Νέα

Αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
597
Πόντοι
306
Σήμερα, κάνοντας την φορολογική δήλωσή μου, φάνηκε στην πράξη ότι τα τεκμήρια κτήσης αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού είναι εκτός από παράλογα και δυσβάσταχτα.
Ψάχνοντάς το, βρήκα διάφορες εταιρείες που καταχωρούν το αυτοκίνητό σου σε βουλγάρικη εταιρεία συμφερόντων σου και του αλλάζουν τις πινακίδες από ελληνικές, σε βουλγάρικες.
Για αυτοκίνητα άνω των 3.000 κ.ε., το κόστος είναι 1.250 ευρώ την πρώτη χρονιά και 550 ευρώ τις επόμενες, που σημαίνει ότι είναι λιγότερα και από τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τα οφέλη από την μείωση του τεκμηρίου, της πολυτελούς διαβίωσης κ.λ.π.
'Εχει κανείς συμφορουμίτης γνώση επί του θέματος?

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
ισχυει,αλλα νομιζω οτι το κρατος εχει αρχισει και το ερευνα αυτο...

OP
OP
bull4cuck

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
597
Πόντοι
306
καμια ερευνα, ολα ειναι νομιμοτατα αν εχεις εταιρεια στο ονομα σου εκει

Αυτό διαβάζω κι εγώ αριστερά-δεξιά και ψιλοπείθομαι.
Διαπιστωσα μάλιστα ότι υπάρχει και ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία και καλύπτει το αυτοκίνητο σε όποια απ' τις δύο χώρες κι αν κυκλοφορεί.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Αυτό διαβάζω κι εγώ αριστερά-δεξιά και ψιλοπείθομαι.
Διαπιστωσα μάλιστα ότι υπάρχει και ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία και καλύπτει το αυτοκίνητο σε όποια απ' τις δύο χώρες κι αν κυκλοφορεί.
δεν εχεις τετοι θεμα, με την ασφαλεια, υπαρχουν εταιριες, ειδικα στην βορειο ελλαδα, που στουν στηνουν εταιρια στην βουλγαρια, μου ειχαν πει ποσο παιρνουν αλλα δεν θυμαμαι να σου πω, παντως στην βουλγαρια η συνδρομη στο εκει επιμελλητηριο ειναι 50 ευρω τον χρονο αν δεν κανω λαθος και αν κανεις και πραξεις θα φορολογηθεις

trospe Giant

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2013
Κριτικές
6
Like
473
Πόντοι
26
καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιο λογιστη που ασχολειτε με το θεμα.η αληθεια ειναι οτι παιζει πολυ BG πινακιδα με ελληνες ..

Επισκέπτης
γλυκοφαε, πικροχεσε ελεγαν οι γιαγιαδες...
Θες 3000 κυβικα αλλα οχι και να πληρωνεις ρε ουστ λαμογια και μετα πατε και βαρατε κατσαρολες στο Συνταγμα
Ουστ απο την Ελλαδα συχαματα

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
47.862
Πόντοι
26.141
εχω πολλα αυτοκιμητα και φορτηγα στην ετειρια μου και δεν υπαρχει θεμα αρκει να μην κανει μηδενικη φορολ δηλωση εχω και απλικαρι που τα κανει αυτα σαν χρνομισθωση οποτε δεν χρειαζεται να κανετε δικη σας ετειρια αλλα λειτουργει σαν ενοικιαση χρονια αυτοκινητου

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
Σε γενικές γραμμές δεν έχεις πρόβλημα, υπάρχουν βέβαια κάποιες προυποθέσεις... εγώ κυκλοφορώ σχεδόν δύο χρόνια και ούτε καν με έχουν σταματήσει για έλεγχο...περισσότερα με πμ αν θέλεις..

OP
OP
bull4cuck

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
597
Πόντοι
306
γλυκοφαε, πικροχεσε ελεγαν οι γιαγιαδες...
Θες 3000 κυβικα αλλα οχι και να πληρωνεις ρε ουστ λαμογια και μετα πατε και βαρατε κατσαρολες στο Συνταγμα
Ουστ απο την Ελλαδα συχαματα

Και τους φόρους μου πληρώνω μέχρι τελευταία δεκάρα και ούτε cent δεν χρωστάω στην εφορία, στο Ι.Κ.Α. και όπου αλλού. Είναι όμως παράλογο περιουσιακά στοιχεία που απέκτησα σε εποχές που υπήρχαν δουλειές και τα οποία τώρα δεν μπορώ να ξεφορτωθώ ούτε χαρίζοντάς τα, να διαμορφώνουν ένα στρεβλό οικονομικό προφίλ. Γιατί, αλήθεια, έχοντας δύο αυτοκίνητα, να θεωρείται ότι έχω τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 70.000 ευρώ. Μήπως θα κάνω περισσότερα χιλιόμετρα και θα κάψω περισσότερες βενζίνες? Αφού ο οδηγός είναι ένας.
Ρε φίλε, όχι στην Βουλγαρία μόνο, αλλά και στο Τατζικιστάν θα πάω και θ' αφήσω κάτι μπουμπούκια σαν κι εσένα εδώ και να δω τότε τι θα κάνετε όλοι εσείς που σας ζούσαμε όσοι δουλεύαμε.
Αει σιχτίρ, λοιπόν.

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
6.044
Πόντοι
11.585
Και τους φόρους μου πληρώνω μέχρι τελευταία δεκάρα και ούτε cent δεν χρωστάω στην εφορία, στο Ι.Κ.Α. και όπου αλλού. Είναι όμως παράλογο περιουσιακά στοιχεία που απέκτησα σε εποχές που υπήρχαν δουλειές και τα οποία τώρα δεν μπορώ να ξεφορτωθώ ούτε χαρίζοντάς τα, να διαμορφώνουν ένα στρεβλό οικονομικό προφίλ. Γιατί, αλήθεια, έχοντας δύο αυτοκίνητα, να θεωρείται ότι έχω τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 70.000 ευρώ. Μήπως θα κάνω περισσότερα χιλιόμετρα και θα κάψω περισσότερες βενζίνες? Αφού ο οδηγός είναι ένας.
Ρε φίλε, όχι στην Βουλγαρία μόνο, αλλά και στο Τατζικιστάν θα πάω και θ' αφήσω κάτι μπουμπούκια σαν κι εσένα εδώ και να δω τότε τι θα κάνετε όλοι εσείς που σας ζούσαμε όσοι δουλεύαμε.
Αει σιχτίρ, λοιπόν.

+1000

για 2 χρονια σχεδον κυκλοφορουσα με γερμανικα νουμερα, προβλημα κανενα ακομα και σε ελενχο, το πουλησα και αν ξαναπαρω αμαξι παλι με ξενες πινακιδες...ουτε ευρω στον νταβατζη κρατος που χαριζει εκατομυρια σε μεγαλοκαρχαριες και κυνηγαει τον μικρομεσαιο....

tsiboukios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
28
Like
25
Πόντοι
616
ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Βουλγάρικο αυτοκίνητο
και Ρώσικο μουνί,
θα είναι η απάντηση,
στο κράτος νταβαντζή !

Ιταλικό πατούμενο,
μπύρα απο Γερμανία,
θα είναι η απάντηση
στη βλαχο-εξουσία !

Αβάνας πούρα και πιοτά,
απο την Ολλανδία
και τσίτσιδες χορεύτριες
σε κάθε παραλία !

Και άν ποτέ λογικευτούν
και μπούν σε λειτουργία
τότε το ξανασυζητώ κι εγώ
και πάω στην Εφορία !

:grin:

VassiloThanassis

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2010
Κριτικές
5
Like
74
Πόντοι
0
[/quote
Αυτο ειναι  παρανομο  γιατι πρεπει να εχεις δραστηριοτητα , φορολογικη κατοικια κλπ
υπαρχουν ομως αλλοι τροποι απολυτως  ασφαλεις  και νομιμοι

VassiloThanassis

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2010
Κριτικές
5
Like
74
Πόντοι
0
Αει σιχτίρ, λοιπόν.
+1000

για 2 χρονια σχεδον κυκλοφορουσα με γερμανικα νουμερα, προβλημα κανενα ακομα και σε ελενχο, το πουλησα και αν ξαναπαρω αμαξι παλι με ξενες πινακιδες...ουτε ευρω στον νταβατζη κρατος που χαριζει εκατομυρια σε μεγαλοκαρχαριες και κυνηγαει τον μικρομεσαιο....
[/quote]
Η εταιρεια μου που ιδρυσα στην Βουλγαρια αγοραζει το αυτοκινητο σου με
πιστωση και στο δινει πισω με μισθωτηριο . Το ετησιο κοστος  αναλογα το Αυτοκινητο ειναι απο 1500 εως 1800  ευρω τον χρονο και περιλαμβανει ολους τους φορους της Βουλγαριας ασφαλιστρα ΦΠΑ των μισθωτηριων κλπ. Στις 14/12/2013 με οδηγια της ΕΕ  COM(2012)756 final επιτρεπει χωρις περιορισμους την ελευθερη χρηση των μιθωμενων αυτοκινητων σε ολη τηνΕΕ  Ταμισθωτηρια εκδιδονται  καθε μηνα  και κανεις  μα κανεις  δεν μπορει να σου κανει τιποτε
διοτι ειναι απολυτως νομιμο
Μπες στον GOΟGLE  πως << βαφτιζουν >>  τα Cayenne Βουλγαρικα  Η  εταιρεια που αναφερει  ειναι η δικια μου  το αρθρο  ειναι γραμμενο τον Φεβρουαριο
Την Κυριακη φευγω για Βουλγαρια
Οποιος ενδιαφερεται για λεπτομερειες  στελνει ΠΜ
Καλη νυχτα σε ολους

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Εχεις πμ.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Αει σιχτίρ, λοιπόν.

70.000;καλά τι αμάξι έχεις;

tsiboukios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
28
Like
25
Πόντοι
616
ΒασιλοΘανάση μη μου στείλεις πμ !

Θα σε πάρω τηλ.,...μόλις γυρίσω απο Βουλγαρία,...!  :cheesy:

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.969
Πόντοι
506
Αμα συστησεις εικονικη εταιρεια και δε κανεις πραξεις, το βρισκουνε και σε πηδανε :fuck2:
Παντως στη βορεια Ελλαδα εχει παρει διαστασεις το θεμα και ειναι σχετικα ευκολο να βρεις καποιον εκει να σε βαλει στα κολπα

www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7582&highlight=%E2%EF%F5%EB%E3%E1%F1%E9%EA%E5%F2]http://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7582&highlight=%E2%EF%F5%EB%E3%E1%F1%E9%EA%E5%F2[/url]

killing time

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
46
Πόντοι
1
Αμα συστησεις εικονικη εταιρεια και δε κανεις πραξεις, το βρισκουνε και σε πηδανε :fuck2:

'Ετσι ακριβώς...
Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως σε έλεγχο (ακόμη κι αν είσαι 100% νόμιμος) ΕΣΥ πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας και όχι το κράτος...Πόσο μάλλον όταν είσαι παράνομος και ούτε καν νομότυπος...

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας μπορείς (με μεγάλο ρίσκο) να το επιχειρήσεις.
Φυσικά αν σε τσακώσουν, ξέχνα (κυριολεκτικά) το αυτοκίνητο που έχεις αγοράσει και του έβαλες βουλγαρικές πινακίδες για να γλιτώσεις κάποια χρήματα.

Αλλά το ότι το ψάχνουν για παράδειγμα και μισθωτοί, που είναι σαν να προσπαθεί ελέφαντας να κρυφτεί πίσω από παπαρούνα, δείχνει γιατί μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν και μετά μας κάνουν να ψάχνουμε παράνομους τρόπους να μην πληρώσουμε για τα ελάσσονα, όπως ένα αυτοκίνητο...
Γιατί απλά είμαστε κουτοπόνηροι που νομίζουμε με το μυαλό μας πως είμαστε έξυπνοι...

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
'Ετσι ακριβώς...
Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται πως σε έλεγχο (ακόμη κι αν είσαι 100% νόμιμος) ΕΣΥ πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας και όχι το κράτος...Πόσο μάλλον όταν είσαι παράνομος και ούτε καν νομότυπος...

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας μπορείς (με μεγάλο ρίσκο) να το επιχειρήσεις.
Φυσικά αν σε τσακώσουν, ξέχνα (κυριολεκτικά) το αυτοκίνητο που έχεις αγοράσει και του έβαλες βουλγαρικές πινακίδες για να γλιτώσεις κάποια χρήματα.

Αλλά το ότι το ψάχνουν για παράδειγμα και μισθωτοί, που είναι σαν να προσπαθεί ελέφαντας να κρυφτεί πίσω από παπαρούνα, δείχνει γιατί μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν και μετά μας κάνουν να ψάχνουμε παράνομους τρόπους να μην πληρώσουμε για τα ελάσσονα, όπως ένα αυτοκίνητο...
Γιατί απλά είμαστε κουτοπόνηροι που νομίζουμε με το μυαλό μας πως είμαστε έξυπνοι...

Καλημέρα.
Το να κάνεις μία εταιρεία εκεί μόνο και μόνο για το αυτοκίνητο δεν νομίζω πως συμφέρει. Υπολόγισε πως για την ίδρυση της εταιρείας και έκδοση κάρτας παραμονής που χρειάζεται θα σου κοστίσει από 500 έως 1500, εξαρτάται που θα σε πιάσουν. Αυτό θα είναι για μία φορά.
Μετά θα έχεις μηνιαίο κόστος γύρω στα 50 ευρώ για λογιστή και μία φορά το χρόνο 100-150 για το κλείσιμο του έτους. Επίσης υπολόγισε κόστος 50-100 ευρώ κάθε χρόνο που θα πρέπει να περνάει κτεο το αυτοκίνητο + τα έξοδα να πας εκει.

Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ισως σε συμφέρει γιατί μπορείς να μεταφέρεις την εδρα της δραστηριοτητας σου εκεί. Στην περίπτωση που υπάρχει δραστηριότητα, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα, παρά μόνο να σε ταλαιπωρήσουν για μερικές μέρες με κατάσχεση του αυτοκινήτου αλλά είναι παράνομο και το παίρνεις πίσω. Αφού θα έχεις κίνηση στην εταιρεία σου, θα πληρώνεις ασφάλεια εκεί και θα υπάρχει και αδεια παραμονής.  
Ένα κομμάτι που συμφέρει είναι η ασφάλεια που θα πληρώνεις εκει, από 100 έως 200 ευρώ το μήνα. Μετά από 3 μήνες μπορείς να πάρεις πιστοποιητικό (Α1 νομίζω)οτι είσαι ασφαλισμένος εκεί και πέρνεις απαλαγή από το ΤΕΒΕ εδώ.

Υπόψιν πως αν σε σταματήσουν για έλεγχο πρέπει εσύ να αποδείξεις ότι μένεις μόνιμα βουλγαρία και όχι το σδοε πως δεν μένεις.

Ενδεικτικά, για το δικό μου αυτοκίνητο που είναι 1900 κυβικά το κόστος  είναι 600-650 το χρόνο με μικτή ασφάλεια αλλά με συμφέρει γιατί έχω δραστηριότητα εκει έτσι κι αλλιώς + δεν εχω τεκμήρια εδω λόγω αυτοκινήτου.
Το 2011 και 2012 πλήρωσα εφορία με μηδενική δήλωση εδώ 350 +270 για ένα παλιό αυτοκίνητο του 2002 μοντέλο επειδή δεν είχα παραδόσει πινακίδες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom