Νέα

Χαώδεις διαφορές τιμών για Έλληνες και ξένους από ξενοδοχεία All Inclusive

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Antebellum

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Like
489
Πόντοι
36
Ο ξένος κλείνει μέσω πρακτορείου το οποίο κλείνει μέσω tour operator ο οποίος έχει αγοράσει μια παρτίδα δωμάτια για όλη τη σαιζόν, σε προφανώς χαμηλότερες τιμές από τις τιμές πόρτας.

Ο 'Ελληνας στην Ελλάδα πάει στο ξενοδοχείο και πληρώνει τιμές πόρτας γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχοι tour operators να κλείσουν μια παρτίδα δωμάτια για εσωτερικό τουρισμό. Σε άλλες χώρες υπάρχουν, αλλα και στις άλλες χώρες, όποιος πάει solo πληρώνει τιμές πόρτας, είτε ντόπιος είναι είτε ξένος.

Δεν έχει καμία διαφορά από τον Βασιλόπουλο που αγοράζει τεράστιες ποσότητες και άρα πληρώνει χαμηλότερες τιμές απο τις τιμές που πληρώνει το συνοικιακό μπακάλικο.

stathis1981

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2012
Like
4
Πόντοι
1
Εκεί έχεις λιγότερο ανταγωνισμό και ανεβάζεις την τιμή (δεν έχουν πολλοί τρίγωνα πανοράματος εδώ)

Αλλά και εδώ έχουμε άλλη επιχείρηση

Στα ξενοδοχεία μιλάμε ότι πουλάς το ίδιο προιόν σε διαφορετική τιμή σε 2 πελάτες

Έρχεται ο ένας στη ρεσεψιόν του λες 300 για 7 βράδια
Από πίσω έρχεται ο Έλληνας του λες 800 για 7 βράδια, για το ίδιο δωμάτιο και υπηρεσίες  :S :S :S
Ρε skioure σιγά το δυσεύρετο προϊόν!!! Τρίγωνα Θεσσαλονίκης λέει... ρε δεν μπα να είναι και τρίγωνα από το διάστημα.
Αμέσως αμέσως στη Νέα Σμύρνη μου έρχονται στο μυαλό τουλάχιστον 2 ζαχαροπλαστεία με τρίγωνα.
Τώρα καθόσον αφορά τον τύπο που για το ίδιο προϊόν σε χρεώνει βόρεια 2€ και νότια 2,8€, δηλαδή 40% καπέλο πάρα πολύ
απλά του κλείνεις το μαγαζί, με άλλα λόγια δεν ξαναπατάς το πόδι σου στο μαγαζί του. Πήγαινε μια μέρα και ρώτησε έναν
υπάλληλο γιατί στη Θεσσαλονίκη χρεώνετε 2€ και εδώ 2,8€. Αν δεν μπορέσει να σου απαντήσει αμέσως ας ρωτήσει τους
ιδιοκτήτες και ας σου απαντήσει άλλη στιγμή. Και αν σου πει σου ξου μου και οποιαδήποτε άλλη παπαριά πες του το εξής:
Αν θέλετε, σας παρακαλώ πολύ ενημερώστε τους ιδιοκτήτες πως αν δεν εναρμονιστούν οι τιμές σε όλα σας τα καταστήματα
δεν πρόκειται να με ξαναδείτε εδώ μέσα ούτε ζωγραφιστό... Χώρια τη δυσφήμηση που θα του κάνεις.  

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Ο ξένος κλείνει μέσω πρακτορείου το οποίο κλείνει μέσω tour operator ο οποίος έχει αγοράσει μια παρτίδα δωμάτια για όλη τη σαιζόν, σε προφανώς χαμηλότερες τιμές από τις τιμές πόρτας.

Ο 'Ελληνας στην Ελλάδα πάει στο ξενοδοχείο και πληρώνει τιμές πόρτας γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχοι tour operators να κλείσουν μια παρτίδα δωμάτια για εσωτερικό τουρισμό. Σε άλλες χώρες υπάρχουν, αλλα και στις άλλες χώρες, όποιος πάει solo πληρώνει τιμές πόρτας, είτε ντόπιος είναι είτε ξένος.

Α bravo!  Σε ενα μεγαλο ξενοδοχειο πχ Ρόδο για τον οποιο η σεζον είναι 15 Απριλίου 15 Οκτώβρη και εχει 100 δωματια θα ερθει ενας τους οπερειτορ και θα του αγορασει με συμβολαιο 40δωματια για ολους τους μηνες δηλαδή 40 επι 6 μηνες επι 30 μερες = 7200 διανυκτεερευσεις σε τιμη χαμηλη!

Aν θεωρητικα υπηρχε ένα ξενοδοχειο που θα δουλευε μονο με Ελληνες διπλα στο πιο πανω θα βαραγε μυγες μεχρι 15 Ιουλίου και μετα τις 28 Αυγουστου θα δουλευε το ένα πεμπτο από τον άλλο αρα και οι τιμες του θα ηταν στο θεο!

Τωρα ότι δβματιο δεν πουληθεί στους τουρ οπερειτορς το ξενοδοχειο το διαθετει μονο του με στοχο να ανεβασει τη μεση τιμη του!

Απλα και κατανοητα!

Traveller 2

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
153
Πόντοι
16
Πάντα οι μεγάλοι παίκτες δουλεύοθν με πακέτα. Απλά οι Βόρειοι έχουν ανεπτυγμένη την "κουλτούρα των διακοπών" και γι αυτό στις χώρες τους υπάρχουν οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς μα τα φθηνά πακέτα.
Στην Ελλάδα, μέχρι λίγες δεκαετίες πριν, οι διακοπές των περισσότερων ήταν στο χωριό, στο σπίτι των παππούδων, ή γενικά σε συγγενείς (οικονομικοί οι λόγοι). Με τα δάνεια, τις κάρτες και την είσοδο στο Ευρώ, αρχίσαμε κι εμείς να κάνουμε διακοπές σε ξενοδοχεία, αλλά πριν προλάβουμε να αναπτύξουμε τη σχετική "κουλτούρα", μας πρόλαβε η κρίση και μας ξαναπέταξε στο σπίτι του παππού στο χωριό.....

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.857
Πόντοι
3.656
το σκεπτικο ειναι το ιδιο με μαγαζια που εχουν ελευθερη εισοδο για γυναικες ενω υποχρεωνουν τους αντρες να πληρωνουν ladies night

τυπε ο λιλας ειναι ο μονος που δεν εχει τετοιους περιορισμους.κι αν του πει κανενας τιποτα,τον ρουφαει με την σουφρα του,και περναει ελευθερα  :grin:

Επισκέπτης
Α bravo!  Σε ενα μεγαλο ξενοδοχειο πχ Ρόδο για τον οποιο η σεζον είναι 15 Απριλίου 15 Οκτώβρη και εχει 100 δωματια θα ερθει ενας τους οπερειτορ και θα του αγορασει με συμβολαιο 40δωματια για ολους τους μηνες δηλαδή 40 επι 6 μηνες επι 30 μερες = 7200 διανυκτεερευσεις σε τιμη χαμηλη!

Aν θεωρητικα υπηρχε ένα ξενοδοχειο που θα δουλευε μονο με Ελληνες διπλα στο πιο πανω θα βαραγε μυγες μεχρι 15 Ιουλίου και μετα τις 28 Αυγουστου θα δουλευε το ένα πεμπτο από τον άλλο αρα και οι τιμες του θα ηταν στο θεο!

Τωρα ότι δβματιο δεν πουληθεί στους τουρ οπερειτορς το ξενοδοχειο το διαθετει μονο του με στοχο να ανεβασει τη μεση τιμη του!

Απλα και κατανοητα!
Καραμουφα...

Ο ξενοδόχος της περιοχής της Σταλίδας, Νίκος Ρουσάκης, είναι από τους πρώτους Κρητικούς τουριστικούς επιχειρηματίες που αντιμετώπισε το πρόβλημα της ακύρωσης κρατήσεων Ρώσων τουριστών στην Κρήτη (Δείτε εδώ την αποκάλυψη του Candianews: Ξαφνικά μαζικές ακυρώσεις Ρώσων τουριστών στην Κρήτη!- «Φέσια» από ρωσικά γραφεία). Μίλησε στο Candiaradio 93,6 και τόνισε ότι ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα, αφού από το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο δεν πλήρωσε τις οφειλές του κι από την άλλη του ανακοινώνει καθημερινά ακυρώσεις για την επόμενη ημέρα!

Ακούστε τι δήλωσε

Η αληθεια είναι ότι ετσι ξεκινησε αλλα μετα κατεβασαν τα παντελόνια.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.454
Πόντοι
6.955
Το οτι ο ξένος κάνει κράτηση νωρίτερα και για αυτό πετυχαίνει φθηνότερες τιμές είναι η καραμέλα που μασάνε οι αλήτες, τα μουνόπανα οι ξενοδόχοι. Μπες Χειμωνα στο booking να κλεισεις και δεν θα δεις διαφορά στις τιμές σε συγκριση με το αν μπεις Ανοιξη. Φέτος υπάρχει πολύς τουρισμός διότι πέρυσι που δεν ήταν καλή χρονιά, θορυβήθηκαν οι ξενοδόχοι και έριξαν τις τιμές στους αλλοδαπούς  tour operators με αποτέλεσμα αυτοί  να πουλήσουν Ελλάδα για τις διακοπές του 2014.
Κατά την γνώμη μου, οι ξενοδόχοι πουλάνε φθηνά στον αστρογότθο και στον βισιγότθο  για να πουλήσουν τόση ποσότητα υπηρεσίας ώστε να καλύψουν τα σταθερά τους κόστη (τραπεζικό δανεισμό, ασφαλιστικές εισφρορές, νερά - ΔΕΗ κτλ) κι έτσι κάνουν break even. Απο αυτό το σημείο κι έπειτα (το ισα βάρκα ισα νερα) μπαίνει η επιχείρηση στην αγορά, λειτουργεί, εάν δεν καλύπτει τα σταθερά κόστη βγαίνει απο την αγορά.  Αφού τώρα έχουν καλύψει τα σταθερά τους κόστη γαμάνε τιμολογιακά τον ντόπιο τουρίστα,κερδοσκοπουν,  για να καλύψουν τα μεταβλητά κόστη και να αποκομίσουν (υπερ)κέρδος. Ο κλασσικός ο μαλάκας ο Ελληνας πληρώνει ακριβά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της αρπαχτής επειδή δεν μπορεί χωρίς να νησάκια του και το μάτι στις ελληνικές παραλίες. Η αλήθεια να λέγεται, η ζήτηση για διακοπές απο τον Ελληνα καταναλωτη δεν είναι τόσο ελαστική όπως μας διδάσκανε.
Μοναδικός τώρα τρόπος αντιμετώπισης του ρατσιμού των αληταράδων των ξενοδόχων απέναντι στον Ελληνα καταναλωτη είναι το μποικοτάζ, όπερ σημαίνει δεν πας διακοπές στις Κυκλάδες αλλά στην Τουρκία, δεν πας Ρόδο και Κρητη αλλά Ισπανία, μέχρι να σπάσει το τσαμπουκάς τους των κωλοπαιδαραδων των νησιωτων και να ρίξουν τις τιμές των ενοικιαζομένω τουλάχιστον 50% κάτω.

Επισκέπτης
Το οτι ο ξένος κάνει κράτηση νωρίτερα και για αυτό πετυχαίνει φθηνότερες τιμές είναι η καραμέλα που μασάνε οι αλήτες, τα μουνόπανα οι ξενοδόχοι. Μπες Χειμωνα στο booking να κλεισεις και δεν θα δεις διαφορά στις τιμές σε συγκριση με το αν μπεις Ανοιξη. Φέτος υπάρχει πολύς τουρισμός διότι πέρυσι που δεν ήταν καλή χρονιά, θορυβήθηκαν οι ξενοδόχοι και έριξαν τις τιμές στους αλλοδαπούς  tour operators με αποτέλεσμα αυτοί  να πουλήσουν Ελλάδα για τις διακοπές του 2014.
Κατά την γνώμη μου, οι ξενοδόχοι πουλάνε φθηνά στον αστρογότθο και στον βισιγότθο  για να πουλήσουν τόση ποσότητα υπηρεσίας ώστε να καλύψουν τα σταθερά τους κόστη (τραπεζικό δανεισμό, ασφαλιστικές εισφρορές, νερά - ΔΕΗ κτλ) κι έτσι κάνουν break even. Απο αυτό το σημείο κι έπειτα (το ισα βάρκα ισα νερα) μπαίνει η επιχείρηση στην αγορά, λειτουργεί, εάν δεν καλύπτει τα σταθερά κόστη βγαίνει απο την αγορά.  Αφού τώρα έχουν καλύψει τα σταθερά τους κόστη γαμάνε τιμολογιακά τον ντόπιο τουρίστα,κερδοσκοπουν,  για να καλύψουν τα μεταβλητά κόστη και να αποκομίσουν (υπερ)κέρδος. Ο κλασσικός ο μαλάκας ο Ελληνας πληρώνει ακριβά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της αρπαχτής επειδή δεν μπορεί χωρίς να νησάκια του και το μάτι στις ελληνικές παραλίες. Η αλήθεια να λέγεται, η ζήτηση για διακοπές απο τον Ελληνα καταναλωτη δεν είναι τόσο ελαστική όπως μας διδάσκανε.
Μοναδικός τώρα τρόπος αντιμετώπισης του ρατσιμού των αληταράδων των ξενοδόχων απέναντι στον Ελληνα καταναλωτη είναι το μποικοτάζ, όπερ σημαίνει δεν πας διακοπές στις Κυκλάδες αλλά στην Τουρκία, δεν πας Ρόδο και Κρητη αλλά Ισπανία, μέχρι να σπάσει το τσαμπουκάς τους των κωλοπαιδαραδων των νησιωτων και να ρίξουν τις τιμές των ενοικιαζομένω τουλάχιστον 50% κάτω.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Να σας πω εγώ περιστατικό που με κούφανε:

Αμερικάνος φίλος μου ταξιδεύει για δουλειές. Συνήθως μένει στο HILTON.
Τα πληρώνει η εταιρεία του, οπότε στ' αρχίδια του πόσο κάνει το ξενοδοχείο. Θα έμενε εδώ τρεις μέρες.
Όμως, αυτό εμένα με γαμεί, γιατί τις τρεις μέρες θα έπρεπε να τρέχω στο Hilton για να τον βρω.
Του λέω λοιπόν: "Κλείσε στο τάδε, είναι καλό, και είναι κοντά στο σπίτι μου". Το οποίο και έκανε.

Φτάνει, τον παίρνω απ' το αεροδρόμιο να τον πάω στο ξενοδοχείο.
Στο δρόμο τον ρωτάω: "Πόσο σου χρέωσαν το δωμάτιο?" Ούτε ήξερε, κοίταξε το χαρτί booking και ήταν 345 ευρώ η βραδιά (μονόκλινο).
Πολλά μου φάνηκαν, παρ' ότι το ξενοδοχείο είναι πράγματι καλό.
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο του λέω:
"Μην κάνεις τίποτα, περίμενε να δούμε τι χρεώνουν έτσι, με το καλημέρα".
Μπαίνουμε στη ρεσεπσιόν, έχετε δωμάτιο?
Μονόκλινο, δίκλινο? Μονόκλινο.
Μάλιστα, για πόσες μέρες?  Τρεις.
Έχουμε, κάνει 85 ευρώ.
Ωπα της λέω, και γιατί στο φίλο μου εδώ χρεώνετε 345?
Δεν ξέρω, μου-σου του, ελάτε το απόγευμα που θα είναι ο διευθυντής.
Πριν δω το διευθυντή το απόγευμα μπήκα στο site του ξενοδοχείου, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ζήταγαν 345 για μια νύχτα, και είδα επίσης πως στο Χίλτον ζήταγε 295 (για τα ίδια πράματα και ίδια βραδιά). Με λίγα λόγια ο διευθυντής μου είπε ότι μέσω booking, travezoo, orbitz κλπ τόσο χρεώνυον, ενώ αυτός που θα σταματήσει και θα μπει μέσα παίρνει μεγάλη έκπτωση.
Υπ' όψιν το ξενοδοχείο είναι στην εξοχή, μεσ' το πράσινο, καινούριο (χτίστηκε 2000-2003) πισίνες κλπ, και μια φορά που είχα πάει σε δωμάτιο (με γκόμενα) ήταν εξαιρετικό.
"Πως γίνεται ρε φίλε να ζητάτε τόσα λεφτά" είπα στο διευθυντή. "Μήπως έχουν δίκιο οι δημοσιογράφοι που σας κράζουν τελευταία ότι έχετε καβαλήσει το καλάμι και ζητάτε ότι γουστάρετε?"
-"Ξέρετε, πάντα βάζουμε ακριβές τιμές στο ηλεκτρονικό booking γιατί δεν θέλουμε τέτοιοι πελάτες να μας κλείνουν τα δωμάτια" και άλλες δικαιολογίες που δεν τις κατάλαβα.
Υπ' όψιν ο φίλος μου είχε αναθέσει σε αμερικάνικο πρακτορείο να του κλείσει τα 3 βράδια στην Αθήνα, και του είπε: "Θέλω σε ΑΥΤΟ το ξενοδοχείο". Ο πράκτορας στη Νέα Υόρκη δηλαδή απλώς έκανε μια κράτηση.
-"Ωραία, πες μου από τα 345 που πληρώνει ο φίλος μου στην κάρτα του (την εταιρική πιστωτικη), πόσα παίρνεις εσύ, και πόσα ο πράκτορας?" Απάντηση σ' αυτό δεν πήρα.
Πάντως είναι βέβαιον ότι:  345 x 3 = 1.035 ευρώ, δηλαδή $1.408.
4-5% προμήθεια παίρνει η κάρτα (βγάλε 65)
Κάποια προμήθεια παίρνει το "εσωτερικό" booking site που έχουν οι ξενοδόχοι μεταξύ τους (αυτό που εγγυάται στον αμερικάνο ταξιδιωτικό πράκτορα του φίλου μου πως θα πάρει κι αυτός την προμήθεια του). Άγνωστο ποσοστό.
Και απ' αυτό το άγνωστο ποσοστό/ποσό βγάζει και ο πράκτορας στον οποίο απευθύνεται ο φίλος μου για να του κλείσει.

Τελικά με ντράπηκαν, και του χρέωσαν μια μέρα με 345 και τις υπόλοιπες δυο με 85. Τον έγραψαν ότι έκανε checkout, και τον ξαναπήραν ως τυχαίο, Έτσι δεν θα πλήρωναν προμήθειες στους έξω.
Και όταν ξανάρθει βέβαια, θα πάω εγώ να του κλείσω, και δεν θα κλείσει μέσω όλων αυτών των μιζαδόρων.

Πρόκειται περί χάους, δεν βγάζεις άκρη.

Ιστορία δεύτερη:
Πρόπερσι το καλοκαίρι έκανα ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ευρώπη: Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, κλπ.
Ο τρόπος εξεύρεσης ξενοδοχείου για το βράδυ (Αύγουστος) ήταν: Ρώταγα το GPS.
Μου έβγαζε τα κοντινά ξενοδοχεία (3km, 5km, 8km, 10km), σταμάταγα, έβλεπα, ρώταγα, και είτε έμενα, είτε πήγαινα στο επόμενο.
Οι τιμές που ζήταγαν ήταν από 40 έως 85 ευρώ το ΔΙΚΛΙΝΟ (με πρωϊνό).

Είναι μάλλον η καλύτερη μέθοδος.

Επισκέπτης

Τα πληρώνει η εταιρεία του, οπότε στ' αρχίδια του πόσο κάνει το ξενοδοχείο. Θα έμενε εδώ τρεις μέρες.
Όμως, αυτό εμένα με γαμεί, γιατί τις τρεις μέρες θα έπρεπε να τρέχω στο Hilton για να τον βρω.
Του λέω λοιπόν: "Κλείσε στο τάδε, είναι καλό, και είναι κοντά στο σπίτι μου". Το οποίο και έκανε.

Στο δρόμο τον ρωτάω: "Πόσο σου χρέωσαν το δωμάτιο?" Ούτε ήξερε, κοίταξε το χαρτί booking και ήταν 345 ευρώ η βραδιά (μονόκλινο).
Έχουμε, κάνει 85 ευρώ.
Πριν δω το διευθυντή το απόγευμα μπήκα στο site του ξενοδοχείου, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ζήταγαν 345 για μια νύχτα, και είδα επίσης πως στο Χίλτον ζήταγε 295 (για τα ίδια πράματα και ίδια βραδιά). Με λίγα λόγια ο διευθυντής μου είπε ότι μέσω booking, travezoo, orbitz κλπ τόσο χρεώνυον, ενώ αυτός που θα σταματήσει και θα μπει μέσα παίρνει μεγάλη έκπτωση.
Υπ' όψιν το ξενοδοχείο είναι στην εξοχή, μεσ' το πράσινο, καινούριο (χτίστηκε 2000-2003) πισίνες κλπ, και μια φορά που είχα πάει σε δωμάτιο (με γκόμενα) ήταν εξαιρετικό.
"Πως γίνεται ρε φίλε να ζητάτε τόσα λεφτά" είπα στο διευθυντή. "Μήπως έχουν δίκιο οι δημοσιογράφοι που σας κράζουν τελευταία ότι έχετε καβαλήσει το καλάμι και ζητάτε ότι γουστάρετε?"
-"Ξέρετε, πάντα βάζουμε ακριβές τιμές στο ηλεκτρονικό booking γιατί δεν θέλουμε τέτοιοι πελάτες να μας κλείνουν τα δωμάτια" και άλλες δικαιολογίες που δεν τις κατάλαβα.
Υπ' όψιν ο φίλος μου είχε αναθέσει σε αμερικάνικο πρακτορείο να του κλείσει τα 3 βράδια στην Αθήνα, και του είπε: "Θέλω σε ΑΥΤΟ το ξενοδοχείο". Ο πράκτορας στη Νέα Υόρκη δηλαδή απλώς έκανε μια κράτηση.
-"Ωραία, πες μου από τα 345 που πληρώνει ο φίλος μου στην κάρτα του (την εταιρική πιστωτικη), πόσα παίρνεις εσύ, και πόσα ο πράκτορας?" Απάντηση σ' αυτό δεν πήρα.
Κάποια προμήθεια παίρνει το "εσωτερικό" booking site που έχουν οι ξενοδόχοι μεταξύ τους (αυτό που εγγυάται στον αμερικάνο ταξιδιωτικό πράκτορα του φίλου μου πως θα πάρει κι αυτός την προμήθεια του). Άγνωστο ποσοστό.
Και απ' αυτό το άγνωστο ποσοστό/ποσό βγάζει και ο πράκτορας στον οποίο απευθύνεται ο φίλος μου για να του κλείσει.

Τελικά με ντράπηκαν, και του χρέωσαν μια μέρα με 345 και τις υπόλοιπες δυο με 85. Τον έγραψαν ότι έκανε checkout, και τον ξαναπήραν ως τυχαίο, Έτσι δεν θα πλήρωναν προμήθειες στους έξω.
Και όταν ξανάρθει βέβαια, θα πάω εγώ να του κλείσω, και δεν θα κλείσει μέσω όλων αυτών των μιζαδόρων.

Ιστορία δεύτερη:
Πρόπερσι το καλοκαίρι έκανα ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο στην Ευρώπη: Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, κλπ.
Μου έβγαζε τα κοντινά ξενοδοχεία (3km, 5km, 8km, 10km), σταμάταγα, έβλεπα, ρώταγα, και είτε έμενα, είτε πήγαινα στο επόμενο.

Έχω ακούσει ότι το booking παίρνει συγκεκριμένο αριθμό δωματίων απ το ξενοδοχείο και όταν βλέπει ότι τελειώνουν, τα χτυπάει στον ουρανό για να πάρει μεγαλύτερη προμήθεια

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Συνημμένα

• IMG_3036s.JPG
    IMG_3036s.JPG
    379,4 KB · Εμφανίσεις: 4
  • IMG_3118s.JPG
    IMG_3118s.JPG
    288,2 KB · Εμφανίσεις: 5

Επισκέπτης

Έχουμε, κάνει 85 ευρώ.

Ιστορία δεύτερη:

Τύπε αυτήν την πορεία την έχω ονειρευτεί κι εγώ, αλλά με τρένο  :rockon: :rockon: :rockon:

για ψυχαγωγία ήταν το ταξίδι ή δουλειές;

Αν θες πες μας λίγες λεπτομέρειες, πχ συνολικά χιλιόμετρα, κόστος βενζίνης-διοδίων, συνολικό κόστος, ώρες οδηγησης, κλπ. Οδηγούσες μόνος ή εναλλάξ με άλλον;  :rockon:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τύπε αυτήν την πορεία την έχω ονειρευτεί κι εγώ, αλλά με τρένο 
για ψυχαγωγία ήταν το ταξίδι ή δουλειές;
Αν θες πες μας λίγες λεπτομέρειες, πχ συνολικά χιλιόμετρα, κόστος βενζίνης-διοδίων, συνολικό κόστος, ώρες οδηγησης, κλπ. Οδηγούσες μόνος ή εναλλάξ με άλλον; 
χιλιόμετρα περί τα 4-4,5 χιλιάδες, κατανάλωση περί τα 12lt στα 100 (είναι πολύ μεγάλο το αμάξι, 4.400cc), διόδια στην Ευρώπη αμελητέα (τα δικά μας είναι το αίσχος - μόνο οι Ιταλοί μας ανταγωνίζονται).
Τα περισσότερα km τα έκανα εγώ.
Το συνολικό κόστος (απ' ότι θυμάμαι) ήταν περί τις 5.500 για 20-25 μέρες με όλα μέσα.
Είχα λόγο να πάω, αλλά όχι απαραίτητο: Πήγα κάποιο παιδί μου να εγκατασταθεί εκεί έξω για σπουδές (αντί να πάρει το αεροπλάνο) και το συνδυάσαμε με βόλτες σε διάφορα μέρη.
Το έκανα δύο χρονιές (επανάληψη).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom