Νέα

Champions league 2010-2011

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ(ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 09) ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 4Η ΦΟΡΑ

• ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ψήφοι: 19 51,4%
  • .

Ψήφοι: 18 48,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

giorgosgiorgos23

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Κριτικές
68
Like
21
Πόντοι
2.127
κοιταξε να δεις ο πεπε πλεον δειχνει οτι ειναι καλος προπονητης.δεν την πατησε τριτη φορα αφου οσες φορες εκανε αυτο που αρεσε σε ολους ηττηθηκε.τωρα που και αυτος επαιξε για τη σκοπιμοτητα οτι κανει δηλαδη και ο μουρινιο τοτε ολοι ειπαν οτι εκβειασε καρτες και αλλα τετοια.το μουρινιο μονο με τα ιδια οπλα τον αντιμετωπιζεις.εγω απλα θελω να δω αυτη την προπονητηκη διανοια που ολοι λενε τωρα που η ρεαλ πρεπει να παιξει για να κερδισει πως θα στησει την ομαδα.αν καταφερει και απικλεισει την μπαρτσα τοτε κανενας δεν θα μπορει να ξαναπει τιποτα.αν ομως κατεβει και γινει οτι και στο πρωταθλημα τοτε ολοι θα επιβεβαιωθουν οτι ο πορτογαλος μονο στον κλεφτοπολεμο επιβιωνει.οταν χρειαστει να φτιαξει μια ομαδα για να δημηουργησει τοτε απλα δεν μπορει ;)

Χωρίς Ράμμος και Πέπε δεν νομίζω οτι μπορεί να κάνει κάτι!!!

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
πίπες.
υπάρχουν πάμπολες περιπτώσεις που ομάδες με 10 παίζουν καλύτερα τον αντιπαλο.
έτσι απέκλεισε η γιούβε του λίπι την μπάρτσα στην παράταση.
έτσι απέκλεισε η ιντερ το μουρίνιο την μπάρτσα πέρσι
έτσι κέρδισε η ιντερ του μουρίνιο τη μίλαν πέρσι και μάλιστα με 9.
έτσι πήρε ο παοκ χι φέτος απο την αεκ στο κύπελο.
ετσι κέρδισε πριν χρόνια ο γάβρος το νιονιο στη σμύρνη.
όταν είσαι συνολικά καλύτερος το 10 ή το 11 είναι πολλές φορές υπέρ σου.
μάλιστα ομάδες με ψυχολογία στο 10 αναπεξέρχονται καλύτερα και φορτώνουν την πίεση στον αντίπαλο.
στο μπάσκετ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ 4 να κερδίσουν 5.

Φυσικά και υπάρχουν πάμπολες περιπτώσεις, οι περισσότερες απο τις οποίες δεν παύουν να αποτελούν εξαίρεση.
Και συνήθως αυτό που λες συμβαίνει (να κερδίσεις με 10) όταν έτσι και αλλιώς υπάρχει μια διαφορά δυναμικής (ή τακτικής ή συγκέντρωσης) και επιπέδου ανάμεσα στις δυο ομάδες, είτε γενικά, είτε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και βραδιά. Αντίθετα, στις περιπτώσεις όπου το παιχνίδι είναι αμφίρροπο και κρέμεται απο μια κλοστή, όπου η έκβαση είναι εντελώς αβέβαιη, ή όπου οι δυο ομάδες περίπου ισοδυναμούν (ή ακόμα περισσότερο όταν η ομάδα με αριθμητική υπεροχή είναι καλυτερη) το να παίζεις με 11 εναντίον 10 είναι συνήθως καθοριστικό.

Η Γιούβε του Λίππι απέκλεισε την Μπάρτσα (του Άντιτς) με 10 γιατί ούτως η άλλως τότε ήταν καλύτερη, κυρίως απο άποψης τακτικής. Μην ξεχνάς οτι μιλάμε για την Μπάρτσα (και κυρίως την Γιούβε) της προηγούμενης δεκαετίας.
Για τον ίδιο λόγο η Ιντερ του Μουρίνιο διέλυσε (4-0) την Μίλαν με 9. Ήταν Αύγουστος του 2009, δεύτερη χρονιά του Μουρίνιο στην Ιντερ, και στην Μίλαν μόλις είχε αφιχθεί ο (όπως φάνηκε) λίγος Λεονάρντο, στην πρώτη του εμπειρία σαν τεχνικός. Αν είδες το συγκεκριμένο ματς θα θυμάσε οτι απο άποψης τακτικής, δεσίματος, κινήτρου, τεχνικής, ψυχολογίας, ομαδικότητας και συγκέντρωσης, η διαφορά εκείνο το βράδυ ήταν χαώδης. Η Ιντερ θα κέρδιζε και με ...6 (που λεει ο λόγος). Και φέτος έγινε κάτι παρόμοιο αλλά αντίστροφα. Η Μίλαν έσβησε την Ιντερ με 3-0 (έστω και αν η Ιντερ έπαιζε με 10 σχεδον σε όλο το β ημίχρονο) αλλά ήταν τέτοια η διαφορά που θα την κέρδιζε ακόμα και με 9 εναντίον 10.
Εδώ όμως μιλάμε για περιπτώσεις όπου το ματς είναι αμφίρροπο, μοιρασμένο, και οι ισορροπίες αβέβαιες. Εδώ μετράει πιό πολύ η αριθμητική υπεροχή. Όπου σπάει αυτό (και φυσικά υπάρχουν κ εδώ περιπτώσεις) μιλάμε για εξαίρεση.
Γι αυτό και δεν θα δεις ποτέ τον Μπουσκετς να βουτάει και να κρατάει το πρόσωπό του στο έδαφος για 5 λεπτά σε ματς Μπαρτσελόνα - Αλμερία. Θα το κάνει πάντα σε ντέρμπυ ή σε καθοριστικούς αγώνες Τσου Λου.
Η περίπτωση λοιπόν που αναφέρεις της Ιντερ του Μουρίνιο με την Μπαρτσα (όπου μάλιστα η Μπάρτσα ήταν καλύτερη σαν ομάδα ακόμα και με 11 εναντίον 11) το επιβεβαιώνει. Μετά τον αγώνα το κατόρθωμα της Ιντερ αντιμετωπίστηκε (οχι φυσικά απο τους απανταχού Μπαρτσελονο-πανηγυρτζήδες της τελευταίας 3ετίας) περίπου σαν ηρωικός άθλος.
Για τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρεις, ουδέποτε ασχολήθηκα με το ελληνικό κλωτσοσκούφι και σίγουρα δεν θα αρχίσω τώρα. Τα ματς που λες δεν τα ξέρω και ούτε θέλω να τα μάθω. Στο πανάθλιο θέατρο του παραλόγου και της καφρίλας, όλα είναι πιθανά, και συνήθως μάλιστα για λόγους που λίγο έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Δεν μου λέει τίποτα.

Το να διαφωνούμε απλά και μόνο για να διαφωνούμε είναι κάθε άλλο παρά εποικοδομητικό, και το μόνο που συνεπάγεται είναι χάσιμο χρόνου για όσους γράφουν και κυρίως για όσους διαβάζουν. Δεν νομίζω οτι ισχυρίζομαι κάτι τόσο ακατανόητο ή εξωπραγματικό. Αν ερωτηθούν 1000 άσχετοι και μη (απο προπονητές μέχρι νοικοκυρές) για το αν είναι καλύτερο σε γενικές γραμμές να παίζεις με αριθμητική υπεροχή ή όχι, νομίζω πως οι 999 θα σου απαντήσουν πως φυσικά είναι καλύτερο. Ο ένας θα πει οχι μόνο απο πνεύμα αντιλογίας.

Για το μπάσκετ μην τα ξαναλέμε. Εννοείται οτι 4 εναντίον 5 δεν θα κερδίσουν ποτέ. Ήταν μόνο ένα παράδειγμα για να γίνει σαφής η έννοια της απόλυτης εκμετάλλευσης της κάθε σπιθαμής του χώρου, ακόμα και χωρίς μπάλλα, και στο ποδόσφαιρο. Όπως γίνεται κατα κόρον στο μπάσκετ. Πάμε παρακάτω.

ΥΓ Βέβαια ενδεχομένως να σου αρέσει αυτή η αναλογία με το μπάσκετ, μιας και ισοπεδώνει τον Μουρίνιο

Εγώ πάλι προτιμώ αυτόν τον παραλληλισμό
"Τα θηλυπρεπή καμώματα των διάφορων Αρμπελόα, Πουγιόλ, Αλόνσο, Πικέ, Αλμπιόλ, Βίγια και των εξ αγχιστείας «Ισπανών» τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας σε αμέτρητες περιπτώσεις στους αγώνες των δικών μας ομάδων μπάσκετ με τις αντίστοιχες σπανιόλικες. Βουτιές, διαμαρτυρίες, ηλεκτροπληξίες, κουτοπονηριές, σαν παράσταση επαρχιώτικου θιάσου που αδικεί το ταλέντο του επειδή έχει μάθει να κλέβει το πορτοφόλι του θεατή πριν κερδίσει τον σεβασμό του."
"Μόνο αφελής θα τολμούσε να αμφισβητήσει την ανωτερότητα που οδήγησε τους Ισπανούς στις παγκόσμιες κορυφές του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και πολλών άλλων αθλημάτων και μόνο φίλαθλος εθισμένος σε αυτή την (ελληνοπρεπέστατη) συμπεριφορά θα μπορούσε να συμπαθήσει τους εκλεκτούς εκφραστές της. «Ιδού ο Ναβάρο του ποδοσφαίρου», είναι η φράση που μου ανεβαίνει αυθόρμητα στα χείλη όποτε βλέπω στο γυαλί αυτόν τον Βίγια. Τη βραδιά του τελικού του Μουντιάλ είχα υψώσει τα μαύρα πανιά."

Για όσους έχουν παίξει και ασχολούνται και με το μπάσκετ εκτός απο το ποδόσφαιρο, οι πιρουέτες των Ισπανών και το "γύρω-γύρω-όλοι" γύρω απο τους διαιτητές, έχουν καταντήσει εξαιρετικά κουραστικά.

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
κοιταξε να δεις ο πεπε πλεον δειχνει οτι ειναι καλος προπονητης.δεν την πατησε τριτη φορα αφου οσες φορες εκανε αυτο που αρεσε σε ολους ηττηθηκε.τωρα που και αυτος επαιξε για τη σκοπιμοτητα οτι κανει δηλαδη και ο μουρινιο τοτε ολοι ειπαν οτι εκβειασε καρτες και αλλα τετοια.το μουρινιο μονο με τα ιδια οπλα τον αντιμετωπιζεις.

Ακριβώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο ήθελα να καταλήξω μιλώντας για θεατρινισμούς και συστήματα της Μπαρτσα για να εκμεέυσει κάρτες. Μόνο που αν τα πει κάποιος που φαίνεται να υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα, λέμε "ακριβώς". Αν πάλι τα πει κάποιος ο οποίος προσπαθει να τα δει αντικειμενικά και αρνείται την μόδα και δεν θέλει να γίνει ευκαιριακός "Μπαρτσελονο-πανυγηρτζής" 3ετίας, βρίσκουμε τρόπο να διαφωνήσουμε.

Σε αυτό το επίπεδο όλα γίνονται για την σκοπιμότητα. Όλοι κάνουν οτι μπορούν για να κερδίσουν, και εκτός απο το παιχνίδι (στο οποίο ξαναλέμε, για 100ή φορά, η Μπαρτσελόνα είναι πολύ δυνατή και για χίλιους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι και το δέσιμο και οι αυτοματισμοί που προέρχονται απο μακρόχρονη δουλειά) χρησιμοποιούν τεχνάσματα, τρικ, και πολλές φορές μικροπρέπειες για να κερδίσουν.

Η διαφορά είναι οτι όταν τα κάνει ο Μουρίνιο (πχ με το πότισμα ή μη πότισμα του γκαζόν, ή με τις κάρτες που καθάρισε με τις "αυτοαποβολές"), βουίζει όλη η Ευρώπη και όλοι οι μέγιστοι αναλυτές, ψυχαναλυτές, αθλητικογράφοι (και παει λέγοντας) τον βρίζουν.
Όταν τα κάνει ο προπονητής της τέλειας ομάδας, με τους τέλειους ποδοσφαιριστές, με τους τέλειους πολιτικοποιημένους οπαδούς, με την τέλεια φιλανθρωπική φανέλλα, με τις τέλειες ακαδημίες κλπ. κλπ., ε σε αυτήν την περίπτωση αν τολμήσει και πει τίποτα κανείς, είναι αντιποδοσφαιρόφιλος και εχθρός του θεάματος.

Ο Μουρίνιο επέλεξε καλώς ή κακώς να μην είναι politically correct. Αυτομάτως αυτό διχάζει, άλλοι τον λατρεύουν και άλλοι τον μισούν. Είναι,όπως εύστοχα είπε και ενας φίλος, ο κακός που κάθε Μπαρτσελονο-παραμύθι χρειάζεται.
Και φυσικά αυτή η κουβέντα δεν έχει απολύτως τίποτα να κάνει με το (αν αρέσει ή οχι) ποδόσφαιρο που παρουσιάζει (ή που θέλει να παρουσιάσει) και διδάσκει. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Για όσους έχουν παίξει και ασχολούνται και με το μπάσκετ εκτός απο το ποδόσφαιρο, οι πιρουέτες των Ισπανών και το "γύρω-γύρω-όλοι" γύρω απο τους διαιτητές, έχουν καταντήσει εξαιρετικά κουραστικά.

έχει πλάκα να τα διαβάζω αυτά από έλληνες......
τραγική ράτσα πράγματι.
λαός που μονίμως γκρινιάζει και δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα αλλο απο βουτιές απάτες, στησίματα και ένα ποδοσφαιρο καρμοίρηδων να κριτικάρει τη συμπεριφορά ενός λαού που κατάφερε με αθλητική παιδεία και απεριόριστη δουλειά να εχει πάρει τα πάντα μέσα σε 4 χρόνια σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δλδ τα πιο δημοφιλή αθλήματα του πλανήτη.

συνεχίστε την κατηφόρα.
μέχρι τον οριστικό θάνατο τα τάρταρα έχουν δρόμο ακόμα.

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
έχει πλάκα να τα διαβάζω αυτά από έλληνες......
τραγική ράτσα πράγματι.

Επειδή έχεις ξανα αναφερθεί στην ελληνική ράτσα 2-3 φορές σαν άμεση απάντηση σε δικές μου απόψεις, πρέπει να σου πω οτι όπως εγώ δεν γνωρίζω εσένα, έτσι κ εσύ δεν με ξέρεις, δεν ξέρεις αν είμαι ελληνας ή ξένης καταγωγής, αν είμαι γεννημένος (ή αν έχω ζήσει ή αν ζω) στο εξωτερικό, και σίγουρα δεν γνωρίζεις την νοοτροπία μου. Ξέχασες βέβαια να αναφέρεις οτι απο τα βασικά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα είναι η αλαζονεία, ο ξερολισμός και η δυσκολία να δεχθεί οτι μπορεί να υπάρχει κάποιος που έχει διαφορετική άποψη απο τη δική του. Ξέρεις εσύ.
Εκτός και αν αυτό ήταν επιχείρημα επι της ουσίας του θέματος, που θυμίζω ήταν η αριθμητική υπεροχή και κάποια τεχνάσματα για να την επιδιώξεις.

λαός που δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα αλλο απο βουτιές απάτες, στησίματα και ένα ποδοσφαιρο καρμοίρηδων

Συμφωνώ απόλυτα. Αν είχες αντισταθεί στην λαχτάρα να απαντήσεις μέσα σε 2,5 δεύτερα, και είχες αφιερώσει άλλα 10 να διαβάσεις την άποψή μου (χωρίς να απομονώνεις κάποιες προτάσεις) θα είχες αντιληφθεί οτι λέω τα ίδια. Ρίξε πάλι μια ματιά.

να κριτικάρει τη συμπεριφορά ενός λαού που κατάφερε με αθλητική παιδεία και απεριόριστη δουλειά να εχει πάρει τα πάντα μέσα σε 4 χρόνια σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ δλδ τα πιο δημοφιλή αθλήματα του πλανήτη.

Και εδώ συμφωνώ απόλυτα. Έτερον εκάτερον. Κανείς δεν αμφιβάλει για την αθλητική και τεχνική κυριαρχία τους. Αυτό βέβαια δεν τους δίνει το δικαίωμα (και δεν τους τιμά) να επιδίδονται σε θεατρινισμούς. Με την ευκαιρία και σαν απλό παράδειγμα θυμίσου και αυτό
. Αν κάνεις καμια βόλτα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όπου η αθλητική παιδεία είναι ακόμα πιο μπροστά, θα διαπιστώσεις οτι οι Ισπανοί είναι γνωστοί και για τις βουτιές τους.
Ψιθυρίζεται βέβαια πως υπάρχει και μια άλλη διάσταση (εκτός απο την αδιαμφισβήτητη απεριόριστη δουλειά) σε σχέση με το ισπανικό αθλητικό θαύμα της τελευταίας 15ετίας. Για να σε βοηθήσω, θα σου πω οτι εκτός απο τα αθλήματα που αναφέρεις, κυριαρχούν (μεταξύ άλλων) και στο τέννις και (κυρίως) στην ποδηλασία.
"Κάνε τις αναγωγές σου", που λεει και ενας γνωστός μας.

συνεχίστε την κατηφόρα.
μέχρι τον οριστικό θάνατο τα τάρταρα έχουν δρόμο ακόμα.

Αντιλαμβάνομαι οτι σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση να έχεις την τελευταία κουβέντα σε μια συζήτηση (έστω και αν πρόκειται για θεαματικούς αφορισμούς που λίγο έχουν να κάνουν με το θέμα). Δεν θα σου ξανα αφαιρέσω λοιπόν αυτή την χαρά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
φιλαράκι δε σχολιάσα το δικό σου πόστ αλλά του αρθρογράφου.
για τα λοιπά φιλαράκο οι μεσογειακοί έχουν άλλο ταπεραμέντο.
και να σου πω και κάτι πιο πολύ μ αρέσει αυτό το ταπεραμέντο παρα ο ξενέρας γερμανός.
γιατι καμμιά φορά στιε ανθρώπινες κοινωνίες το ΤΟΣΟ τέλειο γίνεται και αποκρουστικό.
προτιμώ έναν πολύ καλό αθλητή με τις αδυναμίες του (πχ ο μέσι που κλώτσαει απ τα νεύρα του τη μπάλλα στην εξέδρα φόρα παρτίδα) παρά έναν καθώς πρέπει γερμαναρά που είναι τύπος και υπογραμμός στο γήπεδο ως αθλητής και στο σπίτι πλακώνει στις μάπες τη γυναίκα του.

δεν ξέρω απο που είσαι ούτε και με ενδιαφέρει.
εγω τώρα που είμαι μαλάκας έλληναςε γέννημα θρέμμα ποτέ δεν είχα πρότυπο το γερμαναρά ή τον εγγλέζο.
έχω όμως ως πρότυπο την αισθητική του μικελάτζελο και του γκαουντί και το ποδόσφαιρο της μπάρτσα και την εργατικότητα των καταλανών πριν την ολυμπιαδα του 92.
και εξακολουθώ να θέλω να είμαι έλληνας και όχι να βγαίνω όξω όταν έχω τις μαύρες μου και να βρίσκω στις 10 η ώρα έρημες πολεις.
και καλώς η κακώς στο ταπεραμέντο μου είναι και η επίδειξη και η μικροαπάτη.
έτσι είναι η μεσόγειος.
έτσι μας αρέσει.
στην τελική προτιμώ τον Ζιντάν εκατό φορές ως χαρακτήρα απ τον Ολιβερ Καν.
γαιτί ο πρώτος είναι εκατό φορές πιο ανθρώπινος απο τον δεύτερο.

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
καλά ρε ακόμα για τον 1ο ημιτελικό αρπάζεστε;
Στον επαναληπτικό τότε τι θα κάνετε; :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
stam_90

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
δεν νομιζω να κερδισει η μπαρτσελονα αυριο...

OP
OP
stam_90

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
αδικια παντως η ακυρωση του γκολ του ιγκουαιν

μια τετοια ομαδα δεν χρειαζεται τους διατητες..

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
Δεν μου άρεσε ο επαναληπτικός καθόλου.
Περίμενα να δω περισσότερη μπάλα.

giorgosgiorgos23

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαΐ 2010
Κριτικές
68
Like
21
Πόντοι
2.127
αδικια παντως η ακυρωση του γκολ του ιγκουαιν

μια τετοια ομαδα δεν χρειαζεται τους διατητες..

;)

Και δυστυχώς θα βλέπαμε και λίγο ματσάκι.

Ο Ντεμπλέκερε ήτα αυτός που είχε σφάξει και την Τσέλσι με την Μπάρτσα το 2009.Τυχαίο? δεν νομίζω!Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση!!!

OP
OP
stam_90

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι