Νέα

Beautiful privilege - Θεσμικός μπιουτισμός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα spirtoulis(2)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8
  • Εμφανίσεις 977
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

spirtoulis(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2019
Κριτικές
24
Like
1.157
Πόντοι
386
Επειδή οι πελάτες νιώθουν ότι διατίθενται να δώσουν περισσότερα να γαμήσουν μια <<μουνάρα>> από μία <<μπάζο>>,μιας και τους ελκύει η μία και δεν τους ελκύει η άλλη για βιολογικο-ψυχολογικούς λόγους,

οι μεγαλύτεροι μπιουτιστές είναι οι νταβατζήδες,που στις μεν μπορεί να πληρώνουν τις εξετάσεις για ΣΜΝ και να τις βάζουν σε καθαρά δωμάτια ενώ για τις άλλες ΔΕΝ προνοούν καθόλου,τις θεωρούν πολίτες Β' κατηγορίας.Οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας είναι κάτι που δικαιούνται όλες οι ιερόδουλες..

Αυτό το φαινόμενο λέγεται welfare beautyism,που είναι παραλαγή του welafare chauvinism,κάτι το οποίο σημαίνει ότι μια κοινωνική ομάδα δεν απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα στην περίθαλψη και στην παιδεία με μία άλλη.

Υπάρχει λοιπόν το beauty privilege στον τομέα του αγοραίου έρωτα.Οι εμφανίσιμες κατά πολλούς ιερόδουλες απολαμβάνουν άριστες συνθήκες εργασίας και ιατρική περίθαλψη ενώ οι άλλες είναι στο περιθώριο.Κάτι αντίστοιχα συμβαίνει στις ΗΠΑ με τους λευκούς και τους μαύρους.

Institutional beautyism.

Τώρα,το να δίνει κάποιος 10ρικο στις μεν,20 στις δε,δεν είναι μπιουτισμός γιατί προσόν στον αγοραίο έρωτα είναι η ομορφιά..Μπιουτισμός είναι η μη πρόνοια για κάποιες κοπέλες

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Αυτό είναι το λιγότερο.
Εδώ τους παίρνουν τα λεφτά και τις εκμεταλλεύονται κάργα και τις ωραίες και τις άσχημες.
Ο μπιουτισμός σε μάρανε;

OP
OP
S

spirtoulis(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2019
Κριτικές
24
Like
1.157
Πόντοι
386
Αυτό είναι το λιγότερο.
Εδώ τους παίρνουν τα λεφτά και τις εκμεταλλεύονται κάργα και τις ωραίες και τις άσχημες.
Ο μπιουτισμός σε μάρανε;

Αυτό δεν είναι φυσικά το λιγότερο,αφού πρόκειται για τη δημόσια υγεία.

Επίσης,έχω ακούσει για όσα λες και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ οι τύποι..

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Μου χει πει κοπέλα ότι τα αφεντικά παίρνουν και τα τρία πρωτα ραντεβού και τα μισά από όσα βγάλει έπειτα.
Και οι περισσότερες θα χουν και κάποιον άλλον που παίρνει και τα υπόλοιπα.
Οπότε στην ουσία γαμιούνται όλη μέρα για το τίποτα.
Απαράδεκτο.

Είναι ένα σάπιο σύστημα το ελληνικό όπως σε όλους τους τομείς.
Για να βγάζουν λεφτά μπάτσοι, δικηγόροι, πολιτικοί και λοιποί νταβατζήδες με το καθεστώς της ημινομιμότητας.
Ενώ θα πρεπε όπως λες να χουν εξετάσεις, αλλά και γιαυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η πολιτεία.

Θα έπρεπε να υπάρχει το καθεστώς της Ολλανδίας, όπου η πουτάνα πληρώνει απλά ένα μικρό νοίκι και μετά κρατάει όλα τα υπόλοιπα.
Φυσικά ούτε κι αυτό την προστατεύει από νταβάδες-γκόμενους και λοιπούς, αλλά τουλάχιστον είναι μια βελτίωση.
Και για τις εξετάσεις θα έπρεπε να μεριμνά η πολιτεία αφού αυτό είναι κάτι που όπως λες αφορά τη δημόσια υγεία.
Οπότε δεν είναι τόσο θέμα μπιουτισμού όπως λες αλλά θέμα θεσμικό.

OP
OP
S

spirtoulis(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2019
Κριτικές
24
Like
1.157
Πόντοι
386
Μου χει πει κοπέλα ότι τα αφεντικά παίρνουν και τα τρία πρωτα ραντεβού και τα μισά από όσα βγάλει έπειτα.
Και οι περισσότερες θα χουν και κάποιον άλλον που παίρνει και τα υπόλοιπα.
Οπότε στην ουσία γαμιούνται όλη μέρα για το τίποτα.
Απαράδεκτο.

Είναι ένα σάπιο σύστημα το ελληνικό όπως σε όλους τους τομείς.
Για να βγάζουν λεφτά μπάτσοι, δικηγόροι, πολιτικοί και λοιποί νταβατζήδες με το καθεστώς της ημινομιμότητας.
Ενώ θα πρεπε όπως λες να χουν εξετάσεις, αλλά και γιαυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η πολιτεία.

Θα έπρεπε να υπάρχει το καθεστώς της Ολλανδίας, όπου η πουτάνα πληρώνει απλά ένα μικρό νοίκι και μετά κρατάει όλα τα υπόλοιπα.
Φυσικά ούτε κι αυτό την προστατεύει από νταβάδες-γκόμενους και λοιπούς, αλλά τουλάχιστον είναι μια βελτίωση.
Και για τις εξετάσεις θα έπρεπε να μεριμνά η πολιτεία αφού αυτό είναι κάτι που όπως λες αφορά τη δημόσια υγεία.
Οπότε δεν είναι τόσο θέμα μπιουτισμού όπως λες αλλά θέμα θεσμικό.

Ο νόμος που έχουμε είναι σκατά,αυτό λένε και οι εργαζόμενοι του σεξ στο χώρο - όσοι ακούγονται τουλάχιστον..

Στην Ολλανδία είναι ΟΛΑ νόμιμα,εξ ου και μπορούν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους..
Εδώ στα παράνομα μπουρδέλα,δεν έχουν αυτό το δικαίωμα γιατί δεν μπορούν να είναι και οι ίδιες δηλωμένες,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

OP
OP
S

spirtoulis(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2019
Κριτικές
24
Like
1.157
Πόντοι
386
Βασικά και στα στούντιο τα μισά παίρνουν γενικά (20-25 αυτή,20 το μαγαζί,5 η τσατσά).

Στη Φυλής,10 αυτή,6 ο νταβάς και 4 η τσατσά από ο,τι έχω δει..

Αλλά τώρα γενικά στα παράνομα,μπορεί ο νταβάς να τα πάρει και όλα..

OP
OP
S

spirtoulis(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2019
Κριτικές
24
Like
1.157
Πόντοι
386
ΤΕΛΟΣ !
Ο Χρυσοχοΐδης είχε αναφέρει κάτι για τη νομιμοποίηση των 600 παράνομων οίκων ανοχής ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία εν όψει του κορονοϊού,να μειωθεί το τράφικινγκ και γενικότερα,να προστατευτούν όλοι από τα ΣΔΝ..

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
14.030
Πόντοι
3.846
Σπιρτούλη συγκρίνεις το φυλετικό ρατσισμό με το ότι σε μια άσχημη πουτάνα δε βάζουν καθαρά σεντόνια;;
Εκπροσωπείς τη γενιά που ό,τι ξέρει το ξέρει από την οθόνη και όχι βιωματικά για αυτό και όλα μέσα στο κεφάλι σου είναι ένα χυλός.
Οι μαύροι της Αμερικής δέχονται ρατσισμό όταν ζουν στα γκέτο, ο ρατσισμός είναι πλέον και κοινωνικός ,βλέπει ο λευκός ένα μαύρο με αλυσίδες και λέει "πάμε να φύγουμε γιατί θα βγάλει το όπλο να μας σκοτώσει ο σκυλάραπας". Το αντίστοιχο φαινόμενο στην Ελλάδα είναι να λέει ένας Έλληνας "καλά αφήνεις το παιδί σου να κάνει παρέα με Αλβανούς στο σχολείο, αυτοί είναι όλοι συμμορίες". Δηλαδή καμία σχέση με το πρόβλημα που θίγεις εσύ.

Και επειδή υπάρχει ζωή και εκτός οθόνης ξεκίνα και λίγο να παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου. Ποια γίνεται παρουσιάστρια στο πρωινάδικο; Η έξυπνη με τα 7 πτυχία ή αυτή που ασχολείται με την ομορφιά της 12 ώρες τη μέρα;

Ποιος θα παίξει τον ωραίο σε μια κομεντί, ο Τζος Χαρνέτ ή ο Τζόνα Χιλ;

Ποια θα γίνει αεροσυνοδός; Ποιος τραγουστής ποπ είναι χοντρός και μπάζο;

Ο μπιουτισμός υπάρχει γιατί ο μέσος άνθρωπος ασχολείται μόνο με την επιφάνεια. Τα βλέπει όλα με βάση την εικόνα. Ίσως μια όχι και πολύ εμφανίσιμη να κάνει φοβερό σεξ, το ένστικτό σου όμως σου λέει να πας με την όμορφη. Τώρα θα μου πεις, και πρέπει οι άσχημες να έχουν τέτοια αντιμετώπιση; Μήπως ρε φίλε είναι και αυτές άξιες της μοίρας τους; Μήπως θα πρέπει να τα παρατήσουν και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους; Δύσκολο για αυτό το επάγγελμα αλλά πολλοί περνάνε δυσκολίες στη ζωή. Μήπως αν παραμείνουν θα πρέπει να παίξουν με τους κανόνες του παιχνιδιού και να κάνουν καμιά δίαιτα; Εγώ δηλαδή που φροντίζω να είμαι καθαρός, να μυρίζω ωραία και να είμαι καλοντυμένος για να κάνω ένα ενεργειακό πιστοποιητικό ,μαλάκας είμαι;

OP
OP
S

spirtoulis(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2019
Κριτικές
24
Like
1.157
Πόντοι
386
Σπιρτούλη συγκρίνεις το φυλετικό ρατσισμό με το ότι σε μια άσχημη πουτάνα δε βάζουν καθαρά σεντόνια;;
Εκπροσωπείς τη γενιά που ό,τι ξέρει το ξέρει από την οθόνη και όχι βιωματικά για αυτό και όλα μέσα στο κεφάλι σου είναι ένα χυλός.
Οι μαύροι της Αμερικής δέχονται ρατσισμό όταν ζουν στα γκέτο, ο ρατσισμός είναι πλέον και κοινωνικός ,βλέπει ο λευκός ένα μαύρο με αλυσίδες και λέει "πάμε να φύγουμε γιατί θα βγάλει το όπλο να μας σκοτώσει ο σκυλάραπας". Το αντίστοιχο φαινόμενο στην Ελλάδα είναι να λέει ένας Έλληνας "καλά αφήνεις το παιδί σου να κάνει παρέα με Αλβανούς στο σχολείο, αυτοί είναι όλοι συμμορίες". Δηλαδή καμία σχέση με το πρόβλημα που θίγεις εσύ.

Και επειδή υπάρχει ζωή και εκτός οθόνης ξεκίνα και λίγο να παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου. Ποια γίνεται παρουσιάστρια στο πρωινάδικο; Η έξυπνη με τα 7 πτυχία ή αυτή που ασχολείται με την ομορφιά της 12 ώρες τη μέρα;

Ποιος θα παίξει τον ωραίο σε μια κομεντί, ο Τζος Χαρνέτ ή ο Τζόνα Χιλ;

Ποια θα γίνει αεροσυνοδός; Ποιος τραγουστής ποπ είναι χοντρός και μπάζο;

Ο μπιουτισμός υπάρχει γιατί ο μέσος άνθρωπος ασχολείται μόνο με την επιφάνεια. Τα βλέπει όλα με βάση την εικόνα. Ίσως μια όχι και πολύ εμφανίσιμη να κάνει φοβερό σεξ, το ένστικτό σου όμως σου λέει να πας με την όμορφη. Τώρα θα μου πεις, και πρέπει οι άσχημες να έχουν τέτοια αντιμετώπιση; Μήπως ρε φίλε είναι και αυτές άξιες της μοίρας τους; Μήπως θα πρέπει να τα παρατήσουν και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους; Δύσκολο για αυτό το επάγγελμα αλλά πολλοί περνάνε δυσκολίες στη ζωή. Μήπως αν παραμείνουν θα πρέπει να παίξουν με τους κανόνες του παιχνιδιού και να κάνουν καμιά δίαιτα; Εγώ δηλαδή που φροντίζω να είμαι καθαρός, να μυρίζω ωραία και να είμαι καλοντυμένος για να κάνω ένα ενεργειακό πιστοποιητικό ,μαλάκας είμαι;

Όσο για τους λευκούς και τους μαύρους στις ΗΠΑ,υπάρχουν προκαταλήψεις εκ μέρους αρκετών λευκών οι οποίες τους οδηγούν στο ρατσισμό..

Τώρα,για τον μπιουτισμό στα social media,εν μέρει έχεις δίκιο.Το έχουν παρακάνει να αναφέρονται συνέχεια στην ομορφιά..Έχει πέσει το επίπεδο.

Αλλά μην ξεφεύγεις από το θέμα μας..Γενικά οι συνθήκες εργασίας Μεταξουργείο-Φυλής πρέπει να είναι αξιοπρεπείς.

Και τέλος,με ενδιαφέρει κυρίως το πώς θα μου φερθεί μια ιερόδουλη παρά η εμφάνισή της,που δεν την παραγνωρίζω βέβαια..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom