Νέα

Αυξήσεις φωτιά στα διόδια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliaris1984
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
1) Η δουλειά είναι δική μου
2) Την ζωή μου την θέλω
3) Παρκάρω σε πάρκινγκ και ο χρόνος που θελω για να καλύψω αυτή την απόσταση με αυτοκίνητο απλά δεν συγκρίνεται με αυτόν που χρειάζομαι χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες  συγκοινωνίες
Εισαι μειοψηφια τοτε δεν προσμετρασαι.
Οι περισσοτεροι που πανε με συγκοινωνια ειναι και οικονομικα ασθενεστεροι για να καλυψουν τετοιες αποστασεις
με εξοδα αυτοκινητου οταν ο μισθος ειναι χαμηλος.

Οι συγκοινωνιες φτιαχτηκαν εξαρχης για την πλειοψηφια των πολιτων που για λογους
οικονομικους (κυριως)
η καθαρα θεμα αποστασεως δε μπορουν να τρωνε χρονο στην κινηση.
Το δικο σου παραδειγμα ειναι και λιγοτερο συχνο.
Οι περισσοτεροι πολιτες μετακινουνται κεντρο,

Απο τη μερια σου εχεις ενα δικιο,αλλα μπροστα στο γενικο δικαιωμα που εχουν ολοι στη συγκοινωνια το χανεις.
Πρεπει να φας στη μαπα τον παραπανω χρονο με τη συγκοινωνια.
Δε γινεται να πεταξουν ολοι τα αυτοκινητα τους η να διαπλατυνθουν οι δρομοι οπως στο Μιαμι!
Η δομη της Πολης δε το επιτρεπει!

Προσωπικη αποψη.. αν ηθελες τη ζωη σου οχι μονο μηχανη,ουτε αμαξι θα οδηγουσες!

vasm

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
1
Δηλαδή εγώ δεν πληρώνω φόρους; Δεν έχω δικαίωμα στις συγκοινωνίες, επειδή δεν μετακινούμε κέντρο ή επειδή μπορεί να έχω κάποια οικονομική επιφάνεια;
Ξέρεις πόσοι εργάζονται πάνω στη Κηφισίας και ταλαιπωρούνται με τα υποτιθέμενα ΜΜΜ κάθε μέρα; Δεν είμαι μειοψηφία φίλε μου, είναι πάρα πολλοί στη θέση μου που τρώνε στη μάπα τα λεωφορεία μας. Εγώ διαλέγω την αποχή γιατί μπορώ, όσοι δεν, είναι δυστυχώς αναγκασμένοι να ζουν κάθε πρωί και απόγευμα μια τριτοκοσμική εμπειρία γιατί κάποιο καμάρι μας συγκοινωνιολόγος δεν σκέφτηκε τα προφανή
Και θα το ξαναπώ, συγκοινωνία δεν είναι μόνο το τρένο.

OP
OP
bourdeliaris1984

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Κριτικές
34
Like
1.030
Πόντοι
7.775
Ρε οι συγκοινωνιες ειδικα στην Αθηνα ειναι απαλευτες. Για πηγαιντε ωρες αιχμης να μην εχεις που να κατσεις και να ειναι τιγκα στα αλβανοπακιστανια να μυριζουν ιδρωτιλα και αλκοολ μαζι χειροτερα και απο μπουρδελο του μεταξουργειου ειναι. Και να τρως και παλι την κινηση αν εισαι σε λεωφορειο. Για παρτε το Β18, Γ18 απο Μενανδρου-Περαμα που περνανε απο Π.Ραλλη, gangstaxz τα ξερεις και εσυ, να δειτε ποσο ωραια ειναι. Αλλα και το μετρο ειναι απαλευτο και αυτο τιγκα ειναι ωρες αιχμης. Ασε που εξυπηρετει περιορισμενες περιοχες. Το τραμ δεν το συζηταω καν ειναι ανυπαρκτο μονο για τους γλυφαδιωτες ειναι. Ουτε το προβλημα με τα τροχαια ειναι η υπαρξη μεγαλου αριθμου αυτοκινητων στην πολη δυστυχημαατα δεν γινονται στην πολη στις εθνικες οδους γινονται.

Επισκέπτης
και το μετρο ειναι απαλευτο και αυτο τιγκα ειναι ωρες αιχμης

Όλες τις ώρες μπουρδέλο είναι.
Ρυθμίζουν τα δρομολόγια με τέτοια συχνότητα που να είναι πάντα χάλια.
Ακόμη και το βράδυ , σκατά είναι.
Και η απορία η δικιά μου:
Δεν θα μπορούσαν με το υπάρχον προσωπικό να έχουν συχνότερα δρομολόγια;

Θα κουράζονταν οι κοπρίτες εργαζόμενοι;

Έχετε δει την καφετέρια που έχουν οι κοπρίτες εργαζόμενοι των τρένων στο σταθμό της Αττικής; Ξάπλα σε 3 πολυθρόνες ο καθένας "εν ώρα εργασίας".
Ισα τα κρατικοδίατα κοπρόσκυλα.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δεν θα μπορούσαν με το υπάρχον προσωπικό να έχουν συχνότερα δρομολόγια;
Πόσο συχνότερα;Όταν τις ώρες αιχμής έχει κάθε 3-4 λεπτά από τον Άγιο Αντώνιο,να το έκαναν κάθε 1 λεπτό;Παίζονται και θέματα ασφαλείας.Πολλές φορές καθυστερούν τα δρομολόγια από τον κόσμο που ενώ ακούγεται το σήμα για να κλείσουν οι πόρτες προσπαθούν να μπουν μέσα.Το μετρό καλά λειτουργεί.Ο κόσμος πρέπει να το χρησιμοποιεί περισσότερο

Δες τη συχνότητα δρομολογίων

Συνημμένα

• amel.jpg
    amel.jpg
    73,2 KB · Εμφανίσεις: 26

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Ρε οι συγκοινωνιες ειδικα στην Αθηνα ειναι απαλευτες. Για πηγαιντε ωρες αιχμης να μην εχεις που να κατσεις και να ειναι τιγκα στα αλβανοπακιστανια να μυριζουν ιδρωτιλα και αλκοολ μαζι χειροτερα και απο μπουρδελο του μεταξουργειου ειναι. Και να τρως και παλι την κινηση αν εισαι σε λεωφορειο. Για παρτε το Β18, Γ18 απο Μενανδρου-Περαμα που περνανε απο Π.Ραλλη, gangstaxz τα ξερεις και εσυ, να δειτε ποσο ωραια ειναι. Αλλα και το μετρο ειναι απαλευτο και αυτο τιγκα ειναι ωρες αιχμης. Ασε που εξυπηρετει περιορισμενες περιοχες. Το τραμ δεν το συζηταω καν ειναι ανυπαρκτο μονο για τους γλυφαδιωτες ειναι. Ουτε το προβλημα με τα τροχαια ειναι η υπαρξη μεγαλου αριθμου αυτοκινητων στην πολη δυστυχημαατα δεν γινονται στην πολη στις εθνικες οδους γινονται.

Οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα είναι αίσχος, όποιο μέσο κ να χρησιμοποιήσεις ! είμαστε ακόμα στην παλαιολιθική εποχή... Σε μερικούς αιώνες ίσως βελτιωθεί η κατάσταση....
Το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να γίνονται στις πόλεις (πάνω απο 80-85%), αλλά τα θανατηφόρα γίνονται στις Εθνικές οδούς , οι οποίες μάλλον Εθνικοί Καρόδρομοι 8α έπρεπε να ονομάζονται, παρά Εθνικές Οδοί.
Το μετρό ??? μέσο μαζικής μεταφοράς , γνωστό από πολλά έτη πριν στα πολιτισμένα κράτη. Στο Ελλαδιστάν , ανακαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια και έτσι δικαιολογείται μάλλον η κατάσταση (πάλι καλά τουλάχιστον έγινε και μετρό στην Αθήνα, και ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη. Πότε 8α αναβαθμιστεί το ένα και πότε θα ολοκληρωθεί το άλλο είναι άλλο θέμα...)
Οι σιδηρόδρομοι ??? Είμαστε πολύ μπροστά..... Σταμάτησαν οι καρβουνιάρηδες ! Στην Ευρώπη και τα ανεπτυγμένα κράτη, παιδάκι ήμουνα και διάβαζα για τα τραίνα τους και δεν το πίστευα ! έλεγα ότι μάλλον πρόκειται για κάτι εξωγήινο (βλ. Γαλλία το TGV που ταξιδεύει με πολύ μεγάλες ταχύτητες...) Επίσης, στα ανεπτυγμένα κράτη το τραίνο αποτελεί το μέσο με τη μεγαλύτερη προτίμηση για ταξίδια (στην Ελλάδα αν πάρεις τραίνο, μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου, 8α πρέπει να πάρεις το επόμενο για να προλάβεις να επιστρέψεις...)
Αυτά κ άλλα πολλά βέβαια αλλά τσάμπα τα λέμε...
Υπομονή λοιπόν... (και στα διόδια για να πάρετε τα 5cent για ρέστα...)

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Για τις καθυστερήσεις των ΜΜΜ πολλές ευθύνες έχουν τα ΙΧ.Παρκάρουν σε γωνίες,διπλοπαρκάρουν σε διάφορους δρόμους,επίσης καταλαμβάνουν τις λεωφορειολορίδες...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Οι συγκοινωνίες είναι καλές μόνο όταν είσαι κοντά στον ηλεκτρικό και το μετρο, και όταν λέμε κοντά εννοούμε 10-15 λεπτά το πολύ με τα πόδια.
Η καλύτερη λύση για την πόλη είναι ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού.
Βέβαια για όσους πρέπει να είναι στην δουλειά καλοντυμένοι και ατσαλάκωτοι είναι ένα πρόβλημα.
Όσο για τα τραίνα ας τα αφήσουμε καλύτερα. Δε φτάνει που το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο (βοηθάει και η μορφολογία της χώρας σε αυτό) αλλά κάθε 3 και λίγο εκτροχιάζονται.
Ένας φίλος πριν λίγες μέρες μου έδειχνε το δίκτυο σιδηροδρόμων της τσεχίας.
Ακόμα και στην πιο μικρή κωμόπολη μπορείς να πας με τραίνο.

Όσο για τα διόδια, σε σχέση με τους κωλοδρομους είναι ακριβά.

zigfried

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Like
4
Πόντοι
16
Ρε παιδιά συγγνώμη, αλλά μου ήρθε μια αγγλική παροιμία στο μυαλό, στα ελληνικά λέει : " οταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος".
Εγώ μένω Δυτικά προάστια, όχι κοντά στους δύο σταθμούς του μετρό, κι όμως το χρησιμοποιώ συνεχώς!!
Τις περισσότερες φορές πάω ως εκεί με το αυτοκίνητο, παρκάρω και Λούης.
Εχω πάρει κι ένα σπαστό ποδήλατο, το έχω συνεχώς μες στο αυτοκίνητο, και το βγάζω όπου το χρειαστώ.
Το παίρνω και μες στο μετρό, βγαίνω πχ Συνταγμα, πάω Κολωνάκι για καφέ, ακόμα και μπουρδελοτσαρκα εχω κάνει έτσι!!
Συνδιασμός μεταφορικών μέσων, ότι καλύτερο.
Με το ποδήλατο στο μεταξύ μπορείς να κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αποστάσεις. Μια γνωστή μου πήγαινε απο Χαϊδάρι στο Μαρούσι κάθε μερα στη δουλειά της με αυτό!!!!!
Δυτικά προάστια - κέντρο λιγότερο από 25 λεπτά σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και με σπαστό ποδήλατο, με κανονικό ακόμα λιγότερο.
Κι εσείς καθείστε να "παραπονιέστε" για τα λεωφορεία κτλ...
Και μ'αρέσει που φωνάζουν κάποιοι ΡΑΤΣΙΣΤΑΡΟΙ  για τους οικονομικούς μετανάστες που τους βρωμάνε, δήθεν, μες στο λεωφορείο, και μετά γαμούν την ίδια γκόμενα στο μπουρδέλο!!!!
Α, και συγγνώμη που έχει και πολύ κόσμο μέσα στο μετρό και στα λεωφορεία, θα στα αδειάζουμε ρε φίλε να σαι και άνετος.
"Παλιομοδίστρες" !!!

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Πιο πολυ μποχα βγαζει το πρωι ο Ελληνας συνταξιουχος στο τρολευ παρα ο μεταναστης btw..

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
  μαλλον  ο zigfried ή η γνωστη του βρωμανε!! Γιατι και να μην βρωμαει ο ιδρωτας σου μετα απο 25 λεπτα ποδήλατο σιγουρα θα βρωμας απο το καυσαεριο!!!!!!

Υγ καλα ρε Χαιδαρι-Μαρουσι με ποδηλατο??????????? μηπως [εταγε σαν την ταινια ΕΤ??????????????????????????????

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Οι συγκοινωνίες είναι καλές μόνο όταν είσαι κοντά στον ηλεκτρικό και το μετρο, και όταν λέμε κοντά εννοούμε 10-15 λεπτά το πολύ με τα πόδια.
Αν δεν παρκάρουν τα ΙΧ όπου βρίσκουν οι οδηγοί τους,τα λεωφορεία στις περισσότερες φορές σε πάνε στο σταθμό άνετα.

Όσο για τα τραίνα ας τα αφήσουμε καλύτερα. Δε φτάνει που το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο (βοηθάει και η μορφολογία της χώρας σε αυτό) αλλά κάθε 3 και λίγο εκτροχιάζονται.
Πού το είδες αυτό φίλε μου;Το τραίνο είναι το ασφαλέστερο επίγειο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς.Τα ατυχήματα που έχουν γίνει στο Ελληνικό δίκτυο σε σχέση με τη μεταφορική δυνατότητα είναι αμελητέα.Έχε πολλά προβλήματα ο ΟΣΕ αλλά παραμένει ασφαλής λύση.Και γρήγορη και φθηνή.

Αν δεν παρκάρουν τα ΙΧ όπου βρίσκουν οι οδηγοί τους,τα λεωφορεία στις περισσότερες φορές σε πάνε στο σταθμό άνετα.

Ένας φίλος πριν λίγες μέρες μου έδειχνε το δίκτυο σιδηροδρόμων της τσεχίας.
Ακόμα και στην πιο μικρή κωμόπολη μπορείς να πας με τραίνο.
Κι εδώ μπορείς να πας σε πολλές κωμοπόλεις με τραίνο.Αλλά εδώ οι επεκτάσεις γίνονται με δυσκολία αφού για χάρη γούστου ο κάθε ένας δήμαρχος προσφεύγει στο ΣΤΕ και ζητάει παντού υπογειοποιήσεις!Άλλη μόδα και αυτή...Στο φόρουμ θα λύσεις τις απορίες σου για τα σιδηροδρομικά.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
καλα ρε Χαιδαρι-Μαρουσι με ποδηλατο

Γιατί, ο Γιωργάκης μάγκας είναι που πήγαινε Εκάλη - Σχοινιά με ποδήλατο (και πίσω) για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα? Το μάθαμε λόγω του ατυχήματος!

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
Γιατί, ο Γιωργάκης μάγκας είναι που πήγαινε Εκάλη - Σχοινιά με ποδήλατο (και πίσω) για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα? Το μάθαμε λόγω του ατυχήματος!
και ειδες τι επαθε :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96

Εχεις δικιο η θεα απο την Καβαλλας ειναι σχεδον ιδια με του Αγιου Πετρου!!!!

lolita2006

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Παιδια οπως παντα,η αληθεια βρισκεται στη μεση.Καλη συγκοινωνια ειναι μονο το μετρο και το τρενο το οποιο για ελλαδα ειναι τελειο!Καλυτερο απο ιταλια και αγγλια τουλαχιστον.Τα λεωφορεια ειναι οντως απαραδεκτα απ'ολες τις αποψεις και σε αυτο ευθυνονται και οι οδηγοι ιχ και οι οδηγοι λεωφορειων αλλα και η γενικοτερη κατασταση στους δρομους.Το ζητημα ειναι οτι με το αυτοκινητο σου οντως θα πας και πιο γρηγορα(σχεδον σε καθε περιπτωση) και πιο ανετα(σε απολυτως καθε περιπτωση)αλλα θα σουτ στοιχισει πολυ περισσοτερο.Ο καθενας κρινει και διαλεγει.Και το λεω εγω που ΔΕΝ εχω δικο μου ιχ(αλλα οι παντες γυρω μου).

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Το ζητημα ειναι οτι με το αυτοκινητο σου οντως θα πας και πιο γρηγορα(σχεδον σε καθε περιπτωση) και πιο ανετα(σε απολυτως καθε περιπτωση)αλλα θα σουτ στοιχισει πολυ περισσοτερο.Ο καθενας κρινει και διαλεγει.Και το λεω εγω που ΔΕΝ εχω δικο μου ιχ(αλλα οι παντες γυρω μου).

Με το ΙΧ σου σε ώρες αιχμής πας πιο αργά πάντα.Και σου κοστίζει περισσότερο.Η λύση είναι τα ΜΜΜ.Όσοι περισσότεροι το καταλάβουμε τόσο καλύτερα για εμάς.Και το κυκλοφοριακό θα λυθεί και το νέφος θα μειωθεί.Και οι συγκοινωνίες θα βελτιωθούν εφόσον υπάρχει ζήτηση.Αν οι μελέτες δείχνουν συνεχή αύξηση της χρήσης του ΙΧ γιατί να βάλουν νέες γραμμές λεωφορείων;Για να πηγαίνουν άδεια ή σχεδόν άδεια,και το κόστος να επιβαρύνει τον πολίτη;Απλώς το ΙΧ έχει γίνει μέσο επίδειξης οικονομικής κατάστασης,έστω και αν έχει αγοραστεί με 100 δόσεις και έστω και αν είναι ΚΙΑ...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Να απαγορευτει η κινηση των αυτοκινητων παντου τις πρωινες ωρες

Μονο τα φορτηγα που μεταφερουν εμπορευματα

Και τα μεσα μαζικης μεταφορας

Να επιτρεπεται μονο οι μοτοσυκλετες παντου και τα ποδηλατα

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Imaginas, δεν είμαι υπέρ του αυτοκινήτου, αν αυτό κατάλαβες.
Αλλά επιμένω ότι οι συγκοινωνίες μας είναι αρκετά προβληματικές.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom