Νέα

Ατύχημα - Σπασμένο προφυλακτικό με εκδιδόμενη - Έγινε έναρξη PEP, εμπειρίες;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gio86
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 57
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
G

Gio86

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2022
Like
20
Πόντοι
0
Καλησπέρα φίλε και καλώς σας βρήκα.

Θα σου πω εγώ κάποια πράγματα σχετικά με αυτό το συμβάν για να ηρεμήσεις και να ενημερωθείς, εσύ και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.

Το σπασμένο προφυλακτικό συνήθως δεν εγκυμονει κινδύνους και όταν σπάσει το καταλαβαίνετε και οι δύο. Το πρόβλημα έγκειται στο αν η πράξη έγινε χωρίς προφυλακτικό. Ακόμα και αν είναι έτσι, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου θεωρητικά διότι α) η εκδιδόμενη ίσως να μην είναι φορέας και β) Ακόμα και αν είναι, εφόσον το πέος σου δεν έχει πληγές από έρπη ή σύφιλη, θεωρείται ασφαλές.

Παρόλα αυτά, δεν είσαι 100% ασφαλής. Ποτέ. Εάν η πράξη γίνει ακάποτα, ειδικά από πρωκτό. Επομένως έκανες το σωστό να πάρεις αγωγή. Η αγωγή είναι δύο χάπια, το Τρουβάντα (μπλε) που χρησιμοποιείται και ως PREP, και το Isentress (ροζ) που δίνεται ως μια επιπλέον προστασία. Τα δύο αυτά χάπια πηγαίνουν στα κύτταρα και ουσιαστικά (για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες) μπλοκάρουν τον ιό από το να πολλαπλασιαστει. Επομένως ΕΑΝ έχεις όντως μολυνθεί, τα κύτταρα αυτά μπαίνουν σε καραντίνα και πεθαίνουν σε λίγες μέρες. Το ζητούμενο είναι να μην φτάσει ο ιός στους λεμφαδένες (γι αυτό και οι 72 ώρες) διότι μετά το παιχνίδι χάνεται, ο ιός εγκαθιστά τα λεγόμενα reservoirs και δεν φεύγει. Οι 28 μέρες που δίνονται ως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την αγωγή είναι γι αυτό τον λόγο. Η μόνη έρευνα που υπάρχει βέβαια είναι σε πιθήκους, με ενδοφλέβια αγωγή SIV, όπου και παρατήρησαν ποτε το PEP λειτούργησε. Όσοι πίθηκοι πήραν αγωγή πριν τις 24 ώρες και την ολοκλήρωσαν δεν μολύνθηκαν. Και σαφώς η ενδοφλέβια χορήγηση είναι πολύ πιο δυνατή από τη δική σου περίπτωση.

Το Τρουβάντα προσκολλαται άμεσα στα ευάλωτα κύτταρα του πέους (η μόνη πιθανή δίοδος στην περίπτωση σου) επομενως μπορείς να νιώσεις μια ασφάλεια και να συνεχίσεις την αγωγή. Εάν, λέμε αν, υπήρχε μια έκθεση στον ιό με άτομο που έχει αναπτύξει resistance στο Τρουβάντα, το Raltegravir (ροζ) θα λειτουργήσει ως μια επιπλέον μέθοδο φραγης.

Θεωρητικά, η πιο (κατά κάποιους η μόνη) πιθανή έκθεση γίνεται με παθητικό πρωκτικο σεξ με εξπερματιση μέσα. Ο ιός δεν μεταδίδεται με το στοματικό διότι το σάλιο έχει δεκάδες πρωτεΐνες που τον καταστρέφουν. Επίσης ο αέρας κάνει το ίδιο.

Τα φάρμακα αυτά, ειδικά το Isentress, θα σου φέρουν ναυτία (σίγουρα), διάρροια (τις πρώτες μέρες) και ίσως αϋπνία ή σύγχυση. Επίσης είναι εξαιρετικά επιβλαβή για τα νεφρά, επομενως πίνε πάρα πολύ νερό και απέφευγε τα φαγητά με πολύ κάλιο (πχ μπανάνες). Το ζάχαρο σου θα ανέβει παροδικά, το ίδιο και οι τιμές στο συκώτι αλλά μην αγχώνεσαι. Θα επανέλθουν με το σταμάτημα της αγωγής. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την παίρνεις ακριβώς την ώρα που πρέπει και να μην χάνεις δόσεις.

Από εκεί και μετά, εφόσον δεν αναπτύξεις πυρετό ή πρησμένους λεμφαδένες, μπορείς να κάνεις ένα τεστ 4ης γενιάς μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και εάν είναι αρνητικό να χαλαρώσεις (παρά τα guidelines που συνιστούν τεστ 6 εβδομάδες μετά). Πάρε τα φάρμακα με φαγητό (όχι γαλακτοκομικά ή πορτοκαλάδα) για να τα δεχτεί ο οργανισμός καλύτερα χωρίς δηλαδή να σε ταράξει στα συμπτώματα.

Όσο για τις εκδιδόμενες, όλες κάνουν ακάποτα και πολλές αγνοούν παντελώς τις ιατρικές εξετάσεις, είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζεις. Ακόμα και αν κάνουν τακτικά τεστ, αυτό δε σημαίνει ότι προστατευονται από πιθανή έκθεση. Το ίδιο ισχύει για εμάς εάν κάνουμε σεξ χωρίς προφύλαξη. Θεωρητικά πάντα, υπάρχει μια γενική γνώμη ότι δεν μπορεί η γυναίκα να μεταδώσει τον ιό σε άντρα (ενώ ο άντρας μπορεί με μια μόνο συνουσία). Αλλά όταν πάρεις το βάπτισμα του φόβου, όλα αυτά πάνε περίπατο.

Μπορείς λοιπόν να ηρεμήσεις, να συνεχίσεις και να ολοκληρώσεις την θεραπεία και μετά να το αφήσεις πίσω σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, μείνε δυνατός.
Σε ευχαριστώ πραγματικά για τον χρόνο και την αναλυτική σου απάντηση. Ήταν από τα πιο καθησυχαστικά και κατατοπιστικά μηνύματα που διάβασα αυτές τις μέρες. Με βοήθησες να καταλάβω τη διαδικασία της PEP, τι να προσέχω και πού να εστιάσω. Κυρίως όμως, μου έδωσες μια ψύχραιμη οπτική που την είχα ανάγκη. Να είσαι καλά, εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους μας.

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
15.358
Πόντοι
3.786
Λαθος login εκανα παλι.
Μπηκα στο Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αντι για το bourdela.com
Καλή η πλάκα,αλλά πρέπει να γνωρίζουμε κάποια σημαντικά πράγματα,γιατί αν την πατήσουμε,θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο που για μια στιγμή καύλας καταστρέψαμε την ποιότητα ζωής μας.

georgegeogeo

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2014
Like
145
Πόντοι
1
Για το ερώτημα του αν γίνει μπαμπάς αναρωτήθηκε κάνεις ή μόνο εγώ?
Και ξέρεις αν είναι από ανατολικό μπλοκ δεδομένη πράσινη κάρτα και διατροφή.
Όπως και να έχει προσφέρομαι για κουμπάρος
Ξέρεις
Ο κουμπάρος την κουμπάρα....

mn2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2015
Like
1.432
Πόντοι
201
Ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί λες χαλαρά κάτω από 0.1%; Ουκρανακι, πολύ έκφυλο, με τατουάζ μέχρι και πάνω από το φρύδι στο κούτελο.
Τίγκα στο εηντζ η Ουκρανία

Και τατουάζ πρόσωπο...ωχ ωχ ωχ ...

Συνημμένα

• 16254.jpeg
    16254.jpeg
    615,3 KB · Εμφανίσεις: 15
OP
OP
G

Gio86

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2022
Like
20
Πόντοι
0
Τίγκα στο εηντζ η Ουκρανία

Και τατουάζ πρόσωπο...ωχ ωχ ωχ ...
Άσε καυλιαρη, μην σου τύχει..!

Απλά ήθελα να τεθεί σαν θέμα επειδή θεωρώ ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει PEP

OP
OP
G

Gio86

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2022
Like
20
Πόντοι
0
Για το ερώτημα του αν γίνει μπαμπάς αναρωτήθηκε κάνεις ή μόνο εγώ?
Και ξέρεις αν είναι από ανατολικό μπλοκ δεδομένη πράσινη κάρτα και διατροφή.
Όπως και να έχει προσφέρομαι για κουμπάρος
Ξέρεις
Ο κουμπάρος την κουμπάρα....
Δεν ήταν γεμάτο το προφυλακτικό, και καταλαβαίνω ότι ακόμα υπάρχουν πιθανότητες. Ελπίζω να μην έχει προκύψει Ελληνοουκρανακι αγνώστου πατρός

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.666
Πόντοι
2.356
Μια φορά στο παρελθόν ειχα πάρει και εγώ PEP, δηλαδή, μου έδωσε ο ιατρός, είχε σπάσει προφυλακτικό σε πρωκτικο.

Ακόμα θυμάμαι την έκπληξη της ιατρού(ηταν δυο στο δωμάτιο), ειδικευομενη, όταν έλεγα στον επιμελητή πως διάλεξα την κοπέλα, ήρθε στο σπίτι, από αγγελία. Είχε μια φάτσα, λες και έβλεπε κάποιο παράξενο ζώο / εξωγήινο. Δεν πίστευε ότι γίνονται τέτοια πράγματα, ενώ ο ιατρός, μύστης, δεν εξεπλάγην στο ελάχιστο.

Περισσότερο ανησύχησε για άλλες αρρώστιες, π.χ. ηπατίτιδα κ.λ.π., για αυτό και συνέστησε εξετάσεις σε τεπ.

Άλλη φορά, σε σπάσιμο σε μουνι, δεν μου χορήγησε ο ιατρός PEP, δεν το θεώρησε αναγκαίο, δεν είχε περίοδο.

Σε τρίτη φορά που έγινε, δεν πήγα καν, πάλι σε μουνι.

Πράγματι για τις περισσότερες γυναίκες είσαι πολύ ξευτιλισμένος, πάντα κατά την δική τους άποψη, αν πας με πουτάνες. Το έχω ακούσει, το γνωρίζω και είναι η αλήθεια.

Όσο αφορά γενικά το θέμα συμφωνώ απόλυτα με κάποιον που μας έγραψε ότι ο νηματοθέτης είναι σίγουρα υποχόνδριος και φοβάται το παραμικρό.
Για εμένα είναι red flag αυτό αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις με εκδιδόμενες. Αν θα κάνεις σαν χειρουργός μετά από κάθε σεξουαλική επαφή τότε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ.

Σίγουρα τα δερματικά είναι επικίνδυνα αλλά οι πιθανότητες πάλι είναι μικρές.
Στοιχηματίζω και στο νεαρό της ηλικίας του νηματοθέτη και στην ανύπαρκτη προφανώς εμπειρία του με εκδιδόμενες. Δηλαδή που να πήγαινε στο Μετάξι και στη Φυλής και στη Λιοσίων απ όπου εμείς περνούσαμε δεκάδες φορές κάθε χρόνο τη δεκαετία 2000-2014.

Υ.Γ. Κάποιοι πολύ απλά δεν είναι αυτό το άθλημα. Τελεία και παύλα. Και δεν είναι κακό αυτό. Οι περισσότεροι άντρες δεν πάνε στις πουτάνες.

fysarmonika

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαΐ 2015
Κριτικές
7
Like
5.745
Πόντοι
1.336
Καλησπέρα σε όλους.

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, υπήρξε ατύχημα με το προφυλακτικό, το οποίο έσπασε κατά τη διάρκεια σεξουαλικής επαφής με εκδιδόμενη γυναίκα. Η κοπέλα προερχόταν από γραφείο συνοδών και, σύμφωνα με το γραφείο, είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατες αρνητικές εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του HIV.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, χορηγείται φαρμακευτική αγωγή κατά του HIV (PEP), η οποία πρέπει να ξεκινήσει εντός 72 ωρών από την πιθανή έκθεση και παρουσιάζει αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 99%, εφόσον τηρηθεί σωστά η θεραπευτική αγωγή.

Η συγκεκριμένη αγωγή χορηγήθηκε από τα επείγοντα δημόσιου νοσοκομείου, με δοσολογία δύο χαπιών την ημέρα για 30 ημέρες. Επιπλέον, δόθηκε προληπτική θεραπεία και για άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Αν υπάρχουν άλλοι που έχουν περάσει από ανάλογη εμπειρία και θέλουν να τη μοιραστούν, θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσουμε τις ιστορίες και τη συνέχεια μετά τη λήψη της αγωγής.

καλα ολα τα αλλα , το πολυ πολυ να δεις τα ραδικια αναποδα ...
λεπτομερειες για το πως εσπασε δεν ειπες ?
σε τι σταση , ποια τρυπα , ηταν δικο σου το λαστιχο η της εκδιδομενης ? τι μαρκα ? ( σε ρωτησαν δεν απαντησες )
ολα αυτα για να υπαρξει διαδικασια προβλεψης και αποφυγης την επομενη φορα ( αν υπαρξει για σενα ) και για εμας.

johnm650

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2016
Κριτικές
5
Like
855
Πόντοι
361
Τελικά αυτή η πολυδιαφημιζόμενη "φάντα", "φάντα μπλε" τι είναι ρε σεις? Ντρέπομαι για την άγνοιά μου, παρά τα κάποια χιλιόμετρα στο χώρο...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.666
Πόντοι
2.356
Και στον νηματοθέτη, που σε ένα βράδυ έγινε σχεδόν επιστήμονας από το φόβο του, επειδή πήγε με εσκορτ, αλλά και σε όσους τέτοιους μας διαβάζουν τους προτρέπουμε μετ' επιτάσεως να μην ασχολούνται με τον έρωτα με πληρωμή. Ας πηγαίνουν ακάποτα καλύτερα με γκόμενες φίλες - γνωστές (που καμία σχεδόν δεν δέχεται να φοράς καπότα) όπου τα κονδυλώματα τα έχεις στο τσεπάκι.

Δεν πριμοδοτώ σε καμία περίπτωση τον πληρωμένο έρωτα. Και μάλιστα ο ίδιος πλέον δεν το προτιμώ σχεδόν τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους. Πρώτος θεωρώ ότι έχει πέσει και η ποιότητα και γενικά πρέπει να προσέχουμε από κάθε άποψη και να αποφεύγουμε ακραία πράγματα - αλλά ως εκεί. Αυτό απέχει πολύ από φοβικά σύνδρομα.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.173
Πόντοι
7.046
Τελικά αυτή η πολυδιαφημιζόμενη "φάντα", "φάντα μπλε" τι είναι ρε σεις? Ντρέπομαι για την άγνοιά μου, παρά τα κάποια χιλιόμετρα στο χώρο...
Αρχέγονος Μύθος του Μπου. Εν αρχή ην η Φάντα.

Δεν έχω την ακριβή δημοσίευση πότε άρχισε ο μύθος. Κάποιος τύπος είχε πει ότι η Φάντα έχει αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντι-ιϊκές ιδιότητες, εδώ φαντάσου άλλος έλεγε για τον ελληνικό καφέ. Πολλαπλού επιπέδου προστασία, το ξέρουν μόνο τα μέλη μας.

Ε, δεν ήθελε και πολύ, έγινε λαϊκός μύθος η όλη ιστορία.

j_thess

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2023
Like
984
Πόντοι
86
Μια φορά στο παρελθόν ειχα πάρει και εγώ PEP, δηλαδή, μου έδωσε ο ιατρός, είχε σπάσει προφυλακτικό σε πρωκτικο.

Ακόμα θυμάμαι την έκπληξη της ιατρού(ηταν δυο στο δωμάτιο), ειδικευομενη, όταν έλεγα στον επιμελητή πως διάλεξα την κοπέλα, ήρθε στο σπίτι, από αγγελία. Είχε μια φάτσα, λες και έβλεπε κάποιο παράξενο ζώο / εξωγήινο. Δεν πίστευε ότι γίνονται τέτοια πράγματα, ενώ ο ιατρός, μύστης, δεν εξεπλάγην στο ελάχιστο.

Περισσότερο ανησύχησε για άλλες αρρώστιες, π.χ. ηπατίτιδα κ.λ.π., για αυτό και συνέστησε εξετάσεις σε τεπ.

Άλλη φορά, σε σπάσιμο σε μουνι, δεν μου χορήγησε ο ιατρός PEP, δεν το θεώρησε αναγκαίο, δεν είχε περίοδο.

Σε τρίτη φορά που έγινε, δεν πήγα καν, πάλι σε μουνι.
είδες πόσο ξεχωρίζει ο επαγγελματίας με τον ερασιτέχνη;
Ο επαγγελματίας έχει κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί.
Ο ερασιτέχνης λόγω απειρίας δεν τους γνωρίζει και πράττει ερασιτεχνικά, όπως θα έπραττε πχ ένας φίλος σου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom