Νέα

Celtics vs Lakers

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 50
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος νομίζετε ότι θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στο ΝΒΑ;

• Celtics

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Lakers

• ΔΞ/ΔΑ

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
2 φίλοι από τα παλιά.Οι 2 ομάδες με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο.

Πρόκειται για τις δύο ιστορικότερες ομάδες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, Μπόστον Σέλτικς και Λος Αντζελες Λέικερς, με συνολικά 30 τίτλους (16 Βοστώνη - 14 Λέικερς), 49 συμμετοχές σε τελικούς (20 Βοστώνη - 29 Λέικερς) και σχεδόν 700 νίκες στην ιστορία των πλέι οφ (300 Βοστώνη - 395 Λέικερς) αναμετρώνται στους τελικούς του ΝΒΑ, που αρχίζουν την Παρασκευή.

Βέβαια, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε τελικούς, οι Σέλτικς υπερέχουν συντριπτικά, καθώς 8 φορές έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα (1959, 1962, 1963, 1965, 1966, 1968, 1969, 1984), έναντι μόλις 2 πρωταθλημάτων των Λέικερς (1985, 1987). Και φέτος, όμως, στην κανονική διάρκεια οι Σέλτικς κατάφεραν να κάνουν το «sweep» απέναντι στους Λέικερς και μάλιστα με μέσο όρο διαφοράς στα δύο παιχνίδια 16 πόντων.

Οι Σέλτικς κέρδισαν 107-94 στη Βοστώνη στις 23 Νοεμβρίου και 110-91 στο Λος Αντζελες στις 30 Δεκεμβρίου. Οι ημερομηνίες στις οποίες αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες έχουν σημασία, αφού εκείνη την εποχή ο Πάου Γκασόλ, ο παίκτης που βοήθησε τους Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ να μεταμορφωθούν από ομάδα πλέι οφ στον απόλυτο διεκδικητή του τίτλου, αγωνιζόταν ακόμη στο Μέμφις.

Ο Γκασόλ πρόλαβε να αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια με τους Λέικερς στην κανονική διάρκεια της σεζόν, στα οποία οι «Λιμνάνθρωποι» είχαν ρεκόρ 22-5 (81,5%). Το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Γκασόλ στους Λέικερς φάνηκε και από το διάστημα της απουσίας του λόγω τραυματισμού (τραυματίστηκε 14 Μαρτίου και επέστρεψε 2 Απριλίου).

Στα 9 ματς που έδωσε η ομάδα του Φιλ Τζάκσον είχε απολογισμό 5 νίκες και 4 ήττες. Οι Λέικερς τερμάτισαν με ρεκόρ 57-25 (69,5%) και κατέλαβαν την πρώτη θέση στην Πασίφικ ντιβίζιον, αλλά και στη Δυτική περιφέρεια, ενώ είχαν το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ μετά το 66-16 (80,5%) των Σέλτικς και το 59-23 (72%) των Πίστονς.

Σπουδαίο ρόλο στα παραπάνω έπαιξε βέβαια και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Λος Αντζελες, αλλά και φετινός MVP της κανονικής περιόδου, Κόμπι Μπράιαντ. Μάλιστα, ο Μπράιαντ είναι ο 5ος MVP μετά το 1998, του οποίου η ομάδα φτάνει μέχρι τον τελικό του ΝΒΑ. Η ιστορία δείχνει ότι, με εξαίρεση τον Αλεν Αϊβερσον, που ηττήθηκε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στους τελικούς του 2001 από τους Λέικερς, όλοι οι υπόλοιποι MVP, που οδήγησαν την ομάδα τους στους τελικούς, την οδήγησαν παράλληλα και στο πρωτάθλημα ('98 Μάικλ Τζόρνταν, '00 Σακίλ Ο' Νιλ, '03 Τιμ Ντάνκαν).

Αυτός είναι ο 5ος τελικός των Λέικερς σε αυτή τη δεκαετία! Παρ' όλα αυτά, το εκπληκτικό είναι ότι αυτό δεν αποτελεί ρεκόρ, αφού αγωνίστηκαν σε 8 τελικούς τη δεκαετία του '80 (χάνοντας μόνο το '81 και το '89), ενώ αγωνίστηκαν σε 6 τελικούς τη δεκαετία του '60 (χάνοντας και τους 6, όλους από τη Βοστώνη).

Από την πλευρά τους, οι Σέλτικς ξεκίνησαν τη σεζόν ως το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για να φτάσουν στον τελικό από την Ανατολική περιφέρεια, αλλά και για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Οι εντυπωσιακές μεταγραφές των Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Αλεν, δύο παικτών All Star, οι οποίοι «διψούσαν» για το πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με την ηγετική ικανότητα του μοναδικού μέχρι πέρυσι αστέρα της Βοστώνης, Πολ Πιρς, δημιούργησαν μια από τις πιο δυνατές τριπλέτες στην ιστορία του ΝΒΑ.

Αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ (66-16) και το καλύτερο ρεκόρ των Σέλτικς τα τελευταία 22 χρόνια, μετά το 67-15 της σεζόν 1985-86, τότε που μία άλλη τριπλέτα (Μπερντ, ΜακΧέιλ, Πάρις) «έκλεβε» τις καρδιές των φιλάθλων της Βοστώνης.

Μάλιστα αυτή είναι και η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια, που οι Σέλτικς θα μετάσχουν σε τελικό, με την τελευταία να είναι τη σεζόν 1986-87, όταν βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι των Λέικερς και ηττήθηκαν με 4-2.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1ο παιχνίδι: Βοστώνη-Λος Αντζελες 6/6

2ο παιχνίδι: Βοστώνη-Λος Αντζελες 8/6

3ο παιχνίδι: Λος Αντζελες-Βοστώνη 10/6

4ο παιχνίδι: Λος Αντζελες-Βοστώνη 12/6

5ο παιχνίδι: Λος Αντζελες-Βοστώνη 15/6 (αν χρειαστεί)

6ο παιχνίδι: Βοστώνη-Λος Αντζελες 17/6 (αν χρειαστεί)

7ο παιχνίδι: Βοστώνη-Λος Αντζελες 19/6 (αν χρειαστεί)

* Ο νικητής αναδεικνύεται στις τέσσερις νίκες

Ποιος νομίζετε ότι θα κατακτήσει φέτος τον τίτλο στο ΝΒΑ;

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Οποιος και να νικησει θα εχει μετα τα αντερα να τα βαλει με τους πρωταθλητες της ευρωπης ;

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
καλημερα καλο θρεντ...φανατικος των λεηκερς απο παιδι απο εποχη ματζικ....ενα μηδεν χανουμε με κακη εμφανιση του κομπι...ελπιζω να το πετυχω το ματς σε καμμια επαναληψη στο ψηφιακο της ερτ γιατι δεν το ειδα...

stratigosss

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
44
Like
20
Πόντοι
1.290
την καλημερα μου σε ολους :coffee:    νομιζω οτι ευκολα δυσκολα οι CELTIKS θα το παρουν μεγαλυτερο βαθος σαν ομαδα οπως εδειξαν και ολη την χρονια ενω οι LAKERS ξερουμε ολοι οτι ειναι ο κομπε και ολοι οι "αλλοι" πιθανο σκορ ετσι και για το χαβαλε    4-1,4-2

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Οι Σέλτικς πήραν προβάδισμα στην υπόθεση τίτλου στο ΝΒΑ, καθώς στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης νίκησαν 98-88 τους Λέικερς. Υπενθυμίζεται ότι τον τίτλο θα κατακτήσει η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επικράτηση χάρη στην απόδοση των Γκαρνέτ και Πιρς που σημείωσαν 24 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Πολύ καλή απόδοση είχαν ακόμη ο Ρέι Αλεν με 19 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ, αλλά και ο Ρόντο με 15 πόντους και επτά ριμπάουντ.

Από τους Λέικερς κορυφαίος ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ με 24 πόντους, τρία ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ ο Γκασόλ είχε 15 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
την καλημερα μου σε ολους :coffee:    νομιζω οτι ευκολα δυσκολα οι CELTIKS θα το παρουν μεγαλυτερο βαθος σαν ομαδα οπως εδειξαν και ολη την χρονια ενω οι LAKERS ξερουμε ολοι οτι ειναι ο κομπε και ολοι οι "αλλοι" πιθανο σκορ ετσι και για το χαβαλε    4-1,4-2
ναι αλλα ο κομπι αν τραβηξει λιγο θα χουν προβλημα..εχει κανει κατι απιστευτα στα πλευ οφς στα ματς που ειδα.οτι οι σελτικς εχουν και παγκο ε ενταξει εμεις οι l.a. τι να κανουμε...τουριαφ τον λενε και ολα τα παιδακια κλαινε..... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.941
Πόντοι
606
το nba ειναι απροβλεπτο,ερχονται τα πανω κατω,δε ειναι σαν το ελληνικο πρωταθλημα που δυσκολα χανουν τα φαβορι...
Κι εγω με τους lakers ειμαι αλλα ψιλοδυσκολο το βλεπω

tallAthens

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Νοε 2006
Κριτικές
14
Like
33
Πόντοι
1.997
Απόψε στις 23:30 στο sport+ της ΕΡΤ επανάληψη ο πρώτος τελικός για όποιον ενδιαφέρει... :)

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Φίλε Αρη ούτε εδώ συμφωνούμε με τις ομαδες ως προς τις προτιμήσεις-παρόλο που οι Λιμνάνθρωποι φοράνε κίτρινα :cheesy: :cheesy: :cheesy:

]{ING_J

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Καλημερα κι απο μενα..
Πως και πως περιμενα αυτη τη μονομαχια σε τελικους.. Στους τελικους του '87 ημουν ακομα μηνών οποτε δεν τους εζησα.. Φανατικος οπαδος των Λεικερς ( χωρις να μισω τους Σελτικς, ισα-ισα, τους θαυμαζω κιολας για την τεραστια ιστορια τους )απο παιδακι ακομα οταν μετα την αποχωρηση του Ματζικ το '91 κατι ασημα ,τοτε, παλικαρακια ( Νικ Βαν Εξελ, Σεντρικ Σεμπαλος, Εντι Τζοουνς, Ελντεν Καμπελ , ο πιτσιρικας ,τοτε, Βλαντι Ντιβατς και αλλοι ) κρατουσαν ζωντανη αυτη την ομαδα με συνεπεστατη παρουσια στα πλει-οφ, ακομα και χωρις Ματζικ - Τζαμπαρ και με τον Τζειμς Γουωρθυ στα τελειωματα του αυτοι ηταν εκει καθε βραδυ να τιμουν αυτην την ΠΟΛΥ βαρια φανελα.. Τοτε λατρεψα τους Λεικερς ( πετρινα χρονια 1993 - 1996)... Κριμα γι αυτα τα παιδια που με την ελευση του Σακιλ και του Κομπι το καλοκαιρι του '96 διωχθηκαν με μαλλον ακομψο τροπο ΟΛΟΙ μες στα επομενα 2-3 χρονια...
Στο ψητο τωρα: Παιδια δεν ξερω τι λετε εσεις για φετος ομως εγω θεωρω οτι οι Λεικερς εχουν πολυ αξιολογο εμψυχο υλικο και περαν του Κομπι... Γκασολ, Οντομ, Φισερ -πολυ μυαλο- και ακομα κι ο Ραντμανοβιτς ειναι πολυ αξιολογοι παιχτες! Αν εξαιρεσουμε οτι τους παιδεψαν λιγο οι Τζαζ (4-2) στο δευτερο γυρο κατα τα αλλα ειδατε ολοι πως καθαρισαν με 4-1 τους περσινους πρωταθλητες Σπερς στους τελικους της δυσης και πως διελυσαν με 4-0 τους Ναγκετς των Αιβερσον-Καρμελο-Καμπυ στον πρωτο γυρο..! Ενω αντιθετα οι Σελτικς εφτυσαν αιμα για να φτασουν στον τελικο... 4-3 τους απειρους Χοκς, 4-3 τους Καβαλιερς του ΛεΜπρον και 4-2 τους μαχητικους Πιστονς.! Παρ' ολα αυτα πιστευω οτι η σειρα θα τελειωσει στα 6 η στα 7 ματς αλλα οι Λιμνανθρωποι θα καταφερουν να το σηκωσουν τελικα.. Αλλωστε σε δημοψηφισμα της επισημης ιστοσελιδας του ΝΒΑ λιγο πριν την εναρξη των τελικων με ερωτηση "ποιο πιστευετε πως θα ειναι το αποτελεσμα των τελικων;" το 65% των ερωτηθεντων ψηφισε Λεικερς...
  Οπως και να 'χει ας απολαυσουμε ολοι τους τελικους ( απο την ΕΤ-1 ζωντανα ολα τα ματς ) ενος κοσμου οπου δεν κυριαρχει η βια στα γηπεδα και η λογικη του μεσου στενομυαλου Ευρωπαιου οπαδου και οπου οικογενειες μπορουν να παρακολουθησουν τους αγωνες χωρις το φοβο οτι θα γυρισουν λιγοτεροι στο σπιτι.. Εκει οπου ο φιλαθλος της αντιπαλης ομαδας μπορει να παρακολουθησει ανενοχλητος τον αγωνα με μονη του εγνοια το αν θα κερδισει η ομαδα του και αν θα παιχτει ομορφο μπασκετ..!
Ετσι απλα , for the love of the game...

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Καλημερα κι απο μενα..
Πως και πως περιμενα αυτη τη μονομαχια σε τελικους.. Στους τελικους του '87 ημουν ακομα μηνών οποτε δεν τους εζησα.. Φανατικος οπαδος των Λεικερς ( χωρις να μισω τους Σελτικς, ισα-ισα, τους θαυμαζω κιολας για την τεραστια ιστορια τους )απο παιδακι ακομα οταν μετα την αποχωρηση του Ματζικ το '91 κατι ασημα ,τοτε, παλικαρακια ( Νικ Βαν Εξελ, Σεντρικ Σεμπαλος, Εντι Τζοουνς, Ελντεν Καμπελ , ο πιτσιρικας ,τοτε, Βλαντι Ντιβατς και αλλοι ) κρατουσαν ζωντανη αυτη την ομαδα με συνεπεστατη παρουσια στα πλει-οφ, ακομα και χωρις Ματζικ - Τζαμπαρ και με τον Τζειμς Γουωρθυ στα τελειωματα του αυτοι ηταν εκει καθε βραδυ να τιμουν αυτην την ΠΟΛΥ βαρια φανελα.. Τοτε λατρεψα τους Λεικερς ( πετρινα χρονια 1993 - 1996)... Κριμα γι αυτα τα παιδια που με την ελευση του Σακιλ και του Κομπι το καλοκαιρι του '96 διωχθηκαν με μαλλον ακομψο τροπο ΟΛΟΙ μες στα επομενα 2-3 χρονια...
Στο ψητο τωρα: Παιδια δεν ξερω τι λετε εσεις για φετος ομως εγω θεωρω οτι οι Λεικερς εχουν πολυ αξιολογο εμψυχο υλικο και περαν του Κομπι... Γκασολ, Οντομ, Φισερ -πολυ μυαλο- και ακομα κι ο Ραντμανοβιτς ειναι πολυ αξιολογοι παιχτες! Αν εξαιρεσουμε οτι τους παιδεψαν λιγο οι Τζαζ (4-2) στο δευτερο γυρο κατα τα αλλα ειδατε ολοι πως καθαρισαν με 4-1 τους περσινους πρωταθλητες Σπερς στους τελικους της δυσης και πως διελυσαν με 4-0 τους Ναγκετς των Αιβερσον-Καρμελο-Καμπυ στον πρωτο γυρο..! Ενω αντιθετα οι Σελτικς εφτυσαν αιμα για να φτασουν στον τελικο... 4-3 τους απειρους Χοκς, 4-3 τους Καβαλιερς του ΛεΜπρον και 4-2 τους μαχητικους Πιστονς.! Παρ' ολα αυτα πιστευω οτι η σειρα θα τελειωσει στα 6 η στα 7 ματς αλλα οι Λιμνανθρωποι θα καταφερουν να το σηκωσουν τελικα.. Αλλωστε σε δημοψηφισμα της επισημης ιστοσελιδας του ΝΒΑ λιγο πριν την εναρξη των τελικων με ερωτηση "ποιο πιστευετε πως θα ειναι το αποτελεσμα των τελικων;" το 65% των ερωτηθεντων ψηφισε Λεικερς...
  Οπως και να 'χει ας απολαυσουμε ολοι τους τελικους ( απο την ΕΤ-1 ζωντανα ολα τα ματς ) ενος κοσμου οπου δεν κυριαρχει η βια στα γηπεδα και η λογικη του μεσου στενομυαλου Ευρωπαιου οπαδου και οπου οικογενειες μπορουν να παρακολουθησουν τους αγωνες χωρις το φοβο οτι θα γυρισουν λιγοτεροι στο σπιτι.. Εκει οπου ο φιλαθλος της αντιπαλης ομαδας μπορει να παρακολουθησει ανενοχλητος τον αγωνα με μονη του εγνοια το αν θα κερδισει η ομαδα του και αν θα παιχτει ομορφο μπασκετ..!
Ετσι απλα , for the love of the game...
respect φιλε ετσι εγω ειμαι πιο μεγαλος και τα θυμαμαι...και επειδη επαιζα μπασκετ ειχα φορμα lakers την μωβ με πλαγιες ριγες(αυτη και φοινιξ σανς λογω μπαρκλευ) αγορασμενες απο σαγιοναρα σπορ στον πειραια..καποιοι ξερουν και θυμουνται :2funny: :2funny:  μαλιστα τις εχω ακομα και τις ειδε τις μωβ κιτρινες η γυναικα μου και με αρχισε στη καζουρα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Σαγιονάρα σπορ.Θρυλικό cult μαγαζί αθλητικών ειδών στον Πειραιά-δίπλα στην Καθολική τσερτς.

Σε κάτι Τσικλητήρεια ήταν κ ο χορηγός των αγωνών κ΄είχε πλάκα να ακούς ότι σπόνσορας ήταν η Σαγιονάρα :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Σαγιονάρα σπορ.Θρυλικό cult μαγαζί αθλητικών ειδών στον Πειραιά-δίπλα στην Καθολική τσερτς.

Σε κάτι Τσικλητήρεια ήταν κ ο χορηγός των αγωνών κ΄είχε πλάκα να ακούς ότι σπόνσορας ήταν η Σαγιονάρα :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι  :2funny: :2funny: :2funny: ε ρε ζιτα ελλας που πεφτε τοτε

OP
OP
D

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Και σε άλλο ένα μαγαζί στον Πειραιά,σε δρόμο κάθετο στην Σωτήρος έπαιζαν είδη ΝΒΑ

]{ING_J

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
respect φιλε ετσι εγω ειμαι πιο μεγαλος και τα θυμαμαι...και επειδη επαιζα μπασκετ ειχα φορμα lakers την μωβ με πλαγιες ριγες(αυτη και φοινιξ σανς λογω μπαρκλευ) αγορασμενες απο σαγιοναρα σπορ στον πειραια..καποιοι ξερουν και θυμουνται :2funny: :2funny:  μαλιστα τις εχω ακομα και τις ειδε τις μωβ κιτρινες η γυναικα μου και με αρχισε στη καζουρα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Ωωωωω ρε φιλε τι μ θυμησες.. Μπαρκλεϋ εε? Λατρεια μεγαλη.. Θυμαμαι οταν τραυματιστηκε το Δεκεμβριο του '99 εγω το ακουσα στο ραδιοφωνο του αυτοκινητου γυρνωντας με τον θειο μου απο προπονηση της ομαδας που επαιζα τοτε... ειχα πεσει σε καταθλιψη..! Ημουν 12 χρονων παιδακι κ ηταν το ινδαλμα μου.. Κι ας μην επαιξε ποτε στους Λεικερς.!

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Δίνω  τις  καλύτερες  αυχές  μου  στος  Σέλτικς . Πάντα  θα  θυμάμαι τον  Λάρυ Μπέρντ  και τον Ρόμπερτ Πάρις

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom