ και ντοματα βαζω συχνα τριμμενη μου αρεσει η γευση, βεβαια εγω βαζω και βασιλικο θυμαρι και ριγανη, γενικα εχω λατρεια στα μπαχαρια.

εγω τα μπιφτεκια τα κανω χωρις ψωμι/φρυγανια....βαζω ντοματα και κολοκυθακι μεσα
και στα μακαρονια δε βαζω λαδι ποτε....λιγο αλατι μονο στο νερο αλλα ελαχιστο
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
με φρυγανια μου αρεσουν πιο πολυ και ντοματα βαζω συχνα τριμμενη μου αρεσει η γευση, βεβαια εγω βαζω και βασιλικο θυμαρι και ριγανη, γενικα εχω λατρεια στα μπαχαρια.

και γω βαζω μυρωδικα μπολικα :rockon:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom