Νέα

Aυτό σημαίνει πόλεμο: Oι δανειστές θέλουν να μας κόψουν το χύμα τσίπουρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα χρηστος1011
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 69
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
και καλό τσίπουρο να πιείς μιά χρονιά από έναν παραγωγό δεν σημαίνει ότι θα πιείς καλό και την επόμενη.
Σωστό.
Γι' αυτό και δοκιμάζεις (σε κερνάει) και την επόμενη χρονιά.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Πληρώνω ΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ, εκεί που δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
Εκεί που μπορώ, δεν πληρώνω.
Με άλλα λόγια, προσπαθώ να ρίξω το ποσοστό του ΑΠΠ μου που πάει στο κράτος, και που θεωρώ ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (γι' αυτά που μου προσφέρει).
Όπως είναι πάρα πολύ και το ΑΕΠ που πάει στο κράτος (περίπου το 50%).
Όταν λεμε "κράτος" εννοούμε όλο το μηχανισμό. Αυτόν που εισπράττει τους φόρους, και τους διαχειρίζεται.
(ΑΠΠ = Ακαθάριστο Προσωπικό Προϊόν. ΑΕΠ ξέρεις τι είναι, να μην το εξηγώ κι αυτό).

Καλά το έγραψα λοιπόν. Ως "κράτος" εννοείς τους πολιτικούς. Γιατί αυτοί είναι που εισπράττουν και διαχειρίζονται τους φόρους. Αυτοί είναι που διαχειριζόμενοι τους φόρους, σου προσφέρουν λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε. Άρα, με το να αποκρύπτεις ό,τι μπορείς να αποκρύψεις, νοιώθεις ότι εκδικείσαι αυτούς τους πουσταράδες; Αυτό δεν μου απάντησες.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Καλά το έγραψα λοιπόν. Ως "κράτος" εννοείς τους πολιτικούς. Γιατί αυτοί είναι που εισπράττουν και διαχειρίζονται τους φόρους. Αυτοί είναι που διαχειριζόμενοι τους φόρους, σου προσφέρουν λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε. Άρα, με το να αποκρύπτεις ό,τι μπορείς να αποκρύψεις, νοιώθεις ότι εκδικείσαι αυτούς τους πουσταράδες; Αυτό δεν μου απάντησες.
Όχι.
Δεν το έγραψες καλά. Δεν σου απάντησα αυτό.
"Κράτος" δε είναι οι "πολιτικοί".
Οι "πολιτικοί" είναι οι άνθρωποι που επιδιώκουν να εκλεγούν (από μας όλους τους υπόλοιπους) για να τεθούν επί κεφαλής της εξουσίας. Αυτοί είναι 3.000? 5.000? 10.000? Όχι παραπάνω, ακόμα αν βάλεις μέσα και τους "πολιτικούς" της αυτοδιοίκησης (δήμοι, περιφέρειες).
Κράτος δεν είναι μόνο τόσοι. "Κράτος" είναι 600.000 - 800.000 άνθρωποι (δεν ξέρω ακριβώς τον αριθμό, κάπου εκεί μέσα είναι πάντως). Είναι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ για τη δουλειά που κάνουν (?) από τους δικούς μου φόρους.
Και βέβαια μέσα σ' αυτούς είναι και 300-1.000 που είναι οι εκλεγμένοι (γιατί κι αυτοί από τους δικούς μου φόρους αμοίβονται) αλλά το ποσοστό τους είναι πολύ μικρό, για να ταυτίζεις τις δυο έννοιες.
Δηλαδή όταν "οι πολιτικοί" (με την έννοια που λέω εγώ) είναι το 0,2% του συνόλου που πληρώνονται από τους φόρους μου, είναι αστείο να λέμε όλους αυτούς "πολιτικούς". Είναι προτιμώτερο να λέμε το σύνολο (99,8% + 0,02%) "Κράτος", παρά "πολιτικούς". Και πιο κοντά στην αλήθεια.

Τους φόρους λοιπόν τους εισπράττουν, τους διαχειρίζονται (και ζουν κι απ' αυτούς) όλοι οι 600-800.000, όχι μόνο οι 1.000 που εκλέγονται. Αυτό είναι το κράτος, όχι οι 1.000.
Και δε μ' αρέσει που το πληρώνω, και λέω ότι πρέπει να γίνει μικρότερο, να κοστίζει λιγότερο (όχι 50% του ΑΕΠ αλλά το 25%), και να αποδίδει περισσότερο.

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
Γίνεται να κοπεί η ρακή στην Κρήτη ? Φυσικά και δεν γίνεται !!!

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Όχι.
Δεν το έγραψες καλά. Δεν σου απάντησα αυτό.
"Κράτος" δε είναι οι "πολιτικοί".
Οι "πολιτικοί" είναι οι άνθρωποι που επιδιώκουν να εκλεγούν (από μας όλους τους υπόλοιπους) για να τεθούν επί κεφαλής της εξουσίας. Αυτοί είναι 3.000? 5.000? 10.000? Όχι παραπάνω, ακόμα αν βάλεις μέσα και τους "πολιτικούς" της αυτοδιοίκησης (δήμοι, περιφέρειες).
Κράτος δεν είναι μόνο τόσοι. "Κράτος" είναι 600.000 - 800.000 άνθρωποι (δεν ξέρω ακριβώς τον αριθμό, κάπου εκεί μέσα είναι πάντως). Είναι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ για τη δουλειά που κάνουν (?) από τους δικούς μου φόρους.
Και βέβαια μέσα σ' αυτούς είναι και 300-1.000 που είναι οι εκλεγμένοι (γιατί κι αυτοί από τους δικούς μου φόρους αμοίβονται) αλλά το ποσοστό τους είναι πολύ μικρό, για να ταυτίζεις τις δυο έννοιες.
Δηλαδή όταν "οι πολιτικοί" (με την έννοια που λέω εγώ) είναι το 0,2% του συνόλου που πληρώνονται από τους φόρους μου, είναι αστείο να λέμε όλους αυτούς "πολιτικούς". Είναι προτιμώτερο να λέμε το σύνολο (99,8% + 0,02%) "Κράτος", παρά "πολιτικούς". Και πιο κοντά στην αλήθεια.

Τους φόρους λοιπόν τους εισπράττουν, τους διαχειρίζονται (και ζουν κι απ' αυτούς) όλοι οι 600-800.000, όχι μόνο οι 1.000 που εκλέγονται. Αυτό είναι το κράτος, όχι οι 1.000.
Και δε μ' αρέσει που το πληρώνω, και λέω ότι πρέπει να γίνει μικρότερο, να κοστίζει λιγότερο (όχι 50% του ΑΕΠ αλλά το 25%), και να αποδίδει περισσότερο.

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Μόλις κατάλαβα ότι έχεις μπερδέψει την έννοια "κράτος" με την έννοια "δημόσια διοίκηση" ή σκέτο "δημόσιο", όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε. Πώς να το καταλάβω όταν πριν μου έλεγες ότι ως κράτος εννοείς τον μηχανισμό που εισπράττει και διαχειρίζεται τους φόρους;;; Και πάλι το γράφεις βέβαια, αλλά δεν νομίζεις ότι είναι λάθος να λες ότι οι 800.000 εισπράττουν και διαχειρίζονται τους φόρους; Αυτό το κάνουν οι κυβερνώντες. Κάπου μπερδεύεσαι λοιπόν και πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις αν θες να συνεχίσουμε την κουβέντα. Καλό είναι βέβαια να χρησιμοποιούμε τη γενικά αποδεκτή ορολογία και όχι να ορίζουμε τις έννοιες όπως γουστάρουμε, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί και τόσο. Μπορώ να κουβεντιάσω και με το δικό σου κώδικα, αρκεί να μου δώσεις να τον καταλάβω.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Μόλις κατάλαβα ότι έχεις μπερδέψει την έννοια "κράτος" με την έννοια "δημόσια διοίκηση" ή σκέτο "δημόσιο", όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε. Πώς να το καταλάβω όταν πριν μου έλεγες ότι ως κράτος εννοείς τον μηχανισμό που εισπράττει και διαχειρίζεται τους φόρους;;; Και πάλι το γράφεις βέβαια, αλλά δεν νομίζεις ότι είναι λάθος να λες ότι οι 800.000 εισπράττουν και διαχειρίζονται τους φόρους; Αυτό το κάνουν οι κυβερνώντες. Κάπου μπερδεύεσαι λοιπόν και πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις αν θες να συνεχίσουμε την κουβέντα. Καλό είναι βέβαια να χρησιμοποιούμε τη γενικά αποδεκτή ορολογία και όχι να ορίζουμε τις έννοιες όπως γουστάρουμε, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί και τόσο. Μπορώ να κουβεντιάσω και με το δικό σου κώδικα, αρκεί να μου δώσεις να τον καταλάβω.

Μπα, εγώ τις έχω ξεκαθαρισμένες τις έννοιες. Εσύ πες μου τις δικές σου:
"Κράτος"
"Διοίκηση"
"Δημόσια διοίκηση"
"Δημόσιο"
"Δημόσιος τομέας"
"Δημόσιοι υπάλληλοι" (του ευρύτερου)
"Πολιτικοί"
"Πολιτευτές"
"Πολιτική"
"Κυβέρνηση"

Και συνεχίζουμε μόλις το κάνεις.
Για να σε προλάβω:
Θεωρώ πως οι δεσμοί των "πολιτικών" με τους "δημόσιους υπαλλήλους" είναι πολύ στενοί. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι δυο έννοιες ταυτίζονται.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
φίλε, χέσ'το. .

Οπότε δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα. 

Κανένα πρόβλημα. Ας ξαναγυρίσουμε στο τσίπουρο.
Ισχύει αυτό που έγραψα χτες, και το οποίο είναι:

Παράθεση από: georgebest στις 21/07/15, 17:05
διαφυγόντα φορολογικά έσοδα για το κράτος

Αυτό, δεν με απασχολεί καθόλου.
Ούτως ή άλλως, και που πληρώνονται (όσα πληρώνονται), χαμένα πάνε.

Αν πρόκειται να δει άσπρη μέρα αυτή η χώρα (κάποτε), θα τη δει περικόπτοντας κρατικά έξοδα, όχι αύξάνοντας κρατικά έσοδα.
Οπότε ότι δεν πληρώνεται, κέρδος είναι.

Και κάποτε (ελπίζω) να το κάνουν και επίσημα, όχι να πρέπει ο κάθε παραγωγός να το παίζει φοροφυγάς για να καταφέρνει να βγάλει το κεφάλι του έξω από τα σκατά.
Γιατί σήμερα, αυτό γίνεται.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Μπα, εγώ τις έχω ξεκαθαρισμένες τις έννοιες. Εσύ πες μου τις δικές σου:
"Κράτος"
"Διοίκηση"
"Δημόσια διοίκηση"
"Δημόσιο"
"Δημόσιος τομέας"
"Δημόσιοι υπάλληλοι" (του ευρύτερου)
"Πολιτικοί"
"Πολιτευτές"
"Πολιτική"
"Κυβέρνηση"

Και συνεχίζουμε μόλις το κάνεις.
Για να σε προλάβω:
Θεωρώ πως οι δεσμοί των "πολιτικών" με τους "δημόσιους υπαλλήλους" είναι πολύ στενοί. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι δυο έννοιες ταυτίζονται.

φίλε, χέσ'το. Για όλους τους όρους που αναφέρεις, εγώ δέχομαι τις γενικά αποδεκτές έννοιες. Άνοιξε ένα λεξικό και διάβασε. Ό,τι γράφει, με καλύπτει. Εσύ δίνεις δικούς σου ορισμούς. Και τώρα βάζεις στο τραπέζι και θέμα ταύτισης πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων! Οκ, δεν τα ταυτίζεις, αλλά και μόνο που το αναφέρεις δείχνει λες και θεωρείς ότι κάποιοι μπορεί και να τα ταυτίζουν. Τρικυμία εν κρανίω το λέω εγώ αυτό. Οπότε δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η κουβέντα. 

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Κανένα πρόβλημα. Ας ξαναγυρίσουμε στο τσίπουρο.
Ισχύει αυτό που έγραψα χτες, και το οποίο είναι:

Αυτό, δεν με απασχολεί καθόλου.
Ούτως ή άλλως, και που πληρώνονται (όσα πληρώνονται), χαμένα πάνε.

Αν πρόκειται να δει άσπρη μέρα αυτή η χώρα (κάποτε), θα τη δει περικόπτοντας κρατικά έξοδα, όχι αύξάνοντας κρατικά έσοδα.
Οπότε ότι δεν πληρώνεται, κέρδος είναι.

Και κάποτε (ελπίζω) να το κάνουν και επίσημα, όχι να πρέπει ο κάθε παραγωγός να το παίζει φοροφυγάς για να καταφέρνει να βγάλει το κεφάλι του έξω από τα σκατά.
Γιατί σήμερα, αυτό γίνεται.

δηλαδή μου λες ότι
1) όλα τα έσοδα του κράτους πάνε χαμένα
2) όποιος φοροδιαφεύγει, καλά κάνει και φοροδιαφεύγει.

Ωραία, με έπεισες. Συμφωνώ μαζί σου και πιστεύω κι εγώ ότι η πλαστογραφία δεν πρέπει να διώκεται κι όποιος κόβει πλαστά χαρτονομίσματα καλά κάνει, αφού έτσι κι αλλιώς αυτοί που επίσημα κόβουν χρήμα το χρησιμοποιούν για να υποδουλώνουν τον κόσμο. Επίσης ας γίνονται αβέρτα κλοπές, για παρόμοιους λόγους και ούτε οι φόνοι δεν με ενοχλούν, αφού το και το "κράτος" δολοφονεί κάθε μέρα πολύ κόσμο.
Μιας και συμφωνήσαμε, τελειώνει η κουβέντα.
Καληνυχτα.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
georgebest:
1) όλα τα έσοδα του κράτους πάνε χαμένα
2) όποιος φοροδιαφεύγει, καλά κάνει και φοροδιαφεύγει.

1) Όχι όλα. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όμως, ναι. Περίπου τα μισά. Και το λέω, γιατί αυτά που παρέχει το κράτος, τόσο έπρεπε να κοστίζουν. Μη σου πω και λιγότερο από τα μισά.
2) Ναι. Με δεδομένο το ανωτέρω (1), καλά κάνει. Αλλιώς τα πληρώνει, και πάνε χαμένα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom