Νέα

Αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

loveforyour69

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2011
Κριτικές
1
Like
117
Πόντοι
1
Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξειους κολους

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357

Μπορεί να χτυπάνε κατσαρόλες, αλλά έριξαν μία κυβέρνηση και συνεχιζουν ακομα τις διαδηλώσεις και πορείες καθημερινα.... μην κοιτάς που δεν λένε τίποτα εδω...εσύ κάτσε στον καναπέ σου....

killing time

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
46
Πόντοι
1
Καλημέρα.
Το να κάνεις μία εταιρεία εκεί μόνο και μόνο για το αυτοκίνητο δεν νομίζω πως συμφέρει. Υπολόγισε πως για την ίδρυση της εταιρείας και έκδοση κάρτας παραμονής που χρειάζεται θα σου κοστίσει από 500 έως 1500, εξαρτάται που θα σε πιάσουν. Αυτό θα είναι για μία φορά.
Μετά θα έχεις μηνιαίο κόστος γύρω στα 50 ευρώ για λογιστή και μία φορά το χρόνο 100-150 για το κλείσιμο του έτους. Επίσης υπολόγισε κόστος 50-100 ευρώ κάθε χρόνο που θα πρέπει να περνάει κτεο το αυτοκίνητο + τα έξοδα να πας εκει.

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ισως σε συμφέρει γιατί μπορείς να μεταφέρεις την εδρα της δραστηριοτητας σου εκεί. Στην περίπτωση που υπάρχει δραστηριότητα, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα, παρά μόνο να σε ταλαιπωρήσουν για μερικές μέρες με κατάσχεση του αυτοκινήτου αλλά είναι παράνομο και το παίρνεις πίσω. Αφού θα έχεις κίνηση στην εταιρεία σου, θα πληρώνεις ασφάλεια εκεί και θα υπάρχει και αδεια παραμονής.  
Ένα κομμάτι που συμφέρει είναι η ασφάλεια που θα πληρώνεις εκει, από 100 έως 200 ευρώ το μήνα. Μετά από 3 μήνες μπορείς να πάρεις πιστοποιητικό (Α1 νομίζω)οτι είσαι ασφαλισμένος εκεί και πέρνεις απαλαγή από το ΤΕΒΕ εδώ.

Υπόψιν πως αν σε σταματήσουν για έλεγχο πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι μένεις μόνιμα βουλγαρία και όχι το σδοε πως δεν μένεις.

Ενδεικτικά, για το δικό μου αυτοκίνητο που είναι 1900 κυβικά το κόστος  είναι 600-650 το χρόνο με μικτή ασφάλεια αλλά με συμφέρει γιατί έχω δραστηριότητα εκει έτσι κι αλλιώς + δεν εχω τεκμήρια εδω λόγω αυτοκινήτου.
Το 2011 και 2012 πλήρωσα εφορία με μηδενική δήλωση εδώ 350 +270 για ένα παλιό αυτοκίνητο του 2002 μοντέλο επειδή δεν είχα παραδόσει πινακίδες.

To ίδιο ακριβώς λέμε !
(η παράθεση του κειμένου μου από μέρους σου με μπέρδεψε... :coffee::)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom